Автор |
Съобщение |
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
|
Пуснато на: Пон Юни 01, 2009 2:30 pm
Заглавие : Подсилване на имунната система
|
|
|
В 2 л вино се слагат 250 мл мед и 300 г настърган лук, кисне 10 дни на хладно и тъмно, после се прецежда. Пие се по 1 суп. л. 3 пъти на ден преди ядене.
Това средство усилва имунитета и пази организма от инфекции.
Смесват се:
300 г. цвят невен
100 г. цвят бял равнец
100 г. листа коприва
На 250 мл. вода се слага 1 ч.л. от сместа. Билките се запарват с кипяща вода и се оставят за 0,5 - 1 час. Изпива се по 1,5 - 2 л. дневно, подсладено с мед (или вместо вода).
Рецепти от бъз
Сок от пролетен бъз (със захар)
25 съцветия от бъз се заливат с литър студена вода. Престояват на студено 24 часа. Прецежда се сока и се добавя 1кг захар. Бърка се, докато се разтвори хубаво захарта и след като добре се разтвори захарта, се добавя едно пакетче лимонтозу. Налива се във добре измити и подсушени шишета или буркани. Може да се сложат няколко зърна ориз и сокът ставаше газиран.
4) Сок от пролетен бъз (без захар)
Около 20 цвята бъз, 1 лимон и 7 л вода. Лимонът се изцежда или намачква заедно с цвета на бъза, залива се с водата и се оставя в хладилник да престои около 24 часа. След което се прецежда и напитката е готова за консумация.
5) Чай от бъз
]От цветовете се приготвя запарка (чай), като 2 чаени лъжички цветове се заливат с 250 мл вряща вода. Оставя се за 10-15 мин., след което се прецежда и се пие на глътки.
По други указания
2 супени лъжици цвят; 1 супена лъжица от останалата част на билката се слагат в 500 мл вода. Ври 5 минути (цветът се залива с вряла вода). Пие се по 1 винена чаша преди ядене 4 пъти дневно.[/size]
Воден извлек от бъз
През последните десетилетия широка популярност придоби приготвянето на воден извлек и сироп от цветовете на бъз
15 пресни съцветия се накисват в 3 л вода за една вечер, течността се прецежда и се пие затоплена
Сироп от черен бъз
]Берем го през края на август, началото на септември. Веднага се намачква (да се използват домакински ръкавици, цапа много), прецежда се през марля, след това се налива в бутилки и се смесва със захар 1:1. Така приготвен, се съхранява в хладилника, макар че би трябвало и извън него да не му става нищо. Някой не го мачкат, а слагат ред бъз, ред захар и после прецеждат сока. Взима се сутрин преди ядене по 1-2 ч. л.). Става и с мед.
Общо усилване на организма (Рецепти на П. Димков)
500 г чист пчелен мед, 20 ядки от сладки бадеми и 20 листа индрише (предварително счукани на кашичка), 1 суп. л. мащерка (стрита на прах) и 3 лимона (смлени целите – с кората, но без семките). Всичко се размесва добре с меда и се взема по 1 суп. лъж. сутрин, обед и вечер, 20 минути преди хранене.
Продукти
- 1 буркан мед Омния (това е 1200 г) мед, най-добре от черния – Манов или полифлорен;
- 4-5 пръчки пчелен клей (около 10 см дълги);
- 1 пакетче пчелен прашец (пакетчетата на пазара са горе-долу с размери 11х11 см). Смила се в мелачка за кафе;
- около половин каф. л. пчелно млечице (Едно шишенце от 20 г се разделя на 2 и се ползва само половината за една доза);
- половин пакетче масло от 125 г (значи около 60 грама, слага се, за да може да се разтопи, иначе пчелния клей остава на парчета).
Приготвяне
Нарязват се пръчките прополис (пчелния клей).. В тенджерата (най-добре в тефлонова, за да не залепва) се разтапя маслото, добавят се парченцата прополис и се бърка непрекъснато, докато стане на кашичка. Дърпа се от огъня и веднага се добавя всичкия мед, като се бърка непрекъснато, докато се смеси добре с прополиса. После се добавя пчелния прашец и пак се бърка. Накрая се прибавя и пчелното млечице. Всичко хубаво се обърква с лъжица, разделя се в 7 бурканчета от детска храна (като обем); идва някъде до 2/3 от бурканчето. Всеки ден се консумира едно бурканче по следния начин - 1/3 от сместа се разтваря с вода и се изпива около половин час преди ядене. Така три пъти на ден. Медът най-добре се усвоява на гладно.
Това обаче не се прилага при хора и с най-малко съмнение за алергия, защото е доста силничко. Предполагам, че и при хора с диабет също не се прилага.
Подсилване на имунитета (Петър Димков-внук)
Рецепти
Алое (трионче), мед и червено вино
Сутрин, обед и вечер 20 минути преди ядене да се взема по една супена лъжица сироп от алое арборесценс (трионче). Вземат се 15 - 20 зелени листа на обща тежест 200 г, махат им се бодлите, смилат се на каша, прибавят се по 500 грама чист пчелен мед и чисто натурално червено вино. На водна баня ври 30 минути и като изстине, се прецежда през тънка кърпа, чрез изстискване. Държи се на студено, за да не вкисне.
Пресни яйца, лимонов сок и небетшекер
Сутрин, обед и вечер, 2 часа след ядене, да се взема по 1 супена лъжица от едно от дадените по-долу средства:
Настойка от 9 пресни яйца, измити и залети в подходящ буркан със сока на 13 лимона, така че да се покрият с 0,5 см сок, киснат в него 3-4 денонощия, докато се стопят черупките, след което се изваждат ципите на яйцата. Разбъркват се добре с вилица и се добавя 200 г небетшекер, счукан на ситно. Добавят се и 2 супени лъжици коняк да не вкисне настойката. Държи се в хладилник.
Сироп от узрелите зърна на полския бъзунек (самбукус еболус)
В буркан от 5 литра се нареждат зърна на дебелина около 2 см и 1 ред ситна захар и т.н. до горе, като най-горния ред е захар с дебелина 6-8 см, за да не вкисне. Отворът се завързва с тънка кърпа и стои на слънце 10-15 дни, докато захарта се стопи. Прецежда се през тънка кърпа, чрез изстискване, налива се в бутилки, чиито отвори се завързват с кърпи, вместо тапи и се държат на студено."
За имунната система – дестилирана вода и сироп от черен бъз
Ще допълня, че е добре да си направите и вие сироп от черен бъз. А дотогава нека да започне да пие дестилирана вода (от аптеката – продават я по 5 л за 5 лв, може да се намери и по-евтино). Първата чаша (250 мл) се пие сутринта, веднага след събуждане, като в нея се разтваря 1 чаена лъжичка хлебна сода (за да се алкализира организма). След това се пие пак по 1 чаша (но вече без сода) – 10-ина минути преди всяко хранене. Вечерта, преди сън, се пие последната чаша.
Когато си направите сиропа от бъз, схемата с дестилираната вода продължава, но тя се пие преди хранене, а сиропът от бъз (1 ч. л.) – след хранене.
Това е. Сега се сещам, че някой май беше споменал, че се продава сироп от черен бъз в аптеките.
Рецепти с алое
2 л вино „Гъмза”
1 л алое вера
Смесва се и преседява в хладилник 7 дни, пие се по 1 лъжица преди хранене
С алое, мед, масло и пчелни продукти
120 ампули алое
1 компотен буркан мед
1 кутийка пчелен прашец
1 флакон пчелно млечице
30 г прополис
1 пакетче краве масло
Приготовление
Прополисът и кравето масло се стапят на водна баня, пчелният прашец се смила в кафемелачка, всички продукти се смесват с меда (без ампулите алое)
СУТРИН 2 ампули алое+1 чаена лъжичка от сместа 30 мин. преди ядене
ОБЕД 1 чаена лъжичка от сместа
ВЕЧЕР 2 ампули алое +1 чаена лъжичка от сместа
Приема се един месец и след това един месец се почива
Алое (трионче), ракия и мед (древна изпитана източна рецепта)
От двата вида – „алое вера” и „алое аборисценс”. Листата на първото излизат всяко от пръстта в саксията, а второто представлява висок стрък и листата излизат от него.
Та според нея растението трябва да е най-малко 5-годишно и 5 дни неполивано. Изчистените от бодлите листа (300 г), се нарязват наситно и се стриват в глинен или дървен съд с дървено чуканче. Прибавя се 50-100 мг силна домашна ракия и мед на вкус. Изрично е посочено, че количествата на съставките не са от значение. Ракията се слага за консервиране, а медът – за вкус. Преди да се сложи меда, сместа може да се прецеди, ако човек не може да приема люспите. Аз го приемам по една супена лъжица, без да го прецеждам. Не е неприятно. Съхранява се в хладилник в неметален съд.
За други съставки не се споменава.
Правя го по един път годишно, през зимния период, като антиоксидант.
Рецепта с алое, мед и червено вино
150 g алое листа
350 g червено вино над 17°
250 g медПодсилване на имунната система след химио- или лъче- терапия
Листата се измиват, подсушават се лист по лист много добре (алоето да е на възраст 5-6 години и да не е поливано поне 9 дни, когато му се режат листата). Завиват се в чиста хартия и се оставят завити в хладилника 12 дни. След това се смилат с неметална сокоизстисквaчка. Сока и кашата се смесват в стъклен буркан, добавя се виното, разбъркваПодсилване на имунната система след химио- или лъче- терапия се и се оставя 5 дни в хладилника (бурканът да е затворен). Като минат 5-те дни, се прецежда през пластмасова цедка и се добавя меда. Разбърква се добре и се пие три дни сутрин, обед и вечер по една суп. лъжица, а после само сутрин и вечер, също по една лъжица.
Лечението се провежда 3 месеца (съответно дозата сеподновява)
Рецепта за подсилване на организма
1 кофичка кисело мляко (с жива закваска)
1 суп. лъжица мед
30-40 гр. орехи
1 суп. лъжица пектин на прах
малко канела
Балсам от орехи
За приготвянето му, прилаган при рак и други болести, са нужни 100 г смлени зелени орехи, 500 мл 33-37% пшеничен спирт (може и 80-90% чист медицински спирт). Смесват се, налива се в бутилка и се държи на слънце 2 седмици, после се прецежда, прелива се в съд, който се затваря добре с капачка (не тапа) и се съхранява на прохладно. Може да се използва като хранителна добавка..
- за възрастни с тегло около 50-70 кг се взима 3-4 дневно преди ядене по 10 г (2 ч. л., като се разтваря добре в 200 мл вода (една водна чаша). Добре е да се потенцира, т.е. да се разбива добре преди всяко вземанепъти около 50-60 пъти (както в хомеопатията); при тегло 70-90 кг – по 15 г в 200 мл вода.
- за деца – по 1 капка за всяка година (10-годишно дете – 10 капки).
Пие се бавно, на малки глътки за около 15 мин., на гладно. За разреждане трябва да се използва охладена кипнала вода. Трябва да се започне с по-малка начална доза
І ден – 1 капка в 100 мл;
ІІ ден – увеличава се двойно, докато се достигне максимално допустимата дозировка.
Продължителността на един курс е 2-3 седмици, после се прави почивка от 1 седмица и се започва отново. Общата продължителност на терапията може да стигне до 6 месеца, а в някои случаи до 1 година.
Балсамът се приема в следните случаи:
-за укрепване на изтощени хора;
-за повишаване на имунитета (особено при рак);
- за подобряване на храносмилането (необходимо е за профилактика на рака на стомаха);
- за зарастване на рани (и профилактика на рак на кожата);
- при атеросклероза и високо кръвно налягане;
- при хиповитаминоза и авитаминоза (недостатъчно витамини), при болки в корема, глисти, нередовен цикъл, анемия, алергии, фурункулоза, екземи.
Добър е за профилактика на широк спектър онкологични заболявания. Често се предписва за възстановяване след операция, за преодоляване на последствията от лъче- и химио- терапия. В умерени дози благотворно влияе на ръста и развитието на децата.
Настойки и отвари от плодовете и преградките на гръцкия орех, а също и на черния орех много ефективно прочистват организма от радионуклеотиди и са добра профилактика против рака.
Рецепти с чесън
Пресен чесън
Най-важното при употребата на пресен чесън е той да бъде нарязан на ситно и да престои 15мин преди употребата. През това време се активира и отделя алицинът – най-ценната съставка на чесъна. Докато е цяла, скилидката съдържа алицин, който само след отстраняване на обвивката и нарязване се превръща в естествен растителен антибиотик. След това в употребата му няма ограничения – може да го добавяте в супи и ястия, защото е устойчив на висока температура. Но използването му цял намалява силно ползата му (това се отнася и до лука).
Минималната доза от това “лекарство” е 2-3 скилидки чесън на ядене. Те са достатъчни за да повлияят на имунната система и сърцето, да предпазят кръвоносните съдове от натрупване на плаки, да понижат кръвното налягане. Ако не можете да го консумирате директно поради вкусови или други причини, може да добавите 1 л. мед. За сваляне на свръхтегло, много ефективна е комбинацията на кисело мляко с чесън. Да се използва естествено кисело мляко с пробиотици – заедно с чесъна то действа като антибактериална инжекция.
Рецепта с чесън и лимон
Залейте с 500 мл вряла вода един смлян с кората лимон и настъргана наситно глава чесън. Покрийте с марля и оставете за 4 дни на стайна температура. След това прецедете и пийте по 50 мл всяка сутрин, 15 мин. преди закуска. За деца дозата е наполовина.
Рецепта с чесън, мед и лимон
Към 1кг мед добавете сока на 10 лимона и 10 смлени глави чесън. Смесете добре, затворете съда с плътен капак и го оставете 1 седмица на тъмно и прохладно място (напр. на долната лавица на хладилника). Дозата е 4 чаени лъжички един път дневно. Сместа е достатъчна за два месеца.
Рецепта с чесън и камфорово масло
Смесете камфорово масло с добре смлян чесън в съотношение 1:2. Оставете да престои 4 дни, а след това прецедете и масажирайте местата, засегнати от артрит – подутината изчезва много скоро, болката намалява. Ръцете и краката масажирайте отдолу нагоре, а ставите - с кръгови движения.
Коприва
Наред с другите й полезни свойства, тя увеличава излъчването на пикочна киселина чрез урината.
Чай от коприва, освен че действа най-вече кръвопречистващо, има и много други ефекти. Пречиствайки кръвта, повишава нейните качества й и оттам идва оздравителното й действие.
Рецепта:
2 суп. лъжици коприва във 0,5 л вряща вода се вари около 15 мин. Стои така, докато се охлади, прецежда се и се пие 2 пъти на ден преди хранене.
Подсилване на имунната система след химио- или лъче- терапия
2 г.мумийо се разтваря в 10 с.л.топла преварена вода.пие се на гладно 10 дена.Следващите 10 дена разтвореното мумийо се пие по същия начин,но още 2 г. се разтварят в 6 ч.л. мед и сместа се приема 3-4 часа след вечеря.Прекъсва се 10 дена и след тях следва приемане на вода и меден разтвор.След пауза от нови 10 дена лечението се повтаря.За да се получи траен и пълен ефект са необходими 4 пълни курса. |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|
|