НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 21, 2024 10:59 pm Вижте мненията без отговор
Упражнение за концентриране
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
Didi

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Съб Дек 12, 2009 3:09 pm
МнениеЗаглавие : Упражнение за концентриране
Отговорете с цитат

Упражнение за концентриране, владеене на мускулите и подобряване на кръвообращението

Младежки Окултен Клас, 04.01.1925

В окултната наука съществуват методи, разумни методи разбира се, за проява на волевата сила.

Да направим едно упражнение: (Всички прави.)

Лявата ръка право надолу, дясната ръка настрани.

Дясната ръка слиза върху китката на лявата ръка.

Дясната ръка прави движение по лявата ръка нагоре, над главата, в дясно, настрани и надолу. Когато се прави това упражнение, произнася се следната формула: „Аз мога да направя всичко, което моят ум ми продиктува.”

Същото упражнение с движение на лявата ръка и следната формула: „Аз мога да направя всичко, което моето сърце ми продиктува.”

Това упражнение е приятно за концентриране. Формулките може да произнасяте и мислено. Тогава е за концентриране. А ако ги произнесете гласно – тогава е за усилване. Тези упражнения са необходими за владеенето на мускулите, при това с тези движения вие подобрявате вашето кръвообращение.

Това упражнение ще го употребявате за 10 дена. Но законът е следния: няма да употребявате двете едновременно. Щом сте паднал духом, тогава ще употребите първото упражнение (движение с дясната ръка). Понеже то е активно, ще превърне вашата пасивна енергия. Щом пък се усещате много енергичен, тогава ще употребите второто упражнение (с движение за лявата ръка). То ще урегулира вашите набрали енергии. Така че в разстояние на 10 дена всеки един, според състоянията си, ще употребява или едното или другото упражнение. Ще спазвате един закон. Тези упражнения ще ги правите докато ви е приятно, щом не ви се прави вече, спрете. Въобще движенията, които стават с дясната ръка, са по-ефикасни, помощни. А движенията с лявата ръка ние употребяваме само, за да възстановим едно равновесие.

Сега, друго едно упражнение:

Прави. Ръцете хоризонтално настрани. Затворете очите си. Концентрирайте се нагоре. Така затворете ръцете си над главата като един триъгълник. Концентрирайте се. Разтворете ръцете си и ги дръжте малко хоризонтално. Снемете ръцете си долу

==========
beinsadouno.com

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Дек 13, 2009 4:31 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Дано наистина да спомага за овладяване на мускулите и за подобряване кръвообращението, защото инак (като самостоятелна автосугестия или като самостоятелна енергийна практика) издиша отвсякъде Cool Като най-страшна според мен е формулата:

„Аз мога да направя всичко, което моят ум ми продиктува.”

Доколкото тук сме доста добре запознати с ролята на ума и последствията от неговите диктовки. Не е необходимо да махаш с ръце и да се помпаш, за да направиш онова, което умът ти диктува. Резултатите от това са около нас. На всеки умът му диктува разни работи и става "да не ти е работа" Confused

Общо взето чичко Дънов не може да се вади от контекста на общото си учение безнаказано. И тук, както и при колективната молитва е съществено изпълнителят да е в общия контекст и обусловеност на религиозната му система.

Не съм аз да съдя дали пътят на Дънов е прав или крив, но за да се придържа човек към него, е необходимо да приема изцяло дъновизма като собствен светоглед - от а, до я. Иначе може да се получи ефектът на Ошо - в един момент започваш да си толкова пречистен и просветлен, че дори сам трудно се понасяш (за останалите не споменавам, защото те със сигурност започват да те избягват). Rolling Eyes

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Нед Дек 13, 2009 5:36 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Съвсем не отхвърлям мнението ти и най-вероятно си прав за това!

Пуснато наПуснато на: Нед Дек 13, 2009 6:53 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Да не говорим пък, че Дънов е взаимствал всичко от самият ... Рудолф Щайнер - за да не кажа, че го е плагиатствал ... Confused - при това твърде некадърно ... Razz ... за да не кажа, че и го е изопачил Laughing - при това още по-некадърно ... Rolling Eyes

Нооо ... това също е една съвсем друга тема ... Confused

Пуснато наПуснато на: Нед Дек 13, 2009 8:17 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Didi написа:
Съвсем не отхвърлям мнението ти и най-вероятно си прав за това!

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта