НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Апр 16, 2024 3:01 pm Вижте мненията без отговор
Екстрасензорните състояния на човека и астрологическите...
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Фев 12, 2008 2:00 pm
МнениеЗаглавие : ???????????????? ????????? ?? ?????? ? ????????????????...
Отговорете с цитат

"Екстрасензорните състояния на човека и астрологическите характеристики в картата на неговото раждане"

Валентина Шацкая

Случайно или не , но в астрологията за такива явления като способността за ясновиждане и телепатия, психози и интуиция, фантазия, способности за контакти с НЛО, илюзии, хипнози, халюцинации, сън, способности за екстрасензорика, склонност към самоубийство и разстройство на психиката, изострена чувствителност и чувственост, алкохолизъм и наркомания, образно художествено възприятие и всички други прояви на измененото състояние на съзнанието - в значителна степен отговаря една
и съща планета - Нептун.

Това е удивително мъдро проявление на законите на Космоса, защото всички изброени състояния ги разделя много тънка преграда. И трябва да притежаваш ясно съзнание, да бъдеш много бдителен, за да не преминаваш от едно състояние в друго.

Известно е, че от гения до лудия има само една крачка! И от великото до смешното също!
И не напразно разликата между думите “Космичен” и “комичен” е само една буква. Затова и самоиронията, критичното отношение към видяното и чутото са длъжни да станат стражи на нашето съзнание.

Проведеното астрологическо изучаване на група хора с патологична психика , лица имащи различен род контакти с НЛО и самоубийци, показват, че всички те имат много общо с екстрасенсите.

През есента на 1989 година към лабораторни изследвания на работата на хора, притежаващи екстрасензорни способности, провеждащи се в Института по висша нервна дейност на Академията за медицински науки - бил привлечен
астролог(наречен “биокосморитмолог” ). Неговата задача първоначално била - прогнозиране на нивото на екстрасензорното състояние на хората подложени на изследвания.

Изследвани са 38 души. Специална контролна група от хора не притежаващи екстрасензорни способности - не се е изследвала. Обаче по редица параметри се провежда сравнение по астрологически характеристики с подбрана за тази цел група. Резултатите разбира се, не бива да се смятат за изчерпателни.

Оказва се, че в болшинството от случаите астрологическите методи позволяват на основата на наталната карта на екстрасенса да прогнозираш конкретните дни и сила на неговото въздействие на електромагнитното поле на човека. В резултат на изследванията се проявиха редица закономерности, общи за болшинството екстрасенси.

Така, в 84% от случаите хора притежаващи повишени сензорни способности имат определени типове космограми, наречени от астролозите “Чаша” и “Лък”. При това или всички планети и светила се разполагат в едната половина на небесната сфера, или само една от планетите се намира в противоположната сфера.

Разновидност на “Чашата” се явява картата “связка” или “букет”, където планетите са концентрирани в сектор по - малък от 120 градуса. Може да се предположи, че това групиране на планетите в едната полусфера на картата дава на човека възможност да концентрира своето поле и да го насочи за външно въздействие.

Освен това , по метода предложен от немския астролог Валтер Хоф, беше проведен астрологичен анализ за качествена оценка на психическото състояние на екстрасенсите. По тази методика, отчитаща положението на планетите в зодиакалните знаци и тяхното взаимно разположение се прави равносметка и в резултат се получава сума от условни единици, която се колебае в пределите от 0 до 450. (Повече за тази методика може да се прочете в книгата на Сергей Вронски:”Астрология: суеверие или наука” - М. :Наука, 1990 с. 174 - 238)

Зоната от 250 - 300 условни единици се счита за зона на психическа неустойчивост или лабилност. Областта на значения по - малко от 250 единици и повече от 300 - са Зони на психическа стабилност.
Участъците от 245 до250 и от 300 - 305 единици са погранични зони.

При това точката на значения на крайната сума на хороскопа - 275 единици се намира в средата на скалата и разделя всички възможни случаи на още две Зони. Областта на значения по - малка от 275 единици се счита за Зона на виталност със силно подсъзнание и се нарича зона на инстинктивност. Зоната от значения над 275 единици се нарича Зона на рационалното, разсъдъчно съзнание.

От 38 изследвани екстрасенси, в зоната на лабилност попадат примерно 68% , а в пограничната зона 16%. По този начин повече от 84% от екстрасенсите се оказаха хора с неустойчива психика. В Зоната на стабилността (устойчива психика) попаднаха само 16% от изследваните.

Проведените през зимата на 1990 година аналогични изследвания на група от 50 летци даде противоположна картина. В зоната на стабилната, устойчива психика попаднаха 80% от изследваните. Освен това при екстрасенсите по космограма се направи афетическа таблица - даваща характеристика на силата на планетите в балове.

В 74% от случаите най - силни в картата на раждане на екстрасенсите се оказаха Слънце, Меркурий и Луна - тоест небесните тела, които в класическата астрология отговарят за свойствата на съзнанието. Вероятно този факт позволява на екстрасенсите, макар и притежаващи неустойчива психика, да контролират своето съзнание. Нали в противен случай, вероятността от разнообразни психически разстройства би могла да бъде много по голяма.

Аз проверявах тази идея, изучавайки карти на психически болни хора, пациенти на психиатрична болница. Също като екстрасенсите - те в голямото си болшинство се оказаха хора с неустойчива психика. Обаче при тях Слънце, Луна и Меркурий - по афетика се отнасяха към слабите планети в хороскопа.

В 11% от случаите една от най - силните планети в картите на екстрасенсите се оказва Плутон. Случайно или не, но Плутон се оказа една от най - силните планети и в хороскопите на хора владеещи хипноза.

Въпреки очакванията, фазите на Луната в момента на раждането, не оказаха съществено въздействие на наличието на екстрасензорни способности. Всички фази на Луната в картите на раждане бяха представени у изследваните екстрасенси, примерно еднакво.

В изследваната група преобладава попадането на планети и светила в зодиакалните знаци - Дева, Лъв, Рак и Близнаци. Асцендента попадаше най - често в зодиакалните знаци - Дева, Лъв и Водолей. (Приблизително два пъти по - често, отколкото при средностатистическото разпределение).

Луната най - често попада в знаците Дева(три пъти по - често от средностатистическото разпределение) и в Рак( 2 пъти по - често). най - малко задействувани се оказаха знаците Риби и Стрелец.

Положението на Слънцето се разпределяше по знаците на Зодиака достатъчно равномерно. Мен ме заинтересува толкова ярката изразност на знака Лъв, доколкото се предполагаше, че за екстрасенсите ще бъде характерно преобладаването на водни знаци.

Видимо активацията на знака Лъв, където се намират Слънце, Луна, Асцендент или МС или цяла група важни сигнификатори и планети - е свързана у активно работещите екстрасенси с повишената жажда за самоизразяване, самоутвърждаване, стремеж към признание, към власт над другите и гордост.

Освен това с енергиите на знака Лъв е свързана голямата творческа енергия, щедрост, и търсене на нетрадиционни пътища на самоизразяване. Разбира се, далеч не всички хора в картите , на които се наблюдават тези закономерности, ще се проявяват екстрасензорни способности.

Но потенциално такива възможности у тях - има. Обаче реализацията на тези способности(както впрочем и всички други) зависи от много причини, в това число и социални, много от които астрологията не е в състояние да отчете. Но главното е - астрологията не отчита свободната воля на човека и волята на Твореца.

Беше открито , че за ярко изразен ефект на въздействие на екстрасенса на пациент или електрическа верига има значение преминаването на транзитната Луна и Асцендент по сензитивните точки от наталната карта, особено по тези точки, където се намират най - силните по космически статус планети от септенера, а също по координатите на всички висши планети: Уран, Нептун, Плутон.

Тези последни, невидими с просто око планети, в астрологията се считат отговорни за финия свят, към който се отнасят екстрасензорните възможности на човека. Аспектите опозиция и квадратура на транзитиращите Луна и Асц.

Към Сатурн значително отслабваха ефектите на сензитивност, а всички аспекти към Марс - усилваха ефекта на въздействие на екстрасенса, както положителните, така и отрицателните.
За съжаление, невъзможността в тази ситуация да провеждаме приборни замервания няколко пъти в денонощието, в моментите на времето - указани от астролога(в часовете на предполагаемите минимуми и максимуми и средното състояние на екстрасенса) а също в различните дни, оставя място за съмнения и скептицизъм по отношение на получените резултати.

Въпреки това избирателните изследвания проведени с някои от екстрасенсите в указаното от астролога време - даде предполагаемия резултат. По време на експеримента екстрасенса нищо не знаеше за прогнозата на астролога. Искам да отбележа, че далеч не всички екстрасенси умеят да чувствуват своето състояние, което води понякога до малко ефективни резултати при тяхната работа с пациенти и прибори.

Беше забелязано, че ефектът на въздействие на екстрасенса се променяше и в зависимост от това с какъв под опитен (пациент или прибор) той работи.
В експериментите най - често участваха двама постоянни “подопитни”.

И в тези случаи, когато силни планети в хороскопа на “подопитния” човек съвпадаха със силни планети на екстрасенса - ефектът на въздействие се оказа слаб, въпреки нашите очаквания.
---------------------------------------------------------------
ipasoft. ru/ сайтът е на Сергей Курапов от институт по практическа астрология
--------------------------------------------------
Превод Лили Маринова

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov