НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Апр 16, 2024 6:19 pm Вижте мненията без отговор
Учените изясниха какво е разрушило Содом и Гомор
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Ное 15, 2008 12:52 pm
МнениеЗаглавие : ??????? ???????? ????? ? ????????? ????? ? ?????
Отговорете с цитат

Британски учени изясниха, че надписа на древна глинена плочка, над разшифроването на която се мъчили 150 години, е свидетелство на човек, станал очевидец на падането на астероид, който станал причина за разрушаването на Содом и Гомор.

Плочката е намерена от Хенри Лейард в средата на XIX век в руините на библиотеката на царският дворец в Ниневия. Учените считат, че това е копие на запис на шумерски астроном. Той описва астероида като “приближаващо се каменно кълбо”, което “стремително се носи” по небето.

Изследователите, които са успяли да разшифроват клинописа на плочката, предполагат, че описаният на нея астероид е бил по-голям от половин миля (повече от 800 метра) в диаметър. С помощта на компютър бил възстановен облика на зведното небе отпреди няколко хиляди години и учените успяли да се пренесат в последните нощни часове на 29 юни 3123 г. пр.н.е.

Съхранени са само половината от нанесените върху плочката знаци и оцелелият текст споменава за астероида. Останалите записи фиксират разположението на облаците и съзвездията. За последните 150 години са правени пет неудачни опита да се преведе плочката.

“Tова е забележителен отчет на наблюдения и великолепно научно описание” казва Марк Хемпсел, учен от Бристолският университет, който успял да открие ключа към надписа на плочката. Според него размерът и траекторията на стероида указват, че той се е врязал в австрийските Алпи, в района на Кефелс.

Той е оставил след себе си ивица от разрушения с катастрофални последици. Около две трети от астероида във вид на отломки са се устремили по-нататък от посоката на неговото движение: разтопената до 400 градуса по Целзий (752 по Фаренхайт) материя убивала всичко, което се изпречвало по пътя и. Опустошени са били около 1 милион квадратни километра повърхност, а силата на удара се съпоставя с взрив с мощност 1000 тона тротилов еквивалент.

Според думите на изследователя, стълкновението с астероида обяснява произхода на откритите в Кефелс следи от древно свличане на отлагания с ширина 5 километра и дълбочина 500 метра. Хемпсел казва, че разрушения от такъв тип и мащаб са отразени в повече от 20 древни мита, в това число и в старозаветната история за унищожаването на Содом и Гомор, в древногръцкият мит за сина на Хелиос – Фаетон, който несправил се с управлението на небесната колесница на баща си, паднал в река Еридан.

Според Библията древните градове Содом и Гомор са разрушени от Бог заради греховете на жителите им. В Стария завет се твърди, че те практикували извратен обичай да изнасилват гостите на града.

Според написаното в “Битие” праведния Лот бил посетен в дома си от два ангела. Извратените жители поискали от него да им ги предаде, но Лот предложил дъщерите си на тълпата и отказал да предаде ангелите. В гнева си Бог спасил Лот, но подложил на “огън и жупел” покварените градове.
-----------------------------------------------------
mysticolors.com

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov