НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Апр 19, 2024 9:01 am Вижте мненията без отговор
Емоционалните ти настройки са изцяло под твой контрол
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Юли 28, 2009 1:52 pm
МнениеЗаглавие : Емоционалните ти настройки са изцяло под твой контрол
Отговорете с цитат

Повечето хора са убедени, че нямат власт над онова, в което вярват.



Те наблюдават нещата, които се случват около тях и ги оценяват, но обикновено нямат усещането, че имат какъвто и да било контрол над убеждението, което се оформя в тях.

Те прекарват целия си живот в това да разпределят събитията в категориите добро и лошо, желано и нежелано, правилно и грешно, но рядко разбират, че са способни да контролират личната си връзка с тези събития.
Невъзможно е да контролираш условия, създадени от други.

Тъй като много хора одобряват някои от условията, създадени не от тях, но не одобряват други, те се захващат с невъзможната задача да се опитват да ги контролират. Като разчитат на личната си сила или като се събират в групи, за да придобият усещане за повече власт или контрол, те се стремят да запазят собственото си Благополучие, като се опитват да контролират всички условия, които представляват заплаха за тях.



Но в тази Вселена, основана на привличането, в която няма такова нещо като изключване, колкото по-силно се борят срещу нежеланите неща, толкова повече се настройват към тях — и колкото повече правят това, толкова повече канят нежеланите неща в собственото си преживяване.

И когато повече неща се проявят в тяхното преживяване, те заздравяват собственото си убеждение (то им се “доказва”), че през цялото време са били прави за това колко лошо и натрапващо е било нежеланото нещо. С други думи, колкото повече защитаваш собствените си убеждения, толкова повече Законът за привличането ти помага да ги изживееш.

“Но чия “истина” е истинската Истина?”

С достатъчно внимание есенцията на всичко, за което мислиш след време ще се прояви физически. И тогава, когато другите наблюдават твоето физическо проявление, чрез вниманието, което му отдават, те му помагат да се разшири. И след време това проявление, независимо дали е било желано или не, бива наречено “Истина”.

Искаме да си спомниш, че имаш пълен избор за това какви “Истини” да създаваш в собственото си преживяване. Когато разбереш, че единствената причина хората да имат преживявания е вниманието, което насочват към определени неща, тогава е лесно да разбереш, че “Истината” съществува единствено, защото някой е насочил вниманието си към нея.



Затова, когато казваш “Трябва да насоча вниманието си към този факт, защото е вярно.”, това е същото като да кажеш: “Някой друг е насочил вниманието си към нещо и с вниманието си го е поканил в своето преживяване. И тъй като той е привлякъл нещо нежелано в преживяването си, аз трябва да направя същото.”

Има много прекрасни неща, които ти правиш свои Истини, както има и много не толкова хубави неща, които също правиш свои Истини. Съзнателното Сътворяване означава Съзнателно да избираш преживяванията, които правиш свои Истини.

Точката ти на привличане търпи промени.



Когато активните ти мисли са общи и не много съсредоточени тези млади вибрации са все още много малки и нямат голяма притегателна сила. На тези ранни етапи не е много вероятно да видиш проявено доказателство за вниманието, което насочваш към дадената тема.

Но въпреки че все още не виждаш доказателството привличането на други мисли, които съвпадат вибрационно с тази мисъл, се случва. С други думи, мисълта става по-силна, притегателната й сила се увеличава и подобни мисловни вибрации се присъединяват към нея.

И когато мисълта набере инерция, ти започваш да получаваш емоционална информация за това до каква степен тази нарастваща мисловна вибрация съвпада с Енергията на твоя Източник. Ако тя съвпада с твоята същност, положителните ти емоции показват това. Ако тя не съвпада с твоята същност, отрицателните ти емоции го индикират.



Например когато си бил малък баба ти може би ти е казвала: “Ти си прекрасно дете. Много те обичам. Ти ще имаш удовлетворяващ и щастлив живот. Имаш толкова много таланти и светът ще спечели от твоето присъствие.

” Ти си се чувствал добре от тези думи, защото те са съвпадали вибрационно със самата ти същност. Но когато някой ти каже: “Ти си лош. Трябва да се засрамиш от себе си. Ядосваш ме.”, тези думи те карат да се чувстваш ужасно, защото вниманието ти към тях те е накарало да станеш вибрационно различен от това, което си в действителност и това, което наистина знаеш.

Начинът, по който се чувстваш, ясно и точно показва доколко си настроен към Изначалната си енергия. С други думи, емоциите ти показват дали допускаш или си в състояние на съпротивление във връзката си с Източника.
Настроенията като индикатори на емоционалните ти нагласи.

Когато продължително време се съсредоточаваш върху дадена мисъл, става все по-лесно да продължаваш да поддържаш връзка, защото Законът за привличането предоставя все повече подобни на нея мисли. В емоционален аспект ти развиваш необходимото настроение и отношение. Във вибрационен аспект ти създаваш стабилна вибрационна вълна или настройка.

Настроението ти добре показва какво точно каниш в своето преживяване. Настроението ти, или общото ти усещане за нещо, е ясен показател за преобладаващата вибрация. Когато дадена тема се активира посредством контакта със заобикалящата те среда, вибрацията незабавно прескача към най-често ползваната вибрационна честота или настройка.

Например когато си бил дете, родителите ти са преживявали сериозни финансови затруднения. Поради това липсата на пари и невъзможността да се купуват желани неща често е била обсъждана в дома ти, заедно с придружаващите темата емоции на тревога и страх.

Често в отговор на молбата ти за нещо е било казвано, че “парите не растат по дърветата”, че “само защото искаш нещо не значи, че ще го получиш” и че “ти, както и останалите членове на семейството, трябва да се научиш да се лишаваш. Така стоят нещата….

” Заради дългите години на контакт с тези мисли на “липса”, мисловният ти навик във връзка с темата за парите (Емоционалната ти нагласа) е станала нагласа на малко очакване за финансов успех. Затова всеки път, когато помислиш за пари или изобилие, твоето настроение или отношение незабавно преминава в разочарование, тревога или гняв.



Или пък когато си бил малък майката на твой приятел е загинала при автомобилна катастрофа и близката ти връзка с човек, който е изпитал такава тежка травма, те е накарало да се страхуваш за Благополучието на собствените ти родители. Когато са тръгвали на път, ти си бил обзет от страх до момента на тяхното завръщане. И така, малко по малко си развил навика да се тревожиш за Благополучието на онези, които обичаш. Емоционалната ти нагласа е нагласа на несигурност.

Или може би когато си бил тийнейджър, баба ти неочаквано е починала от инфаркт. И през годините след нейната смърт ти често си чувал как майка ти изразява загрижеността си за голямата вероятност същото да се случи на нея самата или на децата й (включително на теб самия!).

Почти винаги, когато разговорът се е насочвал към темата за баба ти, ненавременната й смърт се е превръщала в тема, будеща страх. Въпреки че твоето тяло е било силно и си се чувствал физически здрав, под повърхността се е таяла загриженост за собствената ти физическа уязвимост. С времето ти си достигнал до Емоционална нагласа на физическа уязвимост.

[img]Емоционалните ти нагласи могат да се променят.[/img]



По същия начин, по който Емоционалните ти нагласи могат да се променят от чувство, което е в основата си положително и сигурно, към чувство на несигурност, те могат да се променят и от отрицателни към положителни чувства. Те се постигат просто като насочиш вниманието си към дадена тема и го задържиш там.

Повечето хора не излъчват съзнателно мисъл, а вместо това оставят мислите си да гравитират към онова, което се случва около тях. Нещо се случва. Те го наблюдават. Емоционално откликват на онова, което наблюдават. И тъй като обикновено имат усещането, че са безсилни да контролират онова, което наблюдават, те заключават, че не могат да контролират емоционалния си отклик към събитията.

Искаме да разбереш, че имаш пълен контрол над убежденията, до които достигаш. Искаме да разбереш също колко невероятно ценно е съзнателно да изграждаш собствените си убеждения. Защото когато очакваш нещо, то ще дойде. Подробностите може да се различават, но вибрационната есенция винаги съвпада точно.
-------------------------------------------------------------------
Блогът на Ирена
sibir.bg




Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Сря Окт 20, 2010 12:41 pm; мнението е било променяно общо 1 път

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Вто Авг 04, 2009 10:52 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Дълго преценявах дали тази находка да я пусна в "Да поприказваме за ларвите", нонакрая реших, че тук ще е по- на място.

Не открих името на автора, за което се извнявам. Текстът е без моя намеса. Поради което се извинявам повторно за правописните и други грешки.

"Екзорсизмът и една истинска история
Published август 12, 2008 Случки , Явления и феномени 9 Comments

Този текст дълго стоеше в черновата на блога. По едно време даже мислех да го изтрия. Днес реших, че му е дошло времето да бъде показан.

Какво е екзорсъзъм?

“Екзорсизмът на Емили Роуз” – беше стряскаща история по истински случай, екранизирана във филм, които излезе по кината през 2005 година.

Истинската история, която се случва през 1976 г. принадлежи на младата германка Анализе Михел. Тогава католическата църква официално обявява, че 18-годишното момиче, което учи в германски колеж, е обладано от зъл демон. Момичето умира, а свещеникът и помощниците му, приложили екзорсизъм върху него, са изправени пред съда. Първият е обвинен в убийство. Процесът се провежда в Бавария, където е родена Михел през 1952 година. В началото на тази година се появи новината, че румънски свещеник е убил монахиня по време на екзорсизъм.


По повод филма и историите около екзорсизма се сетих за една истинска история, която ми разказа една жена която в момента е щастлива и вече вярва в паранормалното.

Ж. е 41 годишна, има две деца и никога през живата си не е вярвала в съществуването на бог, духове и задгробен живот. Беше много предубедена и недоверчива към екстрасенси, гледачки и лечители. Познавам я като зряла жена с уравновесен характер, силна воля и с респектиращо излъчване. Не бях я виждал много време и се случи така, че един ден се срещнахме в едно открито заведение.

От приказка на приказка се заговорихме и за по-сериозни теми. Забелязах голяма промяна в нея, попитах я какво беше станало с нея преди три години, когато изведнъж изчезна от полезрението на общи приятели и познати. Защо спря да ходи по любимите си заведения и на какво се дължи видимата промяна в характера и поведението й. Каза, че това е дълга история, за която не обича да говори, защото и навява тъжни спомени.

След малко увещаване и предположения, изказани от мен по повод това което си мислех, че се е случило, тя каза, че ще ми разкаже какво в действителност е станало с нея, но преди това трябва да й обещая, че няма да се смея и да я помисля за луда по повод невероятната история която ще ми разкаже. Обещах й, че ще взема всички нейни думи на сериозно и, че може да разчита на приятелски съвет и подкрепа от моя страна. Ето и самата история.

Ж. живееше щастлив семеен живот – беше омъжена за добър съпруг, както казах имаше две симпатични деца, работеше в адвокатска кантора и печелеше добре. Имаше приятели и много познати. В периода когато изчезна от всички, ние научихме изненадващо от родителите й, че е заминала да живее в Норвегия при сестра си. Запитахме се какво толкова се е случило сериозно, та Ж. да си зареже работата и семейството и да заживее в странство. Оказа се, че тя въобще не е заминавала в чужбина.

Била си е тук, в България, но е имала тежка емоционална криза, която дълбоко я е сринала и я е накарала я е да търси усамотение. Какво се беше случило с нея. Изведнъж щастливият й спокоен семеен живот се е бил сринал до основи и според думите й се е била вкарала в голяма беля. Атакуването с поредица от нещастни случки и лоши новини я е изненадало неподготвена. Проблемите които имаше бяха и от семеен и от професионален характер. В основата на семейните проблеми стоеше съпружеска изневяра, в професионалните – партньорска изневяра.

Бедната жена е почуствала силна болка от предателствата и се е почуствала сама и безпомощна. Самата тя е имала тежко детство и винаги си е мечтаела за здраво семейство. Когато мечтата й се е сбъднала, за нея това е било най-хубавия момент в живота. Сега в периода на разруха, се е чувствала като непотребна вещ. Мислеше си как всичко смислено и постигнато дотук в живота й беше унищожено, при това за много кратко време. Какво бе станало с нея.

Един следобед, тя присъствала на рожден ден на нейна добра приятелка. Събрали се няколко дами и заформили женско парти в двора на къщата на рожденичката. На Ж. проблемите й били толкова много, че само за парти била. Въобще не е искала да присъства на празненството, мислила е някакви извинения, но в крайна сметка е решила да отиде, за да не обиди приятелката си, пък и си е мислила, че може да се откъсне за малко от нещастието си. Държала се е привидно спокойна.

Сложила си е мила и любезна маска с която да скрие изгарящата я от вътре отрова. Казвала е на хората, че е добре и, че вкъщи всичко е наред. Едвам е сдържала сълзите си когато е слушала как другите дами са се хвалели с какво ли не. Усещала как от тях е лъха безгрижност и безоблачен семеен живот. Една е щяла да ходи на екскурзия в Тунис, друга си купила нов апартамент на морето и в момента със съпругът й си го обзавеждат, на трета детето й заминавало да следва в чужбина…

Все хубави неща се случвали с приятелките, за които Ж. се радвала, но с болка се сещала, че семейството и кариерата са се разпаднали и, че сигурността в живота й, вече е изчезнала. Тръгнала си е по-рано от партито и по пътя за центъра се е разплакала. Изпитала е силна ярост от това което се случва на нея. Питала се е с какво е заслужила тези нещастия и се е проклинала за глупостта и доверчивостта си.

Вътрешно тя се е убиждала с какви ли не думи, мислела си е за самоубийство – да се хвърли пред първият автомобил който срещне. Афектирана, тя е изпаднала в състояние на амок и по нейните думи не знае как се е озовала в трамвая отиващ в нейният квартал.

В трамвая се е почуствала много странно. Била е замаяна. Усетила някаква студенина в тялото си и някаква тежест в главата си, която била изтръпнала. Щом слязла на трамвайната си спирка това чувство отминало и тя се прибрала благополучно в апартамента. Същата нощ имала кошмари. Сънувала грозни и размазани лица, които и крещели някакви думи. Още щом затворела очи, тези лица идвали към нея едно след друго. Доближавали се и изчезвали.

На няколко пъти тя се събуждала и не смеела да заспи. На следващия ден кошмарът й се повторил, само, че през деня. Започнала да чува някакъв глас, които и отговарял, когато водела вътрешен диалог със себе си. Цялата се е била вцепенила и се е много уплашила. Имала видения на образи, които са я плашели до смърт. Това се повтаряло ежедневно, но според думите й, най са били страшни нощите.

Разказваше една често срещана ситуация – как си седяла на масата спокойна, и как нещо изведнъж я бутнало или как понякога не си контролирала ръцете и краката. Нещото си играело с тях. Това е ставало когато е била в отпуснато състояние. Отначало помислила, че полудява, най-много я било страх да не направи нещо лошо под контрола на обсебилото я същество.

Един ден решила да сподели проблема с майка си. Разказала й, за всичко което се случва с нея. Майка й първоначално не приела думите й на сериозно, но забелязала драстична промяна в поведението на дъщеря си и леко се поуплашила. Един ден двете отишли на препоръчан от тяхна позната екстрасенс, които се занимавал с откриването на духове и мъртви души.

С помощта на камера, той показал над главата на жената, голямо черно петно като балон. Екстрасенсът открил, че в Ж. са се настанили блуждаещи духове, които са били от ниските енергийни нива. Причината за обсебването била изпитаната ярост, която е отключила енергийната й защита е така е привлякла неканените гости. Човекът с паранормални способности казал на Ж., че гоненето на духа щяло да стане трудно и за това се изисквало силна вяра и воля.

На първо място жената трябва да се пребори с вътрешния си страх към невидимите натрапници. Втората стъпка била да започне да се моли на божественото, да се обгради с позитивни мисли и чувства, да си представя как силна светлина облива тялото й, и от тази светлина струи любов. В началото всичко това било трудно изпълнимо, но Ж. се въоръжила с търпение и смелост и малко по малко изгонила духовете, които са я безпокоили близо година. Започнала да мисли позитивно.

Измислила си няколко мантри, които редовно си повтаряла когато усещала страха. Започнала да медитира и да прилага положителни визуализации. За нея бил започнал нов духовен етап от живота й. Преоткрила света и себе си, тя каза, че вече не мислила толкова много за материалните неща, колкото е мислила преди.

Останах изумен от разказа на Ж.. Повярвах й защото, очите й не лъжеха. В тях видях много болка и ужас, когато разказваше за неприятните случки които е преживяла. Усетих, че беше напълно искрена.

След този разговор се замислих за много неща в живота. Едното от които е, че силната ярост и гняв наистина привличат много лоши и опасни неща в нас. Второто нещо е, че най-много сме уязвими когато сме уплашени. Борбата със страха е трудна, но не и непостижима. Страхът привлича и задържа определени енергийни същества от низшите кръгове. Когато човек спре да се страхува всичко лошо изчезва.

Според думите на Ж. спасение е почувствала, когато е спряла да се страхува. Тогава се е освободила от чуждото присъствие. Запитах се на какво друго бихме се опрели в кошмарен момент, затънали в нещастието, ако не на нещо положително като енергия или образ. И накрая заключих, колко е важно човек да мисли за себе си в добра светлина и никога, дори мислено да не си представя, че му се случва нещо лошо.
"


Т.е. излиза, че не сме толкова беззащитни, колкото си мислят някои. Wink

_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
D_G




Регистриран на: 28 Яну 2009
Мнения: 134
Пуснато наПуснато на: Пон Авг 24, 2009 10:46 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А как да се научиш да не се страхуваш?
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Авг 25, 2009 10:30 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

То това не се учи ... а се прави! Confused

Как?! Приемаш нещата такива, каквито са - без очаквания и без надежди.

Оставяш живота на реката да тече свободно и нещата в него да ти се случват. Трябва да си готов да посрещнеш всякакви ситуации в него - и добри, и лоши.

Съобразяваш се с факта ,че лошите ти се случват, защото си допуснал основни грешки в поведението и действията си, а добрите са те споходили само в резултат на правилното ти разбиране за живота.

И страхът спира да съществува. Страхът си го само-програмира всеки един човек.

Помисли си по този въпрос, D_G! Cool

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
penka




Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 1488
Пуснато наПуснато на: Вто Авг 25, 2009 12:08 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

@D_G, да не се страхуваш изцяло и изобщо едва ли е възможно. Можеш да се научиш да контролираш страха, можеш да намалиш тревожността и състоянията на безпричинен и/или панически страх. Всичко това става постепенно, като първата стъпка е да започнеш да анализираш страха си. Прочети "молитвата против страх" от "Дюн" на Франк Хърбърт. Всеки се страхува. Но има разлика в това как, доколко и дали ти изчезваш, а остава страхът ти, или - обратното. Както във всяка битка, и в тази - започни с една стъпчица. Опознай първо някой свой по-дребен страх, погледни го, разнищи го, приеми го и го остави да се оттече от теб. После можеш да се посмееш. Смехът е убиец на страха.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
viki




Регистриран на: 01 Яну 2007
Мнения: 176
Местожителство: Пловдив
Пуснато наПуснато на: Вто Авг 25, 2009 6:12 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Пенка, би ли ми казала в коя от книгите за Дюн е "молитвата против страх". Чела съм само "Месията на Дюн" но в момента не е при мен тази книжка и не си спомням такава молитва Smile... иначе темата за страха ми допада. Ще я изчета цялата, когато не съм толкова изморена и може да се включа в дебата.

_________________
<< За да видиш дъгата, трябва да се примириш с дъжда >>
<< Това, което не ни убива ни прави по-силни>>
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
radea




Регистриран на: 01 Май 2008
Мнения: 586
Пуснато наПуснато на: Вто Авг 25, 2009 8:07 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Вики, мисля, че молитвата е от "Месията". Аз съм ги чела първите три на веднъж, така че не мога точно да си споня. Но това е текста:

"Не бива да се страхувам. Страхът погубва разума. Страхът е онази низка смърт, която носи пълно унищожение. Аз ще се изправя с лице срещу моя страх. Ще му позволя да мине по мен и през мен. А когато отмине, ще извърна вътрешното си око, за да проследя пътеката му. Там, откъдето е минал страхът, няма да е останало нищо. Ще остана единствено аз.“

Страхотна книга - и на мен ми е една от любимите. Четох я цяла година и преживявах всеки момент от нея...

_________________
Поймите, всё в жизни должно быть заработано. И ценная информация - в первую очередь, - иначе она не усвоится...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Маг Живин




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 1558
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Авг 25, 2009 8:23 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

radea написа:
"Не бива да се страхувам. Страхът погубва разума. Страхът е онази низка смърт, която носи пълно унищожение. Аз ще се изправя с лице срещу моя страх. Ще му позволя да мине по мен и през мен. А когато отмине, ще извърна вътрешното си око, за да проследя пътеката му. Там, откъдето е минал страхът, няма да е останало нищо. Ще остана единствено аз.“


Звучи добре Cool

_________________
"Всекиму своето!"
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
penka




Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 1488
Пуснато наПуснато на: Сря Авг 26, 2009 9:35 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Е, все пак Франк Хърбърт е професионален психолог. Книжката е малко трудна /в сравнение с Мюзик Айдъл например Very Happy/, но си струва. Молитвата я има още в първата книга - "Дюн" и се повтаря като рефрен в цялата поредица. Чела съм я в два превода. Има известни разлики, нюанси в превода, които правят така, че звучи по-пълно, но това вече е друга тема. Всъщност, в живота наш, всичко май се върти около страха и производните му - алчност, властолюбие, секс. Това за мен е и основата на тази книга. Тя разглежда не толкова определен сюжет, колкото човешката психика. Пейзажът и космическите кораби са за заблуда на противника, а пък и авторът е хора и трябва да вземе някой долар. Very Happy
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Mega-V




Регистриран на: 30 Авг 2009
Мнения: 26
Пуснато наПуснато на: Съб Сеп 05, 2009 1:08 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Цитат:
Борбата със страха е трудна, но не и непостижима. Страхът привлича и задържа определени енергийни същества от низшите кръгове. Когато човек спре да се страхува всичко лошо изчезва.


Истина е

Цитат:
Приемаш нещата такива, каквито са - без очаквания и без надежди.

Оставяш живота на реката да тече свободно и нещата в него да ти се случват. Трябва да си готов да посрещнеш всякакви ситуации в него - и добри, и лоши.

Съобразяваш се с факта ,че лошите ти се случват, защото си допуснал основни грешки в поведението и действията си, а добрите са те споходили само в резултат на правилното ти разбиране за живота.

И страхът спира да съществува. Страхът си го само-програмира всеки един човек.


Това също Neutral Макар да е ужасно трудно в повечето случаи Rolling Eyes
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Сеп 05, 2009 5:54 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Всичко се крепи на любовта, хармонията и сътрудничеството. Използвай мислите си в съгласие с тези принципи, за да преодолееш всяко препятствие.

Владеейки мислите си и ако чувствата ти произтичат от мислите, това означава, че владееш чувствата си.

Ако подхранваш мислите си и подхождаш към тях правилно, те ще се превърнат в реалност. Мислите са могъщ феномен.

Онова, което виждаш, е доказателство за това, в което вярваш. Повярвай в нещо и ще го видиш. Цялото ти поведение е резултат от мислите, които го предшестват. За да материализираш даден мисловен образ, трябва да бъдеш готов да направиш всичко необходимо за превръщането му в реалност.

Всичко в света е свързано чрез мисълта.

Всяка човешка постъпка започва с мисъл, идея, представа, мисловен образ. Едва след това придобива материална форма.

Единствените ни ограничения са материални. Пред мисълта няма препятствия.

Не можеш да впримчиш вятъра. Същото е и с мисълта.

Това, за което мислиш, се увеличава. Ако мислите ти са съсредоточени върху въпроса: „Какво липсва?", тогава „каквото липсва", според дефиницията, би трябвало да нараства.

Нищо, което си представяш мислено, не е невъзможно.

Животът ни е такъв, какъвто го направят мислите ни.

Ти създаваш мислите си, мислите ти създават твоите намерения, а намеренията създават твоята реалност.

Онова, за което мислиш и говориш, прераства в действие.
Погледни на всяко препятствие като на нова възможност.

Дървото позволява на жизнената сила да действа естествено чрез него. В твоите мисли се съдържа силата да бъдеш естествен като дървото.

Интуитивните чувства винаги те насочват към израстване и осъществяване на предназначението ти.


"Природата и аз"

_________________
Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Лунна




Регистриран на: 08 Апр 2007
Мнения: 34
Пуснато наПуснато на: Вто Сеп 08, 2009 1:48 pm
МнениеЗаглавие : :))))
Отговорете с цитат

Здравейте Smile

не знам защо , но тук откривам винаги нещо, което да ме подсети къде греша....и сега пак изпитах същото усещане. Благодаря на всички.

В последния месец някак си бях позабравила именно това, да посрещам всичко идващо в живота ми да следвам нишката на живота ми четейки знаците, вярно е, че откакто приех тоя начин....усещането за страх изчезна, замествайки се с усещане за спокойствие....но имам също така способността да обърквам сама нещата и да си връзвам сама възелчета, които след това да развързвам....та...бях на път пак да се овържа в собствената си наивност, но от няколко дни изпитвах нужда да чета тук....и все нещо ме бутва да зарея тоя сайт....е, .... в тая тема тук намерих бисерчето, което се бе търкулнало някъде встрани от мен....

Благодаря ви и поздрави! Усмивки в деня ви.... Smile

_________________
С безмълвие Луната ни говори,
за Мъдростта на вечните простори,
където е Домът ни роден,
където се намира изначалния ни корен....
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
цецка33




Регистриран на: 13 Май 2010
Мнения: 96
Пуснато наПуснато на: Пон Окт 18, 2010 8:59 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

В случая разбирам, че става дума за не толкова за емоциите сами по себе си, а за нашата реакция на изпитваните емоции, нали така?

В този смисъл много ми помогна Луиз Хей, при нея термина е модел на мислене, как да променим нашия модел на мислене, как да се освободим от грешните и да създадем нови правилни модели на мислене които ще ни помогнат да се освободим и от нашите физически болки и да "излекуваме живота си" както тя се е изразила.

Тя е твърдо убедена от своята практика, че всяко заболяване е резултат на трупани дълго време емоции на обида, недоверия, гняв, ярост към себе си, към живота въобще.

Друг автор Джейм Редфийлд разглежда човешките контакти като обмяна на енергия, като термина който той използва е житейска роля, ние цял живот черпим енергия от другите хора в зависимост каква роля сме си избрали или ни е дадена от нашите родители, според него, а моето усещане е същото, не е този начина на получаване на енергия,която ни е жизнено важна, правилният начин е от растенията в природата, от Вселената.

За сега тези два автора са ми помогнали много, ако има други, които на вас са помогнали да намерите правилната формула за себе си, ще ми е интересно да се запозная с тяхната теория.

_________________
това което не ни убива ни прави по-силни....
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеПосетете сайта на потребителя Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Окт 20, 2010 12:46 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Абсолютно вярно и абсолютно правилно, Цецка) Wink Very Happy

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov