НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 21, 2024 10:53 pm Вижте мненията без отговор
ИСКАТЕ ДА МЕДИТИРАТЕ?! ХАЙДЕ, НАПРАВЕТЕ ГО ...
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Юли 10, 2008 2:46 pm
МнениеЗаглавие : ИСКАТЕ ДА МЕДИТИРАТЕ?! ХАЙДЕ, НАПРАВЕТЕ ГО ...
Отговорете с цитат

За тези, който са претоварени, напрегнати, изтощени, стресирани, болни ...

И за тези, които не са ...

Медитацията е най- добрия път към себеусъвършенстването.

Докоснете се до нея СЕГА И ТУК ...

Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Сря Мар 09, 2011 11:39 am; мнението е било променяно общо 1 път

Пуснато наПуснато на: Чет Юли 10, 2008 2:52 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А какво ще кажете и за това тук ... В ТИБЕТ

Пуснато наПуснато на: Чет Юли 10, 2008 2:58 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А някой от вас способен ли е на това?!
НЕВЕРОЯТНО, НО ФАКТ ... Sad

Пуснато наПуснато на: Чет Юли 10, 2008 3:00 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А тук можете да се запознаете със суровият вид на
ХАТХА ЙОГА ...

Пуснато наПуснато на: Пет Сеп 26, 2008 1:00 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Послушайте ...
ЗВУКЪТ НА ВСЕЛЕНАТА

Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Пет Сеп 26, 2008 1:20 pm; мнението е било променяно общо 1 път

Пуснато наПуснато на: Пет Сеп 26, 2008 1:18 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Обичам ви!

Медитирайте, слушайте, пренесете се ... отпътувайте за минути поне в ЕДНО ДРУГО ИЗМЕРЕНИЕ!

Пуснато наПуснато на: Пет Сеп 26, 2008 10:02 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

И аз, много... Сигурна съм, че ще ви ви харесат.

ГАЯТРИ МАНТРА

МАНТРА - 1 част

МАНТРА - 2 част
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati

Пуснато наПуснато на: Сря Авг 26, 2009 6:07 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Мантра за здраве и дълголетие

Maha Mrityunjaya Mantra е една от най-мощните древни санскритски мантри. Тя е зов за просветление и е практика за пречистване на кармата на душата на дълбоко ниво. Смята се също така, че е много полезна за психическото, емоционалното и физическото здраве.

Велика, побеждаваща смъртта мантра

Можете да чуете как звучи тази мантра в четири варианта.

Научете я и я повтаряйте за здраве и дълголетие.

Om Tryambakam Yajamahe

Sugandhim Pushtivardhanam
Urvarukamiva Bandhanan
Mrityor Mukshiya Maamritat

- - -

Ние пеем във възхвала на трите очи на Всемогъщия Бог,
Който прониква, поддържа и подхранва всичко като аромат.
Можем да се освободим от страха от болестите и смъртта,
И да получим нектара, който слага край на цикъла на прераждането.
- - -

AUM/OM: Абсолютна реалност. Тази, която включва трите състояния на "грубия", финия и казуалния свят, трите нива на съзнание, несъзнаване, подсъзнание, и трите универсални процеса на идването, това, което е, и отпътуването. Абсолютното мълчание отвъд трите нива е мълчание след AUM. AUM се добавя в началото на всички мантри.
- - -
Tryambakam: Trya означава три. Ambakam означава очи. Това са трите очи на абсолюта, които са в процес на създаване, съществуване и прекратяване на съществуването. Те символизират и трите първични божества Брама, Вишну и Шива. С тази дума ние се обръщаме към Бога като Всезнаещ (Брама), Вездесъщ (Вишну) и Всемогъщ (Шива).
- - -
Yajamahe: Ние пеем във възхвала. Ние се радваме в медитация за всичко това.
- - -
Sugandhim: означава „Неговия аромат” (на знания, присъствие и сила, т.е. три аспекта), който е символ на най-доброто и винаги се разнася около нас. Ароматът се свързва с радостта, че ние осъзнаваме, виждаме и чувстваме Неговите добродетелни дела.
- - -
Pushtivardhanam: Pooshan се превежда като Поддръжник на този свят, Той Е Отец (баща) на всички. Pooshan е и вътрешният двигател на всички знания, синоним на Слънцето и символизира Брама, Всезнаещият Създател.
- - -
Urvarukamiva: Urva означава голям, мощен, смъртоносен. Arukam означава болест. Така Urvaruka означава непреодолима, смъртоносна болест. Болестите са също три вида, причинени от отрицателното въздействие на трите злини - невежеството, лъжата (невъзможността на сетивата ни да възприемат истината около нас) и слабостта (ограничението, което ни налага физическото тяло).
- - -
Bandhanan: означава обвързаност. Заедно с Urvarukamiva, това означава "Аз съм обвързан със смъртоносни и непреодолими заболявания".
- - -
Mrityor: означава невежеството, неистина.
- - -
Mukshiya: означава освобождение - физическо, умствено, духовно. Избавление от смъртта (както от преждевременна смърт в този физическия свят, така и от безкрайния цикъл на смърт и прераждане), в името на Mukshiya (Нирвана или окончателно освобождаване от прераждане).
- - -
Maamritat: означава "Моля, дайте ми малко Amritam (подмладяващ нектар). Прочетено с предходната дума, това означава, че ние се молим за "Amrit", за да се избавим от смъртта и болестите, и да сложим край на цикъла на прераждането.

http://www.youtube.com/watch?v=buYFPZuiZHc&eurl=http%3A%2F%2Fadvance%2Ebg%2Findex%2Ephp%3Fpn%3Dmantra&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=ClxgIS-_X_g&eurl=http%3A%2F%2Fadvance%2Ebg%2Findex%2Ephp%3Fpn%3Dmantra&feature=player_embedded#t=16

http://www.youtube.com/watch?v=j0IaCbOUXWI&eurl=http%3A%2F%2Fadvance%2Ebg%2Findex%2Ephp%3Fpn%3Dmantra&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=F0f2Pn_n8ks&eurl=http%3A%2F%2Fadvance%2Ebg%2Findex%2Ephp%3Fpn%3Dmantra&feature=player_embedded

advance.bg

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
reveta

Пуснато наПуснато на: Съб Сеп 12, 2009 2:33 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

http://www.youtube.com/watch?v=iF_-F3X-oIg - Deva Premal - "Om Tare Tuttare"

http://www.youtube.com/watch?v=4f_9VgJdUuM - Deva Premal - "Guru Rinpoche Mantra"
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
viki

Местожителство: Пловдив
Пуснато наПуснато на: Съб Сеп 12, 2009 4:19 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Чудни, чудни мантри...
ето и нещичко, което чух в един от часовете по йога
http://www.youtube.com/watch?v=bbliK13GtgQ

поздрав за всички открили любовта и красотата на йога...

СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Съб Сеп 12, 2009 10:21 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ЗАПОВЯДАЙТЕ И НЕЩИЧКО ОТ МЕН ...

Пуснато наПуснато на: Нед Сеп 13, 2009 8:06 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ммммм ужасно красиво е... музиката наподобява класическа нали... а класиката е с доказано въздействие мисля ?

СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Нед Сеп 13, 2009 10:34 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Няма по-добро нещо в музиката от ... класиката. Тя затова е и класика.

Тоналностите в различните октави са както строго отсечени, така и невероятно преливащи се, което дава възможността за точно и конкретно насочено въздействие.

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Нед Сеп 13, 2009 11:32 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена написа:
Няма по-добро нещо в музиката от ... класиката. Тя затова е и класика.

Тоналностите в различните октави са както строго отсечени, така и невероятно преливащи се, което дава възможността за точно и конкретно насочено въздействие.

O! Класиката енаследница на Средновековната музика и Предкласиката.

Аз съм "за" Средновековната, защото има същите качества, но ... звукът е по- мек, заради инструментите някога. Инструментите от Класически период до ден- днешен издават по - твърд и крещящ звук.

Все едно да сравнявате "крушка" с нажежаема жичка и "острия" и недодялан лъч а енергоспестяващата спиралка Cool

И за да не бъда голословен ето едно страхотноизпълнение на Donna Germano

A това е любимият ми арфист. Този човек свири ТОЧНО така ,както АЗ усещам, че трябва да се изсвирват нещата. Забележете как умело борави с тихите тонове и как използва акустиката. Страхотен свирач е!!!

Всъщност като чуя "Медитивна музика", си представям бавна и спокойна, с 1 2, максимум 3 инструмента, която звучи като ручило на каба- гайда. Но това едва ли е случайно, защото от древността съседите ни са забелязали, чене само българите се заселвали край лековити извори, а самите те правели изворите и местата около тях лечебни.
Като знаем за паметта на водата, то може да се предположи, че "облагородяване", ако мога така да се изразя, може да се направи с всеки материал - "жив" или "нежив".

Освен това щом съм роден в България, змачу точнотук мога да намеря съответсвие на тибетската и индийкстата медитивна музика. И я намерих!

В Япония, след дългогодишни изследвания, лекуват чрез ... БЪЛГАРСКА НАРОДНА музика! За автентичната става дума, а не "обработената" гадост на незнам си кой ... да не обиждам ...

Ето ви българска музика за "модерна сцена. Малко е изцапана с рок накрая, ама ... нейсе! Аз съм благороден и достапрощаващ нисшите! Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Нед Сеп 13, 2009 1:12 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Съгласна съм с теб Аудан. Свалила съм доста тибетска музика и смятам че много си приличат с българската фолклорна.

Мисля че и друг път съм ви изпращала този линк :

http://www.sky.fm/newage/

Това е любимото ми онлайн радио. Страхотно работя на тази музика. Пробвайте. Всеки ден музиката е подбрана по стил. Има и дни изцяло само с мантри. Ех, радвам се че има с кой да си говоря за музика, но истинска музика, а не за новите чака-рака хитове Very Happy

Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта