Автор |
Съобщение |
penka
|
Пуснато на: Пет Юли 27, 2007 10:28 am
Заглавие : ?? ?????
|
|
|
Та значи, въпросът, над който се чудех е: дали ако двама души нямат намерение да създават нов живот, то съответно не трябва да има и секс помежду им? |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Местожителство: София
|
Пуснато на: Пет Юли 27, 2007 10:40 am
Заглавие :
|
|
|
ПО ПРИНЦИП Е ТОЧНО И ИМЕННО ТАКА!!!
Но ... точно тук, когато започна да мъдрувам над този факт, всички се скупчват и почват да "лющят" безсмислици, че съм стара и назадоволена бабичка, и поради този факт пък и ... озлобена!!!
Да оставим това ...
И КОГАТО ТОЗИ ПРИНЦИП СЕ НАРУШАВА, ЗАПОЧВА ДА СЕ ИЗРАЖДА СЪОТВЕТНО ПОКОЛЕНИЕТО!!!
Което вече е очевадещ факт ... я погледнете около себе си и вижте какво представляват хората и техните деца!
Наблюдавайте ги, съпоставяйте ... откривайте и ... само не изпадайте в отчаяние при това, което констатирате, защото просто е страшно.
Секса се използва и като лечебна процедура, тогава, когато има разбалансирани енергополета в личната енергетика на даден човек, но ... това се прави с дълбокото познание кое и как, и кога, и с кого ... и къде!!!
За това има и цяла наука, наречена "Кама сутра", която - УВИ! - отдавна също е изкълчена и изопачена тотално, и се използва единствено и само за чувствените сексуални наслади - за нищо повече!
А ... пропуснах!!! ИЗПОЛЗВА СЕ И ЗА ЕВЕНТУАЛНИТЕ ПЕРВЕРЗНИ ИЗВРАЩЕНИЯ, КОИТО ВОДЯТ ДО МНОГО ТЕЖКИ ЗАБОЛЯВАНИЯ - ФИЗИЧЕСКИ И ПСИХИЧЕСКИ! |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Пет Юли 27, 2007 10:41 am
Заглавие : Re: ?? ?????
|
|
|
penka написа: | Та значи, въпросът, над който се чудех е: дали ако двама души нямат намерение да създават нов живот, то съответно не трябва да има и секс помежду им? |
Има едно схващане, което ми е донякъде присърдечно и според което сексът е начин да избегнем любовта, да я заместим с нещо, което е по-безопасно за самите нас (в духовен, а не във физически аспект), тъй като ни е страх, че любовта ще разруши малките ни светчета, в които сме се сврели като в миша дупка. Та сексът е нещо като ерзац любов и бягство от нея. От друга страна, ако някой се идентифицира с тялото си, няма друг начин да изрази дълбокото си чувство, освен чрез него. Такъв човек не разполага с друг изразителен апарат.
В този контекст, както и във всеки останал, за да правиш нещо, трябва да има необходимост от него. Ако няма, не го правиш. Сменяш ли си всяка сутрин или вече предната лява гума на колата? Не. Защото няма нужда и съответно смисъл. Въпреки, че и в този случай има физическо натоварване и удовлетворение.
Но ако говорим за нивото на инстинктите за размножение, идентификацията с тялото и търсенето на удовлетворение в сетивните дразнения и т.н., какъвто е случаят при 99,99% процента от наличния човешки материал, въпросът ти е направо наивен. А отговорът звучи като в рекламата на третокласна бира: "Ще го правя защото така ми харесва". |
|
_________________ "Всекиму своето!" |
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Пет Юли 27, 2007 11:10 am
Заглавие :
|
|
|
Ми ... ХАЙДЕ ДА СИ ГОВОРИМ ЗА СЕКСА, ДЕ ...
КЪДЕ ИЗБЯГАХТЕ И СЕ СКРИХТЕ ВСИЧКИТЕ?! |
|
|
|
|
|
reveta
|
Пуснато на: Пет Юли 27, 2007 11:25 am
Заглавие :
|
|
|
Маг Селена написа: | ПО ПРИНЦИП Е ТОЧНО И ИМЕННО ТАКА!!!
Но ... точно тук, когато започна да мъдрувам над този факт, всички се скупчват и почват да "лющят" безсмислици, че съм стара и назадоволена бабичка, и поради този факт пък и ... озлобена!!! :lol
Да оставим това ... |
Веднъж в лекс-форума имаше тема за риалити шоутата (биг брадър) и аз си казах съвсем открито какво мисля за тях. Тогава един колега ми каза, че имам нужда от едно здраво ...... за да се отърся от напрежението, което съм събрала. Аз пък въобще не се засрамих от думите му. Точно пък той ще ми каже от какво имам нужда. Не знам защо някои си мислят, че ......то решава всички проблеми. |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Пет Юли 27, 2007 11:36 am
Заглавие :
|
|
|
reveta написа: | Аз пък въобще не се засрамих от думите му. Точно пък той ще ми каже от какво имам нужда. Не знам защо някои си мислят, че ......то решава всички проблеми. [/color] |
Това ми звучи много познато.Някои по този начин си проектират собствените нужди върху другите и си позволяват да дават такива съвети,като че ли си малоумен и не можеш да прецениш сам какви са ти нуждите.В някои случаи такъв съвет е просто намек за покана в смисъл"Аз съм насреща и мога да ти реша проблема,ако кажеш".Ах, колко ги "обичам" такива "загрижени" за нуждите ни хора. |
|
|
|
|
|
ASD
|
Пуснато на: Пет Юли 27, 2007 11:42 am
Заглавие :
|
|
|
Секса е тема, която много хора избягват. За секса като спорт и на мен не ми се говори. Мисля, че той е следствие на страсти и желания. Но ако решиш да имаш деца - то това не безразборно правене на секс, или о то случайно се получило бебе. Един колега обичаше да чете Кастанеда и го цитираше /може и да бъркам/ - деца се правят с желание и хъс, а не между другото. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Пет Юли 27, 2007 11:47 am
Заглавие :
|
|
|
А ПОДОБЕН РОД ПОВЕДЕНИЕ ПРОСТО Е РЕЗУЛТАТ ОТ ПАТОЛОГИЯ!!!
Каква патология - ще речете пък сега вие?!
Веднага ще се поясня ...
Явно този мъж самият той има проблеми - проблеми с либидото си - а проблеми с либидото има човек, който най-малкото има отклонения в хормоналната обмяна - повишена или понижена, зависи кои хормони са разбалансирани.
А понякога подобен род поведение е свързан и със импотентност!!!
Или пък този мъж има психически проблеми - свързани най-вече с комплекси за малоценност, отхвърленост, изоставеност, стремеж към близост, недооцененост ... и т.н., и т.н.
Та ... от тук казаното от мен можем да направим заключение или пък си зададем въпроса: дали такъв човек може да ни помогне да се разтоварим психически или ... да се натоварим още повече и да ни избият съвсем "балансите"! |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Пет Юли 27, 2007 11:53 am
Заглавие :
|
|
|
ASD написа: | Секса е тема, която много хора избягват. За секса като спорт и на мен не ми се говори. Мисля, че той е следствие на страсти и желания. Но ако решиш да имаш деца - то това не безразборно правене на секс, или о то случайно се получило бебе. Един колега обичаше да чете Кастанеда и го цитираше /може и да бъркам/ - деца се правят с желание и хъс, а не между другото. |
Децата не се правят само "със желание и хъс", ами и с разум, и съобразно дадените предопределения относно съвместимостта между партньорите!
Деца се правят и съобразно законите на природата - време, място, сезон, година, държава, континент, позиции на планетите в Слънчевата система, нейното стоене в Галактиката и т.н., и т.н.
"Желанието и хъса" са просто подвеждащи емоционални състояния и изблици - нищо повече.
Той и Кастанеда затова свърши така злополучно ... |
|
|
|
|
|
ASD
|
Пуснато на: Пет Юли 27, 2007 11:54 am
Заглавие :
|
|
|
това беше първоначална ми реакция. Маг Селена - уникална сте , не знам как разбрахте, но този човек наистина имаше проблеми с потентността |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Пет Юли 27, 2007 11:59 am
Заглавие :
|
|
|
... Благодаря - все пак!
Никак не е приятно подобно състояние, то и за него трябва правилно РАЗБИРАНЕ.
А не ИЗХВЪРЛЯНЕ чрез несъстоятелни думи, и НАСИЛИЕ над собствената ти природа ...
Ама ... човешко невежество и ... глупост.
Какво да се прави ... ?! |
|
|
|
|
|
ASD
|
Пуснато на: Пет Юли 27, 2007 12:12 pm
Заглавие :
|
|
|
Темата е за секса, но се сещам, че той се опитваше да гадае и предвижда унесен в прочетеното в тези книги, както и да е това си е неговия живот
Може да обичаш един човек, да се грижиш за него,да споделяш, да си щастлив и не е необходимо да изпитваш непреодолимо желание за секс. Съгласна съм с penka, само че на какво се дължи различното ни разбиране за секса, на възпитание а може би е лесна податливост на страсти и емоции. |
|
|
|
|
|
reveta
|
Пуснато на: Пет Юли 27, 2007 12:15 pm
Заглавие :
|
|
|
Маг Селена написа: | А ПОДОБЕН РОД ПОВЕДЕНИЕ ПРОСТО Е РЕЗУЛТАТ ОТ ПАТОЛОГИЯ!!! Каква патология - ще речете пък сега вие?! Веднага ще се поясня ... Явно този мъж самият той има проблеми - проблеми с либидото си - а проблеми с либидото има човек, който най-малкото има отклонения в хормоналната обмяна - повишена или понижена, зависи кои хормони са разбалансирани. |
Да, наистина има проблеми. Веднъж дори беше пуснал тема, че "Правото не е за жени" - "за справка римското право" и че не можели те да предявяват претенции върху "наука, развита изконно от мъжете" и още куп щуротии, с които лазеше по нервите на всички. А на коментарите, които му отправяха колежките, той само ставаше още по-злъчен: "Я каква ми се прави на психоаналитичка"...
Професионализма и интелекта нямат и не могат да имат пол. |
|
|
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Пет Юли 27, 2007 12:19 pm
Заглавие :
|
|
|
Маг Живин, успокоихте ме! За първи път в живота ми, тук, в този форум да видя нещо смислено по въпроса! Отвсякъде ни заливат само със съвети как да изглеждаме "по-секси", колко е здравословен секса и как ако не го практикуваш, направо си за гроба, колко пъти трябва да го практикуваш и т.н. - всички ги знаем тези шаблони.Аз се стремя да изглеждам добре, но това не е за да изглеждам "по-секси", а защото за мен това е признак на себезачитане и зачитане и на околните - т.е. - поддържаният външен вид е един вид уважение.Не мога да разбера защо хората си мислят, че една жена непременно трябва да има любовник, или пък да си го търси, за да се стреми да изглежда добре?!Що се отнася до нуждата от секс - е при едни хора я има, при други я няма, или пък е доста слаба - всеки е индивидуален и в това, както и в другите си предпочитания.Много е вредно да се робува на налаганите ни шаблони и да се чувстваме едва ли не длъжни да правим секс, защото така трябвало.От друга страна, както казахте, ако един човек се идентифицира единствено с тялото си и чрез него се опитва да изрази чувствата си - то да си го прави, само че да не го развява като знаме. |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Пет Юли 27, 2007 12:25 pm
Заглавие :
|
|
|
reveta написа: | Да, наистина има проблеми. Веднъж дори беше пуснал тема, че "Правото не е за жени" - "за справка римското право" и че не можели те да предявяват претенции върху "наука, развита изконно от мъжете" и още куп щуротии, с които лазеше по нервите на всички. А на коментарите, които му отправяха колежките, той само ставаше още по-злъчен: "Я каква ми се прави на психоаналитичка"...
Професионализма и интелекта нямат и не могат да имат пол. |
И това ми зучи до болка познато - чист сексизъм и комплексарщина.Опазил Господ от такива мъже,особено за по-близки отношения.За да подтисне собствените си комплекси ще извади от "девет кладенеца вода" за доказва своето полово превъзходство и ще се стреми всячески да те омаловажи било то като професионалист,като човек,като личност и в частност като жена,за последното най-лесния начин е чрез секса.
За някои хора е "начин на живот",за други критерий за себеоценка изебедоказване,за трети - избиване на комплекси,за четвърти - мерило за нивото на емоционална обвързаност към партньора им и обратното и т.н.
|
|
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|