Автор |
Съобщение |
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Местожителство: София
|
Пуснато на: Чет Апр 09, 2009 6:59 pm
Заглавие :
|
|
|
Абсолютно. |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
Didi
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
|
Пуснато на: Пон Апр 20, 2009 6:30 pm
Заглавие :
|
|
|
Аз пак да питам Извинявам се ако ставам досадна !
Нормално ли е да усещаме затопляне около чакрата ,която активираме или медитираме и т.н. Изобщо когато "работим" с някоя от чакрите и ако усещаме лека болка в областа на определената от нас чакра ?
Работя с хора и ми се случва често като говоря с някой от тях да усетя удар в слънчевия сплит (т.е. трета чакра) .Каква е причината за това ? |
|
_________________ |
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Сря Апр 22, 2009 11:02 am
Заглавие :
|
|
|
Didi написа: | Нормално ли е да усещаме затопляне около чакрата ,която активираме или медитираме и т.н. Изобщо когато "работим" с някоя от чакрите и ако усещаме лека болка в областа на определената от нас чакра ? |
Да, нормално е при активирането на съответна чакра там да се усеща затопляне, същото е и при медитация.
Лека болка при "работа" с чакрите може да има тогава, когато по принцип вибрацията и трептенето в съответната чакра е нарушено, т.е. тя е увредена.
Didi написа: | Работя с хора и ми се случва често като говоря с някой от тях да усетя удар в слънчевия сплит (т.е. трета чакра) .Каква е причината за това ? |
Енергиен удар в слънчевият сплит може да се усети при контакт със злонамерени и агресивни хора. Повечето от тях са и енергийни вампири.
Причината каква е - питаш?!
Причината се крие в тяхната природа под формата на скритите им вътрешни характерови нагласи. Агресивните хора винаги са недоволни от всички и всичко, те са тежко болни хора, които имат съответни психически проблеми - не е нужно да са етикирани с тежко психично заболяване, т.е. това не са луди хора, но с бодра крачка крачат към лудостта си.
В повечето от случаите това са завистливи и злобни хора, които са готови да атакуват всеки и всичко що мърда и не мърда, диша или не. Важното за тях е целият свят да разбере, че те са недоволни и неприемащи живота такъв, какъвто Е, защото не могат да реализират своята собствена злосттна "справедливост" - патология в пълния смисъл на думата.
Този тип люде вече са преобладаващи ... |
|
|
|
|
|
Didi
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
|
Пуснато на: Сря Апр 22, 2009 7:03 pm
Заглавие :
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Сря Апр 22, 2009 8:11 pm
Заглавие :
|
|
|
Мъхъм ... |
|
|
|
|
|
D_G
|
Пуснато на: Пон Май 18, 2009 10:17 pm
Заглавие :
|
|
|
Днес цял ден си намирах работа, която ми е приятна.Целия ден мина спокойно, даже избегнах няколко възможности за скарване с фамилията.Към края на деня започнах да усещам нещо в областта на третото око, чувство подобно на това да си наплискаш очите със студена вода и ефекта, проявяващ се секунди след това.Възможно ли е да е заради премахването на напрежението от ежедневието ми поне на половина?Или да съм се доближила до осъзнаването си и третото око да се "отваря" по някакъв начин несъзнателно? |
|
|
|
|
|
reveta
|
Пуснато на: Сря Юли 15, 2009 10:18 pm
Заглавие :
|
|
|
СЕДЕМТЕ ОСНОВНИ ЧАКРИ
Думата чакра означава кръг, вихър или колело. Ако енергийните меридианите са транспортна система, то чакрите са енергийни гари. Всяка основна чакра в човешкото тяло е център на завихрена енергия, намираща се в една от седемте точки, разположени от основата на гръбначния стълб до върха на главата. Паметта е закодирана в чакрите енергийно, а в невроните - химически. В енергията на чакрите може да се намери отпечатък от всяко важно или емоционално натоварено събитие в живота ви. Ако познавам вашите чакри, все едно познавам историята на живота ви, пречките за израстването ви, уязвимостта ви към заболявания и копнежите на вашата душа.
Чувствителната ръка на опитния лечител, прокарана над дадена чакра, може да резонира болезнено на свързан с нея орган, на запушен лимфен възел, на фини аномалии в топлинното състояние или пулсациите на тялото или на зони на емоционален срив. Вече знам, че тези усещания имат специфично значение. Ръката може да усети толкова надълбоко вибрациите на енергията в чакрата, че лечителят е като огледало, в което се отразява състоянието на пациента или на даден негов орган. Когато преценявам, че с даден пациент един сеанс е достатъчен и искам да събера най-много информация, обикновено се фокусирам върху чакрите. Колкото по-надълбоко потъвам и изследвам следващите нива на всяка чакра, излиза нова и нова информация, до която първоначално не съм имала достъп.
Всяка чакра регулира определени аспекти от вашата личност, има специфични задачи и отдава енергията си на тези задачи. Всяка чакра разкодира парченце от мозайката на вашия живот. Когато две чакри са енергийно откъснати една от друга, аспектите на личността, ръководени от тях, може да влязат във война с подличности, какъвто е случаят с класическия конфликт между главата и сърцето. Но както позволяват на живота ви да се развива, чакрите могат и да го забавят. Разблокирането на енергийно запушена чакра отприщва задържаната енергия и животът отново потича.
Органите, които се намират в близост до чакрите, са свързани с тяхното функциониране и името на всяка чакра произхожда от тази част на тялото, върху която се завихрят нейните енергии. От долу нагоре те са: коренна чакра, коремна чакра, чакра на слънчевия сплит, сърдечна чакра, гърлена чакра, хипофизна чакра (трето око), епифизна (коронна) чакра.
Енергията на чакрите е симптоматична за историята вашия живот. Изчиствайки чакрите, които са все още заключени в енергиите на вашето минало, вие можете мощно да тласнете цялата си енергийна система и, в зависимост от чакрата, това освобождава: жизнената ви сила (коренна чакра), съзидателността (коремна чакра), решителността (чакра на слънчевия сплит), любовта и състраданието (сърдечна чакра), изразяването (гърлена чакра), способността за трансцендиране на собствения живот (чакра "трето око") или съединяването ви с вселената (коронна чакра).
ПРЕГЛЕД НА СИСТЕМАТА ОТ ЧАКРИ
Терминът чакра идва от Индия, но много култури са познавали и работили с тези спираловидни енергийни центрове и всеки по-чувствителен към телесните енергии лечител стига до тях. Електрическите колебания на кожата над чакрите имат честота от 100 до 1600 цикъла в секунда, в противоположност на мозъчните, които са от 0 до 100, в мускулите са 225 и в сърцето - 250. Когато напреднали медитатори проектират енергия през някоя чакра, силата на излъчващото се електрическо поле се умножава.
Обикновено се говори за седем основни чакри, макар да съм чувала за системи, разпознаващи само пет, както и за такива, увеличаващи бройката над десет. Това несъответствие може би донякъде се дължи на съществуването на много миничакри по цялото тяло. Ръцете и очите действат като чакри, а нови спираловидни вихри могат да се появят навсякъде, където има нужда от свежа енергия, например при нараняване или ако дадена зона трябва да се изчисти от токсични енергии.
Всяка чакра влияе върху органите, мускулите, крайниците, вените и всички останали системи, влизащи в енергийното й поле. Чакрите въздействат и върху ендокринната система и поради това са свързани с вашите настроения, личностна същност и цялостно здраве. Физическата и психологическата еволюция, както и духовният ви път, също се отразяват в чакрите.
Всяка чакра е проводник на определен вид енергия от вселената. Седемте чакри резонират съответно с принципите на: оцеляването (корен), съзиданието (корем), силата (слънчев сплит), любовта (сърце), изразяването (гърло), трансцедентността (трето око) и единението (корона). Енергията на всяка от чакрите е микрокосмос за един от тези универсални принципи, проявени в тялото. Чакрите също захранват едновременно позитивните и негативните космически енергии - изначални сили като обвързване и разделяне, растеж и атрофия. Те вкарват в тялото тези енергии в спираловидна форма, като подхранват цялостната физическа структура и свързват организма с фините енергии от околната среда.
Скалата от първа до седма чакра следва една естествена линия на развитие - от подтика за живот, към неговото разгръщане, към неговото подобрение, към възможностите му за обич, към изразяване и към разбиране до копнежа за Цялостност. Не съм съгласна с често срещаното становище, че колкото по-ниско се намира чакрата, толкова по-слаба е нейната духовност. Тази йерархична концепция ме шокира точно толкова, колкото и мисълта, че един четирийсетгодишен мъж превъзхожда духовно четиригодишния си син толкова пъти, колкото са стадиите на неговото личностно развитие. Всеки етап от развитието е свещен. Всяка чакра се свързва с универсална сила, има дълбоко значима задача за развитието на душата и съдържа трансцедентна красота. Всъщност за много хора личната еволюция е повече потъване надълбоко, в техните "по-ниски" чакри, отколкото култивиране на "по-висшите".
ДОННА ИДЪН |
|
|
|
|
|
reveta
|
Пуснато на: Пон Ное 30, 2009 12:37 pm
Заглавие :
|
|
|
|
|
reveta
|
Пуснато на: Пон Ное 30, 2009 12:39 pm
Заглавие :
|
|
|
|
|
Valia
|
Пуснато на: Пет Яну 08, 2010 3:05 pm
Заглавие :
|
|
|
Човекът е съставен от 7 тела, като на всяко от тях съответства една от седемте основни чакри. Връзката е показана в табличката, а информацията е взета от тук.
Попаднах и на следното забавно анимационно филмче, където се говори за чакрите. Ето един отрязък на български тук:
http://vbox7.com/play:16df5c15&al=1&vid=859366
Целия фрагмент за чакрите (само че на английски) е качен тук:
http://one-airbender.blogspot.com/2008/08/avatar-book-2-chapter-19.html
Започва от време 7:00, след това продължава на 12:10, след това на 14:07, после на 17:42. Това ми е много любимо филче, но не знам на някои по-консервативни и порастнали от вас дали ще им хареса |
|
_________________ |
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Пет Яну 08, 2010 8:55 pm
Заглавие :
|
|
|
На мен лично много ми хареса филмчето!
Така и трябва да бъде - децата още докато са невръстни трябва да бъдат учени на духовни науки!
Филмчето си е страхотно!
|
|
|
|
|
|
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Пет Яну 08, 2010 10:18 pm
Заглавие :
|
|
|
Филмчето е върхът!!!
Ясно, точно и забавно обяснява нещата. ТОВА е истинският начин за обясняване!
Обаче има ли всичките части с превод, че английският ми остана в XVI век
Ако откъсът е харесал и на други, то очаквайте това лято игралния вариат. В аваннс вижте четиримата Повелители на Стихиите
|
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
Valia
|
Пуснато на: Пет Яну 08, 2010 11:14 pm
Заглавие :
|
|
|
Супер Значи не съм единствения дечко във форума, дето гледа анимацийки! Несериозни неща, неподхождащи на зрели хора... би казала майка ми... ама нея никой вече не я слуша
Съгласна съм с Ауди, че това е правилният начин за обяснение - интересно, увлекателно, поучително... и толкова забавнооо
Със сестра ми паралелно гледахме филмчето - аз на английски от сайта дето качих в предишния ми пост, тя на български (БГ аудио и БГ субтитри при английски говор). Каза, че почти всичките е успяла да си намери на БГ аудио от vbox7.com. Само някои накрая се е наложило да гледа с БГ субтитри, пак от там. Като за начало, пробвайте търсене по ключови думи "аватар season 1".
Освен това филмче, харесвам още Naruto(за един малък нинджа, но още и за отговорността, осъзнаването на собствената сила и силата на приятелството), D-Grey man(битка между демони и "екзорсисти"; има един интересен екземпляр Ален дето иска да защитава и хората, и демоните - хората като ги пази от демони, демоните като освобождава духа им от злото, вселено у тях от Millenium Earl) и Bleach(специален отряд бойци защитава света от Hollows(празни черупки без дух със зададена унищожителна програма). Харесвам го поради същата причина, поради която харесвам Наруто).
И тези филмчета ги има на сайта от предишния ми пост. И на български се намират някои от тях, пак от vbox-a. С моя Боби доста сме се зарибили по тях Може би и на някои от вас ще харесат? Ще бъде интересно да обсъдим Но може би не точно в темата за чакрите де... някъде, на по чайче, по-хубав разговор ще стане според мен |
|
_________________ |
|
|
|
Valia
|
Пуснато на: Нед Фев 07, 2010 11:37 am
Заглавие : Дона Идън за чакрите
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Фев 07, 2010 1:28 pm
Заглавие :
|
|
|
Благодаряяяяя... |
|
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|
|