НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Апр 18, 2024 10:32 pm Вижте мненията без отговор
ОТКРИЙ СВОЕТО ДЪРВО
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Юни 06, 2008 12:14 pm
МнениеЗаглавие : ?????? ?????? ?????
Отговорете с цитат

От собствен опит всеки от нас знае колко успокоява една разходка в гората след дъжд, как облекчава дори много силно нервно напрежение, а вечерта осигурява здрав сън. Учените твърдят, че дори само едно дърво е в състояние да подобри общото самочувствие на човека. Смята се, че всеки дървесен вид притежава собствено биополе, с качества, присъщи само на него.

Как да познаем "своето" дърво?
Как да използваме неговия щедър дар?


БИОЕНЕРГЕТИКАТА НА ДЪРВЕТАТА

Древните жреци на Северна Европа - друидите - са създали хороскоп въз основа на разбирането, че хората и растенията са родствени. Според твърденията на друидите всеки човек притежава определени черти, качества, достойнства и недостатъци и се нуждае от определени жизнени условия също като различните дървета. Друидите никъде не споменават за енергетиката на дърветата и влиянието им върху човека. Съвременните изследвания обаче свидетелстват, че дърветата, които дават на човек максимално положителна енергия, действително съвпадат с дървото на даден човек според хороскопа на друидите. Но това не означава, че трябва да се общува само с един определен дървесен вид. По принцип общуването с всяко дърво е полезно, ползата обаче е различна.

Ябълката е първото дърво в хороскопа на друидите. Това е дървото на женската сила, женската сексуалност, то пробужда чувствената природа в жената. Ако искате да изпитате прилив на еротически сили, през лятото спете под ябълково дърво, макар че ябълката доста по-лесно споделя силите си с младите девойки. Под влиянието на енергията на ябълката девойката може да си представи образа на идеално подхождащия й мъж, а насън може да види и бъдещия си жених. Влиянието на ябълката е много необходимо именно на младите, неопитни и неуверени в себе си млади момичета. Не трябва да се страхувате от съблазните, с които е възможно да ви заобиколи това дърво. За енергията на ябълката не съществуват морални норми, тя се подчинява само на зова на природата.

Брястът е изключително мъжко дърво, дърво на традиционните душевни качества на истинския мъж. Това дърво отдава своите предпочитания именно на мъжете - в пълния смисъл на тази дума - поддържа всички техни начинания, но не обича неудачниците. Дава енергия само на онзи, който се бори докрай, без да хленчи. Понякога един добър контакт с бряст може да стигне на човек за цял живот.
В средновековието рицарите правели от бряст копията си, заради здравината на дървесината. Смятало се, че копията от бряст вселяват във воина храброст и му носят късмет в сраженията.

Кипарисът също е едно типично мъжко дърво, което влияе на сексуалната сила на мъжете, на половата им активност и не само усилва потенцията на здравия мъж, но и лекува слабия. Кипарисът не възприема женския организъм, но чрез мъжа внася хармония и свежест в семейните взаимоотношения. Вярно е обаче, че той не действа от разстояние. За пълноценно взаимодействие с това дърво на човека е необходим пряк контакт или пребиваване в непосредствена близост до него. Само тогава енергията на кипариса дарява на мъжа ореол на неотразимост, пред който трудно може да се устои. Кипарисът изисква незабавно удовлетворяване на възникналото желание, той охотно спомага за това на онези, които се обръщат към него за помощ.

Елата е дърво, което покровителства семейството; колкото повече деца и внуци има в семейството, толкова по-силно елата подкрепя неговите членове. Може би едно от най-българските дървета — да си припомним в колко народни песни се пее за нея. Тя укрепва роднинските връзки, сплотява всички членове на семейството, за нея е свойствено да обединява рода. Ако се обърнете към елата с проблем, свързан с роднински взаимоотношения, тя охотно ще Ви помогне да намерите решение. Това е дърво на жените - пазителки на домашното огнище, дървото на "големия дом". Елата ще Ви помогне да "привържете" мъжа към дома.

Тополата е едно съвсем безразлично към човека дърво. Особеното при нея е това, че тя като гъба попива всичко негативно от околната среда. Затова в градовете тополата играе ролята на санитар, подобрява екологията на градската среда.

Борът е дърво на спокойствието и възвишения дух. Ако в живота ви е настъпил важен момент, решава се съдбата ви и ви е необходимо в спокойна обстановка да си отговорите на редица сериозни въпроси, нуждаете се именно от общуване с борово дърво. Аурата на бора е много силна. Той ще помогне на онзи, който се обърне към него, да се издигне над дребнавостите от всекидневието, да изпита духовен подем и творческо вдъхновение. При пряк контакт боровото дърво ще ви освободи от раздразнението и досадата, които се натрупват всекидневно в душата ви. Енергията на бора може да ви помогне да се избавите от нервни разстройства, стрес, невроза. Боровото дърво е дърво милосърдно. Към него трябва да се обръщаме с открита и чиста душа. Борът е способен да изчисти аурата на човека от странични въздействия, в известна степен помага и срещу уроки.

Смърчът предлага енергийна подкрепа през цялата година. Той не носи в себе си особено силни свойства, но неговата енергия е постоянно достъпна за онези, които през зимата чувстват недостиг на сили. Смърчът помага да се контролират емоциите, настройва човека на философска вълна. Ароматът от запалени изсушени иглолистни клонки е прекрасно средство за очистване на жилището от вредни влияния.
На малко хора е известно какви уникални лечебни свойства притежават обикновените елхови шишарки. Колкото повече са те във вашия дом, толкова по-здравословен и чист ще бъде въздухът, който дишате. Хубаво е да си приготвим шишарки за зимата, при това не като ги късаме от дървото, а като съберем падналите на земята. Ако подържим елхова шишарка между дланите си, буквално за няколко минути, можем да се освободим от натрупаната в организма ни отрицателна енергия. Извънредно полезно е след баня да ги допрем до ударено или болно място — те изтеглят болката, повърхностните рани заздравяват по-бързо.
Ако оградим дворното място с елхички, те ще изпълняват ролята на защитен пояс, препятствайки проникването на отрицателни заряди, които носят недоброжелателни съседски погледи или просто случайни минувачи.

Върбата е дървото на женската магия. Тя е свързана с Луната, с всички ритуали, посветени на земята и водата, които се изпълняват от жени — спомнете си лазаруването. Не може да се каже дали енергетиката на върбата е добра или не, защото тя няма отношение към доброто и злото, тя служи само на природата, подчинява се на законите на равновесието и справедливостта. Енергията на върбата дава удивителна сила на жените, способна е да омагьоса, да отблъсне, да предизвика "урочасване" на оскърбителя, да вгорчи живота му.

Орехът е едно твърде влиятелно дърво със силен характер. Едно от основните му качества е справедливостта. Неговата енергия ще ви помогне да погледнете обективно на дадена ситуация разумно и от различни гледни точки. Понятието справедливост при ореха се отнася не само до областта на човешките взаимоотношения. За ореха не съществуват случаи, които не заслужават внимание, дори най-малката несправедливост трябва да бъде отстранена

Офика - червена калина, едно дребно храстовидно дърво, което напоследък все по-често се среща в парковете, радвайки с червените си гроздчета. Влиянието й е сходно с това на ябълката, но тя покровителства зрелите жени. Най-добрият съюзник за жените, които откриват истинското наслаждение във физическата страна на любовта. Прекият контакт с офиката е способен да събуди дремещата сексуалност в жената. Дървото въздейства най-вече на жените на възраст около 40 години. На тези жени тя дарява в любовта особено топла, щедра есен, пълна със сили.
Кленът е дърво, което помага за душевното равновесие на хора от всякакъв тип, носи им успокоение, увереност в себе си. Това е дървото на вътрешната сила и уравновесеност. То не е обичиво; приема върху себе си всички емоционални избухвания, освобождава човека от бурните страсти.

Кестенът - става дума за женския кестен е дърво - егоист. Прекият контакт с това дърво е равносилен на общуване с бурна планинска река. Чистият и силен поток на неговата енергия ще измие вашето неразположение, но не очаквайте от него енергийно зареждане. Кестенът е прекалено зает със себе си.

Ясенът е дърво, символизиращо божествената природа на човечеството. Той помага да разберем нашето предназначение, понякога неговата енергия събужда способност към ясновидство, позволява да се узнае бъдещето, но помага само на онези, които искрено се стремят към познание. И дори при тези условия е необходимо добре да се помисли, преди човек да се обърне за помощ към ясена, тъй като ще се наложи да плати за възможността да надникне в бъдещето. Заплащането може да бъде загуба на душевни сили, огромна физическа умора, чувство за опустошеност. След плодотворна работа с това дърво е необходим пълноценен отдих.


Дъбът е могъщо дърво, символ на огромна жизнена сила, на дълголетие. Друидите го смятали за свещено. Дъбът е енергиен донор. При пряк контакт с него човек получава максимално възможното количество жизнена енергия. Не трябва да се забравя обаче, че това дърво е силно, но сурово. Неговата аура е много мощна, тя се възприема добре само от здрави хора. Човек тежкоболен или страдащ от хронични болести ще бъде по-добре да не общува с това дърво. Общуването с дъба зарежда човека с активизираща енергия, успокоява душата му. Отдавна е забелязано, че разходка в дъбравата нормализира кръвното налягане, благотворно влияе на сърдечната дейност и на нервната система. Дъбът предпочита воини, борци, силни и здрави хора. Той лекува рани, получени в бой, лекува душата на воина, дарява му частица от своето дълголетие. Полезен е на ветерани, бивши военни, възрастни хора.

Брезата е любимо дърво за всеки руснак. Тя олицетворява руската душа, с нейната необикновена доброта. Наричат я дърво на живота. Брезата е нежна и състрадателна, нейното въздействие е много меко, ласкаво, и в същото време силно. За разлика от дъба към брезата могат да се обръщат болни, изтощени хора, възстановяващи се след боледуване. Тя облекчава страданията, помага за възстановяване на изгубените сили, за по-леко протичане на болестта, ускорява оздравителния процес. Общуването с брезата е полезно за хора с разстроени нерви, намиращи се в състояние на депресия. Това дърво премахва умората, неутрализира негативните последствия от всекидневния стрес, спомага за възстановяване на душевната хармония. Бреза, която расте близо до къщата, пропъжда кошмарните сънища. Въздействието на това дърво е продължително. По-добре е не да се отива при него, а да се живее в близост до него, тогава то ще може да ви излекува. На брезата се приписва способност да гони злите духове.


В допълнение ще разгледаме няколко дървета, които не фигурират в хороскопа на друидите, но са характерни за нашата географска ширина и играят немалка роля в живота ни.

Акацията е дърво, пораждащо живот. Именно към акацията се отправят молби за раждане на дете, но с нея трябва да общуват двамата съпрузи заедно. Влиянието на акацията спомага за плодородието, пробужда инстинкта за продължаване на рода в равна степен както при мъжа, така и при жената.

Трепетликата е дърво, поглъщащо отрицателната енергия. Това свойство на трепетликата по-рано се е смятало за магическо. На мнозина е известен най-добрият начин за борба с вампири и таласъми - тояга от трепетлика. Смятало се, че тя изгонва зли духове, затова я засаждали около къщата.
В гора от трепетлики може да се намери убежище от преследването на енергиен вампир, да се облегчат в известна степен последствията от урочасване и зли очи. Прекият контакт с трепетлика ще изчисти аурата на човека от вредните въздействия. Това качество притежава не само дървото, но и предмети, изработени от него. Общуването с трепетликата помага при неврози, натрапчиви мисли, безпричинни страхове, но при едно задължително условие - човек трябва да вярва в живителната сила на растенията.

Шипката стимулира появяването на нежни чувства, отговаря за емоционалността в любовта, поддържа нежността, страстта, душевната хармония на човека. Ако откъснете цъфнало шипково клонче и го подарите на любим човек, а той остане равнодушен към него - значи неговите чувства не са така дълбоки и силни, както ви се е струвало. В цветчетата и плодовете е съсредоточена добрата магия на шипката.

Хвойната е храст със силно очистващо действие. Силата й обаче е насочена преди всичко към заобикалащите ни предмети, а не към хората. Ако се изгори хвойново клонче в дома, може да се избавим от неблагоприятни въздействия. Хвойната може да помогне и на човека като неутрализира отрицателно енергийно въздействие (урочасване или направена магия).

Леската е успокояващо дърво. Ако човек не може да се освободи от страхове, съмнения, безпричинно безпокойство, контактът с нея ще му донесе голямо облегчение. Тя лекува тежки нервни разстройства, особено съпровождани с пристъпи на меланхолия и депресия. Нейното влияние помага на човек да види добрите страни на живота.

Как да използваме енергията на дърветата?


Изберете най-могъщото, разклонено дърво със здрави, блестящи листа, отдалечете се и го обиколете. Обикновено около енергийно активното дърво няма съседи на разстояние не по-малко от 6 м. Трябва да почувствате симпатия и доброжелателност към това дърво. След това започнете да се приближавате към него. Ако на разстояние 1,5 м обърнете отворена длан към дървото и вече на около 1 м почувствате повишена плътност, топлина, боцкане - значи това дърво е донор с голям запас от енергия.

Правилата

1. Застанете с лице или с гръб към дървото на разстояние 60 см и мислено се обърнете към него с молба да Ви помогне да попълните резервите си от биоенергия и да повишите енергийния си потенциал. Ако направите това с чисти помисли, ще дойде положителен отговор.

2. Отпуснете се и си представете, че отгоре надолу по тялото Ви бавно преминава топла вълна. Затворете очи, проверете дали всичко части на тялото Ви са спокойно отпуснати. Ако не са, издишвайки насочете отново в тези места топлата вълна.

3. След отпускането на тялото се извършва вдишване на биоенергия с помощта на ритмично движение по системата вдишване-задържане на дъха-издишване. По време на вдишването е необходимо да си представите и почувствате как биоенергията на дървото донор се издига по вашите ръце и крака в посока на слънчевия сплит. Почувствайте корените на дървото, движението на соковете изпод земята нагоре, разтичането им по листата на короната

4. Вдишването на биоенергията от дървото-донор не трябва да продължава повече от 3 минути. По-дълготрайни занимания могат да доведат до неочакван скок на кръвното налягане.

5. Зареждането с биоенергия трябва да става не по-късно от 2-3 часа преди сън, иначе той може да бъде нарушен.

Положителна е биоенергетиката на дъба, всички иглолистни дървета (особено бора), акацията, клена, брезта, офиката. Към дърветата потребители (с отрицателна биоенергетика) се отнасят трепетлика, кестен, топола, върба, смърч, бряст и други бързорастящи дървета. Най-мощен източник на енергия са цъфналите плодни дървета през пролетта. През зимата енергийните резерви на дърветата - донори се снижават, но не изчезват изцяло.

Биоенергийният обмен между дървото и човека може да се използва не само за лечение, но и за регулиране на общото самочувствие.
Не е излишно да се напомни, че трябва да поздравяваме "своето" дърво както поздравяваме приятел при среща, а след като сме пообщували, да му благодарим за оказаната помощ.

Любопитно

За източната медицина растенията и дърветата са концентрирана енергия.

Личният лекар на Бисмарк препоръчвал на канцлера един доста необикновен начин за възстановяване на силите при умора — да постои половин час, прегръщайки ствола на дърво.
Бисмарк, човек разумен и прагматичен, изпълнявал стриктно тази препоръка и тази практика давала своите плодове. Енергията на дървото, циркулираща в ствола му, неговата аура встъпват вероятно в някакъв резонанс с човека, с енергетиката на неговото тяло.

През пролетта на 1996 г. по време на своята предизборна кампания Елцин посетил Толготския манастир в Ярославска област. В манастирската градина расте многовековно кедрово дърво. Местните хора казват, че ако човек прегърне дървото и постои така известно време, то премахва умората и дава сили.

Фотокореспондентите, съпровождащи Елцин, запечатали този момент — президентът на Русия, притиснат до огромния ствол на това старо кедрово дърво го прегръща с две ръце. Вероятно тогава то му е помогнало.

За лечение на различни заболявания и освобождаване от негативно въздействие може да се работи по тристепенния метод на приемане, адаптация и разпределение на енергията. Тази техника е подходяща и за хора, които имат желание да преминат към вегетерианска храна, тъй като адаптира тялото към биоенергията на дърветата.

Сутрин, с изгрева на слънцето тялото започва да се активизира. Този момент е подходящ за контакт с дървото донор. Такива дървета са дъб, клен, липа, бреза и други дървета с твърда дървесина. Контактът се осъществява като отначало дървото се докосва с челото, после се прегръща на нивото на главата, като за препоръчване е това да става откъм южната му страна. Изключение прави дъбът. По-подходящо е човек да се обляга на него с гърба си.

След обед може да се осъществява контакт с дърво - хармонизатор, което ще свали енергийното напрежение и ще поеме излишната енергия, получена от донора. Хармонизатори са борът, бялата ела, върбата, лиственицата. Контактът се осъществява откъм северната страна на дървото. С тези дървета контактуваме чрез дланите на ръцете си. За сваляне на стреса се застава с гръб към ствола с ръце, отпуснати надолу.

Вечер, преди сън е полезно да се направи преразпределение на енергията в организма. Тук наши помощници са плодните дървета: ябълка, круша, слива, офика (калина). Докосваме тези дървета с челото си.

Липата зарежда с бодрост, брезата лекува женски заболявания, борът подпомага обмяната на веществата, дишането, а дъбът укрепва работата на сърцето.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Юни 06, 2008 12:24 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Какво дърво си
според хороскопа на друидите?


Биоенергетиката на дърветата

23 декември - 1 януари ЯБЪЛКА 25 юни - 4 юли

2 януари - 11 януари БЯЛА ЕЛА 5 юли - 14 юли

12 януари - 24 януари БРЯСТ 15 юли - 25 юли

25 януари - 3 февруари КИПАРИС 26 юли - 4 август

4 февруари - 8 февруари ТОПОЛА 5 август - 13 август

9 февруари - 18 февруари КЕДЪР 14 август - 23 август

19 февруари - 28/29 февруари БОР 24 август - 2 септември

1 март - 10 март ВЪРБА 3 септември - 12 септември

11 март- 20 март ЛИПА 13 септември - 22 септември

22 март - 31 март ЛЕСКА 24 септември - 3 октомври

1 април - 10 април ОФИКА 4 октомври - 13 октомври

11 април - 20 април КЛЕН 14 октомври - 23 октомври

21 април - 30 април ОРЕХ 24 октомври - 2 ноември

1 май - 14 май ЖАСМИН 3 ноември - 11 ноември

15 май - 24 май КЕСТЕН 12 ноември - 21 ноември

25 май - 3 юни ЯСЕН 22 ноември - 1 декември

4 юни - 13 юни ГАБЪР 2 декември - 11 декември

14 юни - 23 юни СМОКИНЯ 12 декември - 21 декември

21 март ДЪБ пролетно равноденствие

24 юни БРЕЗА лятно противостоене

23 септември МАСЛИНА есенно равноденствие

21-22 декември БУК зимно противостоене


_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov