Автор |
Съобщение |
Didi
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
|
Пуснато на: Съб Дек 12, 2009 3:09 pm
Заглавие : Упражнение за концентриране
|
|
|
Упражнение за концентриране, владеене на мускулите и подобряване на кръвообращението
Младежки Окултен Клас, 04.01.1925
В окултната наука съществуват методи, разумни методи разбира се, за проява на волевата сила.
Да направим едно упражнение: (Всички прави.)
Лявата ръка право надолу, дясната ръка настрани.
Дясната ръка слиза върху китката на лявата ръка.
Дясната ръка прави движение по лявата ръка нагоре, над главата, в дясно, настрани и надолу. Когато се прави това упражнение, произнася се следната формула: „Аз мога да направя всичко, което моят ум ми продиктува.”
Същото упражнение с движение на лявата ръка и следната формула: „Аз мога да направя всичко, което моето сърце ми продиктува.”
Това упражнение е приятно за концентриране. Формулките може да произнасяте и мислено. Тогава е за концентриране. А ако ги произнесете гласно – тогава е за усилване. Тези упражнения са необходими за владеенето на мускулите, при това с тези движения вие подобрявате вашето кръвообращение.
Това упражнение ще го употребявате за 10 дена. Но законът е следния: няма да употребявате двете едновременно. Щом сте паднал духом, тогава ще употребите първото упражнение (движение с дясната ръка). Понеже то е активно, ще превърне вашата пасивна енергия. Щом пък се усещате много енергичен, тогава ще употребите второто упражнение (с движение за лявата ръка). То ще урегулира вашите набрали енергии. Така че в разстояние на 10 дена всеки един, според състоянията си, ще употребява или едното или другото упражнение. Ще спазвате един закон. Тези упражнения ще ги правите докато ви е приятно, щом не ви се прави вече, спрете. Въобще движенията, които стават с дясната ръка, са по-ефикасни, помощни. А движенията с лявата ръка ние употребяваме само, за да възстановим едно равновесие.
Сега, друго едно упражнение:
Прави. Ръцете хоризонтално настрани. Затворете очите си. Концентрирайте се нагоре. Така затворете ръцете си над главата като един триъгълник. Концентрирайте се. Разтворете ръцете си и ги дръжте малко хоризонтално. Снемете ръцете си долу
==========
beinsadouno.com |
|
_________________ |
|
|
|
Маг Живин
Местожителство: София
|
Пуснато на: Нед Дек 13, 2009 4:31 pm
Заглавие :
|
|
|
Дано наистина да спомага за овладяване на мускулите и за подобряване кръвообращението, защото инак (като самостоятелна автосугестия или като самостоятелна енергийна практика) издиша отвсякъде Като най-страшна според мен е формулата:
„Аз мога да направя всичко, което моят ум ми продиктува.”
Доколкото тук сме доста добре запознати с ролята на ума и последствията от неговите диктовки. Не е необходимо да махаш с ръце и да се помпаш, за да направиш онова, което умът ти диктува. Резултатите от това са около нас. На всеки умът му диктува разни работи и става "да не ти е работа"
Общо взето чичко Дънов не може да се вади от контекста на общото си учение безнаказано. И тук, както и при колективната молитва е съществено изпълнителят да е в общия контекст и обусловеност на религиозната му система.
Не съм аз да съдя дали пътят на Дънов е прав или крив, но за да се придържа човек към него, е необходимо да приема изцяло дъновизма като собствен светоглед - от а, до я. Иначе може да се получи ефектът на Ошо - в един момент започваш да си толкова пречистен и просветлен, че дори сам трудно се понасяш (за останалите не споменавам, защото те със сигурност започват да те избягват). |
|
_________________ "Всекиму своето!" |
|
|
|
Didi
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
|
Пуснато на: Нед Дек 13, 2009 5:36 pm
Заглавие :
|
|
|
Съвсем не отхвърлям мнението ти и най-вероятно си прав за това! |
|
_________________ |
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Дек 13, 2009 6:53 pm
Заглавие :
|
|
|
Да не говорим пък, че Дънов е взаимствал всичко от самият ... Рудолф Щайнер - за да не кажа, че го е плагиатствал ... - при това твърде некадърно ... ... за да не кажа, че и го е изопачил - при това още по-некадърно ...
Нооо ... това също е една съвсем друга тема ... |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Нед Дек 13, 2009 8:17 pm
Заглавие :
|
|
|
Didi написа: | Съвсем не отхвърлям мнението ти и най-вероятно си прав за това! |
|
|
_________________ "Всекиму своето!" |
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|
|