НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Ное 22, 2024 8:10 pm Вижте мненията без отговор
Потресаващи доказателства за минали прераждания
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
Didi

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Чет Апр 09, 2009 7:02 pm
МнениеЗаглавие : Потресаващи доказателства за минали прераждания
Отговорете с цитат

Живеем в материален свят и ни е малко странно, че може да има и нематериален,духовно извисен живот в който можем да усещаме и чувстваме с други свои възприятия.

Може ли духът ни да се прероди в друго тяло? Това е въпрос, който всеки от нас си задава и тайно се надява да е истина.

Реинкарнация -произлиза от латински- (лат. re, “отново + in, “в” + caro/carnis, “плът”.Човек може да се върне в предишен живот чрез хипнотична регресия.Регресивната терапия е метод, с помощта на който, човек, потънал в дълбока хипноза, е способен да погледне в далечното минало и да разкаже за него. С помощта на регресивната терапия могат да бъдат излекувани стари психически, а даже и физически травми от миналото.

Повечето религии, древни или по-нови, включват прераждането в доктрините си. Преселването на душите, т.е. палигенезията, съставлява дори основата за много от тях. Цикличната материализация на душите е приемана от ориенталците, индусите, будистите. Философи и писатели от различни епохи приемат прераждането - Питагор, Лао Дзъ, Платон, Гьоте, Шопенхауер, Флобер, Торо са само част от тях. Специалистите разграничават няколко теории за живота след смъртта. Според една от тях смъртта е крайната точка на съществуването на хората. Това се нарича “анихилация”, т.е. окончателно унищожение. “Щом си мъртъв - мъртъв си”, отсичат защитниците на теорията.

Според друга теория пък никой не може да каже какво се случва с човешката душа след смъртта. Това надхвърля човешкото познание. Много хора обаче вярват, че смъртта не е крайната спирка на съществуването ни. Човек отново и отново се връща на земята в друга форма или в тялото на друга личност. Истината вероятно е някъде там.

За да не бъдем голословни нека да приведем факти с цел ,всеки сам да прецени дали всичко това е някаква фантазия,или е реално.

Повечето религии, древни или по-нови, включват прераждането в доктрините си. Преселването на душите, т.е. палигенезията, съставлява дори основата за много от тях. Цикличната материализация на душите е приемана от ориенталците, индусите, будистите.

Философи и писатели от различни епохи приемат прераждането - Питагор, Лао Дзъ, Платон, Гьоте, Шопенхауер, Флобер, Торо са само част от тях. Специалистите разграничават няколко теории за живота след смъртта. Според една от тях смъртта е крайната точка на съществуването на хората. Това се нарича “анихилация”, т.е. окончателно унищожение. “Щом си мъртъв - мъртъв си”, отсичат защитниците на теорията.

Според друга теория пък никой не може да каже какво се случва с човешката душа след смъртта. Това надхвърля човешкото познание. Много хора обаче вярват, че смъртта не е крайната спирка на съществуването ни. Човек отново и отново се връща на земята в друга форма или в тялото на друга личност. Истината вероятно е някъде там.

През март 1983 година австралийската телевизия излъчва предаване за прераждането, което приковава към телевизионните екрани зрители от целия зелен континент и потриса всички, включително и отнасящите се с недоверие към реинкарнацията. В “Опити на тема Реинкарнация” четири случайно избрани домакини от Сидни, под хипнозата на Питър Роузер, направили пътешествие с векове назад във времето.

Една от тях, Синтия Хендърсън, си спомнила свой живот, в който била френска аристократка. При това в речта си тя използвала изрази, които не се употребяват във Франция повече от няколко века. Синтия разказала, че замъкът, в който е живяла, бил разположен недалеч от малкото селце Флер. Въпреки че жената никога не е била в Европа в сегашния й живот, тя без затруднения завела снимачния екип до мястото, където и до ден днешен стоят развалините на замъка.

Друга жена - Хелън Пикъринг - под хипноза си спомнила, че по-рано е била мъж на име Джеймс Берне, родил се в шотландския град Дънбар през 1801 год. Впоследствие били открити сведения, че такъв човек действително е съществувал.

В доказателство Хелън нарисувала план на колежа Маршал в Абърдийн, който - това се оказало абсолютно вярно – Берне е посещавал. Зданието, намиращо се в момента на мястото на колежа, се отличава от рисунката на мисис Пикъринг. Самата рисунка обаче има поразителна прилика с планове на сградата, намерени в архивите на шотландския колеж и датиращи от годините на обучението на Берне.

Изключено е мисис Пикъринг да е била запозната с архивните данни, малко вероятно е и да е проучвала жизнения път на шотландец, живял в деветнадесети век.

През 1983 година теорията за реинкарнацията получава още едно явно доказателство, този път идващо от Англия.

Ливърпулският хипнотизатор Джо Китън е провел няколкостотин експеримента по връщане в предишни животи, когато се среща с лондонския журналист Рей Брайън. “Ивнинг пост”, където работи Брайън, му поръчва серия материали за паранормалните явления. Журналистът решава да посвети един от тези материали на реинкарнацията. Той моли хипнотизатора да го върне в предишен живот, за да може да опише собствените си усещания. Макар Брайън никога досега да не се е подлагал на хипноза, Китън решава да удовлетвори молбата му. Този случай се оказва един от най-удивителните в практиката на Китън.

Под хипноза Брайън си спомня няколко свои минали животи, включително и този, в който е войник на име Робин Стафорд. Стафорд се сражава в Кримската война, след което се завръща в Англия и става лодкар на Темза. По спомените на Брайън, Стафорд се е родил през 1822 година в Брайдхелмстън (Брайтън) и се удавил през 1879 год. в Ист-Енд, Лондон.

По време на този експеримент лондонският журналист започва да говори с по-нисък глас и с типичен ланкастърски акцент, типичен за Северна Англия, където Стафорд прекарва по-голямата част от живота си. Всичко това е толкова невероятно, че присъстващите по време на експеримента членове на екипа на Китън – Андрю и Маргарет Селби, решават да намерят документално потвърждение за съществуването на този човек.

Късметът им се усмихва: в библиотеката Гилдхол, Лондон, те намират списък на ранените и убитите в Кримската война. Сред тях е и сержант Робин Стафорд, по онова време служещ в 47-ми ланкастърски пехотен полк. Той е ранен в ръката в незначителна престрелка по време на обсадата на Севастопол.

В архивните документи има сведения и за по-нататъшната кариера на сержант Стафорд – той е награден с медали за храброст и се уволнява по здравословни причини. По време на следващия сеанс Рей Брайън сам разказва всички открити от семейство Селби подробности. Датата, мястото и названието на битката, посочени от “Стафорд”, както и други периоди от неговия живот, са абсолютно верни.

След като прекарват няколко дни в Генералното бюро за регистрации на раждания, смърти и бракосъчетания, Андрю и Маргарет най-накрая намират смъртния акт на Робин Стафорд, където пише, че смъртта действително настъпва от удавяне (дали от нещастен случай или по друга причина, не е установено), и че Стафорд е погребан в гробището за бедняци в Ист Хам. Датата на смъртта е точно посочена от Рей Брайън по време на сеанса.

За да опровергаем възможността за реинкарнация, трябва да си отговорим дали са могли тези факти да станат известни на журналиста. В дадения случай, възможността за криптомнезия (да вземеш желаното за действителност) е практически изключена, тъй като подробностите от живота на този войник не са били известни на широката публика.

Ако не предположим, че Китън и компания са изфабрикували целия този материал, то завръщането на ветеран от Кримската война в тялото на телевизионен журналист от двадесети век ще ни се стори крайно невероятно!

---------------

goreshto.net

Пуснато наПуснато на: Чет Апр 09, 2009 7:09 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Някои да има идея дали този метод е верен http://astrosite.org/razkrivane_na_minali_jivoti.htm ?

А някои да се е опитвал да разбере какъв е бил в миналия си живот ?И ако ДА ,то по какъв начин ,какъв метод е използвал ?

Още "стрелям" на посоки ... лутам се ... пък да видим ще открия ли старата Дидочка Laughing !

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Апр 09, 2009 7:32 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Разбира се, че е вярно!

Оууу ... имам страшно много спомени от минали прераждания - естествено.

Но не са свързани с особено приятни изживявания ... Confused Rolling Eyes

Някои си "спомням" чрез съновидения и сънища, други просто така, трети със съответното дежавю, в четвърти направо се натъквам на срещи от минали животи с хората, с които съм живяла тогава ... много малко от тях са ми приятни, което означава, че те са ми причинявали не чак до там добри неща ... Confused Sad Crying or Very sad

Пуснато наПуснато на: Чет Апр 09, 2009 7:55 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Мисля, че такива таблици са за забавление, срещала съм и други подобни, например за времето /година, епоха/, когато сме пребивавали, но не пречи да си проверяваме по тях - любопитно е. Wink

Според посочените в линка, аз съм била мъж /което си го усещах и сама/, живял в България, Суринам или Вавилон, със забавна професия, което е логично от изброените - банкер, юрист, посланик, държавник, дворцов поет, да е последната, имайки предвид, че съм била и "Любител на изкуството. Цени красивото. Изразява се живо и точно. Има дар слово. Мечтател по природа. Служи си с факти. Приятен събеседник". Всъщност малко си противоречат, та може освен поет да съм била и държавник или посланик.
Това доколкото успях набързо да прогоня нещата, може и някъде да съм сгрешила. Wink

Все пак доколкото ми е известно не е добре да ровим в миналите си прераждания от чисто любопитство, освен ако няма сериозна причина - преодоляване на някаква фобия или проблемни взаимоотношения с близък, за които се предполага, че са се зародили в предишен живот и в настоящия изчистваме нещата. Не ни е дадено да помним, зада можем да отработим кармата си необременени от предишните спомени, в противен случай ще действаме предубедено и може да допуснем вредни за нас и другите грешки.

Това Маг Живин много подробно го беше обяснил в предишни дискусии по темата преди около 2 години. Cool

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Didi

Пуснато наПуснато на: Чет Апр 09, 2009 8:18 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Напоследък съм се "разровичкала" Laughing по темата и ми е много интересно какви съм ги вършила преди !

Та интересното е че според таблицата съм била жрец в храм или оракул Laughing Не казвам ,че 100 % е така , но си спомням ясно един сън в които ме наричаха Ирина или Ирен и бях в един храм ... няма да го обяснявам сега ... та възможно е този сън да е именно такъв спомен от минало мое прераждане !

Ако таблицата наистина е вярна ... и моите изчисления , то в такъв случаи обяснява много от моите сънища ! Very Happy

Има различни методи ,за да си припомним миналите ни животи и един от тях беше чрез хипноза и разни мп3-ки и звуци и т.н. Аз лично съм много против това ... Вашето мнение ? Някои опитвал ли е ?

Още един въпрос - От какво зависи кога отново ще се преродим ?Чакаме ли нещо или си има някакви закони ?

Пуснато наПуснато на: Чет Апр 09, 2009 8:31 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

За съжаление не можех да открия темата от преди, но точно по този повод, че потребителите тогава много се разровичкахме се пусна и като пояснение тази статия. Беше обяснявана логиката защо не помним какви сме ги вършили, с кого и какво на нас са сторили хора, с които и сега сме свързани. За това не бива да се подлагаме на регресивна хипноза заради едното любопитство. В краен случай може при разрешаване на проблем, който ни пречи по един или друг начин да живеем нормално - травма от минал живот може да затормозява настоящия например. А и ако помним всичко съзнанието ни ще бъде много обременено - ние живеем тук ои сега. Вярно, че времето и пространството са наши измерения и всичко съществува едновременно, но ...това е друга тема и не съм много компетентна как да го обясня. Embarassed

По въпроса конкретна личност от миналото Аудан си е решил дори точно кой е бил, сигурно ще го напише пак тук подробно Laughing Wink

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Чет Апр 09, 2009 8:35 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Didi написа:
Напоследък съм се "разровичкала" Laughing по темата и ми е много интересно какви съм ги вършила преди !

Пушила си"трева", посрещайки 1-ви юли край някой морски бряг сред купища бири...

Пуснато наПуснато на: Чет Апр 09, 2009 8:38 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Това щях да си мисля, че съм го правила и аз, ако не бях вече родена по хипарско време. Само дето ритуала с "Джулая" май си е нашенски патент. Виж, на Уудсток може да е била, май ти точно тогава си се родил. Laughing Wink

kati

Пуснато наПуснато на: Чет Апр 09, 2009 9:48 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Сега се разрових в първите теми от раздел "Карма..." - една от причините за откриването на раздела на времето беше и да се дискутират тези въпроси - доста интересни разговори сме водили по темата за прераждането, спомените, причинно-следствените връзки, дежа вю и пр. - хем забавни, хем поучителни. Wink

Диди, ако имаш време прегледай ги /сигурна съм, че си ги чела и преди/, може да ти помогне да си отговриш на някои въпроси или поне ще имаш приятно и полезно четиво. Wink

D_G

Пуснато наПуснато на: Пет Апр 10, 2009 8:41 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ха, тази таблица, наистина в общи линии се оказа интересна и съдържа истини.Опитах се да налучкам нещата, преди да прочета какво пише и познах, че съм починала от естествена смърт.Хобитата ми също са изредени в характеристиките ми. Very Happy
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Съб Апр 11, 2009 12:36 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Таблиците са верни, макар и непълни.

Има още много от тях, изчисленията им са доста сложнички, но ... са верни, или приблизително верни, защото в детайли не могат да дадат инфо.

Пуснато наПуснато на: Съб Апр 11, 2009 12:53 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз също преди около 10 дни попаднах на таблиците в посочения от Диди
сайт. С една приятелка направихме изчисленията за нас и наши близки, за около 10 човека, хора които познаваме добре. Направи ни впечатление, че бившите професии на хората сега са оказали влияние на предпочитанията и начина им на живот. Например съпругът ми по таблиците е бил алхимик или парфюмерист, и сега има склонност към точно дозиране или премерване. При него няма грешка когато стова въпрос за точен брой или определено количество, дори и за елементарни предмети и неща. При мен се получи смърт от делириум тременс или естествена смърт и аз съответно си обяснявям осъдителното ми отношение към хора, склонни към злоупотреба с алкохол. Озадачи ме само , че предходното ми прераждане е било в 575 година, следователно много време не съм се прераждала.
Маг Живин

Пуснато наПуснато на: Съб Апр 11, 2009 9:43 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

taniuga написа:
...Озадачи ме само , че предходното ми прераждане е било в 575 година, следователно много време не съм се прераждала.

Доста разумен ход от твоя страна. Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Съб Апр 11, 2009 11:42 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Според таблицата майка ми е била вещица ... Laughing Ако правилно е изчислявала Smile

Аз също изчислих според таблицата за един мои познат по негово желание разбира се ! Сегашния му живот няма нищо общо с прдишния ... !

Имах прекрасна среща тази вечер с едни таролози ... беше красиво ... та от разговора с тях стигнах до извода ... няма значение днес или утре ... сега е преход ,миналото е минало ,сега е време да изчистим миналото ... !

Сегашния ни живот е до болка ограничен ,толкова много ,че не си струва нищо ,освен уроците ... ако нямаше уроци и това не беше смисъла на този наш преход ... то просто нищо нямаше да има смисъл !

Пуснато наПуснато на: Вто Апр 14, 2009 11:17 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А за майка ми се оказа, че е много стар дух, който се изпращал на земята със специална мисия учител.Най-интересното е, че на времето тя е мечтала да стане учителка, но по стечение на обстоятелствата не е успяла за съжаление.Все пак работи в просветата обаче.
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта