|
Автор |
Съобщение |
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
|
Пуснато на: Вто Ное 04, 2008 12:13 pm
Заглавие : ??? ? ??? ????????
|
|
|
С 400% са се увеличили хранителните алергии, а случаите на астма са нараснали с 300% за последните 20 години. Никой не си мисли, че това е случайно, нали?
В последните 20 години алергиите отбелязват истински бум. Според някои експерти те се дължат на интензивното земеделие – прекомерната употреба на пестициди и консумацията на генно-модифицирани култури.
Притеснени от ефекта, който все по-нарастващата употреба на индустриални пестициди оказва върху цялата екосистема, с помощта на генното инженерство учените се опитват да измислят начин за намаляване на използваните пестициди в околната среда.
Така се появяват генно-модифицираните култури, при които токсични химикали са внедрени в самите семена. Според американската Асоциация на търговците на хранителни продукти днес 75% от готовите храни съдържат ГМО.
91% от соята, 60% от царевицата и още голяма част от ориза, памука и картофите също са генно-модифицирани и постоянно се работи върху „подобряването“ на различни плодове и зеленчуци и „оборудването“ им с екстра гени, които да морят различни видове вредители.
Отровните химикали са оръжието, с което нарастващото население на Земята се бори с другите видове за надмощие над хранителните ресурси. Досега обаче няма официално представени изследвания за влиянието на ГМО върху хората и най-вече върху децата.
Скорошно изследване на Лондонския университет доказа, че консумацията на конвенционално отгледана соя и нейни производни продукти е в пряка зависимост с увеличаващите се случаи на алергия към фъстъци, тъй като генно-модифицираната соя съдържа алерген, който е 41% идентичен с алергена от фъстъците.
Това е една от причините, поради които във Франция например препоръчват кърмещите жени и децата до 3 годишна възраст да избягват всякакви продукти, съдържащи соя (освен ако тя не е био).
Това се казва новина: Европейски екип от учени откри, че кърмещите жени, които консумират главно био млечни и месни продукти имат с 50% повече свързана линолеова киселина, която е един от най-мощните антиоксиданти.
Цифра: 70% от имунните сили на организма ни идват от храната, която поемаме.
Нашият съвет: Открий своя топ 5 – 5 храни, които присъстват ежедневно на трапезата ти – и се опитай да ги замениш с биологични или по-здравословни алтернативи.
------------------------------------------
bio.bg |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|
|