НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Съб Ное 23, 2024 8:23 pm Вижте мненията без отговор
БОЛНИТЕ ЛЕКУВАТ И ПОМАГАТ ... на болните!!! УЖАС!!!
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Юли 02, 2007 8:35 pm
МнениеЗаглавие : ??????? ??????? ? ??????? ... ?? ???????!!! ????!!!
Отговорете с цитат

Много тъжен и жален е факта, че в повечето случаи способностите на даден феномен се индикират с тежки психични заболявания. Дълго време чаках, за да попадна на подобен род доказателство, откато разбира се, не беше разобличен така наречения "бай Ангел - пророка" чрез "Господари на ефира.

Миналата седмица попаднах на едно много ярко доказателство относно подобно явление - уви, то не е самостоятелно явление! Затова реших да открия тази тема и да дискутираме по нея.

Тук накратко ще цитирам дословно пасажи - извадки от един окултен вестник - в които лично вие ще видите и надявам се, разберете, за какво иде реч, тъй като всички знаете горе-долу какво представлява шизофренията като тежко психическо разстройство.

В този окултен вестник на една цяла страница се говори от и за името на въпросната маг В., или Ж.Д. Какво разказва тя за себе си като невероятен "феномен" медиум, ясновидка, нумероложка и т.н. "завидни магически умения" на въпросната дама - бивша журналистка.

Цитирам:
"Когато била на 5 годинки, маг-медиум В. т.е. Ж.Д., си спомня как до леглото й застава същество, което много прилича на най-популярния образ на извънземното. Тогава тя искала да извика, но не можела, защото се чувствала цялата схваната. Спомня с и също, че съществото било изключително добронамерено. Като по-голяма вече имала и други срещи от трети вид, като в единия от случаите била излекувана. Имала здравословен проблем, който след тяхната намеса изчезва. Понякога ги вижда как преминават през стените и без да й обръщат внимание продължават на някъде по свои си дела."

Какво представлява шизофренията като психично разстройство!
Цитирам дословно от учебника по психиатрия:
"Трудно е да се дефинира шизофренията като диагностично понятие с ярко очертани граници, но ... шизофренния пациент е обхванат и обсебен от причудливи фантазии и е аутистично откъснат от реалността. Личността е аутистично подчинена единствено на собствените й фантазми; настъпва загуба на чувство за реалното, заличава се границата между вътрешния психичен живот и външния свят. Шизофренното заболяване генерира: налудни идеи, своеобразни промени в мисленето, чудатости в поведението, халюцинации, псевдохалюцинации и др.

ПРОСТАТА ФОРМА НА ШИЗОФРЕНИЯ е злокачествено шизофренно разстройство, което започва дори в ранна детска възраст или в ранното юношество и се характеризира с груба прогредиентност; проявява се емоционално волево обедняване, с емоционална тъпота и аутистична откъснатост от реалността. БОЛНИЯТ СЕ ОТДАВА НА САМОЦЕЛНИ ИНТЕРЕСИ, НЕСЪОТВЕТНИ НА КОНКРЕТНИЯ И НЕОБХОДИМ ЗА ЛИЧНОСТТА ЖИЗНЕН ОПИТ, НАСОЧЕНИ КЪМ ТАЙНСТВОТО, ОКУЛТИЗМА, ХИПНОЗАТА - ВСИЧКО, КОЕТО Е МАГИЧЕСКО И"ИЗВЪНСЕТИВНО", без да е налице в тези занимания енергетичния заряд на себеизявата и самоусъвършенстването. Някои психиатри наричат това симптоматично поведение на заболяването "метафизична интоксикация"."

Освен това определение, във психиатрията точно при шизофренното разстройство съществува и така наречения КАТАТОНЕН СТУПОР, който се проявява при шизофрениците с продължителна застиналост на тялото в една поза, при липса на словесен контакт /мутизъм/. Кататонията протича и със съноподобно помрачено съзнание. Това е така наречената ОНЕЙРОИДНА КАТАТОНИЯ, която протича не само с парабулни разстройства, а и с много богата психотична продукция, плуваща в съноподобно помрачено съзнание с налудни фантазии или сложни псевдохалюцинаторни преживявания с фантастно естество.

Лично на мен ми се струва, че сами можете да направите един анализ за себе си и да проследите какво точно е станало и става с въпросната дама "медиум" и т.н., и т.н.

Въпросната маг В. или Ж.Д. твърди, че контактува с "Нашите създатели" !!! Смешна работа и странни фантастни виждания по въпрос, който изобщо не стои така ... Създателят просто е един! Още повече, че Духовните Учители не са същества от невидимите за нас измерения, а са просто от кръв и плът, съвсем нормални и живи хора, които са стигнали много високо ниво на развитие, относно собственото им себеусъвършенстване и себеконтрол.

"Гадаенето - казва същата дама - е духовна диагноза. То е твърде различно от ясновидството. Гадаенето дава възможност да работиш върху проблема и го очертава, докато чистото ясновидство просто го регистрира."

Това естествено са пълни измислици, породени вследствие на метафизичната интоксикация на личността. Гадаенето е по-нисша форма от ясновидството, и разбира се, твърде ограничено като периметър както във времото , така и в детайлите на ясното виждане.

Освен това трябва да ви кажа, че аз никога не съм виждала с обикновениет си очи и нормалното си виждане подобни шизофренни картини, каквито описва тази дама маг В. или Ж.Д. Но ... имах една комшийка, която страдаше от шизофрения и ми описваше същите неща за "най-различни духове, които излизали от стените" и тям подобни халюцинаторни изживявания.

Освен това "медиумката В." твърди, че е открила "канала за ясновидството, който се наричал До"!!! Пълно безумие ... няма такъв канал, няма такъв канал и вие знаете това прекрасно, навярно го има само в болното й въображение. Но ... повечето от нас знаят, че всеки човек има епифиза, хипоталамус и хипокампус, чрез които можем да регистрираме бъдещи събития, както и това, че мозъка ни работи на определени мозъчни честоти, диапазона на които ни дава възможността да стигаме до глъбините на нашето подсъзнание и да предвиждаме чрез сензорните си апарати различни бъдещи събития, които винаги могат да бъдат коригирани лично, единствено и само от нас.

Още по-смешно е, когато "медиумката В." казва, че е открила и друг "канал" - така наречения "канал мама", който осигурява освобождаване от стреса и е свързан с обичта и благополучието. Знаела го само тя, и само тя можела да работи с него, като можела да помага на всички страдащи хора!!!

Пълно безумие!!!

Много "канали", много нещо има тази жена ... Повечето, за да не казвам всички тук в този форум знаем, че единствено и само ние можем да си помогнем за каквото и да било, необходимо е само да познаваме себе си и да имаме необходимото правилно разбиране за живота.

Лошото е, че съществуват подобни хора, като въпросната "многоръка и всеможеща медиумка В." или Ж.Д., която въвежда в заблуди невежите хора, които и понятие си нямат нито от окултизъм, нито от духовни науки, нито пък от сериозни психиатрични диагнози ...

Така, че "българската Джуна" - Ваня Крумова, не е сама ... има си и друга "колежка" с тази разлика, че едната е пълна мошеничка, а другата навярно е с психиатрична диагноза, макар и недоказана /може би!!!/ ...

Ето какви хора решават човешки съдби и ... разполагат с тях ...

А вие познавате ли такива и какво е вашето мнение за тях?!

Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Вто Юли 03, 2007 8:13 pm; мнението е било променяно общо 1 път

Пуснато наПуснато на: Вто Юли 03, 2007 10:16 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Наистина е тъжно когато, гледаш как някой се напъва да прави нещо което не е по силите му. И когато ти поиска пари за това - вече границата е премината. Майка ми беше в болница. Излизам от свиждане и съм начумерена. Среща ме една циганка и казва - дай си ръката и 5-10лв да ти позная. Като се ядосах и развиках - искаш ли без пари аз да ти позная, марш от тука. После ме хвана малко срам, но знам как обират хората коло болниците и ми попремина. Вярвам, че всеки в известна степен може да предусеща бъдещите събития. Интуиция или не, но аз вярвам на моята. Точно тя ме доведе при вас- Smile Сега малко се притесних от написаното от Маг Селена, ще трябва да го обмисля на спокойствие. Може би лично за мен стои въпроса подсъзнателния ми сензорен апарат ли работи добре или това е "метафизична интоксикация".
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Вто Юли 03, 2007 11:25 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

За "метафизична интоксикация" със сигурност можем да говорим тогава, когато вече е налице халюцинаторния пристъп.

Т.е. дадения болен вижда с нормалното си зрение как из дома му или пък някъде другаде, пъплят предимно "духове" - няма значение дали излизат от стените или влизат направо през стъклото на прозорец /без да го чупят, разбира се/ ... Освен, че пъплят те вземат и да говорят, както и да конторолират живота на болния, а както виждаме "контролират" и животите на невежите хора, защото пък те се ползват в много от случаите от "феноменалните услуги на психично болните ...

Ясното виждане не е онова нормално състояние, при което пред очите ни се нижат ежедневните картини на живота и средата, в която живеем... това все пак е едни истински и реален свят според стандартното разбиране за живота!

Ясното виждане е един вътрешен процес, който ти дава реалната представата за предстоящо събитие, което събитие не съзерцаваш с очите си в пълния смисъл на думата.

Ясното виждане е част от твоето реално УСЕЩАНЕ за развитието на нещата, за развитието на бъдещо събитие ... Това е "картина" която ти не виждаш и не съзерцаваш с нормалните си физически сетива като очите например. Това е един вътрешен процес, който не се изразява нито в появата на физическия ни свят на"духове или извънземни" било то от стените или пък от "нищото" ...

Ясното виждане е вътрешен процес на усещане за развоя на живота и то не се базира на миналото, настоящето и бъдещето ... то се базира на истината за развитието на нещата в измерението на настоящия процес "сега, тук и веднага", тъй като времето е едно относително понятие ... т.е. време няма, то съществува само в невежите представи на ограничения ум на човека, всичко се развива "сега, тук и веднага" и се базира на нашите възприятия и усещания, когато се опитваме да дадем някакво обяснение или тълкувания на този процес ЯСНОВИДСТВОТО!!!

При ясното виждане няма ХАЛЮЦИНАЦИИ ...

Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Вто Юли 03, 2007 8:10 pm; мнението е било променяно общо 1 път

Пуснато наПуснато на: Вто Юли 03, 2007 12:12 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Rolling Eyes След като въпросната "маг" и други като нея описват в интервюта проявленията на "дарбите" си,не се ли е намерил някой специалист,който да се заинтересува и да даде компетентно мнение относно симптомите пак в някой вестник/едва ли биха го допуснали в същия да опровергава/ или на друго място.Човек като нея може би има нужда от помощ,въпреки,че ще и секне препитанието,но да не печели чрез хорските страдания и проблеми от болестта си,ако че сигурно сама си вярва,както вярва и че помага. Rolling Eyes
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
ASD

Пуснато наПуснато на: Вто Юли 03, 2007 1:26 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена, благодаря Ви за отговора Smile . Сега знам, че определено не съм случай на "метафизична интоксикация". моите сериозни притеснения бяха преди 10 години. Може би затова е трудно да вярвам на врачки и гледачки. Замислих се след като видях какво сте описали. Обичам да провокирам хората около мен да помислят върху това което правят и мислят, защото това е част от основата на бъдещето им.
penka

Пуснато наПуснато на: Вто Юли 03, 2007 1:56 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

На мен разликата между тези две състояния ми звучи като разликата между това да видиш розови слонове из стаята си Laughing , или да почувстваш саваната, да "видиш" с вътрешния си поглед слоновете в нея, с техния живот и всичко, което ги заобикаля... Laughing
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Вто Юли 03, 2007 8:22 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ASD написа:
Маг Селена, благодаря Ви за отговора Smile . Сега знам, че определено не съм случай на "метафизична интоксикация". моите сериозни притеснения бяха преди 10 години. Може би затова е трудно да вярвам на врачки и гледачки. Замислих се след като видях какво сте описали. Обичам да провокирам хората около мен да помислят върху това което правят и мислят, защото това е част от основата на бъдещето им.

Радвам се, че успяваш да различиш и разбереш нещата! Smile

Не ги провокирай, хората де, остави ги да си сърбат кармичните попари сами и не ги прави твои кармични попари, защото когато провокираш това, което целиш да разберат, то става неизменно твой проблем, а оттам и твоя карма.

Остави ги сами да откриват истините и да страдат, защото самите те са пожелали да бъде така, няма значение, че не съзнават този процес ... на пожеланието им "да бъде така" преди да се родят.

Това просто е техният духовен Път на съзряване, който трябва да извървят сами и ако им пречиш по начина, за който ти говоря едно, че ще се прераждат продължително с ненаучени уроци, и друго - и ти ще се прераждаш заедно с тях, и ще пребиваваш заедно с тях във всяко тяхно последващо прераждане! Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Вто Юли 03, 2007 8:57 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
Rolling Eyes След като въпросната "маг" и други като нея описват в интервюта проявленията на "дарбите" си,не се ли е намерил някой специалист,който да се заинтересува и да даде компетентно мнение относно симптомите пак в някой вестник/едва ли биха го допуснали в същия да опровергава/ или на друго място.Човек като нея може би има нужда от помощ,въпреки,че ще и секне препитанието,но да не печели чрез хорските страдания и проблеми от болестта си,ако че сигурно сама си вярва,както вярва и че помага. Rolling Eyes

Да се намери някой специалист ли?!

Ами, че кому е нужно това, Кати?!

Защо да бъдат разобличавани подобни личности, като могат да бъдат лансирани и всички да печелят от това нещо?!

Печелят и психично болните "феномени", печелят и тия, които ги рекламират, а най-вече печели и държавата, защото ... ето защо - вижте какво казва един известен български терапевт /д-р Бончо Бонев/ по отношение на психично болните хора /това, което ще ви го цитирам, го пише в същия този окултен в-к!!!/:

" Тези хора от една страна нарушават жизненото ни и социално пространство, а от друга - отношението на обществото към тях е показател за зрелостта на цивилизованото ни общество.

Има и икономическа целесъобразност: състоянието на стационарите и това, че този вид лечение е най-скъпото лечение в системата на здравеопазването. За средствата, които изразходва всеки болен в стационара, могат да се купят повече съвременни препарати за лечение.

На пръв поглед поведението на шизофреника понякога трудно може да се отличи от това на здравия човек, но въпреки това той е носител на болестта и всеки момент е възможно да изпадне в състояние на халюцинации.

Според статистиката 25-30% от населението на България, което живее в големите градове, има поне леки психични разстройства, но не се обръща към специалистите. Процентът на болните, които имат прояви на сериозни отклонения в психиката, непрекъснато се увеличава.

В големите градове животът е много по-труден и има много строги изисквания. Последните данни сочат, че в края на века психично болните в България са се увеличили 2,5 пъти в сравнение с тези от 80-те години."

Значи за последните 16 години, ако този критерий бъде измерен в проценти, означава, че 35% от населението на нашата мила татковина страда от сериозни психични отклонения!!!!!!!!!!!! Sad А като се добавят и онези 25-30% на леки психични заболявания - какво става значи????!!!! - 65% от българите "не са в час"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Е, тогава струва ли си да се занимават с някаква си там "маг-медиум", дето имала разбираш ли, някакви си "видения" и шизофренични фантазии и бълнувания ... хайде бе, откъде на къде?!

Не е убила никого, не е наранила физически никого /а ской знае дали е така?!/... плаща си редовно рекламите и може би поне част от данъците ... какво повече тогава???!!!

Никой от близките й не се оплаква никъде от нея, защото тя ги "храни" буквално ...

Ха ... че въвеждала в заблуда и измама хората!!! ... ами, че да не ходят тогава при нея, какъв е проблема???!!!

Та ... ИМА ПРОБЛЕМ - няма проблем!

Жална работа и отвратителна, ама това е ... Впрочем тази "маг-медиум" наистина си вярва ,че притежава някаква дарба, и че може да помага на хората и се възприема твърде много насериозно естествено, като всеки психично болен човек ... а това вече е ужасно!!!

БОЛНИТЕ "ЛЕКУВАТ И ПОМАГАТ" ... на болните!

Ха сега, де ... кажете кое е правилното?! Sad Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Вто Юли 03, 2007 9:02 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
На мен разликата между тези две състояния ми звучи като разликата между това да видиш розови слонове из стаята си Laughing , или да почувстваш саваната, да "видиш" с вътрешния си поглед слоновете в нея, с техния живот и всичко, което ги заобикаля... Laughing

Неуспоримото е, че в твоя втори вариант нещата са плод на истинското ти разбиране за живота, но ... това е една друга тема, която се надявам да открия утре!

При вторият вариант липсва елемента на халюцинаторното изживяване и фантазия, а при първия ... че това си е чиста лудост ... съжалявам! Sad Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Сря Юли 04, 2007 9:53 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена написа:
Не ги провокирай, хората де, остави ги да си сърбат кармичните попари сами и не ги прави твои кармични попари, защото когато провокираш това, което целиш да разберат, то става неизменно твой проблем, а оттам и твоя карма.

Остави ги сами да откриват истините и да страдат, защото самите те са пожелали да бъде така, няма значение, че не съзнават този процес ... на пожеланието им "да бъде така" преди да се родят.

Това просто е техният духовен Път на съзряване, който трябва да извървят сами и ако им пречиш по начина, за който ти говоря едно, че ще се прераждат продължително с ненаучени уроци, и друго - и ти ще се прераждаш заедно с тях, и ще пребиваваш заедно с тях във всяко тяхно последващо прераждане! Rolling Eyes

Маг Селена това почти го осъзнах преди месец, малко преди да науча за Вас и за форума. Нещо ме стресна и си казах..... ама това не е твоя урок, защо се бъркаш. Разбирам че при мен малко изкривено идва понятието любов. Като обичам накого /близък, роднина, приятел/ искам да е добре, да живее добре, да се чувства добре и започвам едни дебати по темата - защо така си решил/ла да живееш, не мислиш ли, че моят вариант е по- приемлив и т.н. Давам книги, доводи, лекари какво ли не, само и само мойто да стане. Е ... и от среща чувам, че има желание за промяна, но после се запитах - да ,но кой желае повече тази промяна. Ами след като си отговорих, се успокоих и замислих върху това, което правя. Тогава се зарових в нета и попаднах на Вас.
ASD

Пуснато наПуснато на: Сря Юли 04, 2007 9:54 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

май не винаги ми се получава с цитатите Confused
ASD

Пуснато наПуснато на: Сря Юли 04, 2007 9:59 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Трудно се обяснява виждането..... То не е непрекъснато, ами в определен момент когато мисълта е заета с нещо свързано. Идва като спомен ....от само-себе си, като нещо което си сънувал, забравил и сега идва на помощ. Не може да кажа - искам да видя какво ще стане с еди кой си и хоп получава се.
ASD

Пуснато наПуснато на: Сря Юли 04, 2007 11:24 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

благодаря Embarassed
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Сря Юли 04, 2007 11:29 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат