НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Апр 16, 2024 4:55 pm Вижте мненията без отговор
Зимата пристъпва с тихи стъпки - какво ни носи тя?
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Ное 18, 2009 8:11 pm
МнениеЗаглавие : Зимата пристъпва с тихи стъпки - какво ни носи тя?
Отговорете с цитат

Зимата е един от четирите сезона в умерения пояс. По нашите ширини тя започва на 21 декември и свършва на 21 март. Зимата е сезонът, през който земята сменя целия си облик. Листата на дърветата са окапали, температурите са се понижили значително и всички се подготвят за поредица от големи празници.



Това е сезонът на промените. Не само природата се променя и не само дните стават по-къси. Хората сменят летните, с по-топли дрехи, някои избират нови прически. Цялата мода се подчинява на нови правила. Според някои дори музиката през зимата трябва да е различна от тази, която сме слушали през лятната почивка.

Но ... през зимата най-често настиваме.



Ос­вен дъж­да, снега и хлад­но­то вре­ме, вся­ка зима ни но­си и още ед­на веч­на неп­ри­ят­ност - прос­туд­ни­те за­бо­ля­ва­ния и раз­мис­ли­те за то­ва как да се отър­вем от тях.

Прос­ту­ди­те са за­бо­ля­ва­ни­я, ко­и­то се пов­та­рят мно­го по-чес­то от вся­ка дру­га бо­лест, за­то­ва тряб­ва да се от­на­ся­ме по-се­ри­оз­но към тях. Те на­ру­ша­ват пла­но­ве­те ни, пре­чат ни да во­дим оби­чай­ния си на­чин на жи­вот и изобщо ни причиняват дискомфорт..

Мо­же ли не­що по­доб­но да се из­бег­не с ид­ва­не­то на зимата? - за­мис­ля­ме се ние и по­па­да­ме в ла­пи­те на па­зар­на­та ико­но­ми­ка. А там, къ­де­то има тър­се­не, има и пред­ла­га­не. И щан­до­ве­те на ап­те­ки­те се пре­пъл­ват с най-раз­лич­ни про­фи­лак­тич­ни пре­па­ра­ти - из­кус­т­ве­ни, на­ту­рал­ни, хо­ме­о­па­тич­ни и прочее... Пред­с­та­ви­те­ли­те на фар­ма­цев­тич­ни­те ком­па­нии обе­ща­ват бо­ну­си на ле­ка­ри­те и наг­ра­ди, ако пред­пи­шат кол­ко­то мо­же по­ве­че ле­кар­с­т­ва на фир­ма­та

В ап­те­ки­те се про­веж­дат съ­ве­ща­ния, на ко­и­то фар­ма­цев­ти­те оп­ре­де­лят ми­ни­мал­ни­те ни­ва на про­даж­би­те, ко­и­то тряб­ва да пос­тиг­нат. Нак­рая на ход е “теж­ка­та ар­ти­ле­рия” - рек­ла­ма­та на ле­кар­с­т­ва­та про­тив прос­ту­да по те­ле­ви­зи­я­та, ра­ди­о­то и улич­ни­те бил­бор­до­ве.

Фар­ма­цев­тич­на­та ин­дус­т­рия е го­то­ва за зи­ма­та, но да­ли ние сме го­то­ви?



По­мис­лих­ме ли за то­ва, кое е по-по­лез­но за нас - да се разбо­ле­ем от прос­туд­а или да при­е­ма­ме пре­па­ра­ти­те, ко­и­то та­ка старателно са ни при­гот­ви­ли и се убиват да рекламират?

За­що тряб­ва да се прос­ту­дя­ва­ме?

По­мис­ле­те най-нап­ред за­що му е на ор­га­низ­ма прос­ту­да­та?
При­ро­да­та ненап­раз­но е под­ре­ди­ла не­ща­та та­ка, че да бо­ле­ду­ва­ме от бе­зо­пас­ни­те прос­туд­ни за­бо­ля­ва­ния един-два пъ­ти в го­ди­на­та, а де­ца­та - до­ри и по-чес­то от нас. Имун­на­та сис­те­ма се нуж­дае от тре­ни­ров­ки и ук­реп­ва­не, а ле­ки­те ин­фек­ци­оз­ни за­бо­ля­ва­ния с ус­пех ни пре­дос­та­вят та­зи въз­мож­ност - да я пот­ре­ни­рат мал­ко, за да мо­же да на­бе­ре си­ли.

Имун­на­та сис­те­ма е ар­ми­я­та на на­ши­те за­щит­ни­ци и ако ние я ли­шим от “се­зон­ни­те тре­ни­ров­ки”, то­ва ще до­ве­де до раз­с­т­рой­ва­не на ре­ди­ци­те и не­дос­та­тъч­на “бой­на го­тов­ност”, а до­ри и до пре­да­тел­с­т­во. Ненап­раз­но хо­ра­та, стра­да­щи от ав­то­и­мун­ни за­бо­ля­ва­ния, в про­дъл­же­ние на мно­го го­ди­ни не се раз­бо­ля­ват от прос­туд­ни за­бо­ля­ва­ния, пре­ди да им бъ­де пос­та­ве­на страш­на­та ди­аг­но­за.

Ако обаче виче имате проблеми с имунната система една вълшебно билка може да ви помогне да нанесете съответните корекции в нея.



Билката се казва ...астрагал. Астрагалът действа директно върху тимуса, НК-клетките и Т-клетките като спомага спомага за работата на интерферона. Стимулира тяхното действие и унищожава вирусите и бактериите, които са ни атакували и са се "скрили" в нашата лимфа.

Корените на астрагала съдържат тритерпенови сапонини-астрагалозиди, алкалоиди (трихонелин), флавоноиди, полизахариди и др.

Астрагалът притежава общоукрепващо и тонизиращо действие, води до повишаване на физическата работоспособност. Поддържа нормалната функция на имунната система при чести простудни заболявания, големи физически и умствени натоварвания, вторични имунодефицити, в това число и при онкологично болни.



Астрагалът (Astragalus membranaceus) принадлежи към семейство грахови и негова родина е Северен Китай. Използва се от традиционната китайска медицина повече от 2000 години. Той е мощен тоник, повишаващ жизнената енергия, и имуностимулатор. Съдържа повече от 40 сапонина, такива като астрагалозида, още флавоноиди, полизахариди, много микроелементи и аминокиселини.

Пийте чай астрагал за да бъдете винаги в добра форма.

Така и зимата ще бъде по-весела за вас!






_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov