НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 21, 2024 3:39 pm Вижте мненията без отговор
ФРЕНСКА ДИЕТА: ЗА ВСЯКО ЯСТИЕ СИ ИМА ВРЕМЕ
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Яну 06, 2008 3:33 pm
МнениеЗаглавие : ??????? ?????: ?? ????? ????? ?? ??? ?????
Отговорете с цитат

В стремежа си към тънка талия и гъвкав стан жените са готови на всичко

За онези, които смятат, че не са достатъчно слаби и искат да се избавят от излишните килограми, са измислени множество диети.

Едни предписват да се откажете от обикновените продукти и да стоите едва ли не само на хляб и вода, макар че тестото също трябва да бъде ограничавано.

Ако се придържате пък към други, ще трябва непрекъснато да се разхождате с калкулатор и да пресмятате погълнатите калории. Най-често жените са принудени едновременно да намаляват количеството храна и да увеличават физическото натоварване. Кой може да издържи всичко това?!

Разбира се, в гонитбата за тънка талия и стройна фигура дамите са готови на какви ли не жертви. Но защо да страдате така, за какво е този мазохизъм?

Всъщност можете да доведете фигурата си до мечтаното състояние и без толкова много жертви. Например във френската хронодиета (хранене по часове), разработена от доктор Ален Делабос, има минимум ограничения.

Просто трябва да знаете кога какво да ядете, тъй като хранителните вещества се усвояват от организма по различен начин в различните часове на денонощието.

А най-приятното е, че два пъти в седмицата (в две избрани от вас хранения) можете да си позволите да забравите за правилата и истински да пирувате.

ЗАКУСКА
Благодарение на повишената активност на фермента липаза мазнините се преработват най-добре между 6 и 9 часа сутринта. Затова можете да закусвате с хляб, сирене, извара, масло, шунка, колбаси, но не и с мармалад, мед и други сладки неща.

Сутрин нивото на глюкозата в кръвта е подложено на резки спадове: след висок подем на захарта следва стремителен спад почти до нулата към 11 часа. Ако сутрин ядете сладко, още преди обяд ще се почувствате уморени, разбити, ще ви се иска да поспите и няма да сте работоспособни.

ПАЙ "ДОБРО УТРО!"
Състав: 8 филии твърд бял хляб, 250 грама сушени плодове или стафиди, 2 яйца, 2 супени лъжици захар, 200 грама извара, чаша мляко.

Намажете с растително масло тигана, сложете в него на слоеве хляба и сини сливи (стафиди, сушените кайсии). Залейте сместа с разбитите яйца, захарта и изварата. Печете 30-40 минути.

ОБЯД
В средата на деня организмът най-добре усвоява белтъчините. Идеална храна за това време е рибата (най-добре се преработва), агнешкото и пилешкото месо. Порцията трябва да бъде изчислена по особена формула, както настоява доктор Делабос. Към ръста си в сантиметри прибавете 100.

Ако сте висока 170 см, трябват ви 270 грама месо или риба. Като гарнитура се препоръчват продукти, съдържащи нишесте - ориз, картофи, макарони, грах и фасул. И още един важен момент - никакъв десерт!

ГАРНИТУРА "ЧЕРВЕНА КОРИЧКА"
Състав: една глава лук, морков, 3-4 картофа, Чаша мляко.

Нарежете лука на колелца, моркова - на половин кръгчета и ги задушавайте в растително масло в дълбок съд до полуготовност.

Сложете един суров картоф, нарязан на кубчета, разбъркайте всичко и залейте сместа с мляко, разредено с вода 1 към 1. Посолете и сложете пипер на вкус.

Когато картофът е готов, сложете съда във фурната. Когато отгоре се образува червена коричка, можете да сервирате ястието.

СЛЕДОБЕДНА ЗАКУСКА
Към 16 часа в кръвта започва “играта” на инсулина - хормона, който понижава нивото на захарта. Тогава можете да се поглезите с нещо сладко, например с 30 грама шоколад (най-добре горчив, с високо съдържание на какао) или чиния плодова салата, сушени плодове, ядки.

ТУТИ ФРУТИ
Състав: чаша йогурт или половин чаша прясно мляко, по 2-3 броя различни сушени плодове – праскови, кайсии, ананас, фурми, смокини, сини сливи, резенчета ябълка и круша, вишни, стафиди и по един брой от различни видове ядки; чаена лъжичка житни кълнове. Смесете сушените плодове, ядките и кълновете и ги залейте с прясното мляко /йогурта/.

ВЕЧЕРЯ
Откажете се от червеното месо (телешко) - то е прекалено тежко за храносмилането. Защото храносмилателните ферменти към 19 часа вече “спят”. Постното бяло месо – от пуйка, пиле, и рибата са подходящи. Размерът на порцията се определя, като от ръста си в сантиметри извадите 40. При ръст 170 сантиметра можете да си позволите 130 грама месо или риба. За гарнитура - задушени зеленчуци или зеленчукова салата.

РАГУ ОТ ТИКВИЧКИ
Състав: средноголяма тиквичка, 5-6 домата, 2 глави лук, 4-5 супени лъжици растително масло.

Нарежете лука на полуколелца и го задушете в растителното масло. Изчистете и нарежете тиквичката на парчета и я сложете в тигана. Разбъркайте добре.

Нарежете доматите и ги сложете отгоре, посолете на вкус. Задушете на слаб огън, отначало под капак, а когато зеленчуците се покрият със сос, без капак, за да може течността да се изпари.

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Нед Яну 06, 2008 4:12 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Shocked Shocked Shocked Тъкмо си мислех да почна някоя диета Shocked Shocked Shocked

Търсех в нета,а то под носа ми била Laughing

Пуснато наПуснато на: Нед Яну 06, 2008 5:12 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Rolling Eyes Сигурна ли си,че имаш нужда? В къщи си имам едно,дето от време на време прави някакви "научно-обосновани" диети,а е стройно като фиданка,но аз нямам думата тук. Cool

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
penka

Пуснато наПуснато на: Нед Яну 06, 2008 5:16 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Very Happy И ти ли , Бруте! Сега да не вземе Кати да се обади с нейната слаба фигура, щото ... Twisted Evil Аз ако ям толкова, колкото е описано по-горе като диета ще стана ...- абе нямам картинка да кача нещо дебело.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Didi

Пуснато наПуснато на: Нед Яну 06, 2008 5:43 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Това е два пъти в седмицата и се избира едно от ястията , има две идеи за закуска ... избираш си едното!

Аз съм чувала за пречистваща диета с чай !

А миналата година стигнах 43 килограма , не бях грозно слаба ... точно си бях ,както трябва и всичките ми приятелки ме питаха как отслабвам , а аз нищо специално не правех ,просто си хапвах по-малко и когато съм гладна ,а не когато "трябва" да се яде!

За това бях чела и в една книжка , да се яде само когато коремчето започне да стържи и по-малко ,а не да усещащ преяждане.

Пуснато наПуснато на: Нед Яну 06, 2008 5:48 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Абе аз миналата година по едно време без да искам бях почнала "малко да си хапвам",иначе си хапвам нормално,та като ме видяха едни викаха "супер си",други -"ужас!ходи на лекар,болна си",и без друго съм слаба/не грозно/,но тогава дрехите ми бяха увиснали като на закачалка,та се наложи бързо да взема мерки и нещата си станаха нормални.

Много внимавай с какъв чай,не се подлъгвай по разните реклами,че има едни много опасни! Exclamation

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Didi

Пуснато наПуснато на: Нед Яну 06, 2008 6:04 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Не не не ... не онези "специалните" , говоря за обикновен чай "Биопрограма" маи беше ,примерно от лайка ....

Идеята на тази диета е да се уринира по-често и да се пречиства организма!

Пуснато наПуснато на: Нед Яну 06, 2008 6:09 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Cool Така може.И пречистването добре,тук имаше рецепти как се прави.Но всяко нещо с мярка - и диетата,и чая! Wink

СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пон Яну 07, 2008 1:27 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

И аз мисля тъй ...

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си