НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Апр 18, 2024 8:09 am Вижте мненията без отговор
Раждане в любов и хармония
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
Valia




Регистриран на: 14 Сеп 2009
Мнения: 321
Пуснато наПуснато на: Сря Окт 07, 2009 10:16 pm
МнениеЗаглавие : Раждане в любов и хармония
Отговорете с цитат

Продължение от http://selenabg.com/Forum/viewtopic.php?t=2356. Малко излязохме от рамките на предишната тема, пък аз съм убедена, че имаме много какво да си кажем тук - та затова отвярам нова.

Стигнахме до там, че някои жени раждат децата си в състояние, което те описват като оргазъм. Според Селена обаче, това усещане за оргазъм е всъщност чувство за блаженство... и аз се замислих. Къде всъщност е разликата между оргазма и блаженството?

Създаването на щастливи деца започва още от акта на единение между майката и бащата. Но това не е просто секс, то е обединение на мислите, чувствата, душите на двамата бъдещи родители с цел да дадат нов живот. Това много хубаво е казано в книжката на Владимир Мегре "Анастасия":

"Какво още е нужно за истинското удовлетворение, освен две тела?
-Осъзнатост! Стремеж на двамата към сътворение. Искреност и чистота на стремежите."

Та може би това е разликата между оргазма и блаженството - в осъзнаването и стремежа към една висша и чиста цел, каквато е създаването на новия живот. Може би затова, Селена, предпочиташ да използваш думата "блаженство" когато говорим за появяването на новия живот на бял свят, защото това е едно високо духовно преживяване доста отдалечено от чисто плътското усещане?

Ох, все хубави разсъждения се получиха, но на мен лично са ми доста хипотетични поради липсата на определено количество житейски опит. Засега знам само, че онова чисто плътското привличане е плод на низки страсти и задоволяването им носи само временно удоволствие, а после оставя една такава дупка...Crying or Very sad

А какво е изживяването от Сътворението, когато осъзнат мъж и осъзната жена решат заедно да дадат живот? Ами бременността, раждането? Досега на живо съм слушала само традиционните страшни истории на баби и майки за болници, разкъсвания, шевове... и после моето прекрасно бебче! Да, ама не е необходимо да го има това, за да се стигне до прекрасното бебче! Някой може ли да сподели личен опит, от хубавия? Или пък идеи, размисли в положителна насока? Хайде моля ви се, че ще вземе да ми излезе бяла коса, преди да се осмеля да се захвана със създаване и отглеждане на бъдещото поколение Razz
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Окт 08, 2009 3:46 pm
МнениеЗаглавие : Re: Раждане в любов и хармония
Отговорете с цитат

Valia написа:
Та може би това е разликата между оргазма и блаженството - в осъзнаването и стремежа към една висша и чиста цел, каквато е създаването на новия живот. Може би затова, Селена, предпочиташ да използваш думата "блаженство" когато говорим за появяването на новия живот на бял свят, защото това е едно високо духовно преживяване доста отдалечено от чисто плътското усещане?


Валя, аз нямам предпочитания в това отношение. Просто говоря съобразно всички природни закономерности.

Освен "Осъзнатост! Стремеж на двамата към сътворение. Искреност и чистота на стремежите" преди всичко е необходима ... отговорност, която е съгласувана с всички форми на Живот, а не само с този, на който са носители двата родители.

В противен случай настъпва разрухата.




Valia написа:
А какво е изживяването от Сътворението, когато осъзнат мъж и осъзната жена решат заедно да дадат живот? Ами бременността, раждането?


Изживяването е емоционлано състояние, поради което е вредно и нежелателно. То би попречило само на зародиша в утробата.

Бог е сътворил света чрез собствената си само-осъзнатост и с цялата си отговорност последваща от осъзнатостта му.

До осъзнатостта обаче може да се стигне единствено чрез ... пробуденост.

Тогава изживяването отпада, липсва, поради което Живота следва своя нормален, естествен и интелигентен ход. Така бременноста не се изживява, нито пък раждането - също. Така те се проявяват в целия си ослепителен блясък като Божие Творение.

И именно в това се състои самото блаженство.




Valia написа:
Досега на живо съм слушала само традиционните страшни истории на баби и майки за болници, разкъсвания, шевове... и после моето прекрасно бебче! Да, ама не е необходимо да го има това, за да се стигне до прекрасното бебче!


Не ги слушай, което не означава да не ги обичаш, защото говорейки така, те не излъчват Любов, а съжаление и страх, породени от заслепението на тяхното ограничено и невежо Его.

Раната на физическото тяло зараства впоследствие и едва ли ще си спомняш за нея, когато поглеждаш всеки път в очичките на щастливото си бебче. Но ... винаги ще си спомняш страховитите и ужасяващи истории на баба и мама. И всяването на страх и тревога в сърцето на младата майка, носеща под него рожбицата си някои назовават Любов и Загриженост?! Sad Confused Каква илюзия и заблуда?! Shocked

В много случаи именно така се заражда кармичната програма за унищожение, вследствие на която се ражда болно бебче.


Valia написа:
Хайде моля ви се, че ще вземе да ми излезе бяла коса, преди да се осмеля да се захвана със създаване и отглеждане на бъдещото поколение Razz


Белите коси говорят за натрупан опит от кармични сблъсъци. А това е хубаво, защото човешкото същество може да не се сблъска никога повече с тях в следващите си прераждания - ако му предстоят изобщо такива. Wink


_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov