НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 21, 2024 6:25 pm Вижте мненията без отговор
Тракийски храмови могили
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
penka

Пуснато наПуснато на: Чет Авг 30, 2007 10:26 am
МнениеЗаглавие : ????????? ??????? ??????
Отговорете с цитат

Един познат е ходил наскоро до тракийските гробници при Казанлък и не мога да се въздържа да не ви пейстна какво е споделил като преживяване за посещението си в една от тях - нарича се "Хелвеция".Предполага се, че е била нещо като култово светилище за някаква богиня и там явно са били правени и човешки жертвоприношения.
"Не вярвам в свръхестествени явления, екстрасенси, карми, вудо-магии и тям подобни, но преди няколко дни преживях нещо за което нямам логично обяснение. Влизайки в един от тракийските храмове в една от казанлъшките могили, ушите ми писнаха, усетих (не знам как да го опиша) нещо като „дискомфорт”. Това което ми направи впечатление веднага, беше свода на храма, който очевидно беше изкривен, при това симетрично (надявам се Петя да е успяла да заснеме това). Подобна кривина не би могла да бъде случайна грешка, при това симетрично разположена в срещуположните ъгли на свода. Имах чувството, че неизвестния строител е „изкривил пространството”, като във фантастичен роман. Малко по-късно, от думите на нашия гид, който е участвал в разкопките, научих още по странни неща за този храм. Петната на височина над два метра в предверието се оказали засъхнала конска кръв. Гидът сподели, че в предверието обикновено се излежава голям смок, който така и не видяхме, но никога не го е заварвал вътре в самия храм. По-странното беше, че разказа, че няколко пъти е намирал във вътрешността на храма умрели мишки, само на метър-два от любимото място на смока. Чудя се какво ли спира смока да пропълзи вътре и си хапне мишлетата. В едното крило на каменната врата на този храм имаше отвор, който очевидно е служел за отваряне на мандалото от вън. Оказа се, че подобен начин за отваряне от външна страна няма на никоя друга тракийска гробница, или храм, от откритите до сега. Самият Китов, проучвайки този храм (не съм сигурен, че такова място трябва да се нарича така) се е изразил кратко и красноречиво относно ритуалите: „тук са се извършвали разни педерастии”. Не знам дали е имал предвид прякото значение на думата, но всичко на това място е много зловещо. Не мога да проумея колко извратен трябва да е бил геният създал този иначе безупречено точно изкривен свод.
Намислил съм да посетя отново тази могила, но този път непременно ще си взема апартче за измерване на кръвното налягане, за да се убедя дали усещането ми е било истинско".
Ние с партньора ми си мислим да вземем и ние да идем по празниците и да видим за какво става въпрос?Ще ми е много приятно да чуя и вашето мнение!
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Чет Авг 30, 2007 5:01 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

HELVETIA e старо име на Швейцария.

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Авг 30, 2007 7:15 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Някога, преди окло 20-на години, имах предложение от един вече мъртъв човек, да взема активно участие в тълкованията относно тази гробница.

Този човек ми беше много добър приятел! Отказах му, като му обясних, че там витае унищожителна смърт и не бих желала да присъствам на това злокобно място. Помолих го да не ходи и той.

Не знам дали ме е послушал обаче. Нямах възможността да го попитам.

Той ми предложи да си правя тълкованията по снимков материал в къщи, като за всяка снимка ще ми плащат поне по 20 лв. И на това съблазнително предложение отказах!!!

Какво е ставало там ли - в така наречения храм?! Наистина е имало жестоки ритуални жертвоприношения както на хора, така и на животни.

И не само! Те са били извършвани по особено садистически начин, като са се извършвали и полови сношения с убиваните живинки - било то хора или животни.

Гробницата е била построена така, щото човека да получава още с влизането си характерното "зашеметяване", което е помагало на "жреците" да ги убиват много по-лесно и по-ритуално.

Жреците ли?! Те са имали специални "защитни шлемове", които са ги пазели от този ефект!!!

Тук изобщо не става въпрос за така наречените "асури", за които е споменал Е. Мулдашев в книгите си. Тук става въпрос за съвсем други полета, които разбиват цялата енергетика на човека с цел омаломощаването му.

Ха ... който иска нека ходи, той и моят познат приятел ходи насам-натам, пък накрая си замина скоропостижно за отвъдното.

Аз предпочитам да си стоя през компа, по-бавно убива, пък и винаги мога да натисна копчето : "Изключи".

Пуснато наПуснато на: Чет Авг 30, 2007 7:47 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Crying or Very sad E това направо ме разби!Аз толкова се бях навила да отида.И Илия се нави.А сега какво излиза - ние тъкмо позакрепнахме физически, колкото да пощъпукваме насам-натам и ще я свършим като кучето на нивата.Е, явно любопитството ни не си струва риска.А пък аз даже започнах да правя организацията и намерих хотел за 20 лева ношувка, в който разрешават и да си с куче. Crying or Very sad
penka

Пуснато наПуснато на: Чет Авг 30, 2007 7:53 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Very Happy Абе знаех си аз, че е по-добре първо да си попитам във форума. Very Happy Тя тази работа си приличаше на нещо, свързано с утаила се магия, която хич не е дружелюбна.Ама тогава защо я държат отворена за посетители?Ми то и малки деца могат да влязат там.Не съм само аз любопитната де.
AUDAN

Пуснато наПуснато на: Чет Авг 30, 2007 8:12 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Ама тогава защо я държат отворена за посетители?Ми то и малки деца могат да влязат там.Не съм само аз любопитната де.

Това,наистина,е сериозно.Аз съм за туризма,но...явно трябва да се внимава и то доста къде да пускаме и къде не.

Отдавна не смятам древните за малоумници.Като се има впревид някои технологии,които още не сме достигнали,то....много трябва да си отваряме очите.
А Маг селена може да отвори нова услуга-опасно ли е еди-кое си място или не Razz

Туй последното е напълно сериозно!

Пуснато наПуснато на: Чет Авг 30, 2007 8:17 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Rolling Eyes Древните не само,че не са били малоумници,ами напротив,сигурно са били по-умни от нас/не навсякъде,де/.Днес пък четох за Царичината дупка,не е нещо ново,но от време на време излизат с по нещо,недомлъвки разни... Confused Cool
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
AUDAN

Пуснато наПуснато на: Чет Авг 30, 2007 8:22 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Според една "копачка" Ванга й казаланещо от рода:
"Защо ви е това-ни маж,ни жена...Жута маймуна..."

Та въпросната "копачка" твърди,че в "Дупката" е тялото на първото разумно същество на Земята.Било двуполово и жълтеникаво.Живяло е преди около ... 5 млн.г.

Интересното е,че и маите твърдят,че хората са на Земята от преди малко повече от 5млн. г. вече... Shocked А аз на маите вярвам и то доста.

Пуснато наПуснато на: Чет Авг 30, 2007 8:27 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:
HELVETIA e старо име на Швейцария.

Да, и доколкото разбрах могилата била наречена така в чест на някаква си там швейцарска фондация и затова се казвала така...
kati

Пуснато наПуснато на: Чет Авг 30, 2007 8:28 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Cool А според Слава Севрюкова - там се намира един от "Вселенските проходи",но не му е дошло времето още да се стига до него и обектът бил защитен/от тези,които са го формирали някога/,опасно е да се рови сега и ги е предупредила,че ще има жертва - както и станало.Не случайно са прекъснали разкопките скоропостижно и са засекретили всичко,никoй от участвалите няма право да продумва. Rolling Eyes
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Чет Авг 30, 2007 8:28 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:
penka написа:
Ама тогава защо я държат отворена за посетители?Ми то и малки деца могат да влязат там.Не съм само аз любопитната де.

Това,наистина,е сериозно.Аз съм за туризма,но...явно трябва да се внимава и то доста къде да пускаме и къде не.

Отдавна не смятам древните за малоумници.Като се има впревид някои технологии,които още не сме достигнали,то....много трябва да си отваряме очите.
А Маг селена може да отвори нова услуга-опасно ли е еди-кое си място или не Razz

Туй последното е напълно сериозно!

Амммммми ... нещо напоследък ми се пресече ищахи непрекъснато да се стремя да "отварям очите на слепите".

На който му трябвам да ме намери и пита - има си начини за това, пък и питането си е доброволното даване на съгласието за отговора и вмешателството в съдбата на някого си!

Ето например Пенка.

Пита ли - пита. Получи ли си отговора - получи си го.

Честно казано така ми е додеяло да се занимавам само с психарски истории, че вече съм решила да режа направо и ... без каквито и да било компромиси.

Вие сте ми тук утехата, дето вземате активно участие в диалозите!

Иначе ... кой какъвто иска бизнес да си отваря, от каквото иска да печели, да умира както иска и да си избира при това смъртта сам - според негово усмотрение, съзнателно или не.

А с туризма много внимателно!!!

Ми ... що да не се печели, Пенке?! Всичко е пари ... дори и смъртта.

Сензации, шумотевици и ... пак пари.

Това е.

И умната ей, приятелчета ... да не се затриете някъде, значи. Wink Crying or Very sad

Пуснато наПуснато на: Чет Авг 30, 2007 8:31 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
Cool А според Слава Севрюкова - там се намира един от "Вселенските проходи",но не му е дошло времето още да се стига до него и обектът бил защитен/от тези,които са го формирали някога/,опасно е да се рови сега и ги е предупредила,че ще има жертва - както и станало.Не случайно са прекъснали разкопките скоропостижно и са засекретили всичко,никoй от участвалите няма право да продумва. Rolling Eyes

Става въпрос за "Царичинската дупка", нали?!

Всъщност ... за съжаление на Слава Севрюкова между другото много й издишат хипотезите и информацията, взети назаем от астрала

Явно жената е контактувала с псевдоучени духове ... съжалявам. Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Чет Авг 30, 2007 8:34 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Rolling Eyes Може и така да е,много публикации четох напоследък за нея и хипотези за живота и смъртта на извстни хора от миналото...
А всички държави печелят от подобен вид туризъм - исторически забележителности - два камъка да има и ето ти древна история.А у нас какво правим - много има какво да се види,ако се покаже по подходящия начин,но ние позволяваме на разни иманяри да изнасят безценни предмети и съкровища. Rolling Eyes
AUDAN

Пуснато наПуснато на: Чет Авг 30, 2007 9:05 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Права си,kati,обаче опасните места трябва да са известни и заградени.защото туризмът се печели от ЖИВИ туристи,които се връщат и връщат,и връщзт...Това е цаката

Пуснато наПуснато на: Чет Авг 30, 2007 9:09 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Говоря по принцип,а опасните места се обезопасяват/ако става въпрос за високо,стръмно,дълбоко и т.н./ или се забранява достъп ако са опасни за здравето и живота. Cool
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта