НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Апр 18, 2024 3:34 am Вижте мненията без отговор
ДИШАМЕ ХОРМОНОПОДОБНИ ВЕЩЕСТВА -УЖАС!!!
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Мар 18, 2007 9:35 pm
МнениеЗаглавие : ?????? ?????????????? ???????? -????!!!
Отговорете с цитат

Откривам тази тема, защото напоследък се появиха едни странни болести, на които не въздейства абсолютно нищо! А още по-странното е, че когато човек излезе навън, из големия обществен град "странното заболяване" се активира неимоверно много ...!

Проблемите са свързани главно с носоглътката и обхващат очите, устната кухина, естествено носа, ушите ... а оттам проблемите плъзват по храносмилателната система и ... става страшно! Това било грип ... казват! А дали пък е така?!

И ни тътчат с антибиотици и най-различни модерни парацетамолни фармацевтични измишльотини, които влошават само още повече здравословния ни проблем ...!!!

Бях ви казала, че тези дни имах съновидение за замърсяването на въздуха - особено във София!

Днес не се сдържах, защото имах второ съновидение, че моя позната лекарка, ще ме осветли по този въпрос! Знаех, че проблема е свързан с ... хормоналната обмяна!

Та ... доцентката ми каза, че преди не повече от 2 години време в България е имало една конференция, на която е била изнесена лекция за замърсяването на околната среда! Тази конференция е била проведена в доста тесен кръг без каквото и да е огласяване по медиите!!!

Та ... там се е дискутирал и разисквал въпроса относно изгорелите газове от нафтата и бензина. Учените вече са били установили, че при тяхното изгаряне от двигателите на колите, се получават така наречените ХОРМОНОПОДОБНИ ВЕЩЕСТВА, които естествено се изхвърлят във въздуха!

ВНИМАНИЕ - НИЕ ДИШАМЕ ХОРМОНОПОДОБНИ ВЕЩЕСТВА!!! вСЕКИ ДЕН, ВСЕКИ ЧАС, МИНУТА И СЕКУНДА ...

Това буквално ме изуми, защото във съновидението ми ми беше показано как "някакво вещество" разболява хората и ги довежда до пълна безпомощност, тъй като трудно можело да се открие причината за заболяванията!!!

Та ... "хормоноподобните вещества" водят най-вече до сериозни хормонални нарушения, до ранна критическа възраст, до безплодие, до ... ракови заболявания!!!

НИЕ ДИШАМЕ "ХОРМОНОПОДОБНИ ВЕЩЕСТВА" - НИЕ МУТИРАМЕ, НО И СТРАДАМЕ ОТ СЕРИОЗНИ ЗДРАВОСЛОВНИ ПРОБЛЕМИ, СВЪРЗАНИ ИМЕННО С УЛЕСНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИНА ДА СЕ ПРИДВИЖВА НАВСЯКЪДЕ И ВИНАГИ С КОЛАТА!!!

Знаете, че през последните 2 години поне от наблюденията ми в София, всичко се задръсти навсякъде с коли - и дойде една тиха смърт, наречена "хормоноподобни вещества", отделяни в огромно количество!!!

Коментирайте темата и споделете за наблюдения и здравословни проблеми през последните 2 години - не повече! Очаквам ви!!!

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Нед Мар 18, 2007 10:23 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Понеже материалът е голям и важен,то ви предоставям линк към представянето на книгата на д-р инж. Геори Тончев: " Екогорива и хибридни автомобили ".

Ще кажете:"Добре,нали са еко-горива?".Обаче горенаписаното ме навежда до мисълта,че явно всяка емисия(без водната пара) е вредна!!!

Хубавото на хибриднитее,че до 50км/ч(в града рядко имаме възможност за повече,а и по закон това е пределът) се използва елетродвигател,а над тази скорост обикновен(най-вече бензинов).

Ето първия хибрид-серийно производство- Toyota Prius.След него се появиха и още.
Предполагам,че извън града ако има достатъчно растителност,би могло да ре реши проблемът.
Остава електромагнитмото замърсяване.Но за него в друга тема.

_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
tan4eto77




Регистриран на: 27 Яну 2007
Мнения: 555
Местожителство: Разград
Пуснато наПуснато на: Нед Мар 18, 2007 10:31 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

абсолютно сте права Маг Селена,че става претъпкано от автомобили и това започва да ни вреди.лошото е че всички станахме мързели и гедаме и на близки разстояния да отидем с автомобила.то не е само това ами и вместо да има по-вече зеленина около нас навсякъде се появяват всевъзможни строежи и природата изчезва-а именно зелените площи ни пречистват въздуха.за съжаление наблюдението ми е че все по-вече хора развиват някакъв вид алергия/при мен например от прекалено дълго и многокротно лечение с антибиотици се получи едно кофти кожно заболяване-кожата ми не пигментира нормално а е на петна-зимата розови а лятото бели.ако не пия лекарства изглеждам като калинка-не е заразно но хората ме гледат странно все едно че ще ги заразя./според мен това с хаосното лечение с антибиотици за щяло и нещяло също "помага" за дискомфорта ни.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Мар 18, 2007 10:40 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Smile Smile Това с пигментацията не е ли "Витилиго"?А мои две добри приятелки напоследък боледуват от хормнални нарушения,било проблем с щитовидната жлеза,при едната било на "нервна почва"- от много неприятности и ядове/според лекарите/.Ние пък с тези чести малки "невинни" възпаления на горните дихателни пътища.На мен в момента ми откриха бронхит,мислех, че е обикновена простуда,но и много пуша.А съм се ваксинирала п/в грип и зимата изкарах без проблеми, само с 1-2 леки "простудки" на крак за по2-3 дни.
За колко открития като алтернатива на горивата за автомобили съм съм чела.А официалната версия е, че ако се внедрят успешно,цялата огромна индустрия базирана на петролните горива ще рухне и ще отслаби позициите на силните държави.От друга страна нали пък се знае, че тези ресурси са ограничени вече и наближава времето на изчерпването им, затова се търсят алтернативи за заменянето им в енергетиката въобще.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
MeGaN_




Регистриран на: 17 Яну 2007
Мнения: 462
Местожителство: Велинград
Пуснато наПуснато на: Нед Мар 18, 2007 10:51 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Според мен някои болести се явяват като пречисвател на организма /хремата и кашлицата например/. И с тия антибиотици процеса на пречистване се спира..., затова винаги съм мразела да пия каквито и да е хапчета, по какъвто и да е повод /ако е въпрос на живот и смърт може и да се позамисля Rolling Eyes - сигурно съм се метнала на дядо си... затова Smile! От около година може би пречисвателния процес при мен не се спира пред нищо Confused , т.е ако не е кашлица, постоянно съм с едно особено дразнене в гърлото, оттам и ушите... /независимо по кое време - лято ... зима.../, но не съм се замисляла, че причана за това може да е замърсения въздух! Винаги съм се чудела какво толкова намират туристите в тоя Велинград Rolling Eyes , но скоро си отговорих на въпроса...! Когато се прибирм от Пловдив, слизайки на автогарата и вдишвайки първата глътка въздух навън, разбрах какво всъщност търсят туристите тук...разликата е от тук до небето... Wink !

_________________
Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него!!!
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаПосетете сайта на потребителяICQ Номер Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Мар 18, 2007 10:56 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Smile Smile Ми нас Софианци често ни "хваща" за гърлото,ушите,.При най-малкото - хоп - гърлото.И наи и децата ни, особено като малки - непрекъснато по горните дихателни пътища.Толкова ли сме кекави всички, или май е заради въздуха,понякога така изглежда смога, че "с нож да го режеш".Понякога като има т.н."инверсия"- качвам се на Витоша - слънце, долу - нищо не се вижда - мръсна кафява пелена над града.А друг път - слънчево в града,ама небето вместо да е синьо е мръсно кафеникаво със синкав отенък, отвратително. Mad Mad Mad
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Нед Мар 18, 2007 10:58 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
... алтернатива на горивата за автомобили...официалната версия е, че ако се внедрят успешно,цялата огромна индустрия базирана на петролните горива ще рухне и ще отслаби позициите на силните държави.От друга страна нали пък се знае, че тези ресурси са ограничени вече и наближава времето на изчерпването им, затова се търсят алтернативи за заменянето им в енергетиката въобще.


Точно така,каti!До 80г стигат горивата.Има резерни източници и запаси,но те ще са "само за автомобили със специално предназначение"..Поне тъй се говореше допреди време.
Истина е и друго.Големите компании изпупвеат патенти и технологии,за да останат богати и ...след забраната на сегашните горива!!!Да,очаквяа се и това.Спомнете си как забраниха фреоните..и фалираха дребните компании за хладилна техника Smile.
А начинът е лесен-Зелените ще протестиват,а правителствата "ще се вслушат в гласа им".Хубавото е,че наистина няма да има такива замърсявания,пък макар и не по причина "грижата за човека" WinkИли по-точно така е,ма мога да ви покажа човека Very Happy

Всъщност отдавна има "космически технологии".Нали не мислите,че САЩ,СССР,Франция и Великобритания са унищожили нацистките архиви и разработки?

_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Мар 18, 2007 11:06 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Smile Smile Как ще ги унищожат,да не са луди! Smile Аз съм много невежа по тези въпроси,ама от тук-от там за обща култура нещо съм прочела,нямам и речник да го коментирам. Smile
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
tan4eto77




Регистриран на: 27 Яну 2007
Мнения: 555
Местожителство: Разград
Пуснато наПуснато на: Нед Мар 18, 2007 11:07 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

аз например съм ходила многократно в много по-голям град от София в Турция,но там не ми е бело дискомфортно и подтискащо.не съм виждала и такъв смог какъвто има винаги във София,може и да е заради морето на което е разположен самия град,има и планина до града,но другото което ми направи впечатление е че дори и да строят нова сграда веднага озеленяват със дървета а и са съзнателни да не изхвърлят боклуците си като нас на поразия.освен това има часове в които е забранено да се движиш на определени места с автомобил.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Нед Мар 18, 2007 11:11 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
...нямам речник да коментирам.


Иди на "Славейков*"-там има Laughing


*3а несофиянци.На пл."Славейков" има множество сергии с книги.

_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
viki




Регистриран на: 01 Яну 2007
Мнения: 176
Местожителство: Пловдив
Пуснато наПуснато на: Нед Мар 18, 2007 11:15 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

В България има одавна изобретен електродвигател, който на 100% заменя горивото... но никой няма да позволи това изобретение да се патентова. Crying or Very sad мъчно ми е като гледам как се самоунищожаваме от глупост и алчност... само това ще кажа... и без това напоследък не ми се пише много...

_________________
<< За да видиш дъгата, трябва да се примириш с дъжда >>
<< Това, което не ни убива ни прави по-силни>>
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Мар 18, 2007 11:16 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Smile Smile А, знам, там има всичко.Ама не мога и да се задълбавам на технически въпроси толкова, та чак да чета.Не кандидатствах за инженер навремето,нищо, че бях добре с математиката.Все пак благодаря за съвета. Smile
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Маг Живин




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 1558
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Мар 18, 2007 11:17 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:
...Всъщност отдавна има "космически техмоогии".Нали не мислите,че3 САЩ,СССР,Франция и Великобритания са унищожили нацистките архиви и разработки?


Досега караха по тях и преуспяха, защо сега точно да ги зарязват? Cool

А колкото до екологичните източници на енергия, ако доживеем до въвеждането им, предполагам ще са "основателно" много по-скъпи. Very Happy

_________________
"Всекиму своето!"
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Нед Мар 18, 2007 11:19 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

tan4eto77 написа:
аз например съм ходила многократно в много по-голям град от София в Турция,но там не ми е бело дискомфортно и подтискащо.не съм виждала и такъв смог какъвто има винаги във София
...дори и да строят нова сграда веднага озеленяват със дървета,а и са съзнателни да не изхвърлят боклуците си като нас на поразия.освен това има часове в които е забранено да се движиш на определени места с автомобил.


Точно това е разумният начин-строиш,но озеленяваш.А в София строят в градинки и детски площадки.Но,май,не е само в София това.на морето вместо пясък има хотели.затуй си мечтая за Кушадасъ...или поне за Резово Rolling Eyes

Да се замислил,че едно дърво расте бавно и даже сега да го засадим,то ефектът ще се почувства минимум след 5г време.
А пушачите да не си хвърлят фасовете през прозореца,докато пътуват с колата!!! Че само пожари ни липсват. Mad

_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Маг Живин




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 1558
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Мар 18, 2007 11:27 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Стига с тия пушачи, бе Аудане. Цялата Мара втасала, че до пушачите опряла. На ти тогава да видиш какво значи мечтата на пушача. Позволявам ти да пищиш с глас докато гледаш Razz


_________________
"Всекиму своето!"
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov