НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Апр 19, 2024 8:22 am Вижте мненията без отговор
КАРМА ОТ ДРУГИ ПЛАНЕТИ
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
Didi




Регистриран на: 29 Авг 2007
Мнения: 1542
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Пет Мар 14, 2008 12:29 am
МнениеЗаглавие : ????? ?? ????? ???????
Отговорете с цитат

"В наше време Земята е фокус на голямо междупланетно и междугалактическо внимание. Ние сме в етап на значимо планетно израстване и развитие, въпрос на живот и смърт. Заели сме се да издигнем планетата към Извисяването и Светлината.

Но не винаги е било сигурно, че ще можем да го постигнем. Казвали са ми, че решение планетата да не бъде унищожена е било взето едва през последните десет години.

Още от създаването си Земята е станала обект на междупланетна война. Превземали са ни най-различни форми и проявления на злото. Това не означава, че повечето хора за лоши, макар че някои от тях са допуснали злото да ги използва.

В настоящия момент от земните промени ние се намираме в интензивен процес на пречистване и трансформация, процес, който ще ни върне нашата свобода и ще ни върне към Светлината.

Много извънземни същества от Светлината помагат на Земята и земните хора. Нашите еволюционни корени са главно от Плеядите, а Федерацията на Плеядите е предната линия на онези, които ни защитават и помагат.

Много от най-полезните технологии, които ни помагат да запазим околната среда и природата, подобренията в медицината и изнамирането на алтернативни източници на енергия идват точно от Плеядите.

Много земни учени, като се започне от Айнщайн и Тесла, са канализирали информация от звездите. Многочислени сили на Светлината от други планети
и галактики водят войни, които ще ни освободят от игото на злото.

Помощта от други планети идва под формата на информация по най-различни въпроси и нови умения. Ние вече не сме под карантина във Вселената, както доскоро бяхме. Тогава било взето решението да се изчака и да се види дали ще се обърнем към Светлината, или ще приемем господството на негативния мрак.

На Земята изобилствало от него. Ние сме били оставени да решим сами, да еволюираме или да унищожим Земята, да изберем войната, геноцида, расизма, разрушаването на планетата и омразата - или да ги отхвърлим. Сега е налице критичната маса хора, които отхвърлят злото и са решени са направят позитивна промяна.

Ще ни окажат цялата помощ, от която се нуждаем. Войните за нашата свобода са почти приключили и ние ще прекрачим към Светлината.

Живеем във вълнуващи времена. Китайците имат едно проклятие: "Дано да живееш в интересни времена", а нашите са меко казани интересни. Това не е спокойно или безметежно време за живеене.

Нашата планета е буен водовъртеж от трансформационни промени. На Земята няма вече нищо застояло, а промените протичат твърде бързо, за да са приятни. Все пак тези промени са необходими, ако искаме да продължим да съществуваме.

Чакали сме ги с хилядолетия и сме се питали дали някога ще настанат. В едно по-ранно пророчество за земните промени ни бяха казали, че планетата ще бъде унищожена и накрая ще пристигнат кораби, които да отнесат добрите същества.

Сегашният план е да извисим планетата и всички на нея, един доста по-положителен развой на събитията. Никой няма да бъде унищожен. В момента ние точно това правим, извисяваме хората и планетата като цяло.

Въпреки че в голямата си част Вселената е приятел и наставник на Земята, и преобладаващата част от Вселената е изтъкана от Светлина, има две големи изключения.

Тези две планетни групи са основната причина за негативната съдба на Земята, а тяхното вмешателство е основата на всичко зло и грешно на нашата планета. И двете групи идват от звездната система Орион; аз наричам едната група Орион, а другата негативните Сиви.

Макар да сме имали пряко взаимодействие с Орион, той е едва половината от Източника на цялото зло на Земята, а негативните Сиви са другата половина.

Според мен негативните Сиви са ренегати от една далеч по-позитивна култура, но орионците са негативни същества от една напълно негативна планета.

Негативните Сиви са част от Източника на цялото зло и са проявление на орионците. Сивите са техни съюзници, а вероятно и тяхно творение. Убедена съм, че цялото зло на Земята е проявление на Източника на цялото зло, а всяка действително негативна другопланетна гадост, с която съм се сблъсквала някога, е идвала от Орион или от негативните Сиви.

Орионците вършат мръсната работа на Сивите с най-различни електрически технологии, предназначени да разстройват човешкия живот.

Негативните Сиви са доста по-груби, те искат да унищожат нас и планетата, и се стремят с всички сили да унищожат всички източници на Светлината. Орионците правят същото.

Докато Светлината отвъд Земята има известна защита от тези групи, ние, на Земята - с нашата намалена ДНК, увредено сътворение и очукано ограничено съзнание - сме много по-уязвими. Били сме завзети, а планетата ни е била почти изцяло завладяна.

По мое мнение кармата може да се лекува единствено, когато сме въплътени в тяло. Ние трябва да се инкарнираме на Земята, за да изцелим земната си карма, и няма да започнем да се инкарнираме на други планети, докато не неутрализираме кармата си тук.

Макар всички да сме имали животи, дори поредици от животи на други планети, не сме започнали да се инкарнираме на Земята, докато не сме завършили инкарнациите си на тези планети.

Кармата не може да се лекува в състоянието между животите - тя може да се неутрализира и излекува само в тяло.

Свързването на нашата ДНК и изцеляването на душевните увреждания също може да се постигне единствено по време на инкарнация. Както и прекратяването на негативното вмешателство от всякакви източници.

По същия принцип само хората в тяло могат да излекуват кармата на Земята. Това е нашата планета, подчинена на нашата свободна воля.

Така, както можем да излекуваме собствената си карма, като осъзнаем какво е необходимо и го поискаме, трябва да направим същото за Земята.

Светлината няма да се намеси в нашия избор и свободна воля и няма да вземе решението вместо нас. Тя може да ни помогне само ако я помолим.

Съществата на Светлината притежават средствата и желанието, и много повече знания и технологични възможности, отколкото можем да си представим.

Но според Кармичния закон, който забранява погазването и манипулирането на индивидуалното самоопределение, Светлината ще ни помогне само ако ние я помолим за това. Освен това трябва да знаем какво точно да поискаме.

Доскоро положението приличаше на Параграф 22. Можем да получим каквото искаме, стига да знаем какво ни е необходимо. Нямахме достъп до знанието какво не е наред, кой може да ни помогне, как да поискаме да го оправим или как да го оправим сами.

Нямахме представа, че съществува живот на други планети и измерения или че повечето от тези планети ще ни се притекат на помощ, ако ги повикаме.

Нямахме представа, че се нуждаем от защита, нито кои са нашите извънземни врагове. Фактът, че сме били държани в мрака, не е случаен; нарочно сме били държани в невежество от негативния мрак, от Орион и негативните Сиви, които са имали полза да владеят нас и Земята.

Повишаването на нашата светлинна вибрация е дар от другите планети и е позволила свързването на нашата ДНК, излекуването на душевните ни увреждания и цялостното нарастване на психичните ни способности.

С тези дарове и с помощта на Господарите на Кармата и Божествения режисьор ние вече можем да искаме помощ и да знаем какво да искаме. И трябва да го направим."

Този откъс е от книгата "Психична защита " Ще се радвам ако коментирате и си кажете мнението!

Мен лично ми направи особено впечатление "кармичните господари", някои знае ли нещо повече за тях и как точно да го разбирам това?

_________________
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Мар 14, 2008 11:58 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Да, всичко това е така, но лично аз не сам съгласна с авторката на книгата "Психична защита" по отношение на това, че хората в болшинството си са настроени позитивно за приемането и призоваването на Светлината.

И защо ли?!

Защото тя трябва да ги е докоснала - поне! Да е докоснала душите и живота им, и те да са разбрали това докосване.

А доколкото работя с хората и доколкото ги познавам, и доколкото имам преки наблюдения от действията и намеренията им, продиктувани от една-единствена тяхна думичка "искам ...", която е главния им мотив за съществуване, със сигурност мога да кажа, че те нямат никакви стремления към Светлината.

Те се движат към вертепите на Мрака, защото са преизпълнени с желания - да имат и да искат, което именно не ги и освобождава от кармата им, а напротив ... с алчните си жаждания те новообразуват още по-лоша и по-тежка карма и хич не ги е еня дори за това.

Така, че те ще си заминат в отвъдното, където вече ще се подготвят за поредните си прераждания, които естествено ще продължат на Земята - без значение в какъв вид и форма ще бъде тя занапред.

"Чистката" е настъпила и аз се радвам, че е така. С удоволствие наблюдавам този процес и с възхищение се надявам да приключи колкото се може по-бързо, защото Земята, пък и всичко останало живо и неживо върху нея, се задъхва в агонията, която сервират деградиралите тълпи ходещи по нея.

Що се отнася до "господарите на кармата" израза не е много точен, "ТЕ" се наричат Владетели на Кармата и аз съм писала за тях в статиите си публикувани в "Публикации"-те в раздел "Карма".

Владетелите на Кармата бдят за самото разпределение на прераждащите се души и с тяхно съгласие, а понякога и без тяхно, вземат решение коя душа къде да се прероди.

От своя страна прераждащата се душа преценява дали ще се справи с предложената и житейска ситуация в тялото, в което ще се превъплъти.

Някои от душите си избират доста тежка карма за да могат да се справят по-бързо в това си тяло с предстоящите изпитания, чрез които пък ще се сдобият с нови и по-големи опитности, които пък опитности от своя страна ще им позволят да се прераждат много по-рядко.

И така колкото по-рядко се прераждат напредналите души, толкова по-бързо ще станат Възнесени Учители и ще заемат ръководна позиция във фините планове на Петото и Шесто Измерения.

А тези души, които си избират да научат по-малко житейски и кармични уроци не са високо еволюирали и са преобладаващи естествено, поради което и продължават да се прераждат до момента, в който не напреднат и осъзнаят това, което сме осъзнали да речем ние двете с теб, Диди.

Кое е то ли?! Ами това е разбирането, разбирането за еволюцията на всички и всичко във Вселената, за тяхната взаимосвързаност, за тяхната синхронност или ... десинхронизация например, породена от човешкото безумно невежество и незнание.

Та ... всичките тези процеси следят, конторлират, регулират и отговарят именно Владетелите на Кармата, но по-подробна информация за тях едва ли би могла да намериш, защото тя е така да се каже "засекретена" и достъп до нея имат само онези Висши Същности, които са над самите Владетели на Кармата или пък са в тяхната система - сори.

Такъв е Божествения замисъл относно всички творения, защото в противен случай ако всеки имаше достъп до информацията за Владетелите на Кармата тя щеше да бъде използвана за зли цели със зли намерения и хаоса щеше да е абсолютен, и тотално деградиращ, т.е. едва ли щеше да има живот ...

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
taniuga




Регистриран на: 11 Мар 2008
Мнения: 223
Пуснато наПуснато на: Пет Мар 14, 2008 4:23 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Здравейте приятели!
Провокирана съм от от думите на Маг Селена за желанията на хората, продиктувани от "...ИСКАМ и ДА ИМАМ...."
Не мога да разбера защо хората имат това което им е нужно и искат още. Кое ги кара да са толкова алчни? Ако имат скъпа кола искат втора и трета - нали не могат да карат две едновременно. Ако имат много коли искат яхта и така не знам докъде.
Също не разбирам въпроси от форума от рода на " Предоставя ми се възможност за... да опитам ли... дали ще е за добро". Ами като ти се е предоставила възможност опитай сам и ще видиш дали е добре. Защо някой трябва да ти го каже? Нали това е твоят живот с твоите възможности.
Честно да ви кажа аз не зная какво искам. Наскоро в една от Диктовките на Татяна Микушина, които както ви писах, че чета редовно беше записано, че четящият може да си поиска 3 неща, които ще бъдат изпълнени с Божията помощ. Аз така и не можах да преценя какво трябва да искам. Дали здраве - но нали здравословното състояние е последствие на начина ми на живот, или финансово благополучие - но нали парите идват в резултат на усилия, знания и т.н., спокойствие - но нали това зависи единствено от мен...Така прехвърлих няколко неща и се оказа, че всичко, което мога да си пожелая, мога да си го набавя със собствени усилия в съответната област. А да поискам ненужни и излишни неща - защо ми са? Какво ще правя с тях? Бих искала да чуя и вашите мнения по този въпрос.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Didi




Регистриран на: 29 Авг 2007
Мнения: 1542
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Пет Мар 14, 2008 5:06 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Според мен хората искат още и още ,защото са заблудени и не са намерили пътя си ,които трябва да извървят и пътя ,които им е отреден още преди да се появят отново на Земята!

Кажи ми как един човек,които се е пробудил ,няма да знае какво иска и какво му е необходимо .... и ще го получи и ще го има!

Благодаря за пояснение Маг Селена ! Аз започнах да чета тая книга и вътре пишеше различни упражнения чрез които ние можем да се свържем с владетелите на кармата и да ги помолим да ни освободят от тежестта на кармата и да ни смекчат уроците ... ако мога така да се изразя!

Добре че не съм опитала ,а и мисля че е глупаво! Ти сама написа малко по-горе че хората избират сами съдбите си и колко тежки да са те !

Следователно ,всеки трябва да си приеме съдбата ,без много много да се оплаква,но за това сме говорили много пъти!

Всеки ден все повече се убеждавам,че няма нищо по справедливо от кармата!Вглеждаш се в хората ,които си блъскат главата и се питат"Що на мен?" ,връщаш лентата малко назад и разбираш защо !

Като се замисля само колко много неща зависят от нас и начина по-които живеем живота си ,колко сме значими ,а ние как проваляме всичко !!! Crying or Very sad

А относно въпроса на Таниуга .... аз това също го разбрах преди време!Един човек ме попита "Кажи ми какво искаш и ще го имаш?" И той не ми го каза ,защото беше готов да изпълни всичко,което пожелая ,а ми го зададе тоя въпрос ,защото знаеше че ще се замисля и ще разбера,че всичко което искам мога да го имам ! Мога сама да го постигна!

И това наистина е така!

Да,повечето хора ,казват "Искам,искам" ,но лошото е че не са готови да го приемат ,да го получат и после си казват "Ми аз толкова силно го искам,пък то не става"

Имаше три правила
1.Да поискаш
2Да ти се даде
3Да получиш

Последното е най-трудно ,защото повечето хора въпреки че го искат силно ,подсъзнателно те не са готови за това или си мислят ,че не са достатъчно добри и не го заслужават!Помисли върху това!

Имаше едно много хубаво интервю на Маг Живин за желанията ,прочети го ще ти "светне" много Smile)))

Малко се отклоних ,но специално пък за желанията темата ми е една от любимите!

_________________
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Мар 14, 2008 6:13 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Най-добрият вариант е да не искаш нищо и да се задоволиш с това което имаш, но не винаги се получава. Защото много често усещаш някаква липса, а ако е на нещо от жизнено важно значение, не може да не го искаш - за момента дори повече от всичко останало, което остава на заден план за момента.

Когато имаш много неща, макар и в умерени количества, но достатъчни, за да живееш нормално, би трябвало да си премерен в исканията си. Така или иначе човек не може да има всичко на даден етап от живота си, винаги нещо липсва - било то здраве, стандарт, хубава работа, любов, спокойствие и т.н. Или пък до време има нещо, губи го по стечение на обстоятелствата, но пък се сдобива с друго.

Номерът е да оценяваме това, което имаме и да се стараем да го съхраним по начин, който да не вреди на никого и на самите нас, а ако все пак го загубим, да си дадем ясна сметка защо се е случило и с какво лично ние сме допринесли за загубата или какъв урок ни се поднася по този начин, както и дали пък по този начин не печелим нещо друго и какво е то. Последното може да се окаже нещо наистина ценно за нас, но трябва сами да го осъзнаем.

Когато искаме нещо наистина трябва да си зададем въпроса дали го заслужаваме и дали сме готови да го получим, защото ако не сме, вместо радост то може да ни донесе страдания. Така че въпросът дали сме достатъчно добри да получим някоя житейска придобивка си е съвсем резонен.



_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
taniuga




Регистриран на: 11 Мар 2008
Мнения: 223
Пуснато наПуснато на: Пет Мар 14, 2008 10:09 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Нямям предвид нещата от първа необходимост, дори и малко в повече - за малко глезотийка от време на време, но обяснете ми какво значи следното:."..Аз съм маниачка на обувки..Имам над 400 чифта в момента..."Този човек вече мечтае за 401-ят чифт. Мисля, че такъв човек не мечтае за обувки а мечтае да има.
По повод тези разсъждения си спомням за приказка на Джани Родари за човек, който искал да притежава Колизеума. Всеки ден си взимал камъни от него и си ги носил в къщи . Напълнил жилището с камъни, но като отидел до Колизеума, последният все още бил там, издигал се величаво и даже не личало, че е вземано от него. Това го изкарвало от нерви нашия човек , той продължил да трупа отгкраднатите камъни в двора, на улицата, но Колизеумът все още бил цял.
Не помня как свършваше приказката, мисля, че човекът полудя от безсилие, защото просто не може да притежава Колизеума - има възможност да взема от него , а не може да го има....
Това не мога да разбера - защо хората са луди по притежаването - не по самите вещи, а по процеса притежаване.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Мар 14, 2008 10:57 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Случаят с маниачката според мен граничи или си е патологично състояние - самото понятие го подсказва - където става въпрос за някаква мания обикновено се навлиза в една по-специфична категория, но аз не съм достатъчно компетентна да го коментирам. Много хора си имат различни мании, без да са медицински случаи, но границата между нормалното и болезненото увлечение по нещо и е много тънка. Може пък да става въпрос за колекционерска страст. Laughing Razz

Ако си нормален /или поне минаваш за такъв/ и въпреки това искаш повече неща в големи количества, без да са ти нужни или преувеличаваш нуждите си, значи си алчен - има и такава тема във форумите. Или по-лошо - ставаш ненанситен, ако получаваш нещо в задоволителни количества, но искаш още и още и все не ти стига.




_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Didi




Регистриран на: 29 Авг 2007
Мнения: 1542
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Пет Мар 14, 2008 11:27 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ако съм те разбрала правилно относно въпроса ти за притежанието ,то отговора ми е следния :

По принцип човек нищо и никои не притежава,но когато не сме сигурни в себе си тогава ние се опитваме да контролираме хората около нас и да ги "притежаваме"

Повечето проблеми,които имаме се крият в нас самите,достатъчно е само да се " вгледаме " в себе си,в действията си! Rolling Eyes Embarassed

_________________
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Мар 15, 2008 12:43 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

taniuga написа:

Не мога да разбера защо хората имат това което им е нужно и искат още. Кое ги кара да са толкова алчни? Ако имат скъпа кола искат втора и трета - нали не могат да карат две едновременно. Ако имат много коли искат яхта и така не знам докъде.


Много просто - от непреодолима алчност, от незадоволеност, от завист, поради подражание и т.н.

Искат втора кола за детето си, искат трета кола за неродената си внучка! Пък яхтата е за всеки случай - тя е престижна придобивка по която съдят за твоята финансова състоятелност, която е олицетворение на твоята мощ, сила и власт над другите - нищо повече пък и ... нищо подобно естествено.

Защото могъществото силата ни се крият не в нашите материални потребности или не-потребности, а в нашите духовни постижения и съпрекосновение с Единия Творец - това е.

Всичко останало е една безумна илюзия и заблуда ... сори, защото е преходно, защото е нетрайно, само Духа човешки и Божествен са вечни и непреходни.


Цитат:
Също не разбирам въпроси от форума от рода на " Предоставя ми се възможност за... да опитам ли... дали ще е за добро". Ами като ти се е предоставила възможност опитай сам и ще видиш дали е добре. Защо някой трябва да ти го каже? Нали това е твоят живот с твоите възможности.


Някой трябва да им го каже, защото тънат в страх, несигурност, невежество и заблуди. А истинската причина се крие някъде между това, което изброих и се нарича отговорност. Отговорност, която питащия индивид не желае да поеме на подсъзнателно ниво, за да не вини себе си за евентуална грешка - по-добре е това да свърши някой друг, защото този някой друг ще бъде после виновен за взетото решение след съвета на отговарящия.

Така съвеста на питащия си остава "чиста" (поне според неговите възприятия!) - условно казано, ама за сметка на това пък с много тежка карма. Това е.

Цитат:
Аз така и не можах да преценя какво трябва да искам. Дали здраве - но нали здравословното състояние е последствие на начина ми на живот, или финансово благополучие - но нали парите идват в резултат на усилия, знания и т.н., спокойствие - но нали това зависи единствено от мен...Така прехвърлих няколко неща и се оказа, че всичко, което мога да си пожелая, мога да си го набавя със собствени усилия в съответната област.


И много правилно - какво по-добро от това да се научиш да вземаш лично ти собствените си решения и съдба в ръцете?! Какво по-добро от това човек сам да отработи съвсем съзнателно кармата си?!

Знаеш ли колко е ангажиращо и изтощително да поемаш нечии чужди отговорности???!!!

Цитат:
А да поискам ненужни и излишни неща - защо ми са? Какво ще правя с тях? Бих искала да чуя и вашите мнения по този въпрос.


Единственото, което можеш да направиш с тях Е - да усложниш повече живота и кармата си - нищо повече.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Мар 15, 2008 12:59 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

taniuga написа:
Нямям предвид нещата от първа необходимост, дори и малко в повече - за малко глезотийка от време на време, но обяснете ми какво значи следното:."..Аз съм маниачка на обувки..Имам над 400 чифта в момента..."Този човек вече мечтае за 401-ят чифт. Мисля, че такъв човек не мечтае за обувки а мечтае да има.


Не, Танюга, той вече не мечтае да има, такъв човек вече е свикнал да има, вече е пренаситен от имането си и желанието му да има се е превърнало в патология.

Такъв човек просто е болен - психично болен, защото е обсебен от собствените си ненаситни ларви, призовани и създадени от собствените му желания!

Така, че ... народа ни е психично болен, човечеството е психично болно ... сори, но е така ...


Цитат:
По повод тези разсъждения си спомням за приказка на Джани Родари за човек, който искал да притежава Колизеума. Всеки ден си взимал камъни от него и си ги носил в къщи . Напълнил жилището с камъни, но като отидел до Колизеума, последният все още бил там, издигал се величаво и даже не личало, че е вземано от него. Това го изкарвало от нерви нашия човек , той продължил да трупа отгкраднатите камъни в двора, на улицата, но Колизеумът все още бил цял.
Не помня как свършваше приказката, мисля, че човекът полудя от безсилие, защото просто не може да притежава Колизеума - има възможност да взема от него , а не може да го има....


А този твой пример е ярък и показателен относно думите ми ... прекрасен е просто.


Цитат:
Това не мога да разбера - защо хората са луди по притежаването - не по самите вещи, а по процеса притежаване.


Защото отдавна са забравили кои са, пък и не желаят да си спомнят, защото това ще им коства умствени усилия, а може би и време (време, в което биха могли да правят секс, да се съешават за удоволствие и дасе раждат после нежелани деца!) - те са лишени дори от ума си, тъй като са деградирали личности.

Деградирали именно от заслепението си породено от жаждането им да имат и да искат - все повече и повече, и непрекъснато, до безкрайност ... ако трябва и до свършека на света.

Защото единствено вече, което могат е да консумират, без да дават, без да сътворяват, без дори да одухотворяват - поне малко - самите себе си.

Защото те отдавна са духовни мъртъвци ...

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Мар 15, 2008 1:02 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Didi написа:
Ако съм те разбрала правилно относно въпроса ти за притежанието ,то отговора ми е следния :

По принцип човек нищо и никои не притежава,но когато не сме сигурни в себе си тогава ние се опитваме да контролираме хората около нас и да ги "притежаваме"

Повечето проблеми,които имаме се крият в нас самите,достатъчно е само да се " вгледаме " в себе си,в действията си! Rolling Eyes Embarassed


Абсолютно вярно, Дидинко ... абсолютно вярно! Very Happy

А Кати е тежка артилерия, там просто нямам какво да добавя ... Rolling Eyes Razz Wink

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov