НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Апр 16, 2024 9:09 pm Вижте мненията без отговор
Рискът от рак при хората и животните
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Юни 12, 2009 9:24 pm
МнениеЗаглавие : Рискът от рак при хората и животните
Отговорете с цитат

Хората боледуват по-често от рак в сравнение с животните поради по-големия обем на мозъка

По-високият риск от ракови заболявания при човека в сравнение с останалите примати е свързан с развитието на по-голям обем на мозък му. това е наложило отслабване на функциите на организма за програмирано унищожаване на увредените ракови клетки, смятат авторите на публикация в списание Medical Hypothesis, цитирана от РИА "Новости".

"Винаги ме е интересувало, защо при генетично най-близките до нас животни, шимпанзетата, които имат 98% общи гени с човека, има по-ниска вероятност за развитие на рак в сравнение с хората", каза Джон Макдоналд, водещ автор на публикацията.

Ученият и неговият екип в течение на много време са изучавали работата на гените в различни видове тъкани на организма на шимпанзето и човека – в мозъка, сърцето, бъбреците. Те окрили значителни различия в работата на гените, определящи програмираната смъртност на клетите, т.нар. апоптоза, един от механизмите с помощта на които организма се избавя от увредените и ракови клетки.

"Апоптозата в организма на хората се осъществява с по-малка ефективност, отколкото при шимпанзетата, което вероятно е било необходимо за развитието на по-голям човешки мозък и свързаните с него интелектуални способности. Но цената на подобно еволюционно преимущество се е оказала повишеният риск от развитието на рак", смята Макдоналд. Както и други еволюционни теории, хипотезата на Макдоналд най-вероятно няма да може да се докаже със съвременните методи, но учените се надяват в бъдеще да подкрепят своите догадки с допълнителни лабораторни експерименти.


ecomedia.bg ,Източник: БГНЕС

_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Юни 13, 2009 11:23 am
МнениеЗаглавие : Re: Рискът от рак при хората и животните
Отговорете с цитат

kati написа:
Хората боледуват по-често от рак в сравнение с животните поради по-големия обем на мозъка


... и поради този факт те са изключително нехайни към себе си, защото не полагат нужната хигиена за доброто им здравословно състояние.

Именно поради този факт хората сами се лишават от добрия си имунитет и позволяват на всякакъв вид вируси и бактерии да ги атакуват.

А нищо друго освен вирусите и бактериите не причинява рака - това е истинската първопричина за него. Всичко останало просто е заблуда, незнание и не на последно място пълна безпросветност по въпроса.

А не само за рака са първопричината вирусите и бактериите - тук става въпрос също така за всички останали и популярни тежки заболявания от рода на инфаркта, инсулта, диабета, всички хормонални заболявания и ... най-вече безвъзвратната загуба на имунна защита.

Като казах имунна защита и споменах за загубата й искам да добавя, че всички вируси и бактерии, които живеят в телата на "мама и тате, дядо и баба, прадядо и прабаба и т.н. пра-пра-пра ..." се предават на техните потомци със всичките им екстри и последици от тях.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
avb




Регистриран на: 11 Авг 2007
Мнения: 96
Пуснато наПуснато на: Пет Юни 19, 2009 4:10 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

О, да, да, да.....искам тук да отбележа нещо. Много от лекарите или лекарското общество не искат да си признаят това, не искат да го приемат. Че много от болестите се дължат на вируси и бактерии. Защото те не търсят причината за заболяването, а само лекуват следствието. Много, изключително много научни разработки са насочени върху намирането на лекарство за дадена болест, а не откриване на първопричината. Просто начина на мислене е,че щом за нещо има лекарство, всичко е наред.
Но, великите открития в медицината са именно установяване на причината за конкретното заболяване. Единствено и само така то може да бъде напълно елиминирано. Спомнете си за онези заразни болести, които са вършеели из Европа по време на средновековието. А лекарят, който открива ваксината, чрез стимулиране на имунната система? Не е ли това наистина различен начин на мислене? И то по онези врена. Помислете си само след откритието на ваксината колко болести са изченали?
По въпроса, че вирусите и бактериите са причинители на много болести се сещам за приказката "малките камъчета обръщат колата". Но се сешам и за още нещо: преди няколко години едни двама лекари взеха Нобелова награда, защото установиха и доказаха на света, че причината за язва и гастрит са точно и именно определен вид бактерия. Единия от тях даже беше погълал тези бактерии и беше развил язва. А доскоро (а може би и сега) се смяташе, че язвата се дължи на лошо хранене, стрес, генетична предопределеност. Но аз си мисля, че за повечено причини за болестите се описва това. Чували сме израза "на нервна основа". Да, но явно не. Аз съм сигурна, че следващия лекар с нестандартно мислене, който успее да изолира и определи друг вид бактерия или вирус като болестопричинител би спечелил пак Нобел. Ноооо откритията на лекарствата засега мисля, че вземат превес над това и такива изследвания се финансират най-вече.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Юни 19, 2009 6:30 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз мисля, че нещата са свързани помежду си. На "нервана основа", или както беше полулярен изразът "на нервна" почва - стресът е един от факторите, отслабващ съпротивителните сили на организма, т.е. имунитета, в комплект с неправилното хранене, замърсена околна среда, химията навсякъде около нас и в храната ни -всички неблагоприятни фактори накуп разстройват нормалните функции и се създава благоприятна среда за действието на атакуващите ни вируси и бактерии. Помага им и наследственият фактор - едни хора са по-уязвими към тези вируси и бактерии от други, поради някакъв генетичен дефект или отклонение, свързани с имунната система.

_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Пет Юни 19, 2009 6:43 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

И тъй като бактериите са навсякъде и по много, то единственото, което ни остава е да повишаваме имунитета си.

Чрез добро настроение, например... Cool


_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
avb




Регистриран на: 11 Авг 2007
Мнения: 96
Пуснато наПуснато на: Пет Юни 19, 2009 8:48 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

да, kati това е точно така. Но аз имах предвид друго, по скоро го цитирах като редовното лекарско обяснение за необяснимите причини. Ако сте забелязали те много често го използват в практиката, когато не е известна първопричината. Но това не е обяснено на хората по начина, който го обясняваш ти. Както Маг Селена каза, че най-верятно в семейството тези гадини се предават от родители на деца. А и в последствие не се търси този вирус или бактерия което е причинило това, и в много от случаите не се стимулира имунната система, а се пристъпва направо към лечението.И се получава един кръговрат.....
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov