НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Апр 19, 2024 2:51 pm Вижте мненията без отговор
Природната захар може да спира развитието на рака
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Дек 12, 2007 3:41 pm
МнениеЗаглавие : ?????????? ????? ???? ?? ????? ?????????? ?? ????
Отговорете с цитат

Комплексната природна захар от семейството на глюкозата може да спира развитието на ракови новообразувания, твърдят учени от Асоциацията за международни изследвания на раковите заболявания.

Резултатите от техните наблюдения показват, че молекулата на този вид захар възпрепятства разпространението на хормоните на новообразуванието, предизвикващи растежа на съдовете, който съпътстват развитието на заболяването.
Учените смятат, че ако бъдат разработени, лекарствените препарати на основата на комплексната природна захар с наименование “герапин” могат да бъдат използвани за предотвратяването на растежа на новообразуванието, съобщава списание Clinical Cancer Research.

Събраните данни показват, че инжектирането на такъв препарат е много полезно особено в началните стадии от развитието на рака. “Захарта може да се използва за трайното спиране на развитието на раковите клетки”, смята Гордън Джайсън, ръководител на изследването, който е категоричен, че клиничните изпитания на такъв тип медикамент ще започнат най-много след 2 години.

“Растежът на раковото новообразувание зависи от достъпа на кислород и хранителни вещества и затова новообразуванията често “залъгват” тялото, изпращайки в мозъка химични сигнали, способстващи за растежа на нови съдове в областта на новообразуванието”, пояснява Кейт Арни, специалист от Изследователския център за ракови заболявания във Великобритания, цитирана от ВВС. “Тъй като организмът на зрелия човек не се нуждае от растежа на нови кръвоносни съдове, това откритие може да доведе до създаването на високо ефективно и едновременно с това специфично лекарство, подходящо за лечението на много видове рак”, допълва тя.


_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov