Автор |
Съобщение |
Valia
|
Пуснато на: Чет Яну 07, 2010 1:16 pm
Заглавие : Житни кръгове
|
|
|
Житните кръгове (crop circles) са агроглифи (геометрични фигури върху растителни култури или на пясъка, в блатата, на снега или върху леда). Тяхната форма може да бъде изключително проста (кръг) или сложна, като се простира на площ от няколко метра до стотици квадратни метра. Например, многоплановите фигури в полята край Стоунхендж изобразяват фрактал. (Бел. ред. - фрактала е безкрайно повтарящ се модел, като всеки отделен негов фрагмент е повторение на цялото. По това си свойство фракталите много наподобяват холограмите). Тази композиция е дълга 300 м и съдържа 145 кръга с малък диаметър.
Още не съществува окончателно обяснение за някои от случаите на това явление. През 20-те години на 20 в. д-р Терънс Мейдън се опитва да обясни загадката на тези кръгове като резултат от атмосферен феномен, вследствие на вихър или малко торнадо. Но те биха оставили ясна диря по пътя, по който минават, а не сложни фигури само на определени места. Опит да се обяснят житните кръгове с езотерични средства е така наречената „Хипотеза за Каша“. Те често се появяват близо до места, където са открити древни постройки и археологически гробища (напр. Стоунхендж, Ейвбъри, Сейлсбъри. Някои смятат, че тези места са духовно значими и затова житните кръгове са израз на колективната душа на Земята.
Съществуват художници, които създават житни кръгове и дават неоспорими доказателства, че те са тяхно дело, като обясняват и методите за тяхното създаване.
История
През XVII в. в Холандия и Англия има свидетелства за житни кръгове, наречени „дяволът жътвар“. Феноменът „житни кръгове“ датиран от 22 август 1678 е съхранен и описан в брой на английски вестник като дело на дявола.
От 60-те години на 20-ти век феноменът е наблюдаван и в Австралия. На 5 август 1967 в Канада, фермер от Алберта е видял кръгове в житни култури, а през предишните седмици други няколко души твърдят, че са видели НЛО. Според Министерството на националната сигурност на Канада, този случай не е обяснен.
Житни кръгове се появяват и в Англия през 1978. Първите са видени в Ейвбъри, Марлбороу и са свързани с имената на Дъг Бауър и Дейв Чорли. Местните жители не са единодушни в мненията си. Едни смятат, че Бауър и Чорли ги правели нощем. Според други двамата са просто пристрастени към пиенето или имат паранормални способности. Твърди се, че феноменът е тяхно дело, но липсва доказателство за това. Загадката е неразрешена. Със средствата и по начина на Бауър и Чорли е непостижимо огъването на растенията, без да се прекършат и счупят стръковете.
----------
Уикипедия
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%96%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%B8_%D0%BA%D1%80%D1%8A%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B5 |
|
_________________ |
|
|
|
Valia
|
Пуснато на: Чет Яну 07, 2010 4:25 pm
Заглавие :
|
|
|
Житни кръгове - приятна музика и много снимки. Ето и някои, които лично на мен ми направиха по-голямо впечатление.
Тази поразително прилича на мандалата "Цветето на живота", сложена вдясно за сравнение. Само дето Цветето на живота има 6 листенца, а това от житния кръг има 12.
И тази също прилича много на Цветето на живота:
Следващата асоциирам с около на Озирис (което изведнъж ми изникна в съзнанието като идея щом я погледнах, дори нямах съзнателна представа как изглежда окото на Озирис):
Но сега като се замисля, картинката прилича и на човече, което прегръща светлината, и тя започва да струи от него...
Това долното според мен доста прилича на тунел за пътуване през времепространството (wormhole). А кръгчетата около него може би представляват специална конфигурация от планети.
Това също ми наподобява на планети, подредени в специална конфигурация:
А това прилича на картинката на втора чакра, само че то има 5 листенца, а картинката на втора чакра - 6. Интересно, в картинките на чакрите има цветенца с по 2, 4, 6, 10, 12, 16 и 1000 листенца. Но няма с 5... Или може би има, но не е в популярната система от 7 чакри? Хм... да не би с нечетен брой листчета да се означават онези алтернативните чакри дето почват от коренната надолу?
Тази е точно като картинката за седма чакра, лотусът с 1000 листа.
И това ако не е скарабей!
Събрала съм още, ще ги пусна по-късно днес, че почнах да се уморявам |
|
_________________ |
|
|
|
Valia
|
Пуснато на: Чет Яну 07, 2010 8:40 pm
Заглавие :
|
|
|
Бях чела някъде, че мрежа от редуващи се черни и бели квадратчета символизира пътуването през времепространството. Дали не е свързано? Забележете, че едната страна не е копие на другата, а е като нейн негатив.
Това ми прилича на три делфинчета, обикалящи в кръг около отражението на луната във водата. Просто е красиво
А това ми прилича на два ската, които обикалят около слънцето. Наподобява малко на ин-ян:
Като стана въпрос за ин-ян, вижте и това:
Ето и една "снежинка". Много ми прилича на заснетите от Масару Емото кристали, отговарящи на думите "Щастие" на английски(втората картинка) и "Благодаря" на френски (третата картинка)
А за десерт, ето ви и един доказано направен от човек "житен кръг":
-------------------------------------------------------------------------------------
Не знам коя картинка от кого/какво е направена. Може да е човешко дело, като последната. Може да е дело на извънземни - добронамерени или не. Може да носи важно скрито послание, или пък да е създадена с цел да всява смут и заблуда, или просто за да бъде красива... Оставям всеки сам за себе си да си реши какво иска да мисли по въпроса И ще се радвам, ако споделите мнения! |
|
_________________ |
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|
|