Автор |
Съобщение |
Didi
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
|
Пуснато на: Вто Дек 25, 2007 12:21 am
Заглавие : ???????? ??? ???? ??!
|
|
|
Когато останем насаме със себе си ние "изключваме" всичко останало ,звук,картина и просто се отдаваме на себе си,на това което ни мъчи или на това ,което ни вълнува!
Отговорите които търсим идвам от само себе си,изплуват в съзнанието ни ... сякаш винаги сме го знаели ,а никога не сме се замисляли!
Улавяли ли сте себе си в такъв разговор ? Какво мислите за това ? Защо сме забравили да общуваме със себе си?
Имам чувството,че тази тема ще бъде грешно разбрана и ще се доближи до шизофренията , но въпреки това я пускам и ще се радвам всеки да каже мнението си!
Аз лично не мисля,че разговора със себе си се доближава до каквато и да е болест,напротив ... но оставям това вие да прецените,да се замислите и да ми отговорите!
Не оставяйте темата подмината ! |
|
_________________ |
|
|
|
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Вто Дек 25, 2007 1:06 am
Заглавие :
|
|
|
Когато ми е тежко,предпочитам никой да не ме вижда ни заговаря.
След малък период от време се успокоявам...всъщност изпадам в състояние,като че не ми пука за нищо и като че не съм аз,а някой друг,който наблюдава мен.
Впечатленията и идеите ми помагат да излизам винаги от "дупката".
Друг начин е измислянето на весели случки и дори филми.хуморът ме свестява най-бързо. |
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
kati
Местожителство: София
|
Пуснато на: Вто Дек 25, 2007 12:39 pm
Заглавие :
|
|
|
Няма нищо шизофренично в това да разговаряш със себе си,дори и с хора от обкръжението си въображаемо.В тези разговори се опитваш да се погледнеш отстрани,да оцениш някои неща като страничен безпристрастен наблюдател,да си направиш равносметка за ситуации и постъпки,да се покритикуваш или окуражиш сам себе си.И аз не обичам да контактувам с хора,когато ми е зле,но винаги се старая да излизам възможно най-бързо от тези състояния.И лошите,и хубавите моменти са част от живота и трябва да ги преживяваме.
|
|
_________________ Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...
|
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Вто Дек 25, 2007 4:39 pm
Заглавие :
|
|
|
Че защо да е шизофренично?Човек трябва първо себе си да опознае, от всички страни, с всички хубави и лоши черти.Чак тогава може да насочи мисълта си към другите хора и към света, защото ние всички, по един или друг начин, пречупваме всичко останало през собствата си призма. |
|
|
|
|
|
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Вто Дек 25, 2007 5:06 pm
Заглавие :
|
|
|
Всъщност не само "разгоравям със себе си",аз дори преди важна среща или каквото и да е друго дерйствие,репетирам ситуацията.Понагало,казват...
Макар че на "премиерата" изобщо не ства,както е било на репетициите,де
Ама карай... преди важна среща |
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Вто Дек 25, 2007 8:49 pm
Заглавие : Re: ???????? ??? ???? ??!
|
|
|
Didi написа: | Когато останем насаме със себе си ние "изключваме" всичко останало ,звук,картина и просто се отдаваме на себе си,на това което ни мъчи или на това ,което ни вълнува! |
Отпускането в самия себе си чрез изключване на сетивата, т.е. медитацията е върхът на опита ни в сферата на онова, което някои определят като самопознание или познание на Аз-а. При мен е малко по-различно. Там макар и за известно време изключвам и нещото, чрез което общувам със себе си - ума. Медитацията ми по-скоро е свързана с преминаването отвъд онова, "което ни мъчи или това, което ни вълнува". При излизането оттам става онова, което казваш:
Didi написа: | Отговорите които търсим идват от само себе си,изплуват в съзнанието ни ... сякаш винаги сме го знаели ,а никога не сме се замисляли! |
И става по начин, по който можем да сме по-сигурни, че не сме получили отговорите, които искаме, а отговорите, които търсим.
Didi написа: | Улавяли ли сте себе си в такъв разговор ? Какво мислите за това ? Защо сме забравили да общуваме със себе си?... |
Не зная дали имаме предвид едно и също, когато говорим за вътрешния разговор и вътрешния диалог. Но, казвам го от опит, колкото по-встрани сме от нещото "вътрешен диалог", толкова по-голяма е вероятността да сме близо до вътрешната хармония и единство. Сигурно казваш същото, но не те разбирам правилно.
Didi написа: | Не оставяйте темата подмината ! |
Направих го |
|
_________________ "Всекиму своето!" |
|
|
|
Didi
|
Пуснато на: Вто Дек 25, 2007 11:55 pm
Заглавие :
|
|
|
Много правилно си ме разбрал,точно това имам предвид!
Точно диалога със себе си , мислиш за нещо и отговора си идва сам , но сякаш ти не си предполагал,че това е отговора ,че това е решението!
Как да го кажа и как да се изразя не зная ...
На мен ми се случва напоследък много често !
Замислям се върху нещо , питам себе си ,а отговора е съвсем различен от това,което мисля и от това което съм предполагала!
Бях чела,че отговора на всеки въпрос и решение на проблем е в нас!
Тоест ние сами можем да намерим отговора без да ни е нужна каквато и да е помощ,стига да се научим да го търсим в себе си!
Според това ,което Маг Живин пише,аз си вадя извод,че колкото повече стоим далеч от тоя разговор толкова по близко сме до себеопознанието!
Но може и грешно да съм разбрала ,моля да бъда поправена ако е така! |
|
_________________ |
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Сря Дек 26, 2007 12:13 am
Заглавие :
|
|
|
Не, не си разбрала погрешно.
Лично аз начина по който получавам отговорите както за себе си, така и за другите хора, просто е едни и същ.
Обръщам се към себе си - към вътрешното си "аз" и в неговата тишина "чувам" отговора ...
Аз ви говорих за антахкараната, но явно никой не обръща внимание на това или поне не го разбира.
Пак ще повторя ...
Съществува така наречената Монада, т.е. за по-разбираемо от вас го наричам "личен Бог", това всъщност е самата същина на Духа човешки.
Та този Дух - Монада е свързана с 12 на брой Души, а всяка Душа пък е свързана с още 12 личности. На практика се получава така, щото всяка Монада е свързана със 144 Души, които съществуват в различни измерения, различни паралелни светове, а някои от тях може и да са в същата привидна реалност, в която е и нашата Личност.
Та ... когато търсим отговор в себе си, ние го търсим чрез още 143 други личности, свързани с нашата Монада и те ни помагат да получим верният отговор.
Затова казваме, че отговорите се крият в нашият Висш Аз, наречена Монада - всъщност.
Игра на терминология, нищо повече.
А когато медитираш стигаш до същността на Монадата си и директно получаваш отговора от нея.
Иначе спомагателните фактори са останалите 143 Личности,за които обикновения човек изобщо и не подозира и за които нищичко не знае!!!
По същият този начин медиумите и контактьорите (автоматичното писане) получават информация, като си мислят ,че контактуват със духове и извънземни или други подобни!!!
Та ... тази невероятна симбиоза се нарича "антахкарана", която е пълното олицетворение на Светата Троица ... или ...
... Личност+Душа+Монада=Отец+ Син+ Свети Дух
|
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
Didi
|
Пуснато на: Сря Дек 26, 2007 12:30 am
Заглавие :
|
|
|
Не е верно,че никои не обръща внимание на това,което се пиша тук,но има неща които не се разбират лесно! |
|
_________________ |
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Сря Дек 26, 2007 12:33 am
Заглавие :
|
|
|
Аз говорех за темата по-долу, за новата тема дето я качих тази вечер - за амигдалата ... не мисля, че тя е толкова сложна за разбиране, защото е готово поднесена и обяснена информация ... |
|
|
|
|
|
ASD
|
Пуснато на: Чет Дек 27, 2007 10:27 am
Заглавие :
|
|
|
Didi за мен вътрешния диалог е ежедневие, едва наскоро започнах да го изключвам и да оставам на тихо. Човек непрестанно има някакви въпроси в себе си, за които търси отговори. Много често в тези мисли е една бъдеща ситуация, в която аз вече съм разиграла репликите и после е по-лесно да реагирам. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Чет Дек 27, 2007 12:41 pm
Заглавие :
|
|
|
Но ... не мислиш ли, че по този начин:
Цитат: | Много често в тези мисли е една бъдеща ситуация, в която аз вече съм разиграла репликите и после е по-лесно да реагирам. | сама създаваш бъдещата ситуация, поради което си и готова да я посрещнеш с доблест, и да се справиш с нея по-лесно?! |
|
|
|
|
|
ASD
|
Пуснато на: Чет Дек 27, 2007 1:45 pm
Заглавие :
|
|
|
да права сте Маг Селена. Само не знам какво да направя когато се появява една интуиция за нещо бъдещо. Поражда се като мисъл, и после започва вътрешния диалог. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Чет Дек 27, 2007 6:00 pm
Заглавие :
|
|
|
Тихо и кротко съзерцавай какво става вътре в самата интуиция, нищо повече ... и ще се случи това, което трябва да се случи. |
|
|
|
|
|
ASD
|
Пуснато на: Пет Дек 28, 2007 9:51 am
Заглавие :
|
|
|
Благодаря за съвета, ще опитам |
|
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|