НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Ное 22, 2024 4:58 pm Вижте мненията без отговор
Мисълта е енергия
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
kati

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Мар 10, 2009 4:33 pm
МнениеЗаглавие : Мисълта е енергия
Отговорете с цитат

B средата на века професор от Мюнхенския университет установил, че Земята и нейната йоносфера образуват гигантски резонатор, където се разпространяват вълни със свръх ниска честота. Образуването на стоящи вълни в такъв резонатор било наречено "резонанс на Шуман".

Науката отдавна се опитва да обясни благодарение на каква енергия екстрасенсите чрез силата на мисълта движат предмети и лекуват. Атомният физик Роберт Бек измерил вълните на главния мозък на екстрасенси по време на сеанси и установил, че те съвпадат с вълните на Шуман.
В такива моменти вълните на лявото и дясното полукълбо на мозъка са равни по честота и противоположни по амплитуда. Това води до образуване на стоящи вълни, в които един вид енергия се преобразува в друг. Те взаимодействат с вълните на Шуман, получава се резонанс и така екстрасенсите получават достъп до колосалната природна енергия, с чиято помощ оказват съответното въздействие. Всеки човек може да получи достъп до нея - стига двете му мозъчни полукълба да работят синхронно.

По принцип нашите думи и мисли се материализират при резонанса между стоящите вълни на главния мозък и тези на обкръжаващото ни пространство. Именно този резонанс води до превръщане на енергията на думите и мислите ни в конкретни събития.
Така човек може да получи информация за бъдещето, да поправя възможни негативни последствия от събития, които още не са настъпили, но могат да настъпят, и т. н.

Това, че мисълта и думите са материални, не веднъж е потвърждавано експериментално. Опитите на Масару Емото например доказаха, че под действието на нашите мисли водата изменя структурата си и има "памет". В основата на мирозданието лежи единна вибрационна честота способна да пренася нашите емоции на обкръжаващите предмети, в това число и на водата. Явно думата не е просто звуково изражение на определен предмет на мисълта, а количество енергия, благодарение на която се наблюдава въздействие.

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
kati

Пуснато наПуснато на: Пон Мар 16, 2009 12:24 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Възприемайки своите мисли като реалност, съществуваща наред с това, което наричаме “материална действителност” вие се доближавате до разбирането на уникалната взаимозависимост на тези две явления.

Ние живеем едновременно в два свята, две реалности:вътрешната реалност на нашите мисли, чувства и възгледи и външна реалност, където съществуват хора, места, вещи и събития. Не ни е по силите да разделим тези Вътрешни и Външни светове и ние позволяваме на Външния свят да господства в нашия живот, определяйки на Вътрешния свят само ролята на “огледало”, отразяващо всичко, което се случва с нас. Нашият вътрешен свят е много чувствителен, и единствено реагирайки на въздействията отвън,ние нямаме възможност да осъзнаем каква сила притежаваме. По жестока ирония човек започва да променя реалността, в която съществува, именно в този ден, час и минута,когато престане непрекъснато да реагира на нея.

Вътрешното състояние – това е мощна сила, влиянието на която се усеща във всеки аспект на вашия живот. То, впрочем, я главната и най-важна част на вашата същност, от него зависят вашите успехи и неудачи.

Всичко по своята същност е енергия, и размишлявайки, вие оперирате с огромен обем от тази енергия в бърза, лека и подвижна форма- във формата на мисли. Мисълта постоянно се стреми да придобие форма, стреми се към външно проявление, старае се да намери своето изражение. Стремежът и способността да се материализира във вида на своя физически еквивалент е заложена в нейната природа. Обичайните човешки мисли приличат на искри от огън. Притежавайки същността и потенциала на пламъка, те обикновено бързо изчезват. Просъществували едва няколко секунди, те отлитат във висините и там мигновено изгарят.

Единичната мисъл не притежава голяма сила, но многократно повторена, тя може да бъде концентрирана и насочена, може да бъде увеличена нейната сила. Колкото по голямо е числото на повторенията, толкова по-голяма сила и способност към изразяване придобива мисълта.

Слабите и разделени мисли са слаби и разделени сили.
Силните и концентрирани мисли са силни и концентрирани сили

За да разберете това , представете си увеличително стъкло, през което преминават слънчеви лъчи. Ако движите насам- натам, то енергията на слънчевите лъчи се разсейва и не се проявява. Но ако закрепите стъклото на определена височина, вие концентрирате същите тези слънчеви лъчи, и тази разсеяна светлина внезапно придобива сила, способна да предизвика запалване.

Същото се случва и с нашите мисли. Докато изучавате силите на мозъка вие ще се научите да развивате и концентрирате вашите мисли, усилвайки по този начин техния потенциал. На този етап на вас ви е нужно ясно да си изясните че мислите ви имат собствена сила. Вашите най-дълбоки убеждения, страхове, надежди, грижи, възгледи,желания и всяка ваша мисъл оказва влияние на вас самите, на околните и на света около вас.

Мнозина не обръщат внимание на своите мисли при събуждане, не забелязват как работи техния мозък, какво иска, от какво се бои, какво говори на себе си, а какво отмята като ненужно. Обикновено ние ядем, работим , общуваме, безпокоим се, надяваме се, строим планове, занимаваме се с любов, правим покупки, играем, отделяйки минимум време за това, как и какво мислим през това време.

Може би бихме се отнасяли с повече внимание към своите умствени процеси, ако зад всяка мисъл, в зависимост от характера, получавахме или плащахме по един долар. Отчитайки, че всеки ден в нашия мозък възникват хиляди мисли, това предложение изглежда доста примамливо. Представете си счетоводство, което води отчета за всяка една мисъл и отбелязва, коя от тях ви носи печалба, а коя- загуба. Всички биха започнали по най- внимателен начин да контролират или да насочват своите мисли, с въодушевление пораждайки носещи печалба и старателно избягвайки влечащите след себе си разходи.

Впрочем, именно това се случва с нас, само че в ролята на доларите е енергията- действа огромна отчетна система. Тя се нарича Вселена, и нито една мисъл не остава без внимание от нейна страна.

Вътрешния свят на човека не е безжизнена камара от тухли или камъни. Всяка ваша мисъл се отразява в тази система и въздейства върху нея. Искате това или не, но размишлявайки, вие през цялото време създавате собствената си реалност.

Първата стъпка към началото на нов живот е удивително проста: трябва само да следите течението на мислите си и да ги насочвате по съответен начин.

Радостно е да узнаете, че независимо от житейските обстоятелства в миналото и настоящето, независимо от предишните неуспехи, вашият живот ще се измени, ако подхранвате с енергия своето съзнание! Тази удивителна възможност е дадена всекиму, и всеки от нас има право да се възползва от нея или да я изтърве. За това не е нужно да имате много пари или да притежавате някакви особени таланти. От вас се иска само решимост да употребите известно време и да приложите необходимите усилия за да развиете съответен тип съзнание. И толкова! Останалото ще стане автоматично.

Вашият мозък прилича на градина, за която можете да се грижите, а можете и да я занемарите. Вие сте градинарят и можете да развиете градината си или да я оставите да запустее. Но знайте: на вас ще ви се наложи да ядете плодовете или на труда си или на собственото си бездействие!

Именно мозъкът създава обкръжаваща ви действителност...

"Природата и аз"

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пон Мар 16, 2009 2:02 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

И действащите ни мисли породени от него ... нищо друго.

Пуснато наПуснато на: Чет Апр 02, 2009 9:32 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

[quote="kati"] От вас се иска само решимост да употребите известно време и да приложите необходимите усилия за да развиете съответен тип съзнание. И толкова! Останалото ще стане автоматично.

Как се прави това,аз съм решителен човек?
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati

Пуснато наПуснато на: Чет Апр 02, 2009 9:39 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Според текста - чрез системно насочване на мислите в правилна посока. Мисля, че те ще успееш да се справиш доста добре, за себе си не знам, защото не съм от най-решителните, ако това наистина е условието Wink

Didi

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Чет Апр 02, 2009 9:46 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Насочването на мисълта и енергията в посоката ,която искаш да поемеш или целта ,която искаш да постигнеш ...Правилното им използване и насочване за положителни резултати и това е !

Дали пък това не е основата и на магията - мисъл ,енергия... ? Rolling Eyes

Случва ми се честичко тези дни да стане това ,което бих искала да стане !

И това е красиво !

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Чет Апр 02, 2009 9:57 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Didi написа:
Случва ми се честичко тези дни да стане това ,което бих искала да стане !
Ако поискаш да получа 2-3 милиона евро подарък, 10% са твои ... Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Чет Апр 02, 2009 10:05 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Постоянно насочвам мислите си в правилна посока и банките постоянно ми напомнят,че съм похарчил парите-не съм спестил.Проявявам голяма решителност за да увеличавам движението.
Ако някой има тази способност да наблюдава мислите,ако може да види мисълта как идва и си отива,той е толкова напред с материала,че едва ли има нужда от съвет как да си насочва мислите.Опитвал съм,но не мога да ги разделя,не мога да ги сравня и с магистрала,това прилича на кълбо дим.
В последно време мисловната ми дейност намаля,не се усмихвайте.Забави се,голямото бързане си отива.Увеличи се разбирането,виждането,но едновременно с това и интереса към мисленето.Глупаво е да се занимаваш с насочена мисъл когато можеш да имаш разбиране.Аз така го чувствам.Защо да насочвам мислите си на някъде когато мога да имам разбирането,виждането.И какво от това ако мога да си насочвам мислите?Какво да правя с тази способност?Аз не го искам.Дайте ми разбиране,ако някъде раздават.
kati

Пуснато наПуснато на: Чет Апр 02, 2009 10:06 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Тук мисля, че си прав - за разбирането. Wink

Didi

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Чет Апр 02, 2009 10:08 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А не ... нали помниш ... аз съм Индиго ! Твоя влак е в друга посока ,лорде !

Пуснато наПуснато на: Нед Юли 05, 2009 7:28 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

За силата на мисълта:

Известният психолог Уилям Джеймс казва: "Вашата вяра в началото на едно колебливо начинание е единственото нещо (обърнете внимание - единственото нещо), което ви осигурява успех."
Да се научим да вярваме, е от първостепенна важност. Това е основният фактор за успеха на всяко начинание. Като очаквате най-доброто, вие освобождавате магнетични сили в съзнанието си, които по закона на привличането могат да извадят на показ най-доброто у вас. Учудващо е как постоянното очакване на най-доброто активира силите, които работят за неговата материализация.

Обичта е магнитът на доброто.

Измислете си положителна, а не отрицателна фраза. Например, ако искате дадена среща да мине добре, не си повтаряйте: "Няма да претърпя провал на тази среща."...
Не се знае защо, но мозъкът пропуска отрицанието и в резултат вие се настройвате да "претърпите провал"... Мозъкът се концентрира върху тези саморазрушителни образи, а не върху онова, което искате.

Джон Кехоу

Първото, което би ти било полезно да разбереш за Вселената е, че никое обстоятелство не е "добро" или "лошо".То просто "е"......
И така, искаш ли животът ти да потръгне? Започни веднага да си го представяш такъв, какъвто искаш да бъде и влез в тази представа. Провери всяка мисъл, дума и действие, които не са в хармония с него. Отдръпни се от тях.

Мине ли ти през ума мисъл, която не съответства на най-висшата ти представа, веднага я замени с друга мисъл. Кажеш ли нещо, което не съответства на най-висшата ти идея, запомни вече никога да не го повтаряш. Сториш ли нещо, което не съответства на най-добрите ти намерения, вземи решение да си го направил за последен път. И ако можеш направи така,че да бъде добре и за друг, ако е бил въвлечен...
Второто, което е полезно да знаеш, е, че всички условия и обстоятелства са временни. Нищо не остава непроменено, нищо не стои неподвижно. По какъв начин ще се променят нещата, зависи само от теб.

Ние като магнит привличаме към себе си всичко, в което вярваме или мислим.Затова е добре да се замислим върху мислите си.
Животът е толкова вълнуващ и прекрасен, колкото сами си изберем.

Сетих се за нещо,което много често ни пречи да мислим положително. Това е безпокойството, притеснението за какво ли не. Не познавам човек, който да не се притеснява за нещо, било за близките си, било за работата си, било даже за глобалните проблеми на планетата. Както казва един психиатър - доктор Смайли Блантън: "Безпокойството е чумата на века." Друг лекар казва, че хиляди хора са болни от "потиснато безпокойство".
На мен лично често ми се случва да успокоявам свои близки. Причините, разбира се, за всеки са различни. Но начинът, по който се държат е много сходен - нервност и тревога се излъчва от тях.

Мисълта за страха е най-могъщата сила от всички мисли, с едно изключение - мисълта за вярата. Вярата винаги преодолява страха. Вярата е силата, срещу която страхът не може да устои.Ако ден след ден изпълвате съзнанието си с вяра, няма да остане място за страха.

Нормант Винсънт Пийл

Aко се помни "направеното от мен добро" - т.е. акцентът на запомненото пада върху "аз направих добро", "аз знам как се прави добро", "аз мога и трябва да кажа на другите как да правят добро", .... другите не могат да правят добро както го правя аз"....
Затова на мен ми е полезно преди всичко да помня и записвам как съм смирила егото си, как съм станала прозразчна... Направеното добро не го усещам и не смятам, че го правя аз - то някак само си става след като успея да смиря желанието си да "направя добро" по моя начин...
Така че бих допълнила малко мъдростта "Направи каквото Бог иска от теб (не каквото ти или друг смята за добро) - то винаги ще е за добро (защото Бог го прави, не аз)."

Правила за всеки ден:
- Радвайте се.
- Хранете се, когато сте гладни. Яжте, което ви е вкусно.
- Спете, когато ви се спи.
- Виждайте се само с онези, с които искате да се видите.
- Не трупайте пари и разни метали. Не използвайте сумата само за собствени нужди. Купувайте книги. Не позволявайте да ви плащат сметките.
- Хранете уличните котки и кучета. Трохите - на врабците и гълъбите.
- Не мразете, дори и да ви излъжат и ограбят.
- Възприемайте малките дребни неприятности с радост.
- Възприемайте болестите като коректив. Огледайте се какво не е наред в поведението и взаимоотношенията ви.
- Работете макар да се изморявате.
- Не осъждайте когото и да е за каквото и да е.
- Не отказвайте помощ за каквото и да е .
- Нищо и никой не е в състояние да ви навреди, ако вие не допуснете това.
- Не си измисляйте идоли.
- Говорете само истината или онова, което считате за истина. Вие само сте длъжни да кажете, разбира се, ако ви попитат за това.
- Не спори и не убеждавай.

nel-anel.blogspot.com

diana30

Пуснато наПуснато на: Пет Юли 10, 2009 6:07 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Човешката мисъл е нещо наистина невероятно.
Преди време гледах съвсем "случайно" филма " Тайната" ( The Secret) и останах много впечатлена. Това наистина беше и моята философия за живота. Много ми харесва и книгата на Кехоу " Подсъзнанието може всичко".
Знам, че ключа към щастието и успеха се корени в нашите мисли и действия, но за съжаление напоследък съм в една дупка и ми е много по- трудно да мисля позивитно. Моля се по- скоро да изляза от този негативен етап от моя живот и да си върна хармонията, спокойствието и усмивката.
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта