НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Апр 18, 2024 5:50 am Вижте мненията без отговор
ДУШЕВНАТА БОЛКА може да предизвика сърдечно заболяване
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Юли 05, 2007 5:14 pm
МнениеЗаглавие : ????????? ????? ???? ?? ?????????? ???????? ??????????
Отговорете с цитат

Кармичните заболявания са свързани предимно с енергетиката на нашата психика. Обикновено хората, когато говорят за душата, имат впредвид ... ПСИХИКАТА. Така, че тук става въпрос именно за това нещо ...

Нека да надникнем зад завесите на това малко тайнство ...

Много наглед полезни занимания могат да повлияят негативно на здравето, ако не се спазва мярката.

Душевните страдания също водят до заболявания на сърцето, твърди изследване, проведено в Университета на Тексас. Според него например при разведените жени вероятността за развитие на сърдечни заболявания е с 60% по-висока, отколкото при семейните. Това е факт, дори след като бъдат взети предвид другите рискови фактори за поява на този тип заболявания.



Косата
Вероятността за развитие на лимфома е с 26% по-голяма при жените, които всеки месец си боядисват косата, отколкото при тези, които не се боядисват. А за тези, които са започнали на възраст 60-70 години, този показател е 37%. Значение има дори цветът и начинът на боядисване - тъмната боя е най-опасният вариант.

Очите
Възникването на глаукома е свързано с повишаването на вътреочното налягане и при липса на лечение води до слепота. Често това заболяване е свързано с използването на компютър. Хората, които дълго стоят пред екрана, страдат по-често от късогледство или далекогледство. При тези, които страдат от късогледство, има по-голяма вероятност да се развие глаукома. Резултатите от изследванията показват, че пушенето е свързано с дистрофията на жълтото петно на ретината, водеща до загуба на зрението.

Носът
Физическите упражнения са полезни за здравето, но прекомерното увлечение по тях може да отслаби имунната система и да ни направи по-уязвими за инфекциите в горните дихателни пътища. Тежките натоварвания потискат размножаването на белите кръвни клетки, които предпазват организма от заболявания. Специалистите препоръчват физически упражнения с продължителност до 30 минути 3 пъти седмично.

Кожата
Рискът от развитие на рак на кожата се увеличава от слънчевите изгаряния. Най-често меланомата се появява в горната част на гърба - там, където е трудно да се нанесе слънцезащитен крем.

Гърдите
Раждането на дете пряко влияе върху възможната поява на рак на гърдата. Въпреки, че главният фактор на риска е възрастта, прието е да се смята, че колкото повече деца е родила една жена, толкова по-малка е вероятността тя да се разболее от рак на гърдата. Според данните от британския фонд Cancer Research, тя намалява със 7% с раждането на всяко следващо дете. Всяка година кърмене намалява риска още с 4,3%. Резултатите от изследване, проведено във Франция показват, че жените, използващи екстракорпорален метод на оплождане по-често страдат от това заболяване. Високото ниво на естрогена при оплождането стимулира развитието на ракови образувания, чувствителни към този хормон.
Все още не е доказана евентуалната връзка между рака на гърдата и силиконовите имплантанти. Страничните ефекти от тях са туберкулоза на кожата и синдром на хронична умора. Наличието на имплантанти затруднява и изследването на гърдите с помощта на рентген.

Сърцето
Неправилната диета оказва силно въздействие върху здравето, особено на жените в постклимактерния период. Изследователи от Мичиганския университет твърдят, че при жените, които поне веднъж са отслабвали с не по-малко от 4,5 кг, се наблюдава намаление на кръвотока в сърдечния мускул, което може да доведе до сърдечен пристъп. Освен това, многократните опити за отслабване водят до намаляване на имунитета. Специалисти от Бирмингамския университет твърдят, че щастливият брак влияе благотворно върху сърцето и удължава с до 5 години живота на мъжете и с до 2 години живота на жените. А учени от университета в Северна Каролина твърдят, че дори само хващайки за ръка близкия човек, ние допринасяме за намаляване на кръвното налягане.

Белите дробове, пикочният мехур, бъбреците
С пушенето се свързват около 30% от случаите на ракови заболявания, 17% от смъртността при сърдечни заболявания, 80% от смъртността от бронхит и емфизема. Пушенето предизвиква също рак на пикочния мехур, периодонтални заболявания и и болести на бъбреците.

Бедрата, китките на ръцете, гръбнакът
Все повече хора и най-вече жени страдат от остеопороза. На всички е известно, че за профилактика на заболяването трябва да се употребяват продукти, съдържащи калций, но малко хора знаят, че повишаването на нивото на хормона на стреса (кортизол) увеличава риска от счупване на костите. Вероятността за счупване на тазобедрената кост при 65-годишните жени, които не са раждали е с 40% по-голяма , отколкото при раждалите. Смята се, че това е свързано с бременността и раждането. Изчислено е, че раждането на всяко следващо дете намалява риска от остеопороза с 9%.

Репродуктивната система
Вирусът на папиломата (HPV) е един от най-старите вируси, разпространени сред хората. Съществуват повече от 100 разновидности, като някои от тях се предават по полов път. Развитието на заболяването може да доведе до рак на шийката на матката. 80% от жените, водещи активен полов живот, стават жертви на HPV, ако не се предпазват. Използването на орални контрацептиви увеличава риска от развитие на рак на шийката на матката. Едновременно с това контрацептивите намаляват риска от развитие на рак на яйчниците.

Червата
При женитие, които не са раждали, рискът от възникване на рак на дебелото черво е по-голям. Италиански учени са открили, че раждането на дете намалява риска от болестта, а бездетността съответно го увеличава.

Черният дроб и храносмилателният тракт
Според някои изследвания умереното количество алкохол – най-вече червено вино, е полезно за здравето. Прекомерната му употреба повишава вероятността от развитие на рак на устната кухина, стомаха, дебелото черво и гърдата. Високото кръвно налягане, стомашно-чревните усложнения като гастрит, язва и болестите на черния дроб са също евентуални последствия от злоупотребата с алкохол.

Колената
Увлечението по фитнеса всъщност увеличава риска от повреждане на колената и бедрата и води до операции за смяна на ставите при хора на възраст дори 30-40 години. Изследване показва, че по време на бягане и спортно ходене натоварването на краката се увеличава 4-5 пъти и специалистите препоръчват особено да се внимава с подобни упражнения при децата на възраст 11-12 години.

Краката
Използването на противозачатъчни средства може да доведе до развитие на тромбоза. Вероятността за образуване на тромби при жените, приемащи такива таблетки е 5 пъти по-голям, отколкото при тези, които не ги използват. Този риск при бременните е 12 пъти по-висок.

Глезените, стъпалата и гръбнакът
Неудобните обувки, особено тези на висок ток предизвикват изкълчвания на глезените и повишават риска от развитие на артрит на колянната става - от токчетата натоварването върху колената се увеличава с 25%. Организмът на човека компенсира поврежданията в ставите с промяна на стойката на тялото, което води до различни заболявания на гръбначния стъл.


Ако имате любопитни наблюдения и констатации ... можем да побеседваме по тези въпроси!

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov