НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Сря Апр 17, 2024 12:15 am Вижте мненията без отговор
Как да постигнете оптималното си тегло и да го запазите
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Дек 01, 2008 9:51 pm
МнениеЗаглавие : ??? ?? ?????????? ??????????? ?? ????? ? ?? ?? ????????
Отговорете с цитат

Проблемът с наднорменото тегло има най-често две основни причини: липсата на енергиен баланс и лошите хранителни навици. факторите, на които се дължи обаче, са много: пропуснатите хранения през деня, обедите на крак, свръх натовареният график, стресът, семейният живот...

Днес наистина не винаги е лесно да се храниш разнообразно и балансирано! Малко здрав разум ще ви позволи - чрез промяна на начина си на хранене, да повлияете на теглото и...на мисленето си.

10 основни идеи:

1. Опознайте себе си
Трябва да си направите лична равносметка и да сте наясно, че никой не качва "излишни" килограми без причина. Трябва да разберете защо точно сте напълняла. Това вече е началото на отслабването! Не трябва да се поставят невъзможни за постигане цели.

Задайте си още някои въпроси: "Мога ли да следвам тази диета за по-дълго време или ще я наруша след няколко седмици или няколко месеца?"; "Моментът подходящ ли е, за да се подложа на диета?"; " Нужно ли ми е наистина да отслабна?"...

Би било добре - на първо време, да си направите сама равносметка на положението.

2. Хранете се поне три пъти на ден...
Да следваш хранителен режим, означава да удовлетворяваш хранителните потребности на организма си, като му доставяш микроелементи, витамини и минерални соли, от които той има нужда. По този начин ще избегнете внезапното огладняване, анахроничните компенсации и най-вече - неуместните натрупвания под формата на мазнини.

3. Слушайте глада си
Качването на килограми може понякога да се дължи на лошото наблюдение на най-основните хранителни потребности. Неспособността да се прави разлика между глада и желанието да се яде е много често срещано явление.

4. Овладейте малките похапвания...
Малките похапвания могат да разбалансират сериозно както храненето, така и теглото, а дори и здравето! Трябва да разбере дали си похапвате, защото сте гладна, или го правите просто от удоволствие. Необходимо е да контролирате добре избора си на храна и да избягвате захарните изделия и по-мазните ястия. Помислете за хранителните добавки, които понижават апетита и оставят усещане за ситост.

5. Нужна е разумност за балансирания хранителен режим
За да отслабнете, трябва да знаете да ядете от всичко, но в определено количество, зачитайки своя апетит. Трябва да ограничите в известна степен някой храни и логично да предпочете пред тях други. По този начин ще имате нужда от по-малко липиди и прости глюкозиди, но от повече фибри, протеини, сложни глюкозиди и вода.

6. Следете начина на приготвяне
Някой начини за приготвяне на храна са за предпочитане: примерно на пара, на фурна, на уок, на грил, на хартия за печене, задушаване, краткотрайно варене...

7. Успявайте да се организирате
Приготвяйки менюто и листа за покупки предварително, добре е да избегнете безполезните изкушения и приготвената набързо храна. Може все пак да похапнете някое ястие по изключение или нещо непредвидено, за да си доставите удоволствие. За да се избегне демотивацията, не бива да се качвате на кантара повече от веднъж седмично.

8. Яжте бавно
Усещането за ситост трае само 20 - 30 минути след края на храненето. По време на този период може да хапнете доста повече от реалната нужда на тялото. Затова трябва да дъвчете добре храната - така също ще спомогнете за добро храносмилане без метеоризъм.

9. Не пресмятайте калориите
Не бройте безспирно калориите, които поглъщате, защото това е много задължаващо и социално неприемливо най-вече, когато сте навън. Като допълнение: тази мания ограничава безполезно незаменими ежедневно вещества (витамини, минерали, олиго елементи...), както и нужните ни да отслабнем вещества (протеини, бавни глюкозиди...). Настройте се за физическа дейност чрез растения, които ще ви помогнат да "изгорите" повече калории (зелен чай, гуарана...).

10. Съчетавайте правилно храните
Вместо да си забранявате една или друга храна, по-добре си дайте сметка, че може да си доставите удоволствие и да останете разумна, като съчетаете правилно отделните храни. Влакнините на някой храни (зелени зеленчуци, салатки, сухи зеленчуци... ) могат да забавят абсорбацията на мазнини, съдържащи се в други (пържени картофи... ) и затова изглежда разумно да се консумират съвместно. Някой хранителни добавки, които намаляват храносмилателната абсорбация на мазнини и захари, са полезни в "управлението" на случайните излишъци. Не на последно място, консумирайте захарни изделия за десерт, защото захарта, която съдържат, ще се "смеси" с останалата част от менюто и това ще промени тяхното въздействие.

А относно напитките, не забравяйте, че водата се съчетава добре с всички храни!
-------------------------------------------------
angelface-bg.com

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Апр 26, 2009 6:47 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Фибрите са част от растителните храни, които тялото ни не може да смели. Те преминават през хранителната ни система без да оставят калории, което е много здравословно за нас.

Фибрите помагат на движенията на червата и държат далеч някои болести. Карциногените се свързват с тях и преминават през червата по-бързо от нормално, намалявайки риска от рак на дебелото черво. Освен това, фибрите имат добро действие върху холестерола и по този начин ограничават риска от болести на сърцето.

Обществата, които консумират по-голямо количество богати на фибри храни са обикновено по-здрави. Въпреки че не всички причини за това са ясни, вероятно благотворното действие на фибрите се дължи на това, че те самите са по-здравословни от повечето други храни. И все пак, най-важното предимство на фибрите е, че помагат при отслабване.

Фибрите ни засищат по-бързо и остават в стомаха ни по-дълго от други вещества, които консумираме и по този начин забавят скоростта на храносмилане, което ни кара да се чувстваме нахранени по-дълго. Заради високото си съдържание на фибри, една филия пълнозърнест хляб може да се окаже по-засищаща, отколкото две филии типов хляб. Фибрите придвижват мазнините по-бързо през храносмилателната ни система и по този начин по-малко от тях се усвояват.

Месото и млечните продукти не съдържат фибри, както и рафинираните зърнени храни, при които фибрите са премахнати. За да увеличите приема на фибри, яжте повече натурални храни и по-малко обработени.

Някои добри примери за богати на фибри храни са:

Бобови растения(леща, грах, фасул)
Други зеленчуци
Плодове
Кафяв ориз
Зърнени(жито, овес, ечемик)

Продуктите, обозначени като “пълнозърнести” са произведени с пълни зърна, без значение дали са останали непокътнати като при овесената каша или смелени като при хляба, тестените изделия и зърнените закуски. Пречистените зърнени продукти като белият ориз и тези, които се ползват за производството на хляб и сладки зърнени закуски са с премахнати фибри и хранителни вещества. Те се превръщат в кръвна захар(глюкоза) толкова бързо, че причиняват рязък скок в нивото на инсулин. Това е знак за тялото ни, че обилно количество енергия е готово за ползване и че трябва да се спре горенето на мазнини, които вместо това да се складират като телесни.

И все пак, основното притеснение при рязкото повишение на инсулин не е в това, че тялото ни започва да складира мазнини. Каквото и да ядем, ако не изразходим енергията от него, то се превръща в телесни мазнини.

След рязкото покачване на нивото на инсулина следва и рязък спад, който ни кара да се чувстваме уморени и гладни отново. Този неприятен резултат ни кара да ядем повече сладки храни, а когато го направим, цикълът започва наново. Консумацията на храни богати на фибри помага да поддържаме нормално ниво на кръвната си захар.

Добавянето на повече фибри към менюто ви вероятно ще ви помогне да отслабнете и да подобрите здравословното си състояние, но го правете постепенно. Ако бързо повишите приема, може да си причините газове или диария.

Важно е да пиете много течности, когато започвате да приемате повече фибри. Въпреки че те са полезни за хранителната система, без достатъчно течности могат да причинят запек, вместо да ви помогнат.


otslabvane.us

_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Апр 29, 2009 7:43 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Не се плашете от целулита

Чисто и просто целулита е съхранени мазнини в тялото. Това, което го различава от „обикновните” мазнини в тялото ни са неравностите, които се появяват по кожата. Те са и причината толкова жени да го презират. Това е явление, което се развива най-вече при жените, тъй като е вследствие на произвеждането на хормона естроген в тялото. Появата на целулит може да бъде забелязана при оформянето на бедрата и задните части на жената през пубертета, а след това и при менопаузата. По-голямата част от жените прекарват една голяма част от живота си в агония и тревожни мисли относно начина по-който целулита пречи на нормалния им живот. Някои стигат до крайности, харчейки хиляди долари в опити да се отърът от него. Единственото, което рабират в последствие, обаче, е че само могат да го влошат!

Лечение
Лошата диета или циркулация на кръвта, както и липсата на упражнения могат да допринесат за появата на целулит по краката и дупето. Разбира се съществуват и множество различни видове лечения и медикаменти, за които упорито се твърди, че могат да излъжат природата и да премахнат целулита. Само че за абсолютно никое от тях не е доказано, че премахват целулита напълно и завинаги. Въпреки това анти-целулитните продукти оформят една просперираща индустрия за милиони долари, която не оправдава очакванията и вложените средства на хиляди жени по целия свят. Това, което жените не осъзнават, е че няма как да премахнат целулита, поради простата причина, че той е напълно нормален и естествен за женското тяло и организъм. Огледайте се когато сте на плажа. Ще забележите, че почти всички жени имат целулит до една или друга степен, без значение колко са пълни, високи, дали са стари или млади. И това е защото е абсолютно нормално, а не нещо, което трябва да се третира.

Какво да направите
Ако се чувствате зле от факта, че имате малко целулит по бедрата или дупето е нужно да осъзнаете, че не той е причината да сте недоволни. Всичко се дължи на нагласата, за тялото което имате. Дори и да нямахте проблем с целулита все от нещо друго ще сте недоволни и ще искате да промените в него. Тайната е да се обичате малко повече, да се научите да се харесвате такива каквито сте за да се чувствате пълноценни, доволни и горди със себе си и своето тяло. Така няма да отбягвате живота заради неоснователни притеснения и комплекси, а ще го живеете на пълни обороти. И все пак опитвайте се да правите редовно упражнения. Така ще поддържате теглото си здравословно, ще стимулирате циркулацията и ще произвеждате повече хормони на щастието, което ще Ви накара да се чувствате на гребена на вълната. Хранете се здравословно и пълноценно и пийте много вода.


celulit.eu

_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov