НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Съб Май 18, 2024 2:12 am Вижте мненията без отговор
ПАРАЗИТНИТЕ ИНФЕКЦИИ /най-ярките признаци за тях/
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Апр 08, 2007 7:39 pm
МнениеЗаглавие : ??????????? ???????? /???-?????? ???????? ?? ???/
Отговорете с цитат

ЗАПЕК
Някои глисти поради своята форма и големи размери могат механично да запушат някои пътища и пролуки на червата. Обилната глистна инфекция може да запуши общите жлъчни и чревни пролуки, които води до рядко и затруднено изпразване на червата.

ДИАРИЯ
Редица паразити /особено протозойните/ произвеждат простагландини /хормоноподобни вещества, които се съдържат в различните тъкани на човешкото тяло/, което води до загуба на натрий и хлориди, предизвикващи на свой ред чести воднисти изпражнения. Диарията при паразитната инфекция представлява функция на паразитите, а не опит на организма да се избави от присъстващата в него инфекция или последствие от неправилното хранене.

ГАЗОВЕ И ПОДУВАНЕ
Редица паразити живеят в горния отдел на тънките черва, където възпалението предизвикано от тях, води до подуване и газове. Проблемът може да се задълбочи от употребата на трудносмилаеми храни, като боб или сурови плодове и зеленчуци. Постоянното подуване на коремните органи често представлява признак за присъствие на тайни паразити. Тези гастро-чревни симптоми могат да се проявяват с променяща се сила в продължение на дълги месеци и дори години, ако паразитите не бъдат изгонени от организма.

ГАСТОЧРЕВЕН СИНДРОМ
Паразитите могат да дразнят, възпаляват и покриват стените на червата, което води до редица гастрочревни симптоми и слабо усвояване на жизнено необходимите хранителни и особено мастни вещества. Такова усвояване на хранителните вещаства води до меки обемни изпражнения и излишък на мазнини в тях.

БОЛКИ В СТАВИТЕ И МУСКУЛИТЕ
Известно е, че паразитите могат д асе придвижват в организма на човека с цел да се настанят в най-удовните за техния живот места, например - в ставната течност и в мускулите. Когато това стане, човек усеща болки, които често смята за последици от артрит. Болките и възпалението на ставите и мускулите са резултат от травмиране на тъканите, причинено от някои паразити, или имунна реакция на организма спрямо тяхното присъстиве.

АЛЕРГИЯ
Паразитите могат да дразнят, а понякога дори и да пробият обвивката на червата, което повишава риска от порникване в тях на едри неразградени молекули. Това може да активизира имунната реакция на организма във вид на производство на повишено количестов еозинофили - един от видовете защитни клетки на организма. Еозинофилите могат да съдействат за възпаление на тъканите в организма, което води до алергична реакция. Също, както алергиите, така и паразитите предизвикват повешено производство на имуноглобулин Е в организма.

ЛОША КОЖА
Чревните паразити могат да причинят копривна треска, обриви, екзема и други кожни реакции от алергичен характер. Язвите на кожата, туморите и раничките, папиломите и дерматите могат да бъдат резултат от присъствието на най-простите микропаразити.

АНЕМИЯ
Някои видове чревни глисти се всмукват в слузестата обвивка на червата и изсмукват хранителните вещеста от организма. Съществувайки в голямо количество, те могат да предизвикат достатъчно голяма загуба на кръв, което води до недостиг та желязо /желязодефицитна анемия/. Анемията се предизвиква и от трихомоназата, а и от други микропаразити, които се хранят с клетките на кръвта.

ГРАНУЛОМИ
Грануломите са тумороподобни маси, които обвиват разрушените яйца на паразитите. Често се образуват в стените на дебелото и правото черво, но могат да се образуват и в белите дробове, черния дроб, коремната кухина и матката.

НЕРВНОСТ
Отпадъците и обмяната на веществата и токсичните вещества на паразитите могат да дразнят централната нервна система. Безпокойството и нервността често се явяват резултат от системното заразяване с паразити. Мнозина хора твърдят, че след привършване на порчистващ процес са станали доста по-уравновесини и търпеливи.

НАРУШЕНИЯ НА СЪНЯ
Честите събуждания през нощта, особено между 2-3 часа, също могат да бъдат резултат от опит ана организма да се избави от токсични вещества чрез черния дроб. В биоритмологично отношение тези часове на нощта се управляват от черния дроб. Нарушенията на съня могат да бъдат поровкирани и от нощно излизане на някои паразити през ануса, което води до неприятни болезнени усещания и сърбежи.. Една от причините за хемороидите е развитието на паразити /острици/ под слузестата обвивка на правото черво.

ХРОНИЧНА УМОРА
Симптомите на хроничната умора включват слабост, оплаквания от грипоподобни симтоми, апатия, депресия, загуба на концентрация и лоша памет. Тези физически, умствени и емоционални симптоми могат да бъдат предизвикани от паразити, които създават анемия, интоксикация, недостиг на хранителни вещества в организма поради лошото всмукване на белтъчините, въглехидратите, мазнините и особено на витамините А и В12.

ИМУННИ НАРУШЕНИЯ
Паразитите отслабват имунната система, понижавайки отделянето на имуноглобулин. Тяхното присъствие постоянно стимулира реакцията на системата и с течение на времето може да намали този жизненоважен имунен механизъм, отваряки пътя за проникване в организма на бактериални и вирусни инфекции. Като най-явните признаци, говорищи за наличието на паразити в организма, могат да бъдат отнесени следните нарушения: увеличаване на теглото, прекомерно чувство на глад, загуба на тегло, лош вкус и мирис на устата, астма, диабет, епилепсия, пъпки, мигрена и дори най-честите причини за смъртта: сърдечни заболявания и рак. Много от раковите заболявания са предизвикани от парзита ФАСЦИОЛОПСИС БУКСИИ!!!

ОНКОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
Както ви стана известно, различните видове онкологични заболявания могат да бъдат причинявани от всевъзможни паразити - от ГЪБИЧКИ и ТРИХОМОНИ до глисти. Като цяло е важно да се разбере следното:
ако сте се разболели, прочистете организма и се избавете от паразитите. По-нататък анализирайте и променете начина си на живот, иначе отново ще се разболеете.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov