Автор |
Съобщение |
Valia
|
Пуснато на: Съб Окт 10, 2009 2:12 pm
Заглавие :
|
|
|
Наистина страхотен е! Като го слушам и си представям полянка в гората и млади игриви девойки с дълги буйни развяти коси, с венчета от цветя на главите, с бели свободно падащи до земята рокли-пелерини... като горски нимфи. И при тях момци, с чистота и любов в очите, танцуващи нежно със своите любими... А гората притихва, и кротко се любува на влюбените млади.
Колкото и странно да ви се стори, по подобен начин си представям своята сватба, визирайки все пак това, което сватбата трябва да бъде - обединяване на две души в един общ житейски път, с любов и чистота на съзнанието. Мечтателка съм си аз, ама и вие ако познавахте момъка...
В заключение, ето ви един музикален поздрав и от мен. Търсех "Sunset Song" на Celtic Paradise, ала явно тази група е трудничка за намиране. Но
това тук май е още по-добро. Страхотно усещане! Особено като съм с лаптопа и той вибрира под ръцете ми заедно с музиката... почти като наживо. |
|
|
|
|
|
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Съб Окт 17, 2009 4:08 am
Заглавие :
|
|
|
"Дзен не е секта; не е религия, а начин на мислене, състояние на ума." - това е казал Шестият патриарх, проповядвал в Китай, когато веднъж го попитали "Вярно ли е, че ако повтаряш молитвено името на Буда, ще се преродиш в Западната земя, земята на Буда?".
Основна добродетел в Дзен е скромността. Трите големи гряха са алчност, гняв и незнание. Затова няма много дзен-литература. Защото никой не иска да си присвоява образ на учител. Буда е учил, че който има образ (представа) за себе си, не живее в истинската реалност.
Реалността са нещата сами по себе си и реалността става видима чрез медитация. Медитацията е врата. Медитацията не трябва да бъде много, но не и малко. (откъс от статията "Дзен литература", на Димитър Събев) |
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Местожителство: София
|
Пуснато на: Съб Окт 17, 2009 6:05 pm
Заглавие :
|
|
|
|
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
Гери8
Местожителство: Италия
|
Пуснато на: Съб Ное 07, 2009 6:36 pm
Заглавие :
|
|
|
Все още съм на концентрация и визуализация... |
|
|
|
|
|
Didi
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
|
Пуснато на: Съб Ное 07, 2009 6:44 pm
Заглавие :
|
|
|
Така ли ? И как е концентрацията и визуализацията? |
|
_________________ |
|
|
|
Гери8
|
Пуснато на: Съб Ное 07, 2009 6:54 pm
Заглавие :
|
|
|
Като се концнтрираш и визуализираш |
|
|
|
|
|
Didi
|
Пуснато на: Съб Ное 07, 2009 7:00 pm
Заглавие :
|
|
|
Яснооо ! |
|
_________________ |
|
|
|
Гери8
|
Пуснато на: Съб Ное 07, 2009 7:07 pm
Заглавие :
|
|
|
|
|
Didi
|
Пуснато на: Съб Ное 07, 2009 8:09 pm
Заглавие :
|
|
|
|
|
Valia
|
Пуснато на: Съб Ное 07, 2009 10:35 pm
Заглавие :
|
|
|
|
|
Didi
|
Пуснато на: Съб Ное 07, 2009 10:41 pm
Заглавие :
|
|
|
Малко тежичка ми идва . Има някои картинки ,които са сякаш прекалено груби за медитация !
Но всеки човек си има предпочитания! |
|
_________________ |
|
|
|
Valia
|
Пуснато на: Съб Ное 07, 2009 11:11 pm
Заглавие :
|
|
|
Didi написа: | Малко тежичка ми идва . Има някои картинки ,които са сякаш прекалено груби за медитация !
Но всеки човек си има предпочитания! |
Хм, може би имаш в предвид ниските "ручащи" тонове? Аз пък точно тях много харесвам. Оставям ги да ме изпълнят и да разтрептят всяка фибра на тялото ми.
Което ми напомня - някъде бях чела, че по източна Азия (някъде около монголците беше) съществуват традиционни методи за лечение, при които болният бива подлаган на вибрациите от обертоново пеене (такова, при което има една основна ниска честота от трептенето на цялото, и съпровождащи честоти от трептенето на частите на цялото).
По същия начин австралийските аборигени използват за лечение един техен доста особен инструмент, диджериду.
Но ако не ти харесва музиката, значи тя не е точно това, от което имаш нужда в момента. И си права, тези предпочитания са доста индивидуални - зависят си и от човека, и от неговото моментно състояние. Затова всеки сам на себе си може най-добре да помогне, защото най-добре знае от какво има нужда |
|
_________________ |
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Яну 17, 2010 12:04 am
Заглавие :
|
|
|
|
|
radea
|
Пуснато на: Съб Фев 13, 2010 1:04 am
Заглавие :
|
|
|
Вале, страхотни са клипчетата! Вече четвърти път ги слушам, благодаря ти! Ще ги пусна в темата ВИДЕО: РЕЛАКСИРАЙТЕ, УЧЕТЕ СЕ, ЗАБАВЛЯВАЙТЕ СЕ ..., за да не се "загубят"... |
|
_________________ Поймите, всё в жизни должно быть заработано. И ценная информация - в первую очередь, - иначе она не усвоится... |
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Вто Фев 16, 2010 12:18 pm
Заглавие :
|
|
|
Послушайте тази невероятна естественост в природата докосвайки се до една...ПЪЛНА НИРВАНА...
|
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|
|