НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Съб Ное 23, 2024 7:54 pm Вижте мненията без отговор
Планираното цезарово сечение е вредно
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
kati

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Дек 20, 2007 3:16 pm
МнениеЗаглавие : ??????????? ???????? ??????? ? ??????
Отговорете с цитат

Децата, които са се появили на бял свят с помощта на планирано цезарово сечение, са 4 пъти по-застрашени от възникване на заболявания на дихателните пътища, съобщиха Би Би Си и РИА "Новости".

Датски медици са изследвали материалите за 34 000 раждания и са установили, че бебетата, които са родени по естествен път или със секцио, но използвано поради възникване на непредвидени обстоятелства, не са толкова застрашени от респираторни заболявания.

В университетската клиника в Орхус не са успели да открият причината за феномена. На учените обаче е известно, че усилията при раждането и хормоналните изменения, свързани с него, са необходими за развиване на белите дробове на бебетата.

"Много жени изобщо не знаят, че планираните цезарови сечения могат да се отразят неблагоприятно на тяхното дете" - казва Маги Блот, лекар от лондонската болница "Кингс колидж".

През последните години все повече жени предпочитат да планират секцио, дори и да няма медицински показания за това. При предишни изследвани бе установено , че планираните цезарови сечения са опасни и за самите майки. При секцио смъртността по време на раждане сред тях е 4 пъти по-висока, отколкото е при естественото раждане.

БТА

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Съб Дек 22, 2007 12:10 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Даааа ... вредно е - вредно е и за здравето на майката, както и за здравето на детето.

И то в две направлени я- както във физически план, така и във психически.

Забелазяла съм, че децата родени с цезарово сечение за изключителбно лабилни психически. Това са моите лични наблюдения. Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Съб Дек 22, 2007 12:59 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Моят син е роден така, но не беше планирано и за съжаление, май има нещо такова. Първо ме чакаха 5 денонощия да родя, изкарах си мъките по учебник и като му загубиха тоновете на сърцето, ме срязаха, че и това да опитам как е. То и секциото хич не е леко, особено възстановителния период и особено - ако загноиш.Често си мисля, че раждането ми излезе през носа, точно защото много се страхувах от раждане.Така се бях наблъскала с тревоги и страх, че съдбата ми поднесе да опитам горе-долу две-три раждания наведнъж.Това си го припомням и сега, когато пак започна да изпадам в подобни настроения и притеснения.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati

Пуснато наПуснато на: Съб Дек 22, 2007 4:00 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Интересно,от това не ме е било страх,като се има предвид,че първия път беше неуспешно/загубих го/ и с много физически болки,а после и душевни,после раждането на дъщеря ми беше "като песен",бързо и безболезнено.Но тук явно става въпрос за планирането поради прищявки - щото са си наумили,че трябва да стане на еди коя си дата и т.н..Това е намеса в съдбата и Божия план,ама те не могат да бъдат измамени с такива дребни човешки хитринки.Според прогнозите моето трябваше да е зодия "лъв",пък за 9 дни по-рано дойде като "рак",явно така е трябвало да стане....

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта