НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 21, 2024 8:06 pm Вижте мненията без отговор
Медът подобрява паметта
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 19, 2007 10:29 pm
МнениеЗаглавие : ????? ????????? ???????
Отговорете с цитат

Това показват резултатите от ново изследване, проведено от Лин Чепълис (Lynne Chepulis) и Никола Старки (Nicola Starkey) от университета Уайкато (University of Waikato) в Хамилтън (Нова Зеландия), съобщава New Scientist.
Според д-р Старки диетите, съдържащи мед, намаляват нивото на безпокойство и подобряват паметта в процеса на стареене.
Учените смятат, че благотворното действие на меда е свързано основно с неговите антиоксидантни свойства.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Сеп 20, 2007 7:21 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

И не само - той е със силно противобактерицидно действие!

Веществата, които съдържа хранят мозък.

Впрочем ... всеки отделен орган в тялото ни може да бъде лекуван с плод или целенчук и т.н. малки тайни, които приличат на него.

Така например орехът вътре в черупката си просто прилича на мозък.

Орехите също лекуват мозъка. И в съчетание с меда са просто невероятни!

Това също е дозано от учените!

Аз лично го знам много отдавна.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Яну 14, 2008 4:05 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Как да избираме меда

Медът е един от най-действените антиоксиданти, но само ако е правилно избран. Към закупуването на мед трябва да се отнасяме внимателно и сериозно, а не да посягаме към първия буркан, попаднал пред погледа ни.
Истинският мед не случайно е наричан чудо на природата. Той се състои 75% от глюкоза и фруктоза, практически не съдържа захароза, но затова пък е богат на много ферменти, органични киселини, микроелементи и витамини.

Известни са няколко хиляди растения, от нектара на които пчелите правят мед, и всяко едно от тях си има своите особености:
• Елдовият мед е добър при анемия.
• Липовият е незаменим при настинка и грип.
• Планинският кестен нормализира работата на пикочните органи, а млечката – на дихателната система.
• Медът от дяволска уста успокоява и употребата на една лъжичка от него може да подобри драстично съня.
• Най-рядко алергия се предизвиква от меда от бяла акация.

Медът традиционно се смята за алерген, но в действителност той предизвиква алергия само при 1 на 1000 случаи. Често това е индивидуална реакция на човека към цветния прашец на определено растение и затова другите разновидности мед могат да са напълно безопасни.

Най-добре е да купувате мед там, където можете да го опитате: на пазара или в специализирания магазин. Той трябва да бъде с еднороден цвят, без бучки и бавно да се стича по лъжицата. Ако се стича твърде бързо, това означава че съдържа твърде много влага и има шанс не след дълго да се вкисне.

Натуралният мед е течен само през първите 1-2 месеца, а след това се кристализира. Захаросаният мед не е по-лош от течния, още повече че той винаги може да се разтопи на водна баня (температурата на водата обаче не трябва да превишава 40 градуса!).
Ако по средата на зимата търговците ви предлагат течен мед за натурален, не им вярвайте. Изключение могат да правят само медът от елда и акация, които не се кристализират.
Ако медът има привкус на горена захар, той вече не само се е лишил от полезните си свойства о е и вреден за здравето: под въздействието на високите температура в него се образуват канцерогенни вещества.

Всеки може да направи тестове за проверка на качествата на истинския мед с помощта на йод или оцет. Ако разреденият с вода и няколко капки йод мед посинее, значи той е смесен с нишесте, а ако оцетът го разпени - в него е добавена креда. Но въпреки опитите в домашни условия само лабораторният анализ може прецизно да определи 100% натуралния мед.

На пазара или в специализираните магазини можете да изискате от продавача сертификат, в който трябва да е посочено мястото и годината на събиране на меда, резултатите от химичната експертиза и диоктазното число - параметър, който показва, че колкото по-голямо е то, толкова повече биологически активни вещества се съдържат в меда.

Медът от внос също трябва да е съпроводен с документи, потвърждаващи неговата натуралност и качество. За много добър се смята френският мед от лавандула и румънският мед от бяла акация.

Ако медът е приготвен от захарен сироп, той се нарича изкуствен, може да притежава интензивна миризма и вкус (на ягоди, ананас), но няма нищо общо с натуралния.

Медът е като хубавото вино - колкото по-дълго се съхранява толкова по-хубав става. Идеалният “сейф” е запечатан съд, чиито стени не пропускат достъпа на въздух и микроорганизми, т.е. дори един обикновен стъклен буркан (добре запечатан) е напълно подходящ за съхранение на мед.


_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Яну 14, 2008 6:37 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ето ви и още нещичко свързано с апитерапиятааааа ...

Пчелна отрова

Продукт, който пчелите използват при самоотбрана, пускайки в действие сложния си жилещ апарат, в чийто състав е и отровната жлеза, където се образува този секрет.

Пчелната отрова е безцветно вещество с горчив вкус, а ароматът му е подобен на аромата на меда, но е значително по – остър и силен. Пчелната отрова е много ценна в медицинската практика.

По – рано са я събирали по примитивен начин, като убивали пчелите, а в по – новото време отровата се извлича със специални апарати с електрически ток, при което пчелите остават живи.



Д – р Александър Янкович в своите публикации отдава голямо значение на приложението на пчелната отрова за лечение на много заболявания. Става дума преди всичко за големите успехи, постигнати в лечението на пациенти в клиниките на бившия Съветски съюз, Япония и бивша Чехословакия.

Успешно се прилага за лечение на болни с различни форми на ревматизъм, хронични ставни заболявания, понижено кръвно налягане, намалено съдържание на холестерол в кръвта и редица други заболявания.

За лечение с пчелна отрова е задължителна консултцията с лекар, в противен случай последиците могат да бъдат сериозни. Всяко ужилване от пчела причиняване на краткотрайна болка, а при някои хора и голям оток.

Особено трябва да внимават хората, които са алергични към пчелни ужилвания. На пчелина трябва да се държи някакво лекарство за оказване на първа помощ на алергични хора, като таблетки Synopen или Astemisan.

Пчелната отрова е много скъпа, а за събирането на 1 кг трябва да се извлече отровата от 5 000 000 пчели.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov