НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Апр 16, 2024 9:43 am Вижте мненията без отговор
ИНТЕРЕСНО: ОГЛЕДАЛОТО Е ПРОЗОРЕЦ КЪМ ЧОВЕКА
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Яну 04, 2008 9:40 pm
МнениеЗаглавие : ?????????: ?????????? ? ???????? ??? ??????
Отговорете с цитат

Огледалото никога не е било и не е обикновен предмет от бита - с него винаги са свързвани старинни легенди и невероятни слухове, които осветляват от неподозирана страна обикновеното човешко съществувание.

Известно е, че са използвани от древните като талисмани, че са били неразделна част от ритуалите на врачки и гадателки.


Така например някогашните шамани със специални лунни огледала нощем са събирали роса, за да я добавят в жертвени блюда и лекарства.

В първите столетия преди нашата ера човечеството не разполага с огледала. Хората често се оглеждат в извори и течащи реки, съзирайки там не собствения си външен вид, а душата си.

В първата половина на VI хилядолетие преди Христа започват да се изработват огледала от вулканично стъкло. А в началото на III хилядолетие пр. Хр. в Иран и Туркменистан се появяват огледала от бронз, сребро, желязо, злато.

И тогава започва да се смята, че огледалото е прозорец към душата на мъртвия, затова трябва да е покрито с някаква непрозрачна материя в дома на всеки покойник.

В Русия от столетия вярват в легендата, че първото огледало е подарено на хората от дявола и затова много внимателно боравят с него. А през 1666 г. Руската православна църква официално забранява в домовете да се държат големи стенни огледала. Тогава в къщите нахлуват малки кръгли металически огледала, на които духовенството приписва и пречистващи свойства.

По време на кръврпролитните войни бойците вземат със себе си огледала-талисмани, за да прогонват далече „ смъртта. Разпространено е мнението, че огледалата помнят всичко, което се случва пред тях.

Някои съвременни физици смятат, че в огледалата на молекулярно ниво замръзва всичко, което се отразява в тях, и някога в бъдещето човекът ще се научи да разчита записаното.

С една дума, според учените огледалото е било и е най-загадъчният предмет, който служи на човешкия род. Например се смята, че неговата повърхност може да отразява различните енергии -космическа, излъчвана от други предмети и от човека.

Космическата например е крайно вредна за човешкия организъм, тя води до преждевременно състаряване, тъй като е много силна и действа потискащо.

Затова не бива в никакъв случай човек да се оглежда на улицата, дори огледалцето му да е съвсем малко - може да се облъчи с космическа енергия и да получи случайно заряд от отрицателната енергия на другите хора.

Съществува и мнението, че огледалото е в състояние да попива различните енергии. Затова ако в едно огледало се оглеждат много хора - добри и лоши, в хубаво и в мрачно настроение, - то лошата енергия може да се предаде на всички и да предизвика депресия или да разболее някой слаб човек.

Правилно е всеки да се оглежда в собствено огледало, и то само когато се намира в приповдигнато разположение на духа. Тогава неговото отражение ще е в състояние да засили имунитета му.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
penka




Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 1488
Пуснато наПуснато на: Пет Яну 04, 2008 10:03 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз пък винаги съм се чудела защо различните животни реагират толкова различно на огледалото. Кучетата са напълно индеферентни, те изобщо не възприемат нито своя, нито друг образ в огледалото. Котките реагират избирателно. А птиците - винаги. Някои дори се пристрастяват да се оглеждат и да си комуникират със своя образ в огледалото.Ако например имате двойка папагалчета и едното умре, единствения начин да не се спомине и другото /защото те умират от самота, спират да ядат и си умират/ е да му сложите в клетката огледало. То започва да си говори с него.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Пет Яну 04, 2008 10:10 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Преди около 15години превеждах една книга за египетска магия и там се казваше,че се носи огледало на гърдите.Не помя,за да предпази сърдечната чакра или слънчевия сплит.
Но нещо подобно правят и висшите духовници и днес.

_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Яну 04, 2008 10:41 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Изкуствоведи твърдят, че са открили истински шифър на Леонардо да Винчи - загадъчни лица и тайнствени изображения в картините на художника, когато са ги гледали с огледала, пише в. "Сън". В бестселъра на Дан Браун "Шифърът на Леонардо" главният герой Робърт Лангдън тръгва по следите на убийство, разрешавайки загадки, скрити в картините на ренесансовия майстор.

Художникът, живял между 1452 и 1519 година, е известен с това, че е използвал огледално писане и че личните му размисли е можело да бъдат прочетени само като бъдат отразени. Сега, чрез същата техника, изкуствоведите открили странни изображения в прочути творби на Леонардо като "Мона Лиза".

В най-известната картина на Да Винчи специалистите видели лице, напомнящо за злодея от "Междузвездни войни" Дарт Вейдър. На подобно изображение изкуствоведите се натъкнали и в творбата "Св. Анна и Девата с Младенеца". Според експертите лицето изобразява самия Бог и внушава страх. В картината "Йоан Кръстител" учените открили жена, ударена от дърво.

В насоченото срещу творбата "Тайната вечеря" огледало специалистите видели Свещения Граал преобърнат на масата. Изображенията са поместени в книгата "The Mirror of the Sacred Scriptures and Paintings".

БТА


_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
reveta




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 826
Пуснато наПуснато на: Нед Яну 13, 2008 10:46 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ПРЕД ОГЛЕДАЛОТО – С МЯРКА

Учени ениолози твърдят, че огледалата концентрират и задълго съхраняват енергията на хората, които са се оглеждали в тях. Неслучайно съществуват много и различни поверия, свързани със семейното огледало и с огледалата въобще.
Според някои предания, ако счупите огледало, това вещае нещастие, особено в любовта. Парчетата от него трябва веднага да се съберат и изхвърлят. Досега не са намерени доказателства за валидността на подобно твърдение, нито има конкретни обяснения какво може да последва след счупване на огледалото. Но е установено, че обикновената метла притежава големи енергийни свойства. Особено ако е мокра – водата притежава огромни енергийно-информационни качества. Заедно с парчетата от счупеното огледало мократа метла събира и частично неутрализира лошите енергии.
А ето и още нещо, което науката е установила. След многогодишни изследвания американски учени стигнали до извода, че огледалата са своеобразни енергийни вампири. Хората, които често и дълго се застояват пред огледалото, по-бързо усещат умора и изтощение, чувстват се обезсилени и отпаднали, доброто и ведро настроение по-рядко ги спохожда. Установена е и зависимост между бързото стареене и честото продължително оглеждане. Това особено се отнася за представителките на женския пол.
Взирането в собствените очи продължително време нанася и други поражения: отслабване на паметта, намаляване на способността за логическо мислене, необяснима слабост, скованост в контактите с околните. Така че "консултацията" с огледалото е добре да бъде с мярка. Дотолкова, доколкото да установите, че изглеждате добре. Но не изпадайте в нарцисизъм пред него.

* не знам доколко е компетентен този текст, но може и да има донякъде истина в него.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Didi




Регистриран на: 29 Авг 2007
Мнения: 1542
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Нед Яну 13, 2008 11:36 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз наскоро счупих едно огледало , но мисля да не се задълбавам толкова много в суеверия ,а и силно вярвам ,че човек може да промени съдбата си и сам е господар на живота си ,независимо дали ще счупи огледало или черна котка ще му мине пътя и т.н.

Информацията обаче е много интересна Smile !

_________________
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Яну 14, 2008 11:48 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ревета е много права, текста си е абсолютно верен, но ... наистина всичко зависи от нас, както е казала Диди!

Защото просто ние командваме съдбата си и живота си.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov