Автор |
Съобщение |
Didi
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
|
Пуснато на: Сря Ное 11, 2009 6:04 pm
Заглавие : Вдъхновения - Свами Сатянанда Сарасвати
|
|
|
Когато нещо се случва, оставете го да се случва.
Никога не се безпокойте за нищо.
Събитията поемат по своя предначартан път автоматично.
Докато йога остава най-висшата ви цел по духовния път, йога практиките ви дават насока и реални ползи независимо от духовните ви цели.
Йога успешно се използва като алтернативна форма на лечение при заболявания като астма, диабет, кръвно налягане, храносмилателни проблеми, както и при хронични и органични заболявания.
Редовността при практикуването на йога вдъхва увереност във вас самите. Развивайте това качество и ще постигнете успех и в житейските си начинания.
Няма нужда да воювате с ума си,
по-добре го следвайте за известно време и го опознайте добре.
Когато ненаситните желания престанат и преживяванията на медитация /дхяна/ изгреят, животът сам по себе се превръща в лекарство, в екзалтирано преживяване.
Модерната цивилизация е създала всички удобства и забавления за хората, но за съжаление човекът е загубил желанието си към тях. Умът му е тревожен, измъчен и напрегнат, и това болестно състояние на ума му пречи да има позитивно, здраво и балансирано отношение към живота.
Съществуват само две условия за Просветлението.
Първото условие е вярата, че ще бъдете просветлен.
Второто е, че моят Гуру е вътре в мен.
Дълбоко във всеки от нас живее Гуру , но хората не знаят и затова търсят Учителя навън. С течение на времето ще разберете, че аз не съм тук, аз съм във вас. Тази сутрин се преклонете пред вътрешния си Гуру чрез външния Гуру. Каквато и почит да сте отдали тази сутрин то е било към вас самите, към Учителя във вас, нищо че изглежда като преклонение към някой друг.
Можете ли да повярвате, че във вашето тяло се съдържа светлината на хиляда слънца едновременно? Можете ли да повярвате, че във вашето физическо тяло има точка, която, ако по някакъв начин бъде пробудена, може да свети като хиляда слънца едновремемнно?
Простият начин на живот е един от най-важните компоненти на йога.
Когато се опитате да отдръпнете ума и съзнанието си от обективните преживявания, от външните преживявания и ги направите вътрешни, тогава Йога започва.
Йога е система от практики за дисциплиниране и коригиране на грешките в тялото и ума. Когато тези грешки са отстранени, Йога се превръща в път, който води към разбиране на себе си.
В света около нас няма шум. В Хималаите няма тишина. И двете са вътре в нас.
Свами Сатянанда Сарасвати |
|
_________________ |
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|