НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Апр 18, 2024 4:13 pm Вижте мненията без отговор
Какво да правите, ако бъдещата свекърва...
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Ное 15, 2008 1:47 pm
МнениеЗаглавие : ????? ?? ???????, ??? ???????? ????????...
Отговорете с цитат

Първа среща със свекървата… или как се подбира ключе за сърцето и

Ето че най-накрая, той Ви е предложил ръката и сърцето си и Вие сте щастлива. Но имайте предвид, че предложението не е всичко. Преди да хукнете да избирате сватбената рокля, ще Ви се наложи да направите сериозна стъпка към запознанството с бъдещата си свекърва.

Не бива да се забравя, че колкото и силна да е любовта Ви към Вашия избраник, влиянието на майка му все още е много по-силно от Вашето. Дори ако те живеят отделно и се срещат само на големи празници.

Затова се вслушайте в съветите, които дават психолозите, и тогава първата среща с Вашата нова роднина няма да стане причина за бъдещи лоши отношения с нея.

Преди всичко, запомнете: едва ли майката на Вашия възлюбен ще ви се стори дама, приятна във всяко едно отношение.

Искате или не, но всяка свекърва много години носи и изгражда в себе си представата за мечтаната съдба на своя син, гради планове за нея. Разбира се, тя си е представяла и бъдещите си малки, прекрасни и умни внучета, а за Вас вероятно е мислила по-малко. И дори да сте с външността на любимата й киноартистка, умна и със сговорчив характер, тя неизбежно ще търси във Вас недостатъци.

Не й казвайте “мамо”, още повече, когато за първи път се запознавате с нея, дайте й възможност да се представи сама и се обръщайте към нея така, както тя иска.

В разговора бъдете внимателна, в никакъв случай не откривайте своите карти по такива спорни въпроси като секс, политика и религия. И не бъдете категорична, отстоявайки своята гледна точка по тези въпроси. На първата Ви среща само една тема за разговор е приемлива - какъв забележителен човек е нейният син, колко добре е възпитан и колко Ви е провървяло, че сте го срещнали и ще се омъжите за него.

Не правете срещата на Ваша територия. Изчакайте да Ви поканят в дома на бъдещата свекърва. В противен случай ще се поставите под удар, давайки й възможност да намери недостатъци и пропуски в чистотата и реда в жилището Ви, а така също и в кулинарните Ви способности.

Не пестете комплименти от типа “Колко е уютно у вас” (дори ако в действителност понятията ви за дизайн са коренно различни). Внимавайте обаче да не показвате и прекален възторг, виждайки изобилие от разкошни и скъпи предмети, за да не се възприеме това като доста прозрачен намек, че не бихте се отказали от подобни подаръци, или че във Вашия дом такива вещи никога не е имало. Тогава за цял живот ще гледат на Вас отвисоко.

С ентусиазъм изяжте всичко, което Ви е сервирано в чинията и изпийте питието си. Никога не произнасяйте фрази от рода на: “Тази салата става по-вкусна, ако…” и “аз я правя с…” Дори ако това е наистина така.е от онези жени, които предварително ненавиждат абсолютно всички приятелки на техния син - тези, които той е имал, има и ще има някога.


…действително е правила жертви за сина си, за да го отгледа и направи човек?
Сега тя напълно естествено разчита, че нейната снаха трябва да бъде хубава и външно, и по-характер, с добро образование и кариера. Ако не Ви достигат тези качества, значи Вие не сте оправдали надеждите й и няма да Ви е леко с нея. Затова най-добрата тактика е да сте винаги пределно вежлива, да потърсите в себе си няколко положителни качества и при удобен случай деликатно да им обърнете внимание.



Какво да правите, ако бъдещата свекърва…

…е от онези жени, които предварително ненавиждат абсолютно всички приятелки на техния син - тези, които той е имал, има и ще има някога.
Пригответе се да изслушате разказ за миналите романтични приключения на своя избраник. Докато слушате, по-добре си мълчете. Ако Ви попитат за мнението Ви за друг член от фамилията, с когото вече сте успели да се запознаете, спрете се на предпазливата фраза: “Той (тя) е доста приятен човек”, но избягвайте подробни коментари. Имайте предвид, че такава майка обича да разделя и да властва.

…е истински генерал.
По всяка вероятност тя ще превърне вашата първа среща в инструктаж по обслужването на бъдещия Ви съпруг, при това изреченията й ще са изключително в заповедна форма: “Вечерта трябва да има винаги прясно сготвено ядене. Ризите в никакъв случай не бива да се изстискват (колосват, перат с еди-какво-си…)! Никаква прахосмукачка, трябва да се почиства само с влажен парцал!” Тук най-добрата стратегия е смирението. Съгласявайте се с “командира”, дори ако тонът на разговора Ви шокира (отблъсква, отвращава), а заповедите Ви се струват неизпълними. Когато тя ви дойде на гости, постарайте се да поднесете навреме топъл обяд, проявете максимална стриктност и изпълнителност. Тогава не е изключено, постепенно тя да омекне и да ви свали от прицела си.

…обича да се похвали и да дава за пример себе си.
Каквото и да правите, тя е уверена, че го прави много по-добре, за което няма да пропусне да съобщи на всеослушание, дори по време на първата Ви среща. Но колкото и идеална да се смята тя, Вие със сигурност в нещо я превъзхождате. Открийте този свой плюс и деликатно се похвалете в отговор.

…веднага поиска да стане Вашата най-добра приятелка
, започне да Ви предлага своята помощ в домакинството.
Бъдете нащрек: ако само веднъж й позволите да гледа кученцето ви по време на отпуската, напълно е възможно като се върнете да откриете преподредени целия гардероб и всички шкафове и витрини. В резултат на това ще губите маса време, за да намерите любимото си шалче или квитанциите за платения телефон (ток, парно). Затова се постарайте веднага да се откажете от такава мила опека.

…смята, че Ви дава сина си, а във Ваше лице получава милосърдна сестра, психотерапевт.
Ако Вашата бъдеща “майка” в отговор на Вашето любезно “Как сте?” започне дълго да обяснява и разказва за всички свои неразположения, заболявания, симптоми, по-добре се въздържайте от такива въпроси.

…е сноб.
Дори да сте от царско потекло, тя е абсолютно убедена, че по своя произход сте недостойна за нейния син. Вашата кръв не е толкова синя, като нейната. Тя непременно ще започне да се интересува дали се познавате с такива известни хора като Х. и У. Дръжте се на висота и в отговор я попитайте дали тя познава на свой ред Z. и N. (назовавайте произволни фамилии, стига да са звучни и да правят впечатление). Дори ако това са Ваши съседи по апартамент, не се притеснявайте - тя все едно никога няма да ги познае.

…е донжуан в рокля.

Жена, която по брой на своите бракове може да се състезава с Елизабет Тейлър, едва ли вярва в свещената институция на брака. Затова е възможно още след първото спречкване между Вас и съпруга Ви, тя да го посъветва да бяга от Вас колкото се може по-бързо, вместо да го убеждава да се разберете за всичко спокойно.

Каквито и отношения обаче да се формират между Вас и свекърва Ви, винаги помнете, че Той е избрал Вас за всичко, което се нарича семеен живот. Разбира се, няма да е зле, ако и той винаги помни това.

И още. Колкото и лоша, според Вас да е свекърва Ви, поне от време на време си спомняйте, че именно тя е родила и възпитала мъжа, когото обичате и без когото не си представяте своя живот.

А това означава, че само с това тя вече си е заслужила, независимо от всичко, доброто отношение към себе си.

…Вие с Вашия избраник си мечтаете за син? Поздравления! И Вие някога ще станете свекърва! До тогава препрочитайт от време на време тази статия или пък гледайте филма “Свекървище”
------------------------------------------------------------
По материал от сп.”Маргарита”

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
D_G




Регистриран на: 28 Яну 2009
Мнения: 134
Пуснато наПуснато на: Чет Фев 05, 2009 9:51 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Този материал е писан най-вероятно от някоя свекърва Laughing ...Моята свекърва "никога не се меси"в отношенията ни, но винаги намира повод да влезе в стаята, когато се караме.Почти всеки ден след като се върне от работа най-късно в 15ч.гледа филми, а къщата е с краката на горе.Когато изчистя нещо, сумтят, че нещо не им било удобно, а къщата ни прилича на цигански табор.За съжаление живеем при тях.

Бих искала да попитам Маг Селена за начин да изчистиш енергийния вампиризъм от душата си.От много време насам се съмнявам, че или съм енергиен вампир или най-малкото след заживяването ми в тази къща съм го развила.Знам, че всеки човек в различни фази от живота си е вампир.Знам също, че вампирите търсят причини да се карат с някого, за да изсмукат енергията му.На моменти усещам, че просто ми е нервно и се чудя за какво да се заяда.Ако не с тях, ще е с мъжа ми.Трябва да посоча, че майка му е обсебваща, баща му е тип "военен", а милия ми мъж е мамино синче и ми е много трудно да му обясня, че майка му не може цял живот да е неотлъчно до него.
И друго ако може да ми кажете Вие или някой от форума, какви са точно признаците за енергиен вампиризъм?Искрено искам, ако съм такава, да изчистя това чувство, защото знам, че такива хора нямат хубав край на живота си.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Чет Фев 05, 2009 10:26 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Като мъж смятам,че синът-съпруг има задължението да проведе разговор с двете дами,в които да натърти на следните думи:
"Обичам ви и двете.Така че не смейте да се карате и да си правите номера,защото ще ви напусна!"
Е...точните думи може да са други,защото са в зависимост от характерите и ситуацюята,но трябва да покаже,че "женска война" няма да допусне.

В съзвучие с горенаписаното преди много,много години,когато бракът беше нещо естествено,аз си бях решил,че майка ми няма думата за действията на съпругата ми,зашото АЗ ще живея с булката, а не тя.


А разни мухльовци да не ми се оправдават,че не можели да се оправят.Като ги е страх от мечки...



...не им крадaт велосипедите...или нещо такова...там
! Rolling Eyes

_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
D_G




Регистриран на: 28 Яну 2009
Мнения: 134
Пуснато наПуснато на: Чет Фев 05, 2009 10:36 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ами много хубаво си го решил.Само че в нашия случай, на мъжът ми е много трудно да застане на нечия страна...до скоро беше бих казала дори на тяхна страна.Малко по малко започнах да му показвам, че за повечето от нещата, за които съм се карала с баща му и споглеждала накриво с майка му, съм била права.Лека по лека започнаха да се оправят нещата, но когато си свикнал да си на бойно поле, в един момент ти е много трудно да заживееш нормално.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Пет Фев 06, 2009 12:24 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Казахте "бойно поле" и се замислих колко ли хора живеят наистина в "условия,близки до бойните",а някои и направо си воюват.Но разбираме под "война" само група униформени с автомати.

Замислих се и дали има,всъшност,мир?!Или войната продължава чрез психотерор и други "несмъртоносни оръжия",които убиват чрез болести...

Явно вашето си е било война.И ако преминете следвоенния сидром,сте променен и обновен човек.


Дано,дано,данооо...

_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
ASD




Регистриран на: 07 Юни 2007
Мнения: 177
Пуснато наПуснато на: Пет Фев 06, 2009 10:00 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Човек трябва винаги да помни, че парата има две страни и ако сега гледаш едната, утре ще гледаш другата. До тук съм разбрала че най-добре е когато различните поколения живеят отделно. Това спестява куп проблеми неминуеми заради, навици, възпитание, его и какво ли още не. Само ако се замислите че вашите собствени майки са в ролята на свекърви за жената на брат ви, и да утре ние може да сме такива, може да промените отношението си. Аз лично гледам на нещата така - тя го е родила, преди това той я е избрал за негова майка и ще я обича и уважава независимо какво се случва. Каквото направи за мен и благодаря, като се старая и аз да отговарям по същият начин. Майките са доволни когато децата им /синовете в случая/ изглеждат добре, щастливи испокойни. Моята първият път ме почерпи с кока-кола и фъстъци - не употребявам и двете, но тя не знаеше, аз замълчах и ядох и пих. Попита по какъв повод съм със сина и - можех да се ядосам, но предпочетох да приема, че просто се притеснява за него. И тя носи душа, колкото и нелогични понякога да изглежда това което прави.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
penka




Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 1488
Пуснато наПуснато на: Пет Фев 06, 2009 12:12 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

@D_G, ако проблемът ти е само в свекървата, то той се решава в един ход - изнесете се на квартира. Ако е някъде другаде - анализирай къде и от какво е. Във форума никой не може да направи това вместо теб. Обаче е малко гадничко да си избиваш нервите на околните, така че - стегни се и мисли за решението, а не за проблема. Силно се съмнявам, че проблемът ти е, че си енергиен вампир. По-скоро ти е по-лесно да търсиш под вола теле, отколкото да си признаеш пред себе си в какво точно се коренят проблемите ти. Ако не го направиш, следващата елементарно прогнозируема стъпка ще бъде да решиш, че имате магия. Laughing
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
D_G




Регистриран на: 28 Яну 2009
Мнения: 134
Пуснато наПуснато на: Съб Фев 07, 2009 9:00 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Very Happy Далеч съм от идеята, че имам магия/"Магията", която човек сам си прави, никой друг не може да му я "замеси"такава Very Happy!/И много се радвам, че усмиваш съмнението ми, че съм енергиен вампир.Като се замисля, съвсем нормално е да изпитвам всички тези чувства,в положението, в което съм сега.Просто трябва да намеря време да се поразровя във форума за информация за енергийния вампиризъм.Искам да намеря начин, чрез който да не изпитвам негативни чувства или да ги смаля до минимум.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
penka




Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 1488
Пуснато наПуснато на: Нед Фев 08, 2009 4:36 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Като намериш начин, научи и мен. Very Happy Майтапя се, да не се вържеш!Изпитването на негативни чувства е просто изпитване на чувства. Противоположният му вариант не е изпитване на светли чувства, а неизпитване на никакви чувства или другояче казано - безчувствие. Ситуацията си е гадна. Вместо да се опитваш да ставаш йога Wink , по-лесно ще е да направиш нещо, за да промениш ситуацията. Ако пък те влече да се самообучаваш, то тогава наистина ще трябва да се понапънеш да промениш гледната си точка. Успех!
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Фев 09, 2009 11:03 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Вместо да се опитваш да ставаш йога Wink , по-лесно ще е да направиш нещо, за да промениш ситуацията.


А ако беше йога, ситуацията нямаше начин да не се промени, защото този именно процес на промяната щеше да се случи С нея и В нея, и тя щеше да го разбере и ... постигне много по-бързо.

Затова е добре D_G да се занмава и с йога, стига да има или да си намери добър Учител!!!

D_G, наистина както във форума, така и в сайта ни ще намериш инфо за енергийните вампири.

Една от една от защитите: не позволявай на вампира да те извади от равновесие, т.е. овладявай емоциите си и не му се ядовсвай! Приеми и разбери, че това е болен и незнаещ човек, който страда от собственото си невежество. Не го съжалявай, но му състрадавай в ... ненасилственото си несътрудничество в реализацията му за сдобиване с енергия от най-близкия и удобен нему донор в къщи.

Можеш да кажеш на вампирът: "Аз те разбирам и те обичам, но не мога и няма да ти дам от собствената си енергия. Лекувай се и ще се сдобиеш със собствена енергия, обичай хората и ги разбирай като им прощаваш грешките, защото и ти си човек и ти грешиш."

Ще видиш колко изненадваща ще бъде реакцията на вампира за теб! Smile

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Didi




Регистриран на: 29 Авг 2007
Мнения: 1542
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Сря Фев 11, 2009 8:33 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

„Ако любовта ви към Бога е правилна и към другите ще бъде правилна и устойчива. В правилната любов на човека се крие щастието на човешката душа. – Защо свекърва и снаха се карат? – От страх. Свекървата се страхува, да не би снахата да задържи сина й само за себе си. И снахата се страхува, да не би свекървата да отнеме любовта на сина си от нея. Снахата трябва да обича свекървата, защото тя е майка на онзи, когото снахата обича. По степен на любовта, майката стои по-високо от онзи, когото родила. Ако някой каже, че те обича, първо го попитай, обича ли той майка си и баща си. Ако ти, човекът, си толкова умен, колко по-умен ще е този, който те е родил. Така гледам аз на нещата; така трябва да гледате и вие. Трябва да обичаме Бога, защото Той стои над всичко. Каквото имаме, всичко Той ни е дал. След всичко това ще дойдат да ми доказват, съществува ли Бог или не. Щом Го обичам, аз вече Го познавам. Аз зная де е Той, какво прави – навсякъде Го виждам. Щом не Го обичам, светът пред мене потъмнява.“

Из „С ключ и без ключ“

_________________
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Фев 11, 2009 9:49 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Едно е да се кланяш Богу и произнасяш Неговото име в името на Любовта за да оправдаеш своите пагубни действия първо към себе си и после към другите ...

А съвсем друго да почиташ скрито от другите Дявола, Страха и Гнева в себе си ...

Този парадокс на този етап от човешката "еволюция" просто за сега е непреодолим.

За да бъде преодолян от човеците, самите те трябва да преодолеят себе си и скритите зловредни характерови особености дълбоко в техните вътрешни потайни и неосъзнати нагласи.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Didi




Регистриран на: 29 Авг 2007
Мнения: 1542
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Сря Фев 11, 2009 10:34 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Е как да ги преодолеят като те даже не ги осъзнават ?

За да ги преодолеят те трябва да ги открият и най-важното да ги признаят пред себе си за такива ,да прескочат бариерата ,което егото им е изградила !

_________________
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Фев 12, 2009 3:56 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Да, ама ... не. Rolling Eyes

Хората не искат да се осъзнават, те предимно искат да ... притежават. Confused

Това е.
Rolling Eyes Wink

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
D_G




Регистриран на: 28 Яну 2009
Мнения: 134
Пуснато наПуснато на: Чет Фев 12, 2009 11:22 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ами точно от промяна на гледната точка имам нужда.Не знам точно къде във форума четох, че чувствата на гняв и каквото и да било не трябва да се подтискат, а трябва да се представят под правилна форма пред отсрещния човек.Само дето при мен е директно в очите, без заобиколки.В тази къща ако не им го надякнеш, няма как да те разберат, а и да кажеш в очите понякога, пак е безмислено. Laughing Бих искала да попитам Маг Селена какви са признаците, по които се познава енергийният вампир.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov