НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Ное 22, 2024 5:52 pm Вижте мненията без отговор
Бъдете внимателни за какво се молите!
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
Didi

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Чет Авг 28, 2008 9:12 pm
МнениеЗаглавие : ?????? ?????????? ?? ????? ?? ??????!
Отговорете с цитат

Моят съпруг Михаил и аз бяхме на летището вървейки към местата за получаване на багажа, за да получим нашите четири големи куфара, пълни с неща за моето уикенд - занимание. Беше късно в петък вечерта, бяхме гладни и бързахме да вечеряме.

Казах на Михаил „Нека да помолим Архангел Рафаел - архангела на лечителите и на пътуващите, да дадат багажа от самолета веднага.” после аз започнах да се колебая, тъй като знаех колко важно е да си внимателен относно това за което се молим.

Ако ти имаш намерение, да определиш на ангелите какво точно искаш, по-добре е да си сигурен, че си прегледал внимателно списъкът на всичко, за което се молиш.

Така аз редактирах моето искане към Архангел Рафаел: „Аз не искам да кажа, да вземеш багажа толкова бързо, че той да падне от колата. Само моля, нека те да бъдат точно в колата за багаж.”

Аз си мислех, че аз бях покрила всичко основно в моето искане, но ангелите ме научиха, че те изпълняват нашите искания буквално. Когато вървях към мястото да взема една голяма количка за багажа, аз чух гласа на Михаил, викайки за помощ.

Огледах се и видях, че всичките наши четири куфара, бяха паднали от движещата се лента за багаж. За нещастие, тъй като те не паднаха едновременно, Михаил не можеше да вземе всичките веднага.

Така ние почакахме, докато нашия багаж извърви своето пътуване, върху огромната движеща се лента, в международното летище.

Ние и двамата имахме еднаква мисъл: „Следващият път, ние ще бъдем много по-внимателни, относно това, което искаме.”
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Didi

Пуснато наПуснато на: Чет Авг 28, 2008 9:14 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Това е цитат от книгата "Лекуване с ангели " ... аз все още си нямам съпруг Laughing Laughing
penka

Пуснато наПуснато на: Пет Авг 29, 2008 9:01 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Това да внимаваш какво си пожелаваш и аз съм му сърбала попарата! Very Happy От тогава някак си избягвам да си пожелавам нещо много силно, защото не знам дали правилно ще задам "машинния код". Човеците сме много глупави в това отношение. Като желаем нещо, изобщо не се замисляме за евентуалните последици и превъплащения на нашето желание.
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Авг 29, 2008 9:40 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Така е, но когато желанието е умерено и контролирано то няма да навреди на никого.

Опитай и ще видиш! Cool Laughing Razz Wink

Не те подстрекавам и не те подбуждам ...
Embarassed

Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 10, 2008 5:16 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Желанието за нещо може да ни изкуши да задействаме въображението си , когато не трябва и да го насочим в неправилната посока. Нали сте се наблюдавали, че когато пожелаем нещо, ние си го представяме в образи вече, но напр.в случая с багажите сте искали да побързате, да има незабавен резултат и в стремежа си да стане така както искате ви е обзело и страх-другата противоположност на желанието.
Но дали ангелите изпълняват буквално нашите искания-сега го разбирам! Rolling Eyes
taniuga

Пуснато наПуснато на: Съб Сеп 13, 2008 6:02 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Подхващам отново тази тема защото скоро четох книгата на Уолш "Разговори с Бог" и в книга 1 много добре е застъпена темата с желанията и молитвите.
Трябва не само да внимаваме за какво си молим или си пожелаваме, но и как точно до го правим.
Молитвата е изява на желание, но още с изричането започва процесът на сътворение и затова ако започнем да се молим с думите "искам еди какво си", то тогава започваме да сътворяваме процес на искане. И колкото повече се молим с "искам", толкова повече ни се дава искане, а не конкретното нещо, защото в молбата то не е основното, а се набляга на искането. Изявлението на искане вече е липсана нещо - значи се получава, че като казваме, че искаме нещо, то сътворяваме точно процесът на липсването.
Правилният начин да се молим за нещо е като благодарим предварително за него. Защо е така? Защото като благодарим ние вече сме приели вътрешно, че процът на сътворяването /изпълнението/ на желанието вече е започнал и подкрепен с вярата, че ще го получим ние го задействаме и ускоряваме.
Ето защо ако сме решили, че ще се помолим за нова работа например правилната молитва трябва да звучи "Благодаря ти Боже...Вселено..Творецо... за това, че скоро ще ми бъде предоставена възможност за нова работа !!!" По този начин процесът на съзидание се е задействал още от мисълта за нова работа и се потвърждава с изговарянето, благодарността внася благоприятни вибрации и е силно изявление към Бога...Вселената...Твореца.
Друго важно нещо е да не изказваме противоречивии неясни желания Например ."...Нова работа по специалността, о не точно по специалността но нещо горе-долу или някаква хубава работа...." Бог...Вселената ...Творецът не знае какво значи хубава работа . Това трябва да знаем ние и затова да сме конкретни.
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Нед Сеп 14, 2008 2:44 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Това са илюзии, taniuga!

Нито трябва да искаме, нито трябва да благодарим за нещо, което ни е необходимо - според самите нас.

Просто единственото нещо, което е необходимо, е да резонираме на вибрацията и честотата на Твореца.

Тук голяма рола играе отново ненасилственото несътрудничество.

Най-добре е да оставим нещата в живота просто да ни се случват - и нищо повече.

Как да разбирате това ли?!

Ами ... живейте живота, дишайте с любов в него и ще ви спохождат онези неща, от които наистина имате нужда, и които няма да ви навредят, и с които ще можете да се справите сами.

Какво по-добро от това?!

Алчни и ненаситни в алчността си желания ли?!

Лично аз изобщо не искам да чувам тази дума "искам" ... Evil or Very Mad

Защото всички само искат, а като разберат, че трябва да дадат освирепяват до пълно безумие.

А закономерните взаимозависимости в природата са на принципа - дай, за да ти дадат! Confused

Бог първо е дал, дал е на всичко съществуващо живот.

И го е направил с най-невероятната любов!

И ако човек отвръща, дава на всичко съществуващо около себе си подобна любов, т.е. дава същото това, което ни е дал Бог, и нищо не иска, то тогава нещата в живота ни се случват такива, каквито няма да ни вредят.

Не е необходимо да се превръщаме в просяци чрез молитвите си, както не е необходимо да се опитваме да самозалъгваме себе си и Бога, като му благодарим за неща, които желаем да получим напред във времето, като ги конкретизираме в измамната си благодарност.

Така само утежняваме още повече кармата си - това е.

Пуснато наПуснато на: Нед Сеп 14, 2008 8:17 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена е абсолютно права и го е казала толкова точно и ясно, че просто няма какво да се добави, или - коментира. Когато просто започнеш да живееш, а не да си обсебен непрекъснато от страхове и желания, тогава при теб идва това, което по право ти се полага да получиш от живота. Може и да не ти хареса, но това означава само, че все още живееш в измамната Матрица на желанията. Бог няма нужда от никакви хитрини от наша страна, нито пък от някакви глупави наши си мисловни постройки от типа: "ако аз така, то той - иначе..."
Didi

Пуснато наПуснато на: Нед Сеп 14, 2008 9:20 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Това ми звучи един вид като начин да надхитриш Бог в молитвата си ... да го изнудиш да ти даде това ,което искаш !

А това не е правилно ,защото всеки получава това ,което заслужава ! Smile
Didi

Пуснато наПуснато на: Нед Ное 02, 2008 11:12 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Животът е непрекъснат, затова и общението ни с Бога трябва да бъде непреривно - и когато сме будни, и когато спим.

Понякога молитвата на един човек е в състояние да донесе благо на хиляди хора. Молитвата на един човек е в състояние да премахне хиляди нещастия.

Молитвите на хората са необходими за сваляне на висши енергии от невидимия свят. Тези енергии се използуват за развитието на цялото човечество.

Молитвата има смисъл само тогава, когато излиза от дълбочината на душата. Тя не търпи никакви правила и никакви ограничения.

Когато се молите, никой не трябва да подозира това. Никой не трябва да знае как и кога се молите. Щом всички те виждат, че се молиш, това вече не е молитва, това е тщеславие.

Молете се с думи, които имат само едно значение. Такива думи са мощни. Във време на молитва ръководете се отвътре. Освен известните молитви, обръщайте се към Бога и със свои думи. Употребявайте онези думи и онзи език, които отвътре ви се диктуват. Механическата молитва не се чувствува. Всяка молитва трябва да се преживява. Молитва, отправена без Любов, светлина и свобода, няма крила. Тя не може да отиде при Бога и остава без смисъл.

Когато се моли, човек трябва да забрави всичко около себе си и да стане невидим. Целият свят трябва да изчезне пред очите му. Това значи молитва.

Беинса Дуно

Пуснато наПуснато на: Нед Ное 02, 2008 2:02 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Именно!

Трябва да се слееш изцяло с него ... света.

Така, че изобщо да не се различаваш, нито пък разграничаваш от всичко и всички в него.

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта