НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Май 23, 2024 3:34 pm Вижте мненията без отговор
ЗДРАВЕТО - изключително важно като тема!!!
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Апр 09, 2007 7:43 pm
МнениеЗаглавие : ???????? - ???????????? ????? ???? ????!!!
Отговорете с цитат

Не мога да разбера защо избягвате темата за здравето?!

Че има ли нещо по-важно от него?!

Опитвам се да поведа някакъв разговор с вас относно него, но нещо явно не улучвам пак "ваксата" ...

Ако не можете да се ориентирате какво да пишете и икоментирате тук, ето ... сега ще ви кажа!

Винаги можете да разкажете например как сте победили някоя болест без намесата на лекарите!

Винаги можете да разкажете каква грешка са допуснали лекарите при лечението ви или пък при лечението на вашите близки!

Винаги можете да разкажете как са ви измамили шарлатани-"колеги", които са ви излъгали, че ще ви излекуват!

Освен, че можете да разказвате за подобни неща, то можете да задавете и въпроси, свързани със здравословните ви проблеми, защото винаги може да се намери изход от тях, докато все още не е станала безвъзвратно късно!!!

Винаги можете да разкажете за симптомите на дадена болест, която сте преживели или с която сте се сблъскали, ще бъде много интересно за всички!

Очаквам ви ...

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
tan4eto77




Регистриран на: 27 Яну 2007
Мнения: 555
Местожителство: Разград
Пуснато наПуснато на: Пон Апр 09, 2007 11:24 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

аз ще разкажа как майка ми попадна точно при шарлатанка и то лекарка.от вного години страда от главоболие което в последствие след многобройни изследвания се оказа че не е мигрена/в което бяха убедени всички лекари/, а заболяване което е в следствие на удар в главата/посттравматична целебрестения-или просто казано след удар по главата кръвоносен съд е станал по-уязвим и е по-разширен от другите/така поне ми го обясниха на мен лекарите/.та въпросната "компетентна лекарка"реши че това заболяване на майка ми ще се оправи с гладолечение/една чаша житни кълнове на ден и лъжица мед/.явно наистина има голям ефект ако трябва да си прочистиш организма,но при всеки човек е индивидуално.в следствие на тоя метод/който аз прекъснах да се прилага върху майка ми на 6-тия ден,защото тя остана само кожа и кости-тя и без това си е много слаба/нещата се изостриха като заболяване и после последва още по-трудното възстановяване.в послдствие разбрах че лекарката прилага тоя метод по един и същи начин на всеки "пациент",а да не говорим за хонорара който се заплаща /меда бил специален Confused /потърсих я след известно време и се оказа че вече я няма на тоя адрес и никой нищо не знае за нея.та мисълта ми беше че бях решила да пробвам да помагна на майка си без да е зависима от химии/лекарства/,но уви попаднах на измамничка от класа.явно трябва да се пита на точното място за да не станат нещата непоправими,ама нали съм от хората които вярват че не може някой да "си изкарва прехраната"със измами и шарлатанство та и аз се подведох. Embarassed
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
adidessi




Регистриран на: 03 Яну 2007
Мнения: 58
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Апр 10, 2007 10:07 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Здравейте, аз пък ще Ви разкажа как брат ми едва не умря от уроки. Бяхме малки, аз на 10, брат ми на 7 години. Той е с детска церебрална парализа и след като навърши 7 години за първи път направи крачка сам и започна да се опитва да говори. Та един следобед в къщи дойде една съседка, според мен добра жена. Брат ми си играеше на земята и се опитваше да общува с нас. Въпросната жена много му се радваше и не сваляше очи от него. След като си тръгна брат ми легна и заспа. Това беше след обяд. До вечерта не се събуди. Баба каза, че нещо не е наред, но майка не го взе на сериозно. На сутринта майка го заведе на лекар. Изследванията нормални, дишане нормално, сърце нормално, а той дори вода не е пил 24 часа и очите не си отваря. Баба още сутринта каза да го заведем да му бае някоя баба против уруки, но майка не вярваше и не и даде. След ходене по кабинетите и резултат нула, привечер майка склони да го заведем при баячка. Отидохме в Рударци /едно пернишко село/ при една баба, не си спомням името и. Тази жена ако искате ми вярвайте ни чакаше пред портата, като чели знаеше, че ще отидем. Взе брат ми на ръце и го отнесе зад къщата. Не знам какво е правила, видях само че запали огън, но още излизайки от двора и брат ми си отвори очите и каза "мамо дай да ям". Бабата каза, че ако сме почакали още една нощ, просто няма да има връщане на този свят. Та от този ден вярвам, че хората хващат уруки, но има и хора които помагат в такива случаи.

_________________
ЖИВОТЪТ САМ СИ НАМИРА ПЪТЯ!!!
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Апр 10, 2007 8:46 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

tan4eto77 написа:
в послдствие разбрах че лекарката прилага тоя метод по един и същи начин на всеки "пациент",а да не говорим за хонорара който се заплаща /меда бил специален Confused /потърсих я след известно време и се оказа че вече я няма на тоя адрес и никой нищо не знае за нея.та мисълта ми беше че бях решила да пробвам да помагна на майка си без да е зависима от химии/лекарства/,но уви попаднах на измамничка от класа.явно трябва да се пита на точното място за да не станат нещата непоправими,ама нали съм от хората които вярват че не може някой да "си изкарва прехраната"със измами и шарлатанство та и аз се подведох. Embarassed


Добър пример, Танчето ... наистина и между лекарите има много "шарлатани", които си купуват дипломите ...

И впоследствие започват да се прикриват зад нетрадиционната медицина, като отгоре на това сключват негласни договори с дадени аптеки, като изписват доста скъпи и то различни видове лекарства, които се пият заедно, като вземат процент от цялата работа!!!

А да не говорим пък за неосноветлни лечения с антибиотици, които доразбиват не само здравето на човека, ами и неговия живот впоследствие! Като казвам живот ... с очите си съм виждала как слагат грешни диагнози и после хората умират ...

Спомням си, че преди 16 год. имах един фрапиращ случай. При мен беше дошло едно цяло семейство и плачеше като на умряло ...

Разбрах, че лекарите са сложи диагноза РАК НА ЧЕРНИЯ ДРОБ на съпруга на въпросната жена. Искаха да им кажа все пак колко живот оставаше на този мъж.

Отговорих им, че диагнозата е сгрешена ... Болният мъж има запушен жлъчен канал и трябва да го отворят и да го оперират до не повече от 3 дни, в противен случай той ще умре!!!

Трябвало е да оперират този човек до 10 дена и никой не е послушал молбите на близките му, да го отворят до 3 дни ... На четвъртия ден ми се обади отново съпругата му по телефона и каза, че е починал.

След като е починал са му направили веднага аутопсия и са установили, ЧЕ НАИСТИНА Е ИМАЛ САМО ЗАПУШЕНИ ЖЛЪЧНИ КАНАЛИ!!!

Представяш ли си само каква нелепост ... да си умре човека от едното недоглеждане на самозвани доктори!!!

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Апр 10, 2007 8:54 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

adidessi написа:
Здравейте, аз пък ще Ви разкажа как брат ми едва не умря от уроки.Отидохме в Рударци /едно пернишко село/ при една баба, не си спомням името и. Тази жена ако искате ми вярвайте ни чакаше пред портата, като чели знаеше, че ще отидем. Взе брат ми на ръце и го отнесе зад къщата. Не знам какво е правила, видях само че запали огън, но още излизайки от двора и брат ми си отвори очите и каза "мамо дай да ям". Бабата каза, че ако сме почакали още една нощ, просто няма да има връщане на този свят. Та от този ден вярвам, че хората хващат уруки, но има и хора които помагат в такива случаи.


adidessi, понякога хората умират и за по-кратко време било от зловредна черна магия или пък от урочасване!

Всъщност има толкова много хора със зли очи, че ви е бедна представата! Отровният ИМПЕРИЛ не съществува единствено и само в тялото на човека. Ако не си спомняш, това е най-силната човешка отрова, която се създава в организма на даден индивид, когато мисли негативно!

Отровният империл съществува и под формата на енергийна субстанция и бива създаван от завист, злоба, презрение или пък ненавист!!! И ако човек бъде облъчен с него се случва именно това, което се е случил с брат ти.

Явно тази жена е излъчила именно подобни вибрации, които са били способни дори да убият брат ти!!!

Добре, че тази женица го е спасила! Всъщност ... моята баба, на която нося името, също баеше по този начин ... става въпрос за огъня! Само, че тя го правеше с огъня в огнището, имахме две стари камини в старата ни къща и в старото ми село.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Pi




Регистриран на: 07 Юни 2007
Мнения: 174
Пуснато наПуснато на: Вто Юни 12, 2007 10:52 am
МнениеЗаглавие : Re: ???????? - ???????????? ????? ???? ????!!!
Отговорете с цитат

Маг Селена написа:
Не мога да разбера защо избягвате темата за здравето?!

Че има ли нещо по-важно от него?!



Не, няма... ама го осъзнаваме чак като се разболеем...
Преди 9 години почина дядо ми- баща на баща ми. Някъде по това време- юни. Следващия месец баща ми постъпи в болница- лично ми съобщиха лекарите диагнозата- рак на стомаха и цироза. И тъй като по рождение си е с анемия- таласемия, нямал да издържи операция- обрекоха го... Не знам защо, но никак не повярвах в диагнозата-вътрешно знаех че не е така. А майка ми беше изпаднала в шок.. Прехвърлиха го в по-голяма болница, отново изследвания, и се оказа изострен гастрит.. Но 2 месеца щяхме да изперкаме от притеснения... Чудя се на някои лекари- как може да хвърлят така страшни диагнози... Друг пример- детенцето на леля ми- почина на годинка от погрешна диагноза- то било преплитане на червата а педиатърката го лекувала от настинка... Просто е страшно... вече ми е доста трудно да вярвам 100% на лекари Sad
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Юни 12, 2007 12:38 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

И в никакъв случай не бива да го правиш, щото аз отдавна не го правя ... просто отивам сама в дадена лаборатория, правя си изследванията за това, за което имам съмнение, то се доказва и ... след това сама си се и лекувам - поне в 99% от случаите.

Понякога ходя на лекар само за да потвърди диагнозата, която вече съм си поставила лично аз.

Нещо като "сверяване на часовника" - ама ходя само при доверени лекари, т.е. лекари, които са минали през "клиничните си изпитания" и наистина си разбират, пък и обичат професията!
Confused

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Pi




Регистриран на: 07 Юни 2007
Мнения: 174
Пуснато наПуснато на: Вто Юни 12, 2007 12:50 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена написа:
[b][color=indigo]И в никакъв случай не бива да го правиш, щото аз отдавна не го правя ...

Ами аз пък ходя за болничен само Smile Но наистина не им вярвам. Имах си лични здравни преживявания преди години- как едно ти лекуват, а друго увреждат и безкраен цикъл... Затова и се обърнах към фитотерапии и азиатски практики...
Маг Селена.. а за психиатрите какво мислите? И психолозите? Питам във връзка с детето ми. Не съм доволна- никак не помогнаха.. Диагноза-натрапливи мисли и повишена тревожност, а сега се добавя и пубертетската криза... Психиатъра беше детски и работи както с психологически похвати, така и после с медикаменти- ефект нулев. Направо не знам вече къде да я водя.. Sad
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Вто Юни 12, 2007 2:09 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Майка ми и леля ми са медицински сестри,баща ми-фелдшер,а аз отраснах в болницата...,но не като пациент.
Логично беше и аз да стана лекар.Обаче виждах,че тия хора,които се опитваха да научат всяка новост(за боклука не говоря-къде ли го няма?!),та тия хора въпреки ,че се опитваха да са в крак с новостите ,не бяха доволни от резултатите.Сиреч често бяха безсилни и въпреки,че правеха всичко както трябва,то виждаха,че нещо не е наред и виняха себе си.А би трябвало-нивото на официалната медицина и по-точно-високомерието й към народната.

Затова и бях решил ако стана лекар да обединя двете.Но...това беше отдавна.Оттогава станаха доста промени и сега има такива лекари.Доста от тях вместо алопатични,използват хомеопатични средства.Така и да са сбъркали ,не е фатално за здравето на пациента.

Та основният проблем е в основта на официалната медицина,която лекува от болести болния,а не набляга на профилактиката и хармонизирането на организма.
Така смятам!

_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Pi




Регистриран на: 07 Юни 2007
Мнения: 174
Пуснато наПуснато на: Вто Юни 12, 2007 3:37 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:


Затова и бях решил ако стана лекар да обединя двете.Но...това беше отдавна.


И аз имах такива мераци по едно време ама не би... Very Happy
AUDAN написа:
Та основният проблем е в основта на официалната медицина,която лекува от болести болния,а не набляга на профилактиката и хармонизирането на организма.
Така смятам!

Да- лекува “болест” а не човека...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Вто Юни 12, 2007 3:51 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Pi написа:
... лекува “болест” а не човека...

Май е по-точно да се каже:
"Официалната медицина поддържа болестта в човека.Не го оставя да умре,защото ще бягат от нея,а и пациентите ще намалеят.Но и не го излекува,а само подтиска болките,най=вече,че да идва редовно при нейните инквизитори.
Горките свестни лекари-дано се сещат,че има нещо гнило,но не в Дания,а на друго място"

_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Pi




Регистриран на: 07 Юни 2007
Мнения: 174
Пуснато наПуснато на: Вто Юни 12, 2007 4:26 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:
Pi написа:
... лекува “болест” а не човека...

Май е по-точно да се каже:
"Официалната медицина поддържа болестта в човека.Не го оставя да умре,защото ще бягат от нея,а и пациентите ще намалеят.Но и не го излекува,а само подтиска болките,най=вече,че да идва редовно при нейните инквизитори.

Абсолютно точно. Smile
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Юни 12, 2007 5:04 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Pi написа:

Ами аз пък ходя за болничен само Smile Но наистина не им вярвам. Имах си лични здравни преживявания преди години- как едно ти лекуват, а друго увреждат и безкраен цикъл... Затова и се обърнах към фитотерапии и азиатски практики...
Маг Селена.. а за психиатрите какво мислите? И психолозите? Питам във връзка с детето ми. Не съм доволна- никак не помогнаха.. Диагноза-натрапливи мисли и повишена тревожност, а сега се добавя и пубертетската криза... Психиатъра беше детски и работи както с психологически похвати, така и после с медикаменти- ефект нулев. Направо не знам вече къде да я водя.. Sad



Ако искаш дай ми данните й - трите имена и рожденната дата! На ЛС, разбира се!

Няма да резилим момичето, щото някой може да познае имената ... и да си имаш пък ти проблеми после.

Очаквам ги ... поне в тези област съм спец и досега няма сбъркана диагноза - дори и в придружаващите основната, защото няма пкихично заболяване в чиста форма, винаги има придряжаващи го странични ефекти! Направо е ужасно![Crying or Very sad Embarassed

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Pi




Регистриран на: 07 Юни 2007
Мнения: 174
Пуснато наПуснато на: Вто Юни 12, 2007 8:11 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Цитат:
Ако искаш дай ми данните й - трите имена и рожденната дата! На ЛС, разбира се!

Няма да резилим момичето, щото някой може да познае имената ... и да си имаш пък ти проблеми после.



Абсолютно- ако ме хване, тежко ми се пише после Laughing
Изпратих ги на лична. Наистина имам нужда от съвети как да и помогна... По традиционния начин нищо не става...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
reveta




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 826
Пуснато наПуснато на: Пон Юли 02, 2007 4:23 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Всеки човек е уязвим посвоему и всеки си има своите слаби места. Ако аз кажа какъв проблем съм имала със сигурност ще стана за смях пред целия форум, но може би в близките дни ще взема да кача един материал и по тази тема. Не че и така няма да стана за смях, но може да успея да убедя някои, че макар и неболестно състояние, това може да достигне всекиго, независимо на каква възраст е. При мен беше временно явление в много лека форма и се надявам да не се повтаря, щом вече не отлагам и не се въздържам по инерция. Embarassed Но от това, което съм чела, знам че при повечето хора проблема е психологически и се дължи най-вече на стрес, паника, тревоги, ако те подгони параноята със или без сериозна причина (а при мен се случва най-редовно) Wink При мен обаче не беше психологическа причината, след като се оправих за година и нещо и не ми причиняваше неудобства на обществени места. Пък и аз не го взимах хич насериозно тоя проблем, даже и лекарска помощ не потърсих. И сама се оправих. Но тези които се тревожат да не направят работата на обществено място, си правят много лоша услуга така и пречат на проблема да изчезне от само себе си... Ето този психологичен фактор е много вреден.
Мисля също, че ако имунната система на организма е достатъчно силна, стресовите ситуации не могат да те разболеят толкова лесно. Аз (да чукна на дърво) с имунната система не съм имала проблеми тъй като и на фитнес ходя често, не толкова за да извайвам тяло, а за себе си да се чувствам добре. Но и със силна имунна защита, ако човек изпада в паника често, то тревогите все ще намерят къде да го "ударят" - ако не в имунната система, то някъде другаде със сигурност, както например някои получават инконтинеция...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov