НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Сря Апр 17, 2024 1:50 am Вижте мненията без отговор
3а Атлантида и атлантите
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Дек 28, 2007 9:14 pm
МнениеЗаглавие : 3? ????????? ? ?????????
Отговорете с цитат

Понеже се отвори дума за Атлантида и атлантите по-долу в "за здравето",реших да открия нова тема.И без друго
има много и различна информация,материали,теории,хипотези и т.н. по въпроса,ето част от тях:

Древните българи произхождат от Атлантида и за това има редица доказателства, заявил във Варна преди откриването на Международната научно-практическа конференция“Древните българи прединдоевропейци, потопът в Черно море, стара Велика България и Волжка България“ акад. Владимир Цонев. Той е изнесъл доклад на тема“Древните българи - атланти и прединдоевропейци“ по време на конференцията, организирана от Международната академия по българознание, иновации и култура /МАБИК/. Доказателства за произход на древните българи от митичния континент Атлантида, споменат в“Диалозите“ на Платон, академикът намира в сходството с българския език на имена на острови от Атлантическия океан, където според него се е намирал континентът. Той свързва името на остров Мадейра със свещеното за българите място Мадара, а Канарските острови с българската дума къна. Сред революционните виждания на членовете на академията е възрастта на България като държава. Според акад. Христо Маджаров България скоро ще навърши 1800 години, защото по думите му в именника набългарските ханове Аспарух е бил шести поред. Той твърди, че България не е основана 681 година, а много по-рано, а през 681 година е бил подписан договор за край на война между Византия и България. По време на конференцията ще бъдат изнесени доклади за Черно море и потопът, бойните отряди на българо-чувашите, българите в Централен Кавказ, тракийските музи и чувашките орисници и други. По време на конференцията ще се разгледат връзките между Волжка, Аспарухова и Вардарска България, обясни председателят на МАБИК акад. Сергей Иванов.

Тайнствена мрежа от тунели се крие под замната повърхност,твърдят редица изследователи.Това се доказва и чрез сеизмографски изследвания.Една от хипотезите открива връзка между потъналата Атлантида и Бразилия,позовавайки се на разказа на стар индианец от племето паряс.Той рзказвал на полк.Фосет/издири племето и продължил с проучванията си в района,но изчезнал безследно/,че хората от племето са потомци на бял народ,преселил се от материка,унищожен от космическа катастрофа.Американският археолог Рейманд Бърнард снята,че изчезналият полк.Фосет е успял да открие подземната държава на атлантите,но е трябвало да остане там.Според Бърнард входът на тунела по който се стига до нея е в планината Ронкандър.

Има предположения,че и сега съществува Атлантида,по-точно потомци на потъналата цивилизация са създали собствена цивилизация,но под водата,на дъното на океана.Основания за това преположение дават много от загадъчните звуци,регистрирани от съвременните акустични уреди в Световния океан,които все още не са идентифицирани.Дали става дума за непознати видове риба или за езика на подводни цивилизации,бъдещето ще покаже.Съвършената техника изправя учените пред нови загадки.Регистриран е мощен източник на дълги вълни,които се разнасят по целия океан на хиляди мили разстояние.Тези звуци с ниска честота,сякаш идват от изкуствено създадена система.Все още не може да се определи техния характер,но напомнят шум от машини.Те имат собствен ритъм,фиксирани са върху спектограма и са недоловими за човешкото ухо.Но ако записът се възпроизведе с увеличена скорост,могат да се чуят различни тоналности на звукови сигнали.Звукът е с модулирана честота,често сменя местоположението на източника,предполага се,че най-вероятно има изкуствен източник.
Има много и различни хипотези за подводните цивилизации.Някои учени предполагат,че хомо-сапиенс е произлязъл не от човекоподобната маймуна,а буквално е излязъл от морската вода,т.е. в началото е бил "воден" човек.В ушните миди на много неандерталци са открити костни израстъци,които доказват,че прачовеците са прекарвали много време под водата.Подобни аномалии се срещат и при хората,но много рядко.


_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov