НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Нед Ное 24, 2024 12:10 am Вижте мненията без отговор
За външния вид на човека
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
penka

Пуснато наПуснато на: Пон Май 19, 2008 2:48 pm
МнениеЗаглавие : ?? ??????? ??? ?? ??????
Отговорете с цитат

Отварям тема с подобна насоченост, не за да си говорим за красиви холивудски звезди, а за това - до каква степен външния вид на един човек може би е плод на цялостното му вътрешно състояние, какво той отразява и дали изобщо отразява нещо от душевността на човека. Повод за това ми даде един разговор наскоро, в който единодушно стигнахме до извода, че напоследък много рядко се забелязват хубави хора по улиците. Хубави - не в смисъл на красиви, гримирани, докарани, а хубави, чрез своето излъчване. Не знам дали вие го възприемате така /може пък аз нещо да съм се изкривила/, но от доста време ми прави впечатление, че хората като че ли станаха само два типа - едните се влачат като зомбирани и сякаш ги мързи да живеят, а другите са хипер активни - до агресия. Почти не мога да срещна вътрешно уравновесен човек, който да излъчва мисъл през погледа си.Не знам как е при вас, но аз като погледна даден човек, си съставям мнението за него основно по погледа му. Лоша работа! Виждам едни празни очи, който аха да заспят, или пък - разгневени, злостни, надменни, арогантни.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Didi

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Пон Май 19, 2008 3:23 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Според мен двете неща са различни и нямат общо по между си !

Съгласна съм ,че някой външни черти ,като нос ,очи,уста и т.н могат да определят характера на човека , но за неговото душевно състояние изобщо не съм съгласна !

Пуснато наПуснато на: Пон Май 19, 2008 4:51 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Нещо, явно, не съм се изразила добре. Не става въпрос за конкретни черти, а за цялостното излъчване на един човек. Ще опитам с пример: гледаш някакво много красиво на пръв поглед /по сегашните стандарти/ момиче. Поглеждаш втори път, поглеждаш в очите - и те обхваща ужас, от това, което виждаш, щото или не виждаш нищо - все едно, че гледаш кукла от магазин, или виждаш алчност и злоба. Същото се отнася и за двата пола, и за всякакви възрасти. Обратно - поглеждаш към един, на пръв поглед, съвсем обикновен човек - дори не знаеш как си му обърнал внимание. Вгледаш се в него - ами че той излъчва ведрост, спокойствие, има добра и лъчезарна усмивка и т.н. Това е , което имам в предвид. Излъчването липсва. А иначе - грим, дрехи, бедра и ц..и - дал Господ. Very Happy При мъжете пък - гледаш го уж, висок и строен левент, а като му погледнеш ръцете - ми той освен да пише на клавиатура, друго едва ли може да направи. Погледнеш му в очите - а там - страх. Чуеш му гласа, видиш му маниерите и си викаш - дали пък да не взема да обърна резбата? Very Happy /това на майтап, де!/
merigi

Пуснато наПуснато на: Вто Май 20, 2008 6:00 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Казват, че съдържанието определя формата, но е вярно и обратното- съдържанието зависи от формата! Формата на поведението повечето от нас превръщаве в навик, в наше вътрешно съдържание. Някакъв психолог беше казал следното : "Ние плачем поради това, че ни е тъжно, но нас ни е тъжно и поради това, че плачем"
Естествено, че външността и поведението ни се отнасят и за нашия духовен мир. Навремето се е смятало, че човек не бивало да натрапва на околните си настроението си, огорченията си, но пък винаги да си приветлив и да си длъжен да се държиш така - това е изкуство, което мисля ,че помага на хората около нас и на самото общество като цяло.
Но за съжаление, да не кажа всеки ден, сме заобиколени от озлобление, негативна реакция, неразбиране на другите , пусти погледи,завист - говорещи за духовна слабост, душевна глухота.Аз контактувам с всякакви хора и мога да кажа, че има връзка между външността и вътрешния мир на човека, макар, че някои ще кажат, че напр. това са качества като грижливост, прекалена загриженост за външния вид и др. Иначе и аз съм изпитвала това чувство на безизразност в погледа на някой красив човек, дори после не забелязваш дрехите му, защото ти става все едно и со викаш "как е облечен хубаво, а пък има нещо сбъркано, сякаш тези дрехи, грим или тем подобни не са за него. Може би напъследък има повече такива хора, които отдават значение толкова на външността си , а пък занемяряват духовното си излъчване Rolling Eyes
Маг Живин

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Май 22, 2008 7:09 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
... Ще опитам с пример: гледаш някакво много красиво на пръв поглед /по сегашните стандарти/ момиче. Поглеждаш втори път, поглеждаш в очите - и те обхваща ужас, от това, което виждаш, щото или не виждаш нищо - все едно, че гледаш кукла от магазин, или виждаш алчност и злоба....

Има, като че ли, нещо такова. Rolling Eyes Ама споко, ще става и по-зле. Laughing Общо взето тежки времена настанаха за незомбирания поглед. Хората са напрегнати, зомбирани, програмирани от медийните облъчвания и от различието между виртуалните и уж реалните светове. Нямат вътрешен център - затова е така. Вътъкът им се носи по инерция насам-натам, докато внимават по витрините и автомобилите. Все пак има и много, които са си що-годе хармонични и приятни като излъчване, но много зависи за кои внимаваш и по кои улици ги търсиш. Все пак трудно е да намериш с кого да се разговориш за Гоген на Централния пазар или по бутиковите улички. На едното място хората са изумели от мерак да намерят нещо евтинко, за да оцелеят, а на другото - са още по изумели по чисто обществено-ценностни причини. Казах трудно, което не значи невъзможно. Cool

Пуснато наПуснато на: Чет Май 22, 2008 9:21 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Няма да говоря за привидната реалност, в която буквално сме задължени да пребиваваме, за да я опознаем и да научим уроците си в нея и която е изпълнена с всичкото онова, което пише Пенка в първия си пост ...

Само ще кажа, че е имало един индийски мъдрец който е бил пълен физически урод, но пък ... е имал невероятно прозрение и разбиране за нещата от живота ...

АЩАВАКРА – *ведантически мъдрец, който заема видно място в Ащавакра-Самхита (или -Гита).

Според легендата, така както е записана в *Махабхарата (3.132-34), той получава името си от осморната физическа деформираност, причинена от бащиното му проклятие.

Докато бил още в майчината утроба, Ащавакра смъмря своя баща Кахор, че допуска грешки при рецитиране на свещената *Ригведа. Набожният *брахмин Кахор не се отнесъл любезно към критиката на неродения си син.

Години по-късно Кахор бил победен в един интелектуален дебат в царския двор и бил осъден да живее през остатъка от живота си във водния свят на Варуна.

Когато Ащавакра, който бил дванадесетгодишен по това време, научил за нещастието на баща си, той се отправил към царския двор, за да предизвика опонента на Кахор за дебат. Отначало не го пуснали заради възрастта му, но когато царедворците видели големите познания на момчето по свещените писания, те му позволили да участва.

Той незабавно спечелил последващия дебат и така спасил баща си от Варуна. На свой ред Кахор помолил сина си да се окъпе във водите на река Саманга, което напълно премахнало неговите изкривявания. Но името му си останало същото.

Учението на Ащавакра, както е изложено в самхитата, която носи неговото име, е чиста форма на *джняна-йога, която е пътят към недуалистичната *Реалност.

Аз също имам белези по лицето си и не съм чак до там красива. Това пречи ли ми да бъда по-пълноценна от ОП-овете?!

Разбира се, че не.

Ами ... това е от мен! Very Happy

Местожителство: Разград
Пуснато наПуснато на: Чет Май 22, 2008 10:31 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

за мен никога не е било важно кой как изглежда,но за съжаление хората първо това забелязват-външната красота.все още има хора които не привличат вниманието ти затова че изглеждат като фотомодели а заради самото си естественно и добро излъчване.в понеделник точно това ми се случи-бях на един изпит т изпитващата беше много лъчезарна и усмихната/макар че можеше да е изнервена поради това че закъсня и т.н./,но тя поздрави с усмивка всички в залата и не си промени настроението докрая.преди да я видим всички се бяхме настроили негативно,защото нейната колежка която ни поокъса на предния изпит беше пълна противоположност/един смразяващ поглед,оглед от главата до краката с насмешка че сме обикновенни и с обикновенно излъчване/.много ми е било неприятно като попадна в среда където се гледа основно на това с колко скъпи нещица си,а не доколко ти отива и нещо супер обикновенно и евтинко.за мен е важно да се чувстваш добре в собствената си кожа,да бъдеш естествен/усмихнат,лъчезарен/така и другите ще те възприемат/стига да искат и да могат де/.
merigi

Пуснато наПуснато на: Пет Май 23, 2008 10:14 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile около мен повечето отдават голямо значение на това как изглеждат, сума ти време отделят да ходят по магазините, маркови бутици, фризьори, козметици, сауни, масажи Суета! Very Happy напоследък пък модерни станаха екскурзиите...ама и там пак - пазар Smile И много рядко да видиш някой одухотворен и интересен за разговор човек,нещо, което да научиш от него. Външният вид първоначално впечатлява,харесва ни да виждаме красиви образи, но пък като заговориш с някой изтупан и не може да проследиш мисълта и блуждаещия поглед , тогава външния вид остава на заден план.Поне за мен е така.
Оня ден на работа гледам една колежка с приятна външност.Беше с много хубав костюм.Загледах я , защото много добре и стоеше, обаче като се разминахме, няма да ви описвам , все едно мина зомби : безизразен поглед, никаква реакция, че насреща минавам аз......поне едно здравей нямаше! Иначе може да се изтупа , ама дори няма как да и кажеш ,че изглежда хубаво Smile то с това поведение...само гледаш студена красота..........и какво от това!!
С повечето не става разговор и не само, просто трудно се намират естествени хора! Явно са на изчезване!
Наистина е трудно да оцелиш стойностни мъже и жени напоследък, не само красиви...
Didi

Пуснато наПуснато на: Пет Май 23, 2008 10:23 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Най-добрата ми приятелка беше и е още невероятно красива ,наистина е красива и има страхотен характер и много нежна душа ,ако мога така да кажа ! Била е и още е до мен в най-трудните ми моменти ,а да не говоря колко сме близки с нея ,направо си четем мислите Smile даже хората около нас ни се сърдят защото се разбираме с по две думи,а те не разбират ... както и да е !

Познавам хора ,които външността им не е толкова хубава ,но са прекрасни хора ,хора с които можеш да говориш с часове за най0различни неща !

Познавам и хора ,които и не са привлекателни и са ужасни по характер.

Така ,че като извод от всичко ,което казах до сега ... ще добавя ,че всеки човек е индивидуален и външността няма никакво значение ,даже е глупаво това да е критерии за оценяване на качествата на човек !

Аз лично чувствам дискомфорт когато деля така хората , изобщо не ме интересува как изглежда ,съвсем сериозно ... По-важно е когато го погледна да усетя положителна нагласа и когато разговарям с този човек да усетя ,че не е глупак и много добре знае какво прави тук и каква е неговата цел !

Пуснато наПуснато на: Пет Май 23, 2008 11:03 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Да де външността е измамна! И не трябва да съдим по външността уж...а има куп книги за това как по чертите и външните белези на човек да разберем какъв е всъщност по характер.
Но много зависи и от нас-с какви хора искаме да бъдем заобиколени , какво ни е потребно на нас- напр. има мъже, които искат да имат красива жена, макар и глупава!
Честно ще ви кажа преди си мислех , че на мен външния вид много ми помага в разни ситуации.Някой да не помисли , че се изтъквам колко съм красива!?!! Rolling Eyes Но с времето осъзнах, че не външния вид , ами излъчването и откритостта, откровенността са били движещи.Затова говоря, че колкото и да е красив някой, като не можеш да срещнеш топлина и разбиране, какво от това! А пък това, че всеки си е индивидуален по своему е така! Но това са съвкупности от възгледи, начина на живот, заобикаляща го среда, възпитание и мн.други.
Didi

Пуснато наПуснато на: Пет Май 23, 2008 11:21 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Не съм казала ,че външността е измамна ... Даже в поста си написах ,че най-близкия ми човек има прекрасна външност !

Казах ,че не можем да поставяме някакви граници "Тоя е грозен ,тоя е хубав ,тоя е добър ,тоя е лош"

При някой може външността да показва душевността ,но при други това не е така !

И не твърдя ,че външността е измама ... твърдя ,че всеки човек е индивидуален !

Пуснато наПуснато на: Пет Май 23, 2008 11:36 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Да , хареса ми следната приказка свързана с темата: Един слепец бил свикнал члез пипане да познава какво е всяко животинче, поставено в ръцете му.Веднъж му поставили едно вълче.Опипал го и казал с недоумение: Не зная дали е малкото на вълк , на лисица или на др.подобно животно.Само това ми е ясно, че не е полезно то да придружава стадо овце.
Smile
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пет Май 23, 2008 1:11 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

merigi написа:
Да , хареса ми следната приказка свързана с темата: Един слепец бил свикнал члез пипане да познава какво е всяко животинче, поставено в ръцете му.Веднъж му поставили едно вълче.Опипал го и казал с недоумение: Не зная дали е малкото на вълк , на лисица или на др.подобно животно.Само това ми е ясно, че не е полезно то да придружава стадо овце.
Smile

Абсолютно невярно твърдение и пример!!! Cool

Я отиди и виж снимката с овцата и вълка в клетката в раздела "Екология" на форума и тогава да видим какво ще кажеш или пък изфилософстваш, merigi!!! Cool

Нищо лично, само погледни ... Confused

А защо не погледнеш и ето ТОВА

Пуснато наПуснато на: Пет Май 23, 2008 6:37 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Didi написа:
... твърдя ,че всеки човек е индивидуален !

А какво ще кажеш за твърдението, че всеки човек е всичко - и красив, и грозен, и добър, и лош и т.н.? Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Пет Май 23, 2008 6:54 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Е какво да ти кажа ,ти ме закопа с тоя въпрос ! Laughing

Ми така е ... Наистина е така ! Тц понякога се учудвам колко простичко е всичко ,а ние в какви размишления се вкарваме ! Laughing

Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта