Автор |
Съобщение |
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Местожителство: София
|
Пуснато на: Вто Мар 03, 2009 2:59 pm
Заглавие : Какво е Единение?!
|
|
|
Онова Цяло Обозримо и Необозримо, сътворено от видимата твърда и невидимата ефирна енергия съчетани в Едно.
Всички Земни Царства - минерално, растително, животинско, човешко и цялата Висша Йерархия на планетата Земя, заедно с всичкото онова пребиваващо в нашата Слънчева система, Галактика, Вселена - както и всички възможни Вселени и Свръхвселени в Необятното Космично Мироздание представляват, резонират, функционират и действат в Единен ритмичен синхрон.
Действат и сътворяват в Единение!
По настоящем Животът във Вселената ни е разединен поради неразбиране, заслепение и невежество на всички нива. Това води до пълна деструкция и деволюция във всяко едно отношение на всички равнища, защото Живота пулсира в геометрична прогресия. Именно и поради този факт е нужно Единение.
Единението може да се постигне чрез правилното разбиране на Живота като цикъл в Космичното Необятно Пространство от разумните индивиди. А правилното разбиране е необходимо да бъде съчетано с Любов - Божествена Любов на всички нива и във всички измерения!
Това е моето лично мнение.
А вашите къде са?! Нещо не ги виждам ...
Дайте допълнения към темата! |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
tan4eto77
Местожителство: Разград
|
Пуснато на: Вто Мар 03, 2009 10:59 pm
Заглавие :
|
|
|
явно на този етап всички виждаме само разединението-започна да се съсипва планетата и дадените ни от Бог красоти и царства.може би в един момент по-вечето хора ще започнат да виждат и осъзнават какво е сторено на Земята и Вселената,но отново ще е твърде късно. |
|
|
|
|
|
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Вто Мар 03, 2009 11:40 pm
Заглавие :
|
|
|
Мнозинството от "народонаселениео" не се интересува от Вселена,духовно развитие и др. под. "глупости".Те ядат, пият и си носят новите дрехи.
Малцинство съзнава,че "има нещо",но смята,че те са нищо и не могат да промени каквото и да било,защото не е "горе".
Единици са"лудите",които се инатят и се опитват чрез личния си пример да покажат на овчето стадо,че са важна част от Цялото |
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Сря Мар 04, 2009 12:01 am
Заглавие :
|
|
|
Да допълня, че тези, които смятат, че "има нещо" или пък афиширащи се като "вярващи" /в Бог или "Висши сили"/ си мислят, че Бог, или "онова нещо" им движи живота и съдбата едва ли не по някакъв непонятен за нас "Божествен план", по-скоро не план, а някакви си прищевки свише и така удобно си прехвърляме отговорността. |
|
_________________ Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...
|
|
|
|
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Сря Мар 04, 2009 3:05 pm
Заглавие :
|
|
|
kati написа: | Да допълня, че тези, които смятат, че "има нещо" или пък афиширащи се като "вярващи" /в Бог или "Висши сили"/ си мислят, че Бог, или "онова нещо" им движи живота и съдбата едва ли не по някакъв непонятен за нас "Божествен план", по-скоро не план, а някакви си прищевки свише и така удобно си прехвърляме отговорността. |
Това ми го прати Кати преди време.Учеебен материал в една от християнските деноминациит е, но съм съгласен с автора
Ако не се вижда, ето препратка, че съм зле с компютрите и не се оправям
http://delian.blogspot.com/2008/10/blog-post.html |
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Сря Мар 04, 2009 3:57 pm
Заглавие :
|
|
|
Ха-ха-ха, бях го забравила, но наистина е добро попадение - и аз съм на мнение, че един човек повече се доближава към Бог и Божественото живеейки в унисон с Вселенските закони, без дори да е чувал, че такива съществуват, просто съществото му се стреми към това, отколкото някой "осъзнато" религиозен фанатик, който не върши "лоши работи" за да не гори в Ада, ама иначе би се облажил без да му мигне окото.
/Това последното ако се каже на такъв човек ще те изяде с парцалите и ще те обяви за "заблудена овца", която трябва да се "вкара в правилната вяра, щото иначе ще гори в Ада", колкото и праведно да си живее
Аудито се е сблъсквал с такива хора на живо, аз само виртуално - в оня сайт им гледах сеира /
И при мен не излиза картинката, ето и линка към увеличения формат с превода:
http://1.bp.blogspot.com/_q6TZmLHmZBQ/SONOUnTRY5I/AAAAAAAAVL8/QDsQRSOy6wA/s1600-h/rehab477.jpg |
|
_________________ Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...
|
|
|
|
Yordan Petkov
|
Пуснато на: Пет Апр 03, 2009 11:22 am
Заглавие :
|
|
|
В началото йогинът чувства, че умът му бучи като водопад;
в средата, подобно на Ганг, тече бавно и спокойно;
накрая се превръща в обширен, огромен океан, в който светлината на сина и майката
се сливат в едно.
от Тилопа
Не е необходимо да се сливаме защото никога не сме се разделяли.Ние сме част от Цялото и Цялото е част от нас.Но,понеже се свързваме със света около нас чрез сетивата,чрез ума-смятаме,че сме разделени.Колкото човек повече мисли,колкото е по рационален,логичен,толкова е по отделен от света.Колкото е по чувствителен толкова по близо е до Цялото.Ако един ден мисленето спре и остане само виждането и разбирането,човекът се е слял.
Ще добавя и коментар от Учител:При мен идват много хора,които казват"Това е основният въпрос:защо изобщо сме?"И ако животът е такова страдание,каква е целта?Ако Бог съществува защо не унищожи целия този хаос?Защо не унищожи целия този живот на страдание,този ад?Йога има отговор.Патанджали казва:"...за да придобие опит и по този начин освобождение за виждащия."Останеш ли венчан за света,ще останеш разведен с божественото.Когато си женен за света,оставаш разведен с Бог.Премини през светския опит-обогатен,освободен-и скоро ще разбереш,че този брак е бил илюзорен,че този брак е бил един сън.Сега за теб се подготвя истинския брак. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Пет Апр 03, 2009 9:19 pm
Заглавие :
|
|
|
Тилопа какво казва е едно, а ти и ние какво разбираме за живота и Единението в него е съвсем друго, Йордане!
Останалото в поста ти е опит отново да наложиш изкривено виждане и разбиране, защото ако бяхме всичките слети в едно и живеем в пълно Единение помежду си нямаше да сме толкова разединени в разбиранията си, нямаше да стоим на различни позиции, нямаше да разчитаме на емоционалните си изблици и чувства, нямаше да разчитаме на нашата свръхчувствителност за Единение с Цялото, нямаше ... нямаше дори да си говорим с теб!
Аз няма да ти цитирам никакъв Учител, ще ти кажа само едно нещичко: никой не е абсолютно никакъв критерий за никого, ясно ли ти е това?! Никой не може да научи някого на каквото и да било!!!
Нито един учител не може да е критерий за мен, защото лично аз трябва да съм си критерий чрез правилния си начин на живот и разбиране, коит ода ме синхронизират в Единение с Цялото.
Затова следвам своя си път, както правят и постоянните участници във форума тук.
И човек не следва Учителите си, не се привързва към тях, те не са вегов идол, той не е онова нещо, което трябва да следваме. Той е само онова нещо, от което трябва да се учим чрез неговия и нашият опит и познание.
Ние не следваме Гуру в Единеието си с Цялото, ние следваме Живота и нашият личен Път в него.
И ... ние не стоим всеки ден дежурни във форума за да сме на разположение на всеки, който се ... изживява като Гуру. Ние - повтарям пак!!! - не спорим с никого, не убеждаваме в правотата си никого, защото не можем да научим никого на нищо ...
Ние просто дискутираме тогава, когато наистина има нужда да се дискутира нещо, без да се натрапваме като присъствие и водещи критерии, на когото и да било.
Ние не водим празни дискусии само за да се намираме на "събеседване" и надпревара за ... блясък и надмощие духовно ... над другите!!!
А сега лека нощ и дано да разбереш посланието ми до теб - ама съвсем правилно!!! |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|