НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Апр 18, 2024 2:30 pm Вижте мненията без отговор
ЧАСЪТ НА РАЖДАНЕ Е НАПИСАН НА ЛИЦЕТО НА ЧОВЕКА
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Яну 15, 2008 12:35 pm
МнениеЗаглавие : ????? ?? ??????? ? ??????? ?? ?????? ?? ??????
Отговорете с цитат

Има две основни групи от хора. Едната група вярва в астрологията, но практически знае много малко за нея. Хората от втората група отричат астрологията, но те пък знаят дори по-малко за нея от първата.

Така или иначе обаче астрологията съществува вече повече от 5 000 години и движението на планетите до голяма степен управлява живота ни, независимо от факта дали ние признаваме този факт или не.

В наши дни има достатъчно компютърни програми които улесняват изчисленията на картите, но истинското изкуство си остава тълкуването на вече изчислената карта. В това отношение, разбира се личния опит и талант на астролога си остава незаменим.

Това е подобно на това когато да речем 10 различни хора отидат да видят един и същи филм. Те всичките ще видят едно и също нещо, но всеки после ще ви го разкаже по различен начин.

Някой може да е разбрал филма много добре, но ако не може да намери правилните думи да ви го разкаже, то това знание ще си остане само за него.

От друга страна този който има дар слово може да помогне на още много други хора да го разберат. Така е и с астролозите - тълкуването на картата си остава ключовия момент в целия процес.

Когато за първи път започнах да се занимавам с астрология преди повече от 12 години аз бях изумен от тълкуванията на моя характер които получих от първата си астологична книга.

Аз не можех да повярвам как е възможно всичко написано там да отговаря изумително точно на моята личност при условие, че хората които бяха написали тази книга живееха изобщо в друга държава и естествено никога през живота си не бяха ме виждали.

По-късно когато започнах да правя първите си хороскопи на близки и познати беше техен ред да се изумяват на написаното от мен. След няколко години и аз бях в състояние да правя хороскопи на хора, които никога не съм виждал през живота без това да променя ни най-малко точността на даваните описания.

По този начин аз вече бях убеден, че съществува пряка връзка между момента на раждането на всеки един човек (с други думи точното разположение на планетите в този момент) и неговия характер, маниера му на поведение и възприятие на света а оттам и събитията които го очакват.

По-късно реших да експериментирам да определям хората по обратния начин. Наблюдавайки техните реакции, начин на поведение и характер аз се опитвах да ”отгатна” как изглежда тяхната астрологична карта.

С течение на годините достигнах до положение при което почти винаги мога да определя основите моменти в картата на човека дори и без да знам точните му данни.

Основно работих по лицата на хората, тъй като открих че има пряка връзка между това как изглежда един човек и какъв е изгряващия му знак (Асцеданта). Почти винаги това може да се определи по погледа на човека, по това дали лицето е открито или навъсено и т.н.

Например хора с изгряващ знак Скорпион имат изключително проницателен поглед, когато такъв човек те погледне вие веднага ще имате чувството като че ли те четат мислите ви или че сякаш гледат и виждат много навътре във вашата личност.

В реалността те може изобщо и да си нямат представа, че ви гледат именно така, но Плутон, който е дълбокият и проницателен управител на този знак се проявява именно по този начин.

Хора с изгряващ знак Лъв, например, имат открито лице и чело. Обикновенно те вярват на другите, и ако биват излъгани сърцата им се нараняват, но не за дълго. От лицата им като че ли излиза светлина и доброжелателност, типична за Слънцето който е управител на този знак.

Хората със Асцедант Козирог почти винаги имат определен елемент на строгост изписан на лицата им. Те изглеждат като че ли са винаги угрижени за нещо и строгостта, дисциплинираността и сериозността типична за Сатурн - управителят на Козирог може да се прочете в техните изражения.

От друга страна Козирог има много добро развито чувство за хумор което спонтанно може да се прояви на едно такова лице.

Много са важни също и планетите които се намират в непосредственна близост до изгряващия знак, защото тяхното присъствие там може до голяма степен да модифицира начина по който изглежда човека.

Във всеки един хороскоп Асцеданта се приема за основна отправна точка, тъй като в езотеричен план той символизира точката в която небесата (духовния свят) се докосва до земята (материалния свят) в момента на раждането и поставя началото на един нов живот.

Следователно първи астрологичен дом (т.е. този който се намира в непосредствена близост до Асцеданта) е от изключително значение за това как физически ще изглежда дадения човек. В моите изследвания съм забелязал, че планетите над Асцеданта (в 12ти дом) имат малко значение за физическият облик на човека тъй като те работят по един много по-скрит и духовен начин.

Решаващи за начина по който човек изглежда, а следователно и за това какво е написано на неговото лице е знака на Асцеданта и планетите непосредствено под него (в 1 дом на началото на нещата).

Малко по-трудни за определяне са хората с даден изгряващ знак, които обаче имат също така много планети в 1ви дом в друг знак. Основният акцент обаче винаги пада върху знака който се намира на Асцеданта.

Той определя повече от половината елементи написани на лицето на човека и има особено отношение върху изражението на очите или погледа. Известно е, че очите са прозорец към душата на човека.

Душата обаче казано на езотеричен език не е нищо друго, а именно астралното тяло на човека (или това което някои наричат аура). Аурата обаче не е нищо друго освен набор от астрални елементи, които са в пряка пропорционална зависимост от рожденната астрологическа карта на човека.

Вярно е, че аурата се променя непрекъснато тъй като тя отразява до голяма степен моментното емоционално състояние на личността.

Обаче основните астрални характеристики остават непроменени в аурата на човека до момента в който той не започне да работи съзнателно върху себе си (подтикнат от астрологията, например), но дори и тогава минават години преди тези промени да станат сравнително постоянни и трайни на астрален план.

Например, ако в най-горната част на аурата на даден човек се наблюдава канал от пурпурен цвят, то това указва на човек който е до голяма степен идеалист и управляван от много висш егрегор (или казано с други думи, е инспириран постоянно от много високо-честотна духовна енергия от ангелската йерархия).

Тъй като обаче тези вибрации са трудни за транслиране на земен план, такива хора често остават неразбрани от другите и може да страдат, тъй като понякога те се превръщат в изкупителна жертва за другите.

Погледнато от астрологичен план такъв човек почти винаги има Нептун високо горе в картата си (обикновенно в 9ти или 10ти дом) или няколко планети в Риби в тези домове. С течение на годините този канал може да се разширява или стеснява или да се промени по цвят. Това ще отразява решенията на този човек базирани на неговата лична свободна воля, обаче основният елемент (самият канал) винаги ще бъде там докато този човек е жив.

Така както ние не можем да променим разположението на Нептун в рожденната карта (пък и разположението на която и да било друга планета), така не можем да променим и основните астрални елементи в аурата си.

С други думи астралното тяло на човека се намира в пряка зависимост от астрологическата карта на този човек. Или казано с други думи астралното тяло и астрологическата карта се съотнасят един към друг точно така както всяко едно здание се съотнася с архитектурния план на същото това здание, начертан върху лист хартия.

Всичко материално което ни заобикаля произлиза първо от духовния свят, а след това се проявява в материалния. Поради тази причина нищо не се случва на земята ако не е било предварително записано на небесата. Както ние първо начертаваме плана на една къща върху лист хартия, а после строим самата къща, така и астралните тела на хората първо се чертаят от звездите а после се проявяват в астралния свят.

Обаче астралното тяло, като носител на емоциите е само прототип на това което се появява по-късно като етерно, а след това и като физическо тяло. Затова е напълно естествено и закономерно лицето на човека (физическото тяло) да отразява своя прототип (астралното тяло).

А тъй като последното е в крайна сметка проектирано от звездите в момента на раждането (които са едни от най-главните архитекти на всеки един човек), то не е трудно за този който знае къде да гледа във физическото тяло да открие проявлението на звездите.

Любомир Червенков

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Вто Яну 15, 2008 10:01 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Когато някой ме попита дали съм вярвал в астрологията,му отвръщам така:
"Не,не вярвам!Аз знам,защото съм се занимавал с нея.
Не вярвайте и вие,а проверявайте!А вярата оставете на вярващите!"

Исъщо в началото бях изумен как "познавах"неща на непознати хора,които ме гледаха така- Shocked ,докато търсех по учебника какво знаи еди-какво си еди-къде си.Всъщност в началото почваме на майтап,мама като им заговерех туй-онуй млъкваха,гаче са на разпит в Гестапо Laughing

...е,то и аз се облещвах,ама послее,когато осъзнаех какво съм им казал и как "случайно" е съвпаднало с истината...
Чувството е особено!Опитайте и вие! Cool

_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Яну 15, 2008 10:10 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ти се похвали, пък после от поръчки няма да се отървеш. Laughing Laughing Wink
Аз не възнамерявам да си правя такива експерименти, бедни за ми знанията,по-точно никакви, та го оставям на знаещите. Laughing Wink Cool


_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Вто Яну 15, 2008 10:25 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Астрологията е хубаво нещо,но аз се занимавах,докато не разбрах това-онова и вече не ми е интересна.

Предпочитам да изострям вниманието на хората към неща,които си струват,но никой не им обръща внимание в момента.
Сега астрологията изобщо не страда от липса на внимание,затова и аз не виждам място край нея.Не си падам по "масовия спорт". Wink

_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Яну 15, 2008 11:30 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Така е, прав си, но ... има хора, които искат да се занимават и с това.

Ми ... нека опитат, аз им давам просто карт бланш - да четат, да сравняват и да ... съзерцават в правилната насока.

А който види - види, който не види - ще си остане "сляп" завинаги. Rolling Eyes

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov