НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Съб Ное 23, 2024 12:54 pm Вижте мненията без отговор
ТРЯБВА ДА ОБЕЗЦЕНИМ ПАРИТЕ
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
Didi

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Чет Мар 27, 2008 4:43 am
МнениеЗаглавие : ?????? ?? ????????? ??????
Отговорете с цитат

Всички ние имаме огромната отговорност и задължение да обезценим парите. Една доста голяма, продължителна и трудна задача, но която не търпи отлагане, защото пораженията, които са нанесли парите като ценностна система, са ни докарали до ръба на пропастта. Много е важно колкото се може повече хора да разберат за значимостта на проблема, за да започне постепенното намаляване значимостта на парите.

Основната трудност при решаването на този проблем е, че при сегашната организация на човешките взаимоотношения, парите са необходимост. И аз съвсем не твърдя, че те трябва да се премахнат изобщо. По-важното е да се разбере, че трупането на пари, над ежедневните нужди, е престъпление срещу човечеството. Абсурдно е да се поставят някакви норми и да се разпише какви трябва да са ежедневните нужди. Това трябва да решава всеки сам. Това е въпрос на собствена еволюция. Човешкия разум винаги намира оправдания за всяко желание и постъпка.

Много важно е всеки да си даде сметка, че трупането на пари не е показател за способности, защото в повечето случаи това става за сметка на подтискане на собствената съвест. Т.е. за да печелиш по-вече от необходимото, трябва да извършиш престъпление - да измамиш, да излъжеш, да откраднеш, да насилиш, да манипулираш. Да не говорим за това, че парите са в основата на почти всички криминални престъпления.

Разберете, трупането на пари никога не може да даде положителен краен резултат. Трупането на пари не може да ви даде спокойствие, щастие, добро здраве или чувството за благополучие. Стандартното оправдание е, че се "трупат бели пари за черни дни", но парите не са гарантирали бъдещето на никого, още по-малко сега, когато лакомията е докарала Земята до ръба на катастрофата. Всички сте свидетели, че за да се изкарат малко повече пари, всичко в природата се експлоатира безогледно. За да се изкарат повече пари се измислят какви ли не опаковки, които направиха Земята да заприлича на едно гигантско бунище. За същите печалби е постоянното състезание да се произвежда все повече, дори и това, което не е нужно. Огледайте се, и си дайте сметка, колко ненужни неща има около вас, които сте купили само защото това ви е внушила някаква реклама.

Прието е да се смята, че САЩ са най-благоденстващата нация. Но ако махнете лъскавата реклама и се вгледате в същността, действително ли Америка е благоденстваща? Щастливи ли са американците или се чувстват по-сигурни? Или са по-здрави и водят здравословен начин на живот? Ако се вгледате по-добре, ще си дадете сметка, че САЩ са на дъното на помийната яма. Една гигантска машина за пари, благодарение на която гладуват милиони хора по света, благодарение на която са всички войни и тероризъм. Дайте си сметка, че за да има на едно място много, то е заграбено от там, където вече няма. Така наречената американска култура е обхванала в пипалата си целия свят и насажда култа към парите и узаконява насилието като нормално средство за придобиването им. Дайте си сметка, че благодарение на фармацевтичните гиганти и другата така наречена развита промишленост, по света са унищожени много повече хора отколкото са били унищожени във всички войни и природни бедствия за цялата история на човечеството - и всичко това за да се трупат пари.

Пуснато наПуснато на: Чет Мар 27, 2008 4:44 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Впечатление ми направи последния абзац,в които се коментира САЩ ! Като се замисля това си е истината,а вашия коментар и вашата истина ... ?

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Мар 27, 2008 2:02 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Хм ... много трудно ще се обезцени и обезличи значението на парите! Sad

Това би могло да стане само тогава, когато се ликвидира окончателно самото потребление, а до колкото сме свидетели именно на неговото глобално поощрение, подкрепяне и повсеместно развихряне, то това няма да стане така скоро.

Всъщност - би могло.

Клин клин избива.

Навивайки пружината до край най-вероятно ще настъпи едно също така глобално унищожение. Като казвам ще настъпи, това в никакъв случай не означава, че то не тече.

Имам предвид, че кармичната пружина от пренавиване ще се скъса и ще ни измете като перушинки нас, зловещите потребители, от обезобразеното пак от нас лице на Земята.

И така трябва!

Така трябва, защото отдавна вече не сме човеци, а чисто и просто човекоподобни с ненаситни търбуси и не само ...

Единственото, което прави днес човекоподобното възприемащо се като човек е да потреблява, да потреблява и колкото се може все по-малко да дава от себе си, дори ако може изобщо да не дава нищичко, ама нищичко - толкова чак е мързеливо и деградирало човекоподобното същество на днешно време.

Ониз ден гледах, не за първи път естествено, една абсолютно грозна и неприемлива картина. Това беше когато в София имаше много сиелн ураганен вятър.

Нещото, което наблюдавах беше следното: ураганния вятър носеше във въздуха не толкова прах и мръсотия от улиците, колкото найлонови торбички и всякакви опаковки от какво ли не "човешко" потребление.

И знаете ли - изненадах се, защото въздушното пространство между блоковете и над тях беше изпълнено доста плътно от тези гнусни боклуци.

Какво установих всъщност впоследствие?!

Беше отвратително наистина ... Ами видях, че урагана просто загребваше абсолютно всички боклуци от уличните казани за отпадъци и ги разпиляваше навсякъде из въздуха, като накичваше дърветата като коледни елхи с каква ли не боклукчийска "благодат".

Та ... помислих си аз, защо тези казани са без капаците си?!

Отговорих си, не чак е толкова трудно да се досети човек, разбира се. Казаните (и то навсякъде из София!!) са без капаците си поради две причини: работниците от чистота просто не ги слагаха, а те предимно бяха роми. Не ги слагаха, защото са мързеливи и нямат никакви хигиенни навици.

Втората причина е отдавна надделялата злоба и недоволство в "човешкия" напълно обезумял потребител.

Стигайки до това заключение в този миг видях как един старец, уж немощен та чак вятъръ ше го издуха нанякъде, изхвърляйки си боклука, така сграбчи капака на казана, който беше наполовина отворен, защото нещо заяждаше и го прасна с такава невероятна сила на земята, та чак "чейнето" ми увисна до земи ...

За да не гледам соловото му и "немощно" изпълнение аз отидох да видя през прозореца какво става от другата страна на блока, защото се чуваше страхотна покутевица и грохот. В същият миг видях как урагана изтръгна едно голямо и яко дърво из корени и го поваля на земята.

Веднага след това една жена на средна възраст въртейки в ръката си като ласо един пълен плик (явно с боклуци!!!) го метна от 13 етаж точно върху падналото дърво.

След два дена разбрах, че дървото е било повалено не защото е старо, а защото работниците от ВиК като са разкопавали неправомерно едно каналче, просто са прерязали най-безмилостно и безотговорно корените на дървото.

Та ... според мен по-голямата част от получовеците са абсолютни ОП-ове, (прочетете за тях ТУК и ТУК

Т.е. ОП-овете са хора, които нямат връзка с душата си и поради недоволството, алчността и лакомията си изцяло са деградирали и са се превърнали в гнусни, безобразни, напълно безотговорни и незаинтересовени безумни злодеи, които все още са "облечени" в човешко тяло.

ОП-ове, които са привързани и обсебени единствено от собствено си потребление, което пък е основната първопричина за сдобиване с пари на всяка цена и по всякакъв начин.

А всички ще разберете от линковете ми ми, че животното може да еволюира дори само за един земен живот, докато ОП-а ще се преражда непрекъснато, еволюцията при него направо е невъзможна, но не и изключена.

Ако един ОП попадне в правилната среда, и ако тази среда е преобладаваща, то той просто е обречен.

Нооо ... сега за сега ОП-овете са преобладаващи и следователно паричната система ще продължи да съществува до тогава, докато те изчезнат като такива индивиди.

Виждате ли това да стане скоро???!!! Sad Crying or Very sad

Това е моето лично мнение по темата. Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Чет Мар 27, 2008 2:23 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Съгласна съм с мнението на Маг Селена !

Аз обаче колкото повече пораствам (на години Laughing ) толкова повече разбирам,че парите са нужни все пак!

Помня когато бях малка много се дразнех на хората,които говорят за пари и все напомнях на приятелите си да се радвам на нематериалното ,както и на майка ми !

Но пораснах и разбрах,че са нужни ... но едно е да си алчен до безобразие и да искаш да печелиш купища пари ,друго е да искаш толкова колкото са ти нужни,за да преживееш без лишения !

Просто един баланс , нито богатство ,нито бедност !

Не знам как може да се обезценят ,като живеем в толкова материален свят ... е виж като отида еиии там горе , никога няма да ми пука колко пари имам ,тогава не само ще ги обезценя ,ами и ще забравя за тях,но задачата не е такава Sad !

Пуснато наПуснато на: Чет Мар 27, 2008 2:37 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

И така може ... стига човек да умее да се контролира и владее! Very Happy Wink

Пуснато наПуснато на: Чет Мар 27, 2008 2:59 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Колкото и да ни е неприятно, парите движат света, поне засега. Всичко се управлява от тях и от най-богатите - като се почне от най-дребния потербител и се стигне до световната политика - всички взаимоотношения се градят именно на това, всички минали и настоящи световни, локални, граждански войни, международни и вътрешни междупарийни спорове се водят заради пари, независимо от официално обявените причини и мотиви.

А отсъствието на разговори за пари в семейството пред децата не е най-доброто решение, защото пораствайки и сблъсквайки се действителността не е изключена възможността да се формира и неправилно отношение и действие спрямо това необходимо зло.

По-скоро е необходимо да се говори, но по начин, който да изгради едно правилно отношение към парите - печелене и потребяване, но това не е лесно, защото възрастните пренасят своето отношение към парите и върху децата си и от там произтичат всички последствия за тях.

Не може да се очаква нищо добро и когато родителите са настроени консуматорски и го предават на децата си /не е необходимо да говорят, примерът е достатъчен/, или ги засипват от малки с вещи /компенсирайки дефицита на внимание/, приучвайки ги да искат, без да полагат усилия да получат нужното и то повече, отколкото им е нужно.
Намиращите се в на другия полюс - в недоимък и вечна борба за оцеляване пък волю-неволю непрекъснато може би говорят за пари, заради трудностите си при покриване на най-належащите нужди в семейството.
И в двата случая у подрастващите се формира съзнанието, че парите са едва ли не най-важното нещо в живота.

А тук ще пейстна линк /ако пейстна материала ще ми стане много дълъг поста/ с разказ на един човек, при възпитанието на когото разговорите за пари са присъствали неизменно, но по различен начин. Според него сам си е правел изводите за себе си, но при всички положения ги е възприел като нещо важно, тъй като обществото, в което е израснал и живее явно не допуска друга възможност:

http://bogatstvo.net/?p=156

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта