НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Апр 19, 2024 5:44 pm Вижте мненията без отговор
Промените в климата настъпват по-бързо от очакваното
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Ное 15, 2008 1:23 pm
МнениеЗаглавие : ????????? ? ??????? ????????? ??-????? ?? ??????????
Отговорете с цитат

Промените в климата настъпват по-бързо от очакваното

Промените в климата настъпват по-бързо от очакванотоГлобалното затопляне се засилва по-бързо от очакванията на специалистите, показва ново изследване, което международната природозащитна организация WWF публикува днес в доклада си “Промените в климата: по-бързи, по-силни, по-скоро”.

Последните проучвания показват, че Северният ледовит океан губи ледената си покривка с 30 години по-рано от предвижданията на Междуправителствения панел за промените в климата и ледът ще изчезне напълно между 2013 и 2040 година.

Броят и силата на екстремните циклонални вихри над Великобритания и Северно море ще се увеличи, което ще даде отражения върху скоростта на вятъра и бурите над Западна и Централна Европа.

Годишното количество валежи се планира да се увеличи в повечето части на Европа, което води до риск от наводнения и икономически щети. По Средиземноморието обаче продължителните суши ще станат често явление, а стопяването на ледниците в Алпите ще доведе до намаляване на енергията от ВЕЦ.

Неправителствените организации WWF, Greanpeace, Friends of the Earth, и Climate Action Network Europe призовават лидерите на ЕС и на държавите членки да престъпят към действия за 30% намаляване на емисиите от парникови газове в ЕС.

Също така те призовават ЕС да осигури съществена подкрепа включително и финансова на развиващите се страни за борба с климатичните промени за приспособяване и отрицателно въздействие, което може да се избегне.

В едно от най-завършените и последователни проучвания, правени до момента, публикувано от Earth System Science Center на университета Пен Стейт, се предлага фактически анализ за това какво всъщност е нивото на затопляне. Чрез анализиране на исторически и съвременни данни академиците откриват, че последните 10 години са били най-горещите за северното полукълбо на Земята от 1300 години насам.

Учените дори твърдят, че ако са били използвали по-спорните данни, събрани от пръстените на дървета, то резултатът е щял да се увеличи на 1700 години.

Но това е първото проучване, в което подобна информация е ненужна, като по този начин се елиминират голяма част от споровете за надеждността на изводите.

До този момент изследването предоставя може би най-неоспоримите доказателства, че на Земята се случва аномално затопляне. А с намаляването на слънчевата активност, най-вероятните виновници за промяната в климата са човешката дейност и другите оставащи потенциални причини.
---------------------------------------------
mysticolors.com

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov