НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Апр 18, 2024 8:28 pm Вижте мненията без отговор
НЕВЕРОЯТНАТА ФУНГОТЕРАПИЯ (ГЪБОЛЕЧЕНИЕ)
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Дек 18, 2007 1:57 pm
МнениеЗаглавие : ???????????? ???????????? (???????????)
Отговорете с цитат

ШИИТАКЕ
Lentinula edodes

Гъбата Шиитаке (наричана Императорската гъба и „Гъба Жен-Шен”) има три хиляди годишна история на култивиране и използване за лечебни и кулинарни цели.

Шиитаке се прилага успешно при:

* Съпътстваща терапия на раковоболни и при

страдащи от доброкачествени тумори на храносмилателните органи (слюнни жлези, черва, стомах, жлъчка, панкреас), на черния дроб, белите доробове, яйчниците и при левкемия.

* Химиотерапия (за смекчаване на страничните ефекти)

* Атероскероза, повишен холестерол

* Високо кръвно налягане и проблеми с кръвоснабдяването

* Опастност от сърдечен инфаркт

* Жълтеница, повишено ниво на пикочна киселина

* Артрит

* Ревматизъм

* Бронхит

* Отслабена имунна система, инфекции (гъбични, вирусни, бактериални, хламидиални и др.)

* Синдром на хроничната умора

* Диабет

* Алергии

* Стомашни язви

* Автоимунни заболявания (Множествена склероза- възтановява миелиновата обвивка на нервните влакна; склеродермия, полиартрит, лупус еритематодес, бронхиална астма, автоимунен тиреоидит)

* Мигрена

* Бучене в ушите

* Вирусен Хепатит B

* Психоневрологични заболявания (страх, безпокойство, депресия, нощно напикаване)

Шиитаке се споменава в многобройни литературни сведения като лековита гъба с широк спектър на действие.

Гъбата или екстрактът от нея се прилагат с голям успех като съпътстваща терапия при раково болни в Китай и Япония, както и отскоро в САЩ, Русия, Унгария, Германия, България и др.

Антивирусното й действие е доказано още през 70- те години на 20- ти век.

Онова, което е доказано при мишките през 70- те години, днес вече е многократно потвърдено и при хората.

Причината за високоефективното противовирусно действие е в рибонуклеиновата киселина на гъбата Шиитаке.

Тя е призната за извънредно силен стимулатор на производството на интерферон, който действа срещу сякакви инфекции.

Антитуморното й действие се дължи предимно на съдържащия се в гъбата полизахарид лентинан.

В Япония сега се работи над сензационно лекарство въз основа на гъбата Шиитаке лекуващо всички доброкачествени тумори.

Има сведения, че в тези разработки участвува и такъв голям концерн като “Procter and Gamble”.

Шиитаке е единствената гъба, която може да даде алергична реакция. В такъв случай, тя се употребява като маслен препарат (смесена с ленено олио или зехтин) и тогава може да се назначава даже и на деца до 5 годишна възраст.


ВНИМАНИЕ: При склонност към кръвотечение и тромбоцитопения назначаването на Шиитаке е противопоказно. Да не се приема едновременно с аспирин.


Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Сря Яну 30, 2008 7:49 pm; мнението е било променяно общо 1 път

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Яну 20, 2008 12:29 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

АГАРИК БЛАЗЕИ

Едва ли има друга гъба, която да стимулира имунната система така добре, както Aгарик Блазеи. Гъбата е открита и описана през 1965 година от американския миколог Мюрил.

Агарика бива забелязан от учените едва преди 35 години, но оттогава е изследван много интензивно. Националният Раков Център в Япония оповестява своите първи резултати през 1980 година. В САЩ също са публикувани научни изследвания за тази гъба.

На конгреса по микология и фунготерапия, състоял се в Ню Йорк през 2006 година Агарик Блазеи е призната за най- переспективната гъба за лечение в онкологията и за употреба в герантологията.

Agaricus Blazei Murill произхожда от бразилските дъждовни гори. Местните я наричали „Гъбата на Бога” и я използвали като последно средство при сериозни заболявания. При тежки заболявания се използва предимно екстрактът.

Агарик Блазеи се прилага успешно при:

* Съпътстваща терапия на раково болни (гърда, яйчници, кожа, стомах, черен дроб, простата, черва, левкемия, мозък, метастази)
* Предпазване от рак
* Намаляване страничните ефекти от химио- и лъчетерапията
* Възпаление на панкреаса
* За засилване на имунната система, при СПИН и други инфекции
* Отоци
* Автоимунни заболявания (мултиплена склероза, атопичен дерматит, автоимунен тиреоидит, лупус еритематодес, склеродермия, полиартрит)
* Заболявания на кожата
* При хепатит и за засилване на черния дроб
* Бронхит, астма, алергия
* Гастрит
* Диабет
* Високо кръвно налягане
* Стенокардия
* При проблеми с ерекцията при мъжете
* Мигрена
* Изтощение, хронична умора
* За забавяне стареенето


Агарик Блазеи съдържа много ценни витамини и минерали и има най-високо съдържание на полизахариди от всички познати лечебни гъби (преди всичко бета глюкан).

В екстракта всички тези вещества се съдържат във висока концентрация. Съдържащите се вещества не само помагат на организма да унищожи онко- клетките, но и забавят процесите на стареенето. Както пише в научната литература, гъбата Агарик особено силно стимулира имунната система.

Приемането й довежда до нарастване на броя и активизиране на клетките “естествени убийци” и на макрофагите, т.е. на клетките, които отговарят за унищожаването на бактерии и вируси и за изхвърлянето на чуждите вещества, както и за образуването на химичните вещества „куриери”- като интерферон, интерлевкин, които също взимат участие в отбранителните процеси. По този начин се потиска образуването на много видове рак.

Агарик Блазеи пречи на растежа на всички тумори и води до ремисия. Това негово действие е доказано при изследвания при левкемия, при рак на червата, белите дробове, половите органи, гърдата, панкреаса, простата, черния дроб.

Като особено полезен се е доказал при неподлежащи на операция случаи на рак на черния дроб, цироза на черния дроб, рак на гърдата, както и при хепатит B и C. Това важи даже и в случаите, когато не е могла да бъде проведена нито химио- нито лъчетерапия.

При повечето от пациентите бива доказано, че туморния маркер спада след няколко седмици, и те започват да се чувстват по- добре и то в случаи, при които официалната медицина не дава никакви надежди.

Японски учени, изследващи рака, са потвърдили чудното и преди всичко бързо действие на тази гъба даже и при пациенти в последен стадий. Гъбата стимулира смяната на кръвта, а имунната система се стабилизира в кратък срок.

Макар и още да не е добре позната в Европа, Агарик Блазеи е призната в Япония, Бразилия, Мексико, Уругвай и САЩ като гъба предотвратяваща рака, а в Япония даже е пусната официално като анти-раков медикамент.

Гъбата Агарик или нейния екстракт може драстично да намали вредните странични ефекти от конвенционалните терапии. Те спомагат за разграждането на отровните вещества, които се образуват в тялото в резултат на химиотерапията.

При наблюдение на 100 пациента с рак на гениталиите е регистрирано чувствително намаляване на страничните ефекти (загуба на апетит, слабост, окапване на косата), а броя на естествените клетки- убийци се покачил значително.

Екстрактът от Агарик се прилага в САЩ като съпътстващо лечение на болните от СПИН.
Случаи от практиката на лекари-фунготерапевти:

Една терапевтка разказва за пациент, на който открили рак на езика, IV степен, иноперабилен. Провеждат химиотерапия, като допълнително приема Агарик и селен. При последния преглед установили пълен регрес на тумора.

Съпругът на госпожа М. страдал от тумор на белия дроб, предизвикан от пушене. Тя ни пише, че освен химиотерапията от няколко седмици той се лекува с Агарик и че туморът значително се е смалил.

„След рак на матката и цялостно изрязване имах рецидив 12 години по-късно. Започнаха да ме облъчват. От 5 седмици взимам гъбите Агарик и Кориолус, 2 пъти на ден по 2 таблетки и туморът се е смалил от 5 до 2 см. Чувствам се добре, въпреки облъчването.”

Господин Р. ни пише с благодарност. Жена му има ендометриален рак и се лекува от 2003 година. Назначават и химиотерапия. Въпреки тази терапия обаче туморният маркер постоянно продължава да се покачва. През Ноември 2004 и препоръчват Агарик Блазеи, тъй като била отслабнала много.

При госпожа Р., през Декември 2004 година, след като беше пила 3 пъти дневно по 2 капсули Агарик екстракт в продължение на един месец и след като беше минала и терапия за високото кръвно налягане, туморния и маркер значително пада от 1290 до 85 (горната нормална граница). През януари туморния и маркер пада до 60 и химиотерапията бива разредена, даже мислят за това да я откажат изобщо. През пролетта на 2005 година при непрекъснато взимане на Агарика туморния маркер бил под 30. Тя се чувства отново добре и е достатъчно издържлива (съобразно възрастта си).

Госпожа Е. (карцином на яйчниците, метастази в областта на стомаха...) трябвало да отиде през Октомври в болница, за да и отстранят два секундарни тумора в черния дроб, които още през Септември се виждали на компютърната томография. Новите изследвания показали, че те били изчезнали! Освен химиотерапията взимала екстракт от Агарик и 4x3 лъжички прах от гъбата Рейши.

Няколко седмици прием на лечебните гъби повлиява рак на белия дроб и предизвиква значително смаляване на тумора, което се вижда на компютърната томография.
„Вие препоръчахте на майка ми екстракт от Мейтаке, Агарик и Рейши срещу рак на гърдата. Тя пие тази комбинация от два месеца и водата изчезна от дроба и. Пунктация вече не беше нужна.”

„Моята зълва вече от един месец взима Агарик, Мейтаке и Кориолус. След втората химиотерпия установява, че гаденето не продължава вече толкова дълго и настъпва по-рядко. Само от време на време я боляли костите. Тя е радостна, че косата и отново пораснала добре и че нито веждите, нито миглите са и окапали. Настроението при нея е добро.”

Господин Ф. (36 годишен) имал многобройни неприятни проблеми заради хроничен простатит и бучки в уретрата, за които се опасявал, че може да са злокачествени. Приемането на антибиотици нямало никакъв ефект. Започнал да приема 3 пъти на ден по 2 капсули от Агарик, за да премахне бучките и възпалението. След 5 дена усеща боцкане и започнал да ходи до тоалетна по-често и усетил, че „нещо става”. Скоро след това започнал да има все по-малко оплаквания при уриниране и все по-малко болки. След 3 месеца бучките били изчезнали, а ракът бил вече немислим.

„Взимам три пъти на ден по 1 капсула екстракт от Агарик Блазеи и по една таблетка прах от Рейши. Рейши употребявам вече 1 година, Агарик от януари и благодарение на това успях да се справя с тежка алергия към полените и с непоносимост към различни храни и вече нямам никакви симптоми!!!... Във всеки случай даже и мигрената ми се подобри много последните седмици и вече почти не се нуждая от болкоуспокояващи...”
„От моя баща научих за терапията с лечебните гъби, пробвах ги и съм възхитен- от седмици нямам никаква настинка, а преди се поддавах толкова лесно. Взимам от 2 до 4 капсули Агарик на ден.”

„От около 3 седмици взимам препоръчаните ми от Вас лечебни гъби (Агарик), междувременно намалих количеството на две таблетки дневно. Искам да кажа, че съм страшно впечатлен. Отдавна не съм имал толкова енергия и сила. Понякога трябва наистина да се спирам, за да не правя толкова неща и да пилея енергията си. А, да ви кажа, намалих капсулите, тъй като понякога ми ставаше лошо, което най- вероятно се дължи на слабостта ми (аз съм 50 кг, 168 см.) Оттогава съм много добре.”

„От няколко дни даваме на старото ни, болно куче (сърдечна недостатъчност и увреден черен дроб) два пъти на ден по една капсула екстракт от Агарик Блазеи с наистина огромен успех. Кучето изведнъж отново стана весело и се движи като преди. Спряхме кортизона и сме много изумени от това развитие на нещата.”
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
fungo.ws


Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Сря Яну 30, 2008 7:51 pm; мнението е било променяно общо 1 път

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Яну 25, 2008 8:44 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

КОРДИЦЕПС


Кордицепса, или Китайската гъсенична гъба, произхожда от Тибет където расте на височина до 5000 м. Нейната цена е огромна, плащат се до 3000 щатски долара за килограм.

Нейната естествена хранителна основа не е както при другите гъби (дървета или друг растителен субстрат) а е вид гъсеница. Гъбата напада тези гъсеници, убива ги и след това пониква от тях със своето подобно на пръсти тяло.

Учените дълго време са се трудили над това до успеят да култивират тази гъба, тъй като естественото й размножаване не е достатъчно за световното търсене.

Кордицепс се прилага успешно при:

* Съпътстваща терапия на раковоболни (бели дробове, простата и др.), особено при заболявания на лимфата и кръвта. При тумори на главния мозък се назначава първично.

* Остра левкоза при деца

* Химиотерапия (за смекчаване на страничните ефекти)

* Некроза на туморни инфилтрати

* Слаба имунна система (действа като имуномодулатор), СПИН

* Високи спортни натоварвания, за бързо възстановяване на мускулите

* Функционални нарушения в сексуалността

* Стрес, депресии, страх, безпокойство

* Намалена работоспособност и при проблеми с издръжливостта, хронична умора, синдром на умората

* Изхвърляне на отровите от организма

* Ревматизъм

* Нарушения в съня

* Наднормено тегло, нарушения в мастната обмяна

* Астма

* Бучене в ушите

* Бронхит

* Бактериални инфекции (действа като естествен антибиотик)

* Сърдечно-съдови заболявания, исхемична болест (стенокардия), атеросклероза, инфаркт и др.

В китайската традиционна медицина се използва за засилване на белите дробове и бъбреците, както и за тонизиране на Ин и Ян. Тя успокоява емоциите, отстранява слузта и предотвратява кървенето.

Толкова успешно действа и при рак, ревматизъм, умора, заболявания на дихателните пътища, възпаления, безсъние и нередовна менструация. Кордицепса подобрява снабдяването на кръвта с кислород. При стенокардия увеличава кръвопотока в сърдечните кръвоносни съдове.

Сексуалната задоволеност е важна част от една щастлива връзка и се намира в тясна връзка със здравето на човека. Има анонимни анкети относно честотата на сексуалната активност във всяка възрастова група.

С приема на Кордицепс (и на Агарик Блазеи) това число се увеличавало значително, а също така се увеличавало и задоволството. За отбелязване е, че именно по- старите хора, които отговаряли с “не мога да си спомня” или “без такава активност” споделяли за значително увеличаване на сексуалната активност след прием на гъбата повече от 3 месеца.

Познатите от векове позитивните качества на Кордицепса върху човешкия организъм са потвърдени от многобройните изследвания направени през последните години.

Особено познатото от Китайската традиционна медицина действие на гъбата като афродизиак или използването й за повишаване на сексуалната издръжливост (даже и за жените) бива доказано в изследване на медицинския факултет в Пекин.

При група приемала екстракт от плодното тяло на гъбата се наблюдава значително подобрение на сексуалната активност при 31% от хората. Във втора група, приемала екстракт от мицела на гъбата процента на значителното подобрение даже надвишавал 65%!

Механизмът на действие, на който се дължи това все още не е напълно разкрит, но той все пак отчасти се обяснява със стимулиращото въздействие на съставните вещества на гъбата върху половите органи. Изследванията доказват, че Кордицепса регулира нашата невроендокринна система.

Така той стимулира освобождаването на хормони от кората на надбъбречната жлеза, чрез което може да се противодейства на симптомите на стреса. Това, както и засилването на сексуалността е обяснение за доброто действието на гъбата при депресии.

Освен това Кордицепса подтиска и някои ензими като моноаминооксидаза, който се счита виновен за депресиите. Тя има противовъзпалително действие аналогично на хормоните и не им отстъпва по ефективност. В това си качество е даже с по-висока ефективност от хидрокортизона.

Научно доказано е, че Кордицепса действа силно антибиотично и спира растежа на бактерията Клостридиум, но при това не се стига до разрушаване на бифидобактериите и лактобацилите (нормалната бактериална флора в червата).

Изследванията показват значително увеличаване на активността на естествените клетки- убийци (килъри) и на макрофагите, което прави приема на Кордицепс много важен при болни от рак или СПИН.

Спортистите взимат тази гъба с удоволствие тъй като нейното действие за повишаване на издръжливостта е огромно. Спортистите от китайските Олимпийски отбори винаги са приемали гъбата за да се възстановят по- бързо от тренировъчните натоварвания и за да повишат своите успехи при състезанията.

Учените приемат, че позитивното влияние на Кордицепса върху дихателните органи и сърцето е причина за повишаване на способностите и издръжливостта при спортистите.

В Китайската традиционна медицина Кордицепса освен това се използва и при анемия и високи стойности на холестерола. Има анти-токсично действие, изхвърля от организма токсичните вещества, в това число и чревните отрови, лекарствените съединения и радионуклеотиди.

Гъбата се употребява при напреднали форми на рак на черния дроб, бъбреците, задстомашната жлеза, левкози, дори и в по-късен стадий на заболяванията.

При злокачествените и особено при доброкачествените тумори на мозъка Кордицепсът дава стабилен положителен резултат и спомага за подтискане на главното огнище на тумора.

Приема на Кордицепс осигурява профилактика на практически всички заболявания.

------------------------------------------------------

Случаи от практиката на лекари-фунготерапевти:

„За съжаление забравих да Ви пиша, когато започнах да приемам Кордицепс и Рейши. Тях приемам откакто ми ги препоръчахте и трябва да Ви кажа, че забелязах промяна още след първата седмица. След това заминахме на ски и ми направи впечатление, че през тази седмица на редовно хранене не съм наддала и грам. В къщи след това продължих да отслабвам. Общо преди около 3 седмици бяха 4 килограма. При това бях много по-трудоспособна, отколкото бях преди да започна да ги вземам... Но звуците в ушите, които бях открила в края на миналата година вече не се обаждат.”

„Препоръчахте ми Херициум или Кордицепс срещу моята депресия. Всичко, което мога да кажа е: „Много благодаря! Чувствам се така, сякаш ще излетя! Вече взимам Кордицепс само веднъж на ден, тъй като даже и вечер чувствах невероятен прилив на сили. Фантастично!”

„Моята сестра страдаше много от климактеричните симптоми. Беше много нещастна. Тогава и препоръчаха капсули екстракт от Кордицепс. Взима по 3 капсули на ден и вече не мога да я позная!”

„Срещу ниското ми самочувствие ми помага екстракт от гъбата Кордицепс. Самочувствието ми се повиши от 0 на 100!”

Господин Г., професионален джудист, взима редовно Кордицепс и Рейши и с това постига бързовъзстановяване след тренировачни натоварвания. Чувства се по-издържлив и силен.

„Знаете ли какво е постоянно да си в състояние на еуфория? С Кордицепса (3 пъти на ден по 2 капсули) съм станал много по-склонен към приключения.”

„Едва от 3 седмици взимам капсули Кордицепс по две на ден. Вече усещам, че действа! Само мога да препоръчам това и на другите с проблеми в любовния живот...”

„..от гъбите Кордицепс, Шиитаке, Рейши, по 1 таблетка от всяка на ден на дъщеря ми спря да капе косата. Тя се чувства добре... В цялото семейство вече няма и следа от настинки и това със сигурност означава нещо..”

„Гъбата Кордицепс наистина може да бъде наречена „щастливата гъба”. Минах от растението „Йоханискраут” към гъбения екстракт и чувствам, че мога да се справя с всяка ситуация и че се радвам на живота.”
-----------------------------------------------------------------
fungo.ws


Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Сря Яну 30, 2008 7:53 pm; мнението е било променяно общо 1 път

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
penka




Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 1488
Пуснато наПуснато на: Пет Яну 25, 2008 9:33 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Всичко това - хубаво, обаче от къде се купуват тези гъби и в какъв вид се предлагат в България /ако изобщо ги има/?
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Яну 25, 2008 9:52 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Изпратих ти на ЛС къде, какво и как!!!

Можете да ги закупите за майката на И., вместо да купува онези бъркочи на Катероника. Wink

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
penka




Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 1488
Пуснато наПуснато на: Съб Яну 26, 2008 5:34 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Благодаря. За "бълвочите" е станало някакво недоразумение. Пак са разни глупости от интернет, но не са за пиене и не са от Катероника, ами приспособления разни - гривнички и др. подобни. Особено бях потресена от една гривна, която ако имаш ниско кръвно - го вдига, а пък ако е високо - го сваля. Две в едно! Laughing
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Съб Яну 26, 2008 10:53 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Благодаря. За "бълвочите" е станало някакво недоразумение. Пак са разни глупости от интернет, но не са за пиене и не са от Катероника, ами приспособления разни - гривнички и др. подобни. Особено бях потресена от една гривна, която ако имаш ниско кръвно - го вдига, а пък ако е високо - го сваля. Две в едно! Laughing

..а ако имаш малокръвие,ти прелива Razz Laughing Laughing Laughing

_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Яну 27, 2008 3:12 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Подобни гривни има и в "чудесата", които се продават и чрез весниците от жълтата преса също ... особено пък във вестинците за пенсионерите, те просто са златна мина за такива гривни ... Confused

Ми ... влез в "чудесата" и виж дали не са подобни като тамошните ... те и без това всички си приличат. Rolling Eyes

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
penka




Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 1488
Пуснато наПуснато на: Нед Яну 27, 2008 9:59 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Сори. Нямам време за губене. И така не ми стига, дори да попрочета нещо повече тук, което ми е полезно. Всъщност - нямам и пари за хвърляне на вятъра.Такива измишльотини няма да купя, ако ще да съм най-лошата "снаха". Купихме една магнитна гривна от аптека, защото знам от "време оно", че наистина действа благоприятно за нормализиране на кръвното.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Яну 27, 2008 10:08 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Да, действат магнитните гривни, ама тези, които са направени така, както трябва.

А то не са и ... всичките са правени като в ширпотреба на времето - каквото за Иван, това и за Асан.

Само дето Иван и Асан са различни хора с различни индивидуалности. Rolling Eyes

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
penka




Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 1488
Пуснато наПуснато на: Нед Яну 27, 2008 11:01 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Не знаех, че магнитните гривни трябва да са индивидуална изработка.В нашия случай, няма как да стане. Надявам се поне да не навреди. И все пак си мисля, че е по-добре това /все пак - "крастата се начесва"/, отколкото разни "чудеса".
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Яну 28, 2008 8:59 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

И се пак е магнитно поле, което преди всичко сваля кръвното ... Razz Confused

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Яну 30, 2008 7:45 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

РЕЙШИ

Гъбата Шиитаке (наричана Императорската гъба и „Гъба Жен-Шен”) има три хиляди годишна история на култивиране и използване за лечебни и кулинарни цели.

Рейши се прилага успешно при:

* Съпътстваща терапия на раковоболни (рак на стомаха, черния дроб, белия дроб, кожата, мозъка, бъбреците, панкреаса)

* Химиотерапия (за смекчаване на страничните ефекти)

* Слаби нерви, страхове, безпокойство, нарушения в съня

* Проблеми със сърцето и кръвообращението (високо кръвно налягане, лошо оросяване, включително и на коронарните съдове, отоци), нарушения в сърдечния ритъм, опасност от сърдечен инфаркт и след прекаран инфаркт и инсулт

* Отслабена имунна система, инфекции (гъбични, вирусни, бактериални, хламидиални и др.)
Високи стойности на холестерола и кръвната захар

* Алергии

* Болки в ставите

* Бронхит, белодробен емфизем

* Автоимунни заболявания (Множествена склероза- възтановява миелиновата обвивка на нервните влакна; склеродермия, полиартрит, лупус еритематодес, бронхиална астма, автоимунен тиреоидит)

* Хепатит A, B, C, проблеми на черния дроб

* Наднормено тегло

* Язви на червата и дванадесетопръстника, гастрит, възпаление на панкреаса

* Изтощение

* Фибромиалгия

* Шум в ушите

* Хемороиди

* Заболявания на кожата

* Епилепсия

Името Рейши е японско. В китай гъбата се нарича Ling Zhi (Ланг Джъ), което в превод значи “Божествена гъба на дълголетието”. В китайската и японската народна медицина гъбата Рейши се е използвала още преди 4000 години.

Като символ на щастието и на дългия живот тя е изобразена в много рисунки, върху килими, както и върху китайски порцелан.

Институтът за наука и медицина Линус Паулинг се намира в Калифорния. Неговият основател е носител на Нобелова награда два пъти и е известен със своите изследвания върху витамините и със своите природосъобразни методи на лечение на заболявания и тяхното предотвратяване.

В този реномиран институт работи лекарят Фукуми Моришиге. Последните няколко десетилетия той изследва терапевтичното действие на Рейши и казва: “Според мен за момента най-добрият метод за предпазване от рак е приемането на Рейши”.

Рейши помага за спиране отделянето на хистамин, което предотвратява типичните алергични реакции. Пациенти, консумирали лечебната гъба, могли сериозно да ограничат или даже да премахнат своята алергия, пиейки 3 пъти на ден по 2 капсули от гъбения екстракт.

Постигнати са отлични резултати също и при безсъние или нервност.

В Китай Рейши се е използвала за лечение на пациенти болни от хепатит В. При едно изследване се дава екстракт от гъбата на 355 пациенти, страдащи от хроничен хепатит B. Съвсем скоро при 92 % от пациентите настъпило подобрение.

В Азия Рейши се използва от векове в лечението на различни ракови заболявания. От няколко години това нейно действие бива системно изследвано, а резултатът е, че в Япония Рейши е пусната на пазара като противораков медикамент.

Изследвания се провеждат най- вече в Института за наука и медицина Линус Паулинг (САЩ). Лекувани били 250 пациента, които вече били отписани от официалната онкология като безнадеждни случаи.

При пациентите започнало да се наблюдава значително по- малко проблеми от инфекциозен характер, тяхното производството на антитела се покачило. Като цяло се задействала имунната защита на тялото, особено дейността на така наречените T-клетки.

Екстрактът в голяма доза (повече от 5 г дневно) оказвал особено позитивно действие при лечение и след лечението на рак на белите дробове, тумори в мозъка, рак на черния дроб, рак на бъбреците и панкреаса.

Като митично свойство на гъбата Рейши се явява нейната способност да увеличава силата на духа и да повишава позитивната емоционална настройка.
Случаи от практиката на лекари-фунготерапевти:

Госпожа Ц. имала лимфен възел с големина на яйце в дясната слабина и лека температура. От два месеца постоянно отслабвала. Минала операция и в болницата отстранили лимфния възел. Диагнозата била „малингнен лимфен сарком”, много агресивен вид рак. Липсвал апетит. Освен това диагностицирали метастази в областта на десния черен дроб. Тумора бил с размер 10 сантиметра. Назначили химиотерапия от три фази в резултат на което и окапала косата и напълно изгубила апетита си. От два месеца вече лежала в болница и изпитвала силни болки, била много обезкуражена и общото и състояние било лошо. Подутият и черен дроб можел да бъде напипан отвън. След като госпожа Ц. започва да приема препарати от Рейши в рамките на 4 дни болките и отслабват, апетита и нараства и започва да приема на всяко хранене по 120 гр. ориз. Бавно увеличила теглото си, отново била в състояние да спи добре, състоянието и се подобрило и вече била в състояние да прави кратки разходки. Две седмици по-късно отново изследват карцинома и и установяват, че се е смалил с 1 сантиметър. Три седмици по-късно изследванията показват, че метастазите в черния дроб са изчезнали..”Предстоящата ми операция можеше вече да бъде отложена, а ако подобрението продължи може изобщо да стане излишна. Чудо ли се случва с мен, или за това се виновни капсулите с Рейши?”

„Диагноза: рак на простатата... преди операцията взимах до 6 пъти на ден капсули с екстракт от Рейши, за да засиля имунната си система. Също и след операцията, след консултация с моя лекар взимах Рейши три пъти на ден. Възстанових се много добре и бързо след тежката операция. Две седмици след това можех да напусна болницата и което беше най-важното за мен- и до днес не се нуждая нито от последващо лечение чрез облъчване, нито от химиотерапия... Всички прегледи, които правят от време на време са наред... и, както вярвам, благодарение на гъбата Рейши, аз днес съм добре.”
„Един от моите пациенти започна да приема екстракт от Рейши (3 x 4 капсули) от шестата химиотерапия и много скоро забелязах голяма разлика- липсваше окапване на косата, нямаше гадене, спадна нивото на холестерола и т. н. и тя се чувства доста добре.”

„...След шестата химиотерапия е започнала да взима Рейши (3 x 4 капсули) и забелязала голяма разлика от преди - не и капела косата, не и се гадело, нивото на холестерола спаднало и се чувствала здрава.”

„Нашата дъщеря (10 годишна) страдаше постоянно от кашлици и бронхит, един от лекарите постави даже диагноза астма. Освен това откриха алергия към жито и акари. Трябваше да бъде лекувана с кортизон. Моят мъж, като научи това се активизира и откри информация за екстракта от Рейши. Още на третата седмица дъщеря ни можеше да си поема вече по-спокойно въздух а вече половин година след като започна с приема тя се чувства много добре, не се разболява вече толкова от настинки и въпреки различните миризми диша добре и спи добре и при акари.”

„Преди около 3 години имах тежък бронхит и макар за 3 месеца да бях пробвала всичко, което човек може да си представи, той още не беше минал...избрах да се лекувам с гъбата Рейши... Три пъти на ден пиех топла вода с мед, в която беше разтворена препълнена супена лъжица с гъбения прах. След 5 дни се почувства подобрение, а след още около седмица бронхита почти изчезна. След това си купих капсули с екстракт от Рейши и откакто ги пия вече нямам бронхит. Освен това имам позитивен опит с гъбата и при случай на алергия.”

„В края на Септември 2005 влязох в болница с опасение за сърдечен инфаркт. За щастие нямах инфаркт, но бяха диагностицирани тежки нарушения на сърдечния ритъм (до 10 допълнителни удара в минута). Предписаха ми медикамент - блокер с перспективата да го приемам цял живот. Това никак не ми хареса и реших, че ще се опитам да реша проблема с гъби. Препоръчаха ми 2-3 гр. прах от Рейши на ден, но аз удвоих дозата. Днес - 2.01.06 мога да съобщя, че имам успех. Кардиологът установи само малко прескачане на сърцето и при това ме изследва с първокласен EKГ-уред за натоварване (до 350 W). Вече и дума не става за медикаменти! Да свалим шапка пред гъбите и много благодаря.”

„Откакто майка ми приема Рейши и Шиитаке ежедневно, тя има все по-малко проблеми свързани с възпаление на ставите и общото и състояние е по- добро”.
За да подобри съня си господин Я. взимал ежедневно по чаена лъжичка от гъбения прах Рейши. Само след 3 дни успял да спи дълбоко за пръв път от много време, а и като цяло се чувствал по-добре. ”Благодарение на Вашия гъбен прах съм в състояние най-после да се насладя на нощната почивка, след като около 4 години страдах от постоянно безсъние.”

„От няколко месеца взимам два пъти на ден прах от Рейши. Първия път е сутрин по време на закуска, а втория е един час преди лягане. Приспива ми се много добре и спя прекрасно. Действително имах в продължение на години големи нарушения в съня... Мога само да я препоръчам на всички!!!”

„Отново Ви пиша аз, с наднорменото тегло (бях 160 кила, 1.78 см висок и на 45 години). Исках да Ви съобщя, че вече достигнах 148 кг, но дали се дължи на балона в стомаха или на виталните гъби не знам (от 23.02.06 имам балон, а от 28.03.06 взимам виталните гъби). Мисля, че и двете действат и ми помагат, но най- важното е, че атаките на вълчи глад изчезнаха или поне имам чувството, че изчезват - така мога да го опиша най-добре. Това е чудо за мен, защото преди бях напълно подвластен на атаките на глада (бях станал зависим). Ще продължавам да взимам гъбите Рейши, Кордицепс, Херициум и Мейтаке и то дотогава, докато достигна мечтаното тегло от около 90 кг, а може и след това.”

Господин Х. страдал от постоянно появяващи се кожни екземи, които се разпространявали и много сърбели. Още щом започнал да приема екстракт от Рейши екземата започнала да отшумява и днес се понася много по-лесно.
Господин К. страдал повече от 10 години от язва на дванадесетопръстника, която му причинявала ден и нощ оплаквания... Приятели му препоръчали гъбата Рейши... Той разказва: ”Само след седмица болките ми спряха и апетита се възвърна. Изглеждах много по-здрав. Пет седмици след като бях започнал да приемам Рейши ми изглеждаше почти невероятно, че съм страдал толкова дълго от такива болки!”.

Госпожа В. дълго страдала от високо кръвно налягане и всеки ден трябвало да пие по 5 хапчета (като това за вечерта било много силно). След като чула за гъбата Рейши тя започва да приема екстрактът от гъбения прах. След време била в състояние да снижи предписаната и от лекаря доза на 1 леко хапче дневно. Ппреди тя трябвало да взима хапчета за сърце, тъй като на два пъти била във болница. Скоро след като започнала да приема екстрактът и правят контролен преглед и се потвърждава, че тя вече няма нужда от тях. Тъй като страдала още и от старчески диабет, тя не можела да вижда добре и на всеки 3 дена трябвало да си бие инжекции. Рейши помогнала за това тя да намали инжекциите до 1 брой на седмица. Нейния мъж също взимал ежедневно две хапчета заради високото си кръвно, а освен това на четвърт година си правел кръвопускане. Днес взима едва половин таблетка дневно, няма нужда и от кръвопускане. И двамата контролират кръвното си ежедневно и за това могат да потвърдят действието на гъбата Рейши.

На 85 години госпожа Б. започва терапия с екстракт от Рейши, с надеждата по алтернативен път да се излекува от много високото си и вариращо кръвно, което (макар, че приемала медикамента Норваск) винаги било 180/ 100 mm Hg, а понякога систолно било над 200. Постоянно имала хипертонични кризи. Освен това страдала още от сърдечна недостатъчност и отоци в краката. Започнала да приема само по 2 капсули екстракт от Рейши дневно, после преминала само на 1 капсула на вечер. През първите седмици имала много силно вариращо кръвно, както хипертонични, така и хипотонични кризи. Но с приемането на екстракта кръвното и спаднало на 110/60 mm Hg. Около три месеца по- късно тя вече нямала нужда от медикамента Норварск. Кръвното и се регулирало и застанало на 135/75 mm Hg. Госпожа Б. днес е много доволна и се чувства много добре. Отоците в краката и почти са изчезнали. Появяват се отново само при много топло време, или ако седи на едно место много часове.

Група от родители, които търсели за своите деца, които страдали от невродермит, натурални и действащи продукти попаднали на информация за Рейши. От 100 деца 80 реагирали много позитивно на приема на Рейши, т.е. невродермита постепенно отшумявал и кожната картина се нормализирала в рамките на три месеца.

„Мой приятел се излекува от невродермита с първи следи на успех още през първите две седмици, като взимаше по 4 таблетки Рейши на ден.”

„... Дъщеря ми продължава да взима Рейши в препоръчаната доза и вече не се наблюдават алергични реакции при нея.”

„Взимам Рейши редовно от два месеца и вече мога да установя подобрението на своята алергия особено към животни.”

„От 30 години страдам от тежка алергия от полени! Случайно попаднах на гъбата Рейши. Взимам по 4 капсули на ден и след около 10 дни оплакванията изчезнаха.”

„..опитвам се да засиля нервите си и засега пробвам с Рейши, тъй като винаги, когато мога, отказвам да взимам химичните лекарства. Три- четири седмици след като бях употребявал Рейши вече имах чувството, че всичко, което преди можеше да ме направи нервен, вече просто минава покрай мен без да ме ядосва. Въобразявам ли си? Не мисля..”

„..Това, което констатирах, е че гъбите някак лекуват. Моето кръвно все още се движи между 120/80 и 145/90, продължавам още да взимам Бетаблокер и още един медикамент. Преди да започна да пия гъбите, въпреки медикаментите, кръвното ми често беше над 160/100. Ако ми помогнат изобщо да спра да взимам химикалите, ще бъда много благодарен. Все пак за сега не искам да изпреварвам нещата- ще почакам още малко и чак тогава ще обсъдя това с моя лекар.”

„Синът ми е едва на 3 годинки, страда от алергии към хранителни продукти, нерводермит и има всякакви възможни оплаквания на дихателните пътища. Тази алергия към храните преди се явяваше под форма на обрив веднага, щом влезнеше в контакт със съответните продукти. Ние избягваме естествено познатите причинители на алергия (фъстъци, яйца и др.), не знам как би реагирал, ако му дадем и това. В началото на Септември имаше обриви по цялото тяло, което се получи след една стресова ситуация и която се пренесе и към дихателните пътища. От Октомври започна да приема екстракт от Рейши. Преди няколко дни отново се появи стресова ситуация и той отново реагира с обрив, но този път много, много по-слаб. Освен това дихателните му пътища този път останаха незасегнати. Естествено, никога не се знае със сигурност дали точно Рейши е виновна, но гъбата като цяло му действа много добре (инфекциите са по-редки и много по-безобидни от преди). Ето защо бих могла да си го представя.”

„Здравейте, аз съм отново. Непременно трябва да Ви разкажа. Взимам двете гъби Рейши и Кориолус вече около седмица и половина и горещите вълни и смущенията в съня, предизвикани от климакса изчезнаха напълно. Освен това че чувствам в супер настроение...”

„След втория инсулт започнах да приемам гъбен прах (екстракт от Шиитаке, екстракт от Рейши и прах от Хериций) и успях да спра вече голяма част от моите медикаменти. Чувствам се по-енергичен, по-издръжлив съм и кръвното ми налягане постоянно е 140.”
---------------------------------------------------------
fungo.ws

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Яну 30, 2008 8:11 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

МЕЙТАКЕ

Мейтаке всъщност означава „Танцуваща гъба”. Нейната лековита сила обаче основно е изследвана и използвана в Азия и отскоро – в САЩ. В миналото теглото на гъбата Мейтаке се е отмервало в злато.

Гъбата Мейтаке се прилага успешно при:


* Съпътстваща терапия при раковоболни (рак на гърдата, панкреаса, яйчниците, кожата, стомаха, черния и белия дроб, простатата)

* Химиотерапия (за смекчаване на страничните ефекти)

* Диабет

* ХИВ-инфекции (СПИН)

* Остеропороза

* Хепатит и за предпазване на черния дроб

* Атеросклероза, регулиране на кръвното налягане и кръвосъсирването

* Отслабена имунна система, инфекции (гъбични, вирусни, бактериални, хламидиални и др.)

* Сърдечен инфаркт, заболявания на кръвоносните съдове на сърцето

*Нарушение на сърдечния ритъм

* Наднормено тегло

* Възпалени вътрешности /черва/

* Патологичен климакс (възстановява баланса на половите хормони при жените)

* Предменструален синдром

Чрез опитите бива доказано, че приемането на алкохолен екстракт от Мейтаке снижава кръвното налягане, а водния екстракт от гъбата снижава холестерола.

Проф. Д-р. Хироаки Нанба, имунолог и водещ професор по микробиология във фармацевтичния университет Кобе, член на японската Ракова асоциация и на Нюйоркската Академия на Науките е изследвал интензивно Мейтаке и е лекувал много пациенти с нея.

На въпроса, кои болести се лекуват с Мейтаке, или кои биха могли да се повлияят позитивно, той отговаря: „Мейтаке не само че може да предотврати възникването на рак, но също така може да се прилага в лечението и на други тежки болести като СПИН и хепатит.

Гъбата засилва имунната система и има способността да намали различните нежелани странични ефекти от химиотерапията. Съществува учудващо синергичен ефект между химиотерапията и Мейтаке. Гъбата действа също така и при високо кръвно налягане и диабет.”

В допълнение на химиотерапията е много разумно да се приложи и микотерапията (фунготерапията).

Много пациенти страдат не само от самото раково заболяване, а и от иначе сравнително безобидни инфекции, тъй като организма не може да се съпротивлява в резултат на отслабена от химиотерапията имунна система.

Освен това качеството на живот значително се подобрява, тъй като биват смекчени страничните ефекти като окапване на косата, слабост, гадене, загуба на апетит.

Способността на Мейтаке да се бори срещу причинителя на рака бива доказана от Националния Раков Институт на САЩ (U.S. National Cancer Institute). Опити, проведени и от националните здравни органи на Япония показват, че приемането на Мейтаке води до предотвратяване или значително забавяне на ХИВ- инфекцията в човека.

Клинично изследване върху използвали Мейтаке 165 пациента на възраст от 25 до 65 години с различни ракови заболявания в напреднал стадий показва ремисия на туморите или съответно значително симптоматично подобрение- 73% при случаите на рак на гърдата, 67% в случаите рак на белите дробове и 47% в случаите на рак на черния дроб.

Комбинацията на химиотерапия с прием на екстракт от Мейтаке увеличава нейната ефективност между 12 и 28 %. С успех се лекува и рак на простатата. Действието на гъбата при рак на костите и на стомаха дава малко по- слаби резултати.

Освен това от хилядолетия Меийтаке е била използвана за премахване на отрицателни емоции и «смекчаване» на характера.
Случаи от практиката на лекари-фунготерапевти:

Като допълнение на химиотерапията заради тумор на белите дробове госпожа Е. потърсила начин да смекчи страничните ефекти от лечението и попада на гъбите. След като известно време приема екстракт от Мейтаке и Шиитаке тя говори за своето подобрено състояние. Тумора спира растежа си. Госпожа Е. не е страдала от нито една настинка през миналата зима и е много доволна от фунготерапията.

„Като терапевт имам доста опит с лечебните гъби. В 90% от случаите на рак ги препоръчвам като допълнение към лечението, препоръчано от конвенционалната медицина.

Майтаке препоръчвам особено при карцином на гърдата с метастази. Открих, че пациентите понасят химиотерапията по-добре и страничните ефекти не са толкова силни. Благодарение на съпътстващата терапия те се чувстват значително по-добре.”

„Много страдах от възпаленото ми дебело черво. На ден ходех от 20 до 30 пъти до тоалетна. Моята терапевтка ми препоръча таблетки от Майтаке и вече от един месец съм без оплакване.”

„Аз съм на 45 години, получавах често счупвания. Хормоналната терапия не помогна. Слушах една лекция за позитивното действие на гъбата при остеопорозата и си купих от гъбата. Два месеца по-късно измерването на плътността на костите показа много висока стойност и ще продължа с това лечение...”

Госпожа С. страдала от голямо наднормено тегло, диабет, висок холестерол и лоши стойности на бъбреците. Много лекари не могли да и помогнат. В интернет тя попада на лечебните гъби...

Холестерина и стойностите на бъбреците вече са в норма, теглото е намалено с 30 кг за година и половина и общото и състояние се подобрява значително. (Тя взимала Мейтаке, Хериций, Рейши на таблетки и екстракт от Кордицепс.)

„В момента правя опити с Виталните гъби, тъй като в работата имам много напрежение, към което се прибавят и проблеми с черния дроб и холестерола. От четири седмици взимам ежедневно 3 гр. прах от Шиитаке, Мейтаке и Рейши, към тях от две седмици прибавих и гъбата Кордицепс.

Оттогава се чувствам по-силна, нямам главоболие и отслабнах малко. И на кучетата си всеки ден давам по чаена лъжичка Шиитаке и Мейтаке в храната, за да им намаля болките в ставите и за да отслабнат. Освен това открих, че с приема на Кордицепс сексуалното ми желание се възроди.”
---------------------------------------------------
fungo.ws

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Орлин Баев




Регистриран на: 06 Авг 2007
Мнения: 40
Пуснато наПуснато на: Сря Юни 25, 2008 2:07 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Преди няколко месеца се запознах с жена, обучавала се в Китай. Работи с азиатски гъби, билки, аюрведа ... Стори ми се хармоничен човек. Ето сайта и: ТУК

_________________
Бъдете здрави!
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov