НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Апр 19, 2024 5:27 am Вижте мненията без отговор
АМИ НЕЩО И ЗА ЯСНОВИДСТВОТО ...
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Яну 10, 2008 1:32 pm
МнениеЗаглавие : ??? ???? ? ?? ????????????? ...
Отговорете с цитат

Ясновидство

Астралното зрение дава възможност да се получават астрални трептения на светлината през огромно пространство, да се схващат мисловни форми в етера и т.н. Астралните чувства съответстват на физическите - освен зрението и слуха, те са тяхно продължение.

Преди години въпросът беше сполучливо, но грубо представен: "Астралните чувства приличат на физическите, само че са по-силни".
Всички хора притежават астрални чувства, но малцина могат да ги употребяват съзнателно.

При някои се наблюсдават случайни проблясъци на астрално чувство, но източникът остава неизвестен - често се поражда впечатление за една неизпълнима мечта.

А ония, които се пробуждат за астралното чувство, са несръчни в началото като дечица, осъзнаващи физическите си сетива.


Просто ясновидство

Нека като начало да приемем като факт твърденията на окултните учения, че всички форми на материята имат постоянно лъчение във всички посоки.

Тези астрални лъчи са много по-усъвършенствани от тези на светлината и се приемат от астралното чувство на зрението. Те преминават невъобразими разстояния, проникват през солидни предмети. Ясновидството има различни степени.

Просто ясновидство е примането на астрални впечатления от близки разстояния. Ясновидецът не вижда отдалечени предмети, сцени и не прониква в миналото и в сегашното. Лице, владеещо просто ясновидство, често приема вълни от астрална светлина през гъсти и непрозрачни предмети.

Той може да вижда сцени в съседната стая, да чете съдържанието на запечатани писма, да вижда няколко метра навътре в земята, да наблюдава през тялото действията на вътрешните органи на лице, стоящо близо до него, да долавя аурата на лицата, с които общува, като според цвета определя мислите им.

Той е в състояние да чуе неща, които "нормалният" слух не може да различи. Той става чувствителен към мислите на другите поради развитите си астрални телепатични сили. Може да вижда и безтелесни духове и други астрални форми.
Един нов свят от впечатления се разкрива пред него.


Ясновидство в миналото

Това е често срещана дарба сред развитите окултисти. От нея се ползват и обикновените психици, които още не са запознати с естеството на своята сила.


Възможността да се виждат минали събития изисква ново, качествено друго обяснение от случаите на просто ясновидство, защото в единия случай се наблюдават сцени, които се разиграват на една временна плоскост или секунди преди тяхната проява, докато при другия - събития от отдавна минали години, от векове, макар човек да се пита, дали от сцените от вековете са останали някакви белези.

Но обяснението е, че нищо не се губи. Окултистите знаят, че нищо не изчезва - то съществува в неразрушимите и неизменимите висши регистри на материята.

Регистрите съдържат спомени за всички минали събития, лица, сцени и онзи, който има достъп до тях, може да прочете миналото като в книга. Но само най-напредналите, интелигентни сили имат достъп до тези регистри.

Развилите ясновидство по отношение на времето виждат тези отражения (регистрите) като сцени, които се разиграват пред тях. По същия начин можем да чуем от фонографа гласове на отдавна починали хора.


Ясновидство в бъдещето

Тази тема е още по-сложна за обяснение. Може да се каже само, че в астралната светлина се намират слаби и несъвършени отражения от действията на закона за причините и следствията и по-ясно - отраженията на бъдещите събития.

Някои могат да видят това, което поражда тези отражения, други виждат само отблясъците, несигурни и разбъркани. Има и по-високи степени на сила, чрез която неколцина от всеки век могат да виждат бъдещето.

Тези сили надвишават ония от астралната област и макар и да изглеждат невероятни за необучения окултист, за по-напредналите те не са нищо изключително.



Чуване на големи разстояния

Това е силата да възприемаме звуци в астралната област чрез астралните чувства. Почти всичко, което сме казали за ясновидството, важи и за този предмет с единствената разлика, че във втория случай се използва друг астрален орган.

Простото ясночуване е подобно на простото ясновидство, ясночуването в пространството - с ясновидството в пространството. Това се отнася за миналото и даже за бъдещето. Ясночуването е донякъде по-рядко явление от ясновиството.


Психометрия

Когато си припомняме някое позабравено събитие, виждаме предмет, свързан с него в нашата памет. По същия начин можем да разтворим астралното отражение на някоя сцена или събитие, след като се съсредоточим върху даден предмет, свързан с тях.

Например частица от метал, камък или плат ще разтворят тези предмети. Възможно е да установим връзка с лица, които днес са живи чрез част от тяхна дреха, чрез косъм или вещи, носени от тях. По този начин по-лесно можем да "поставим" астралната тръба.



Телепатия

Накратко телепатията може да се определи като канал за връзка между два ума без посредничеството на известните пет сетива. Според материалната наука ако хората нямат непосредствен контакт помежду си, то не са възможни никакви връзки.

Окултистите обаче знаят, че съществуват и други сетива извън известните на науката. Петте сетива имат съответни астрални двойници, чрез които в астралната област човек може да вижда, чува, вкусва, мирише, и дори да осезава без употребата на физическите органи.

Нещо повече - той притежава шесто чувство, което може да приема мисли от други умове на големи разстояния. Петте астрални чувства са съответни астрални части на петте физически - те функционират в астралната област така, както физическите във физическата област.

Шестото или телепатичното чувство също има физически орган и съответен астрален двойник. Физическият орган на телепатията е също тъй осезаем, както и носът, ушите, устата.

Вдълбано в мозъка, близо до средата на черепа, почти право ! над върха на гръбначния стълб се намира малко тяло с червено - лилаво или лилаво - син цвят, конусообразно, поставено върху основата на третия отдел на мозъка през церебела.

Това е маса от нервни клетки и т.нар. "мозъчен пясък". Познато е на западната биология и физическата наука го нарича "Конусообразно тяло", но учените не знаят функцията, целта и употребата на този орган в мозъка.

В някои учебници се отбелязва фактът, че този орган е по-голям у децата и по-развит у жените, а това е забележително явление.

Йогите и много други окултисти от дълбоки векове знаят, че това конусообразно тяло е органът на телепатията. Чрез него мозъкът приема трептения от мисли, изпратени от други мозъци.

Не е необходимо за този орган да има специално отверстие, както имат ухото и носът например. Трептенията на мислите преминават през физическите тела. Когато някой мисли, той произвежда трептения, с по-малка или по-голяма интензивност в обкръжаващия етер, който, подобно на светлинните вълни, се разпространява в различни посоки.

Тези трептения, достигайки телепатичния орган, възбуждат мисли в мозъка на получателя. В зависимост от обстоятелствата тези мисли могат да преминат в областта на съзнанието или да останат в инстинктивния ум. Следователно:


Телепатията е получаване, съзнателно или не, на трептения или мисли от дадено лице, изпратени, съзнателно или не, от ума на друго лице. Мисловните вълни се различават по своята интензивност и сила.

Целенасоченото получаване или изпращане, или съсредоточаването от страна на двамата увеличава силата на връзката, както и точността, и яснотата на получаваните мисли.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov