|
Автор |
Съобщение |
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
|
Пуснато на: Вто Ное 13, 2007 2:05 pm
Заглавие : ???????? ??????? ? ?????? ??????? ???
|
|
|
Учени откриват, че подправки като кърито и бобовите храни могат да помогнат в борбата срещу рака, предаде ДПА.
Екип от Университета на Мериленд (САЩ) е съобщил, че химични съединения в боба, другите бобови култури и в триците действат като естествена защита на кожата от слънцето.
Молекулите, свързани с витамин В, пазят ДНК в кожните клетки от канцерогенни увреждания, предизвикани от действието на слънчевите лъчи, твърди д-р Абулкалам Шамсудин, преподавател по патология в университета.
Същите молекули действат като щит и срещу други форми на рак. Откритията са били представени на Стотната конференция на Американската асоциация за изследване на рака в Сингапур.
Петдневното събитие събра над 1000 експерти. Д-р Шамсудин обясни, че в много семена и зърнени култури се съдържат съединения, наречени инозитол и IP6.
Те са антиоксиданти и пречат здрави клетки да се изродят в ракови, като потискат ефектите на канцерогенните вещества.
В отделно изследване учени от университета "Тохоку" в град Сендай (Япония) съобщиха, че кърито помага при лечението на колоректален рак у мишки.
Специалистите се опитват да насочат активните съставки в индийската подправка срещу раковите клетки и след това планират да проведат изпитания върху хора.
Правилното и балансирано хранене и най-доброто за вас. |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|
|