НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Ное 22, 2024 5:57 pm Вижте мненията без отговор
Филмите зомбират хората ...
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Авг 21, 2008 10:12 am
МнениеЗаглавие : ??????? ???????? ?????? ...
Отговорете с цитат

Американските неврофизиолози са стигнали до извода, че киното може да зомбира зрителите окончателно в много от случаите. Самото съдържание на филма, маниер и подход на кинрежисьора може да "постави под контрол" мозъчната активност на зрителите, като ги подчини да следват събитията от екрана - съобщава Upmonitor.

"Доста от филмите са в състояние да въведат зрителите в редица сложни емоционални състояния. Това обсебване на съзнанието води до дадени сходства в активността на мозъка, които резонират на съответните дразнители и провокатори от филма, като предизвикват висока степен на корелация у повечето зрители. А други филми, напротив, преднамерено или не - по-слабо контролират реакциите на зрителите. В този случай както може да се очаква, сходството в мозъчните процеси ще бъде малко." - съобщават в статията си учените.

А да имате случайно и вие някакви наблюдения или коментари в тази насока или ... предпочитате да се криете на сянка и хладничко?! Cool

Пуснато наПуснато на: Чет Авг 21, 2008 2:35 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Звучи ми като търсене под вола - теле. По тази логика почти всичко може да зомбира - картина със скрито цветово и формено послание, музика, ритми, дори - църковни богослужения и театрални постановки. А да знаете един хубав бой как зомбира! Very Happy Много е нездравословно. Wink
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati

Пуснато наПуснато на: Чет Авг 21, 2008 6:17 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka, така си е, доказано е /може и за боя/ Wink

Спомням си преди години, като ходехме често на кино /ама кина, не мултиплекси/ как след някой зрелищен екшън децата и тийнейджърите излизаха възбудени от салоните - някои коментирха оживено сцените, други заемаха едни смешни накокошинени стойки, все едно влизат под кожата на героите /естествено от "добрите", дето трепят "лошите"/ и си представят, че като тях могат всеки момент да нокаутират някой враг. А за почитателките /обикновено малко над средната възраст/ на "сапунките" да не говорим - съпреживяват емоционално всички страсти и истории, дето се вихрят на екрана и нямат търпение да разберат как ще се развият събитията с любимите им герои/ни/.

По-тревожно е, че някои съвременни /западни/ филми провокират желание у много професионално и социалноактивни хора, дори с над средна интелигнтност, макар и без да го съзнават понякога стремеж да живеят "като на филм" в смисъл да следват някакви наложени от там стереотипи, стил, маниер на поведение в личния и социалния живот .

Иначе и аз обичам да гледам хубави филми. Wink

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Чет Авг 21, 2008 10:40 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Да се гледат хубави и смислени филми - да. Одобрявам, още повече, че те не зомбират ...

Отделен е въпроса какво се подразбира под хубави филми, защото "новото" поколение изобщо си няма и представа за какво говорим.

Но ... както и да си въртя дъ-то наистина всичко ни въздейства по някакъв си определен за нас начин, тъй като всичко е едно цяло и всяко едно нещо въздейства на другото до него, с което е свързано.

И както казва Кати, наистина е доказано.

Пък и да не е, то просто се подразбира, че е така ... Razz Laughing Wink

Пуснато наПуснато на: Съб Авг 30, 2008 11:25 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Very Happy Дали филмите зомбират?! Мисля, че филмите отразяват виждането на режисьора и ако артистите са добри се влияе по един или друг начин на аудиторията.Това е изкуството! Да може да въздейства на хората.Имам предвид да предизвика емоция, но не и зомбиране! Има филми, които не могат да се забравят.Независимо от чувствата, които са предизвикали.Но , понеже аз съм голяма киноманка, хубавите филми са на изчезване-само някакви безмислени, които ги забравяш още след като си затворил вратата на киното Smile Не остава никаква следа от тях, а изкуството е да те накара да разсъждаваш и че все едно си бил във филма.Поне така аз си го представям.Да не забравяме, че някои филми винаги ще бъдат актуални като напр."Брулени хълмове".
Добре доказано е! Но пък е не е ли хубаво като изгледаш един хубав филм, да поискаш да изглеждаш или да постъпваш като героя-положителният имам в предвид? Като гледам напр.децата как като си гледат филмчетата си имат свои кумири и искат да имат силата им или някакво друго качество, на което се възхищават.Разбира се ,че има филми, които много превъзбуждат психиката, но то пък зависи от психиката на човека, дали се поддава или не.Имам приятелка напр, която на филимте на хорора се смее все едно е комедия!
Laughing Незнам, но щом е доказано най-вероятно е така
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Нед Авг 31, 2008 12:33 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Искаш ли да ти демонстрирам, че вероятности в това отношение почти няма, merigi?!

Много малко са онези хора на които не може да им се влияе нито съзнателно, нито подсъзнателно - ОСОБЕНО.

Така, че забрави за вероятностите и "щом е доказано ...", защото това е само едната основна част в живота на ОП-овете.

Няма да е зле да попрочетеш нещичко от "Статии"- те ни в сайта за психотронното въздействие и т.н. вероятности и тогава да даваш вече наистина по-компетентно мнение.

Нищо лично, но с тези неща шега няма, нито пък вероятни вероятности ... Cool

Пуснато наПуснато на: Нед Авг 31, 2008 6:31 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Чела съм за това въздействие!
И точно преди да напиша мнението си тук говорих с една приятелка, която ми каза следното: Съпругът и работи в голяма фирма и от там предлагали следното: Чисто нови коли на служителите си, защото ги купували евтино, много на брой с отстъпка, а целта на ръководството е да задържи служителите минимум с 5 години, като сключат договор и така били много доволни! Тя беше във възторг -каква лоялна фирма, как мисили за служителите си и трябва повече фирми да се стремят по такъв или друг начин да задържат подчинените си.Тя разбира се хвалеше!
Това , после си помислих е скрита форма на зависимост, обвързаност, на послушност и стратегията е следната - да няма свобода да се променим ситуацията , а зомбирането ми е много страшна дума... да ви кажа Shocked
Мисля също, че човек е за оплакване, ако има нужда от религия, която да диктува поведението му.Религиите също подчиняват ограничения ум на хората и покваряват сърцето му.напр.мормоните са много разпространени в Америка.Това течение много успешно се утвърждава и в БГ.Това не е ли зомбиране?! Защото ако човек има цел в живота , няма нужда от подобни чужди вмешателства, организации ,за да постигне абсолютно съзнание.
Живеем във време, където компютрите, филмите ни втълпяват какви ли не неща, но после пак се чувстваме като празни, защото тази масова употреба е най-податлива и лесна за управление.то както е и с политиците-защо се събират в една голяма коалиция? За да могат да им е по-лесно да управляват масата хора.Незнам дали сте забелязали, но като има напр.някакъв проблем в правителството, по новините започват да дават някакви отвличащи съзнанието случки-напр.катастрофи , неща ,които да отвлекат от проблема в обществото.
За рекламите мисля, че също тука дискутирахме-това съм сигурна, че е психологична атака.За рекламите мога да пиша повече, защото навремето учих маркетинг и имаше много интересни трикове, които се използват.И наистина целта е да повлияе масово, възможно най-елементарно, но ефекта е поразителен.
все пак толкова хубави филми има!За съжаление повечето от тях са стари...Разбира се, щом е научно доказано , аз нямам намерение да го отричам, както и нещо реално, което не може да бъде обяснено.Напр. любовтта! Тя не е научно доказана, но съществува.Аз не съм като скептиците, които ще кажат: Всичко е фикция на мозъка!
И съм 200% сигурна, от това, което съм чела тук и другаде и го споделям, че механизмите на човешкото мислене са разшифровани и се използват от хора, които са монополисти-за тяхна полза.
merigi

Пуснато наПуснато на: Нед Авг 31, 2008 6:38 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А аз да попитам, кои са тези малко хора, на които не може да се влияе на такова ниво?!?! Просто ми е интересно какво правят те!
Didi

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Пон Сеп 01, 2008 4:01 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

merigi написа:
А аз да попитам, кои са тези малко хора, на които не може да се влияе на такова ниво?!?! Просто ми е интересно какво правят те!

Laughing Laughing Laughing Laughing .... Е ти сериозно ли питаш този въпрос ? Не можеш ли да си отговориш сама ? Laughing Laughing Laughing
merigi

Пуснато наПуснато на: Пон Сеп 01, 2008 4:02 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Very Happy е разбира се шегувам се, но ако има други мнения по въпроса ще ми е интересно да узная Smile Smile
Didi

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Пон Сеп 01, 2008 6:35 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

merigi написа:
Very Happy е разбира се шегувам се, но ако има други мнения по въпроса ще ми е интересно да узная Smile Smile

Сигурно има и други мнения по въпроса ти , но нали се шегуваше .... може и те да приемат въпроса ти на шега ! Very Happy
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пон Сеп 01, 2008 8:39 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Амиии ... аз така на шега, ще взема да й отговоря, значи, на merigi ...!

Не действат най-малко като ОП-те.

Мислят винаги трезво и се шегуват винаги твърде уместно.

Последното ... особено.

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта