НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Апр 19, 2024 6:41 am Вижте мненията без отговор
Мъжката изневяра - между реалното и измисленото
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Авг 20, 2008 11:13 am
МнениеЗаглавие : ??????? ???????? - ????? ???????? ? ???????????
Отговорете с цитат

За дамите измяната е винаги болка и предателство

Защо мъжете, които цял живот са запалени по един единствен футболен отбор, не са в състояние да останат верни на една жена? Това е въпрос, на който повечето психолози имат еднозначен отговор. Според статистическите изследвания 80% от мъжете, по техни собствени думи, поне веднъж в живота си изневеряват на своите половинки.

За жената изневярата е винаги болка, а повечето дами приемат подобно поведение като предателство. Реакциите могат да се обобщят в два типа: “Кажи му мъж и не го обиждай повече!” или “Къде сгреших?”. Нека се опитаме да разграничим реалността от митовете за мъжката изневяра.

Биологичната природа

Още на генетично ниво у мъжете и жените е заложен различен модел на сексуално поведение. Ако за жените е важно да родят и отгледат децата си, то при мъжете самата природа е заложила желанието да направят колкото се може повече “бройки”.

Защо тогава с развитието на човешката цивилизация полигамният брак все по-често отстъпва място на моногамния, дори и в мюсюлманските страни? Причините за изневярата са преди всичко психологични, а “генетиката” е само удобно прикритие, твърдят специалистите.

Социалното положение

Броят на сексуалните партньорки повишава ранга на мъжа сред другите мъже, а и сред самите жени. Идеалът на мъжкото общество като че ли е човек, който не тича след “фустите”, но при изгоден случай не пропуска своето. “Завоевание” и “победа” са ключови думи за мъжа независимо дали се отнасят до работата, спорта или жените.

Мъжете, които са верни на своите жени, понякога могат да предизвикат присмех и осъждане в мъжкия колектив - проявени открито или несъзнателно. Нали и жените предпочитат тези, които имат успех сред приятелките им.

Жената, която е изневерила, в повечето случаи е преследвана от чувството за вина, докато за мъжа изневярата повишава мнението му за самия себе си, той става по-самоуверен, а това, разбира се, се отразява благоприятно и на кариерата му, и на живота като цяло на всеки човек, независимо от пола му.

Ако мъжът се харесва на жените, дори една случайна изневяра може да предизвика верижна реакция. Не е случаен и стремежът на мъжете в преклонна възраст да си имат млада любовница - така те подчертават своята значимост или просто така е прието в кръга, с който те общуват.

Ако мъжът не е изневерил на жена си 20 години, той или на никого не е интересен, или няма необходимостта да се самоутвърждава по този начин. Но в днешно време тези успели и уверени в себе си мъже са рядкост.

Ефектът от новото

Мъжете по своята природа са склонни да изследват и анализират. На тях им е нужна честа смяна на впечатленията или нова информация. Своите жени те са изучили до последна подробност и могат да предскажат реакциите им във всеки момент, затова причината за изневярата най-често е, че те просто са срещнали друга жена и не е важно дали тя е млада или стара, красива или не дотам - просто е друга.

След задоволяване на своето любопитство мъжът с чиста съвест се връща при съпругата си. Няма нищо учудващо, че обект на мъжките сексуални фантазии често става най-близката приятелка или сестрата на съпругата - жена, която прилича на нея, но все пак е друга.

Сексуалната неудовлетвореност

Мъжът изневерява, защото сексуалните отношения с жена му не го устройват твърдят повечето женски списания и съветват да не се стои в къщи по халат, а да се носи секси бельо. Но в наше време всяка нормална жена се стреми и в къщи да изглежда добре, а това изглежда не променя отношението на мъжа към нея.

Мъжът не е толкова примитивен и ако сексуалните отношения не го устройват вече, проблемът не е в привлекателността или нейната липса. Това означава, че освен в леглото двамата партньори нямат други общи интереси и мъжът търси навън не секс, а разбиране.

Изневярата и отношенията

За мъжете сексът с чужда жена е просто удоволствие. Ако жените можеха по-лесно да си представят колко леко гледат на това мъжете, нямаше да се тормозят толкова. Но те не могат да си го представят, защото сексът за самите тях не е просто физическо удоволствие, а винаги или в повечето случаи присъства и личностно отношение.

Според статистиката само 30% от жените изневеряват на своите съпрузи. Тогава с кого изневеряват 80% от мъжете? Цифрите се разминават. Може би просто мъжете по-лесно изневеряват, но и по-лесно си признават. При наличие на изневяра и то честа, специалистите препоръчват на мъжете една гледна точка, която добре пасва на тяхната склонност към анализи - ако изневеряваш на жена си, това сигурно означава, че и тя прави същото.
-------------------------------------------------
Ася ИВАНОВА

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov