НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Съб Май 04, 2024 5:37 am Вижте мненията без отговор
ЗАХАРТА - "бялата отрова"
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
Didi




Регистриран на: 29 Авг 2007
Мнения: 1542
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Нед Ное 08, 2009 12:08 am
МнениеЗаглавие : ЗАХАРТА - "бялата отрова"
Отговорете с цитат

Всяко вещество, което потиска активността на катализаторите и ензимите в тялото, и което може да допринесе за развитието на болест, е отрова.

Захарта съдържа чисти, рафинирани въглехидрати. В растенията захарите са съчетани с микроелементи и витамини, достатъчни за да осигурят тяхното разграждане и усвояване от организма.

Захарта и нишестето дехидрират клетките и изтеглят Са от костната, нервната и мускулната тъкан.Калциев дефцит.

Ако се яде захар - тялото черпи от своите запаси ензими, протеини, витамини, Na, K, Ca, Mg, Cr. Калцият се извлича от костите. (Таблетки с неорганичен Са се усвояват в много малка степен, натоварват бъбреците, а Са от тях може да се натрупва в някои органи и тъкани.)
Калцият (Са) има основно значение за алкално рН на кръвта. Захарта, белият хляб и всички изделия от бяло брашно променят количеството на Са в кръвта и киселинността й се повишава. За да се неутрализира този ефект организмът черпи от своите резерви, и ако не се ядат пресни плодове и зеленчуци здравето е в опасност.

Захарта намалява секрецията на стомашен сок и забавя перисталтиката на стомаха.

Едновременната консумация на захар/шоколад и протеини води до гниене в червата, отделят се много токсични вещества и тялото губи енергия и ресурси за да ги обезврежда.
Захарта и бялото брашно спомагат за развитие на кандидоза (гъбична инфекция), особено след антибиотици или други медикаменти, потискащи имунната система.

Захарта навлиза много бързо в кръвта = хипергликемия - един от симптомите на диабета. Инсулинът от панкреаса е хормон, премахващ излишното количество кръвна захар по най-ефикасния начин, но после може да възникне хипогликемия, изразяваща се в замаяност, слабост, изпотяване, потиснатост, безсъние. Надбъбречните жлези веднага активират запасите от гликоген в организма, той се разгражда до глюкоза за да се възстанови нормалното ниво на кръвната захар. Така хранителен режим, включващ рафинирана захар задейства едно непрекъснато редуване активността на панкреас и надбъбречни жлези и може да ги изтощи.

Захарта изчерпва микроелемента Хром (Cr) в организма, който е от най-важно значение за усвояването на инсулина и за поддържане на гликозния метаболизъм.

В организма захарта се трансформира в запасния полизахарид гликоген, който се складира в черния дроб. Но възможностите на черния дроб са ограничени и останалите захари се трансформират в мастни киселини, които се трупат в подкожните мастни депа. При наднормено тегло повече от 20% започва отлагане на мастна тъкан и във вътрешните органи (главно около сърцето и бъбреците), което нарушава техните функции = забавя се циркулацията на кръвта и лимфата и спада активността на имунната система.
Захарта повишава холестерола в кръвта.
Захарта прави човека нервен и хиперактивен, защото е силен стимулант на надбъбречните жлези. Може да се повиши адреналина до 4 пъти, количество отговарящо на стресова реакция на организма.  Повишава се производството на холестерол и на хормона кортизон, който пък потиска имунната система.
Захарта има неблагоприятен ефект върху функциите на мозъка и нервната система. Ако не се преработи напълно се образуват токсични метаболити, които затрудняват окислителните процеси на нервните клетки.

Голямото количество захар убива полезните бактерии в червата, произвеждащи витамини от групата В, необходими за функционирането на централната нервна система.
Захарта води до превес на възбудните процеси в кората на мозъка.
Като диета захарта е по-лоша, отколкото само на вода. (Лечебното гладуване само с вода лекува сериозни заболявания.)
През 1808 г. Англия решава да "докаже" полезността на захарта за да разгръща захарната си индустрия и обявява, че захарта съдържа повече хранителни вещества от всяка друга храна.
Нека се поучим от начина на хранене на дивака. Здравите зъби са резултат от драва храна, и тогава четката и пастата за зъби не са по-важни от четка и боя за обувки.

Спиране консумацията на захар + природосъобразен режим води до излекуване на различни заболявания, включително и рак.
Захарта като хранителен продукт не притежава дори едно полезно качество, което да оправдае употребата й.

Един американец изяжда 45 кг захар/год., т.е. по 120 г/ден, като 1/4 е в безалкохолни напитки.  САЩ са на първо място по затлъстяване и челно място по диабет, сърдечно-съдови и рак. Но затова пък болните осигуряват "храна" за М. индустрия.

_________________
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Valia




Регистриран на: 14 Сеп 2009
Мнения: 321
Пуснато наПуснато на: Нед Ное 08, 2009 12:52 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

На това ще кажа само едно: Мммммммм, вкусно, домашно отгледано медчеее Smile Да са ни живи и здрави на моето Боби родителите, дето гледат пчелички!

_________________
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Ное 08, 2009 4:00 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Всъщност ... трите сладки отрови свързани с нашето хранене са именно бялата захар, солта и бялото брашно.

Но ... като всяка отрова в малки количества те са просто вълшебни и лечебни.

Важното е да сме твърде умерени в употребата им. Wink

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov