Автор |
Съобщение |
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Местожителство: София
|
Пуснато на: Чет Яну 21, 2010 11:39 am
Заглавие : Чиста сензация за маите и...Мелхиседек!!!
|
|
|
Не можах да се сдържа, зарязах всичката си останала работа и се втурнах да ви съобщя на какво инфо попаднах само ...
Изследователи от Мексиканският национален институт по археология и антропология са открили върху територията на древния град Лагартеро в южните части на Мексико (щата Чяпас) стела (каменна плоча с надпис) на възраст 1000 години с барелефно изображение с владетел на маите.
Това доказва, че ... маите са продължили да живеят след поголовния "световен" потоп.
Това доказва, че въпросния световен потоп не е бил световен, нито пък е ликвидирал окончателно и всички маи.
Този факт говори само за едно - потоп може да е имало, но той е бил локализиран само и единствено в определен участък на дадена територия.
Нещо като цунамито преди няколко години в Азия...или като тези по настоящем в ХАИТИ (прави излезнаха някой астролози за земетресенията в началото на годината - както и аз )
Така, че нека не ни плашат някои невежи, нито пък заблуждават как през 2012 гад. светът ще свърши и живота на нашата планета ще секне ...
Напротив - той ще се трансформира в нещо по-висше и стойностно, което ще дава своя израз бавно и постъпателно, но за сметка на това пък сигурно.
Така, че Новият Живот започва през 2013 год.!
Давам ви линк към въпросната статия (на руски език е!) ... ВОЖД НА МАИТЕ ЯВИ ЛИКА СИ ...]
|
Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Съб Яну 23, 2010 11:08 am; мнението е било променяно общо 3 пъти |
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
Valia
|
Пуснато на: Чет Яну 21, 2010 10:11 pm
Заглавие :
|
|
|
Странно, но това някак си не ме изненадва. Статията ме подсеща за разказа на Друнвало Мелхизедек относно маите. Гледах видеозапис от семинара на Друнвало в България през 2008. (имам го на диск, но е огромно и нямам къде да го кача). Там той разказваше, че от маите и днес живеят много племена в Северна и Южна Америка, и помнят историята си с хилядолетия назад. Тя не е записана тази история - просто си има племенни родове, чията мисия е да я пазят като знание и да я предават устно от поколение на поколение. Там се говори и за 22 декември 2012 - че това е просто една дата, но прехода не става за ден - той отнема по-голям отрязък от време и ние вече сме в този отрязък. Според пророчество на маите, има знамения, които маркират началото и края на периода. Друнвало твърди, че началото е било на 24 Октомври 2007 с необичайно ярково появяване на кометата Холмс, а края на периода е през 2015.
Емблематичната книга на Друнвало "цветето на живота" я има в spiralata.net. Доколкото съм чела резенциите, "Змията от Светлина" също ще е доста интересно четиво, но лично аз все още не съм я чела.
И умната ако тръгнете да четете Все пак и Друнвало е човек. Има си комерсиални интереси от разпространението на семинарите и книгите, и не знам доколко написаното там е достоверно и безкористно. Но ако прочетеното се сравнява по "вътрешния компас", то си проличава кое би могло да е вярно и кое не.
А относно новия свят, който ще настъпи през 2012 - лично на мен не ми се чака. Аз за себе си си го правя новия свят още отсега. Защото ми се струва, че тя промяната отвътре започва, от самия човек. Не външните събития дават усещането, че си си на мястото. Хармонията започва отвътре, и тогава с други очи гледаме и на света, и на мястото си в него. Аз съм много по-доволна от живота си, откакто се научих да не подхождам към всяка ситуация с определено очакване и негативна реакция, когато очакването ми не се сбъдне. То си имаше една приказка, че живота е онова, което се случва докато си правим планове за него... Така че аз се оставям да бъда изненадана и приемам събитията като шанс, а не задължително като нещо добро или лошо спрямо предварително поставени очаквания. И живота ми е много по-спокоен и радостен така. |
|
_________________ |
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Пет Яну 22, 2010 10:59 am
Заглавие :
|
|
|
Друнвало Мелхиседек казва много истини, друг е въпросът, че се нарича Друнвало, а още повече Мелхиседек ...
Информацията му идва от много висше ниво, но ако някой иска да разбере какво значи Мелхисидек нека надникне и попрочете нещичко от "Урантия".
Що се отнася до организирането и опознаването на онова, дето се помещава в скритите дълбини на нашето "вътрешно Аз" си много и абсолютно права.
Всеки един от нас трябва да знае, че влияе на всичко около него и може да повдигне и задържи излъчването на вибрационното ниво на още хиляди и хиляди хора.
И ако това стане вероятности и събития като тези в Азия и Хаите просто ще бъдат ликвидирани!
Подобни неща се случват поради две причини - нарочни и предизвикани от понижено енергийно ниво в духовен план. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Пет Яну 22, 2010 12:06 pm
Заглавие :
|
|
|
Не се въздържах и се върнах ...
Тук се казва, че Друнвало Мелхиседек е същност от 13 измерение, нали?!
Но един здравомислещ човек ще направи поне следното сравнение или предположение с оглед на ето това тук, което е качено само преди няколко дни в нашия сайт - ЗА НИВАТА ...
Та ... 11-то ниво изобщо не е от най-високите не само в структурата на висшата Духовна Йерархия.
А Друнвало Мелхиседек е от 13 ниво според "неговите" твърдения - а дали са точно негови?! Това е едно твърде ниско ниво, съотнесено към измеренията на Свръх Вселената и прилежащата й локална Вселена.
Мелхиседеците не са от ... 13 измерение нито ниво!!! Съжалявам ...
Те са извън строежа на Висшата Духовна Йерархия, която отговаря за Плана съотнесен към нашата планета Земя. И 13-тото ниво се съотнася именно към този План.
Да, но Мелхиседеците са съотнесени към един съвсем друг План, който е извън структурите на Планетарния и Галактическия - да речем към Вселенския или още по-високо - към самия Космичен План ... (за това ще говорим някой друг път, просто още не е дошло времето за подобен разговор - но и това ще се случи!).
Така, че нека ограничените умове се изживяват трепетно, както си искат в своите необуздани и неконтролирани емоции, разхвърляни във всички страни и посоки от чувствата им, породени от желанието да се изживяват като някакви ценности докоснали се до нещо от толкова високо ниво като ... Друнвало.
Този човек, който и да е той и какъвто и да е, е един най-обикновен контактьор, които черпи информация от 13 ниво съотнесено към нашите земни, нашите планетарни измерения. Нищо повече.
А кои духовни същности се помещават в това ниво вече е съвсем друг въпрос, но които и да се те не са ... Мелхиседеци.
Този човек не е Мелхиседек, но е възможно да е Друнвало ... някой си там ...
Мелхиседеците са действащи същности в измерението на локалната Вселена. Така да се каже те са представители на първата категория Божествени Синове. И трябва да отбележа, че Мелхиседеците не извършват широка дейност извън пределите на Локалната Вселена, ако не се счита тяхното призоваване в качеството им на свидетели от по -висшите от тях духовни същности за разглеждането на въпроси съотнесени към действията в структурите на Свръх Вселената (онова нещо, което Изтока нарича Брахман).
Сега вече съвсем основателно мога да кажа, че просто ни е бедна предствата за какви измерения става въпрос наистина!
Голямо кощунство е някой си самозванец да твърди, че той е Мелхиседек и честно казано днес ми припищя вече от човешкото невежество, което твърди и възприема един печалбар за ... Мелхиседек.
Ми ... това е. В частност казано. |
Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Пет Яну 22, 2010 10:49 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
|
|
Valia
|
Пуснато на: Пет Яну 22, 2010 2:06 pm
Заглавие :
|
|
|
Маг Селена написа: | Не се въздържах и се върнах ... |
Любопитно ми беше да видя каква ще е реакцията към онези писания в линка дето постнах И на мен ми стана забавно докато ги четох. Хората си търсят Месия, Водач, Просветлител. Идва някой който им запълва емоционалната нужда от външа опора, дава им усещане за значимост и посока в живота и се втурват да му целуват краката и да му свалят звезди от небето.
А това просто не е редно. Опората трябва да е вътре. Само тогава информацията отвън може да е полезна по някакъв начин, защото ще си имаме "вътрешния компас", по които да я проверяваме.
Затова и дадох списъка с книжките - в тях има полезна информация, но трябва да се внимава с нея. Тя не е от Друнвало, тя е дадена на Друнвало. И не би било хубаво хората да изпадат в някакъв култ към него само защото е канал за разпространението на тази информация. Всякакъв вид обожествяване на личност води към ужасни последици - обожественият се възгордява, тълпите обожатели се заслепяват.
Така че, всичко с мярка |
|
_________________ |
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Пет Яну 22, 2010 11:00 pm
Заглавие :
|
|
|
И тъй като някои веднага ще кажат, че не разбирам нищичко от измерения и...нива утре ще пейстна някои материалчета свързани именно с тях.
Но що се отнася до Друнвало Мелхиседек пак ще повторя, че погледнато от всякъде това така наречено явление не е нищо подобно.
Нито като го съотнесем към нивата, нито към измеренията... - макар между двете понятия да има разлика.
Обаче когато става въпрос за предаване на съответна информация от човек в плът и кръв получена чрез ченелинг винаги става въпрос за ...нива. Нива в астралния/менталния план.
Явно този/тази особа, която дава коментара в съответния форум не е съвсем наясно за какво иде реч от двете понятия ...
Но което и да приеме от двете (утре сами ще се убедите отново в правотата ми!) въпросния Друнвало Мелхиседек не е никакъв Мелхиседек, а един най-обикновен контактьор/ченелинг, които предава много вярна и истинска информация - независимо от кой източник я взема.
Е, че описва много художествено и емоционално картинките това също е един друг въпрос на коментар. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Съб Яну 23, 2010 11:00 am
Заглавие :
|
|
|
Малко се отклонихме от темата, но...според мен е важно да се говори и за Мелхиседеците в нея, тъй като те са свързани с Творението човешко.
Ето какво определение дава религията за Мелхиседек ...
Цитат: | Мелхиседек (евр. malach-sedek, Малкицедек, букв. "цар на истината", "справедлив цар") е покрита в тайнственост, изключителна библейска личност, чийто образ е осмислян различно от юдеи и християни.
Мехиседек е бил цар на Салим (вероятно Йерусалим; Пс. 75:3) и "свещеник на Бога Всевишни" (Бит. 14:18-24; Евр. 7:1), който след победата на Аврам над царя на Северен Ханаан Кедорлаомер, го благословил и му поднесъл хляб и вино. В това Църквата вижда предобраз на жертвата, принесена от Господ Иисус Христос.
Пръв св. цар и пророк Давид Псалмопевец посочва предобразното значение на тази историческа личност, виждайки Христа - бъдещият Месия, като "свещеник навеки по чина Мелхиседеков" (Пс. 109:1,4: "Рече Господ Господу моему: седи от дясната Ми страна, докле туря Твоите врагове подножие на нозете Ти. ... Кле се Господ и няма да се разкае: Ти си свещеник навеки по чина Мелхиседеков”).
В три поредни глави на Посланието към евреите (Евр. 5:6,10; 6:20; 7), св. апостол Павел също свидетелства, че Мелхиседек е предобраз на Христос.
-----------------------
Pravoslavieto.com |
Цитат: | Основната тема в книга Битие 14 глава е войната, в която участва Авраам срещу “Кедорлаома и на царете, които бяха с него” (Бит. 14:17). След нея Авраам се среща с една странна личност – Мелхиседек, цар на Салим: човек, чийто род е останал неизвестен в летописните хроники.
Векове по-късно ап. Павел споменава този тайнствен човек като предобраз[1] на Христос като привежда думите на Пс. 109:4: “Ти си свещеник навеки по чина Мелхиседеков” (Евр. 7:17).
Името Мелхиседек е съставено от библейската еврейска дума мелех - "цар" и думата цедака - "правда". Така името Мелхицедек /според Масоретския текст/ означава "цар на правдата". Този цар на правдата е цар на Салим. Името Салим произхожда от думата шалом - мир, и следователно Мелхиседек е "цар на мира".
В древния Израил, а и в древния Ориент името е тясно свързано с характера на носещия го. Узнаването на името на някого дава възможност за лично и тясно общение с него. От името, което носи, разбираме, че Мелхиседек е бил изключително праведен човек.
Особеното в това име е комбинацията от двете понятия - правда и мир, защото за поддържането на мира често се потъпква правдата и обратно – правдата, като неугодна на човека и по-точно на интересите му, нерядко води до нарушаване на мира.
Поради греховната си немощ хората не могат да постигнат едновременно правда и мир. Последното ни навежда на мисълта, че тези думи се отнасят единствено за Бога.
„Свещеник на Всевишния Бог“ (Евр. 7:1).
Защо Мелхиседек е свещеник и още повече на Всевишния Бог? В древност често царете са били върховни жреци в тяхната религия, т. е. pontifex maximus. Званието обикновено е придобивано чрез самопровъзгласяване. Що се отнася до свещенството на Всевишния Бог, то се получава даром (Вж. Лев. 8 и 9. глава). В книга Битие 14:18 четем, че Мелхиседек е изнесъл хляб и вино, и че е свещеник [4]. Даровете, които изнася Мелхиседек, са жертвоприношение, но също така са и знак за гостоприемство.
Според архимандрит Сергий “Мелхиседек бил праведен мъж и наистина носел образа на Христос. Движен от пророчески дух, той предузнал жертвата, която тръбвало да бъде принесена от Него за всички народи и почел Бога с хляб и вино, подражавайки отпреди на идещия Христос”[5]. Ап. Павел не споменава за тези жертви, за да наблегне на десятъка и свещеническото достойнство[6].
„Комуто Авраам отдели десятък от всичко“ (7:2).
Авраам се е връщал от война (Бит. 14 гл.). Даването на част от плячката може да се разбере като поделяне със съюзник, но Мелхиседек не е участвал в битките. Освен това Мелхиседек е и цар на мира! Св. Йоан Златоуст посочва, че срещата на Авраам с Мелхиседек не е като със съюзник, а като с човек, който си е седял у дома[7]. Така отпада възможността десятъкът на Авраам десятък от споделяне на плячка. Даровете също не може да са били принесени от страх, защото хлябът и виното, изнесени от Мелхиседек, са знак на мир между двамата. Тогава остава този десятък да е свидетелство за уважение. Обаче десятъкът е нещо, давано на по-високостоящ.
Левитите са вземали такъв десятък от братята си: от една страна, защото са нямали земя, от която да се изхранват, а от друга, защото са свещенически род. Мелхиседек обаче не е родственик на Авраам, но има по-високо звание /цар на мира/ заедно с царското достойнство.
Св. апостол Павел назовава Авраам патриарх и прави това, за да наблегне на неговото достойнство. Следователно, званието и достойнството на Мелхиседек са по-голями от достойнството на Авраам като праотец на целия Израил.
„Без баща, без майка, без родословие нямащ начало на дните нито край на живот“ (7:3).
Никой не би сметнал, че човек може да се роди освен от своите родители; ако не е роден от някого, то как съществува – това е невъзможно. Св. Йоан Златоуст говори, че Мелхиседек е без баща и майка не защото не ги е имал, а защото не са известни[8], иначе как би бил човек? Поради тази неизвестност Мелхиседек няма начало на живота си, ни край. А откъде черпи тази информация ап. Павел? В Битие 9-11 гл. са изложени родовите таблици на Сим, Хам и Яфет, където Мелхиседек не се споменава. И така, салимският цар не е от родовете, произлизащи от тримата споменати по-горе. За неговото родословие явно няма данни и в Свещеното Предание, откъдето апостолът също би могъл да почерпи сведения. Така, Мелхиседек става предобраз на Сина Божи, Който няма начало и край на битието Си и като истински Бог Той няма майка, а като истински Човек няма земен баща.
„Сам Левии, който взима десятък, даде десятък чрез Авраама“ (7:4).
С този стих ап. Павел обвързва юдейския народ с Мелхиседек. Авраам, като родоначалник на евреите, встъпва в заветни /договорни/ отношения с Бога. Като получил обещания от Бога (Бит. 12:2,3), Авраам ги предава на поколението си. Формулата: „Ние сме чеда на Авраам“ - намеква за близост с Бога заради обещанието, че Бог ще благослови потомството на Авраам. Апостолът казва, че Авраам дал десятък на Мелхиседек, т. е. Авраам е по-малък. И тъй като Аарон и левитите (Левии) са потомци на Авраам, то те самите са дали десятък на Мелхиседек като на свещеник, имащ повече близост до Бога и притежаващ по-високо звание, отколкото тяхното свещенство. Така свещеници дават десятък на свещеника. Мелхиседек, изтъква ап. Павел, превъзхожда Левии и заради безкрайността на своя живот и по такъв начин е придобил вечно свещенството, защото силата, която има, е по-голяма от тази на смъртта. Като победил смъртта със собствена сила, той е придобил свещенство. Да, но кой освен Бог би могъл да срази смъртта? Бог още на Адам дал обещание за избавянето на хората от греха и последицата му – смъртта. Победител на греха може да бъде само Този, Който не носи покварата му, а както знаем, няма безгрешен човек освен Христос. Вече съвсем очевиден стана фактът, че тези думи не могат да се отнесат за Мелхиседек като за човек, а само като за предобраз на Христос.
"Който не по закона на плътска заповед е станал такъв" (Евр. 7:16)
Какво трябва да разбираме под "плътска заповед"? За да разберем точно, трябва да обърнем внимание на "заповед". Явно е, че става дума за закон, а ап. Павел не би споменал езически, а юдейския закон, даден чрез св. прор. Моисей. В този закон се говори, че за да станеш свещеник, трябва да принадлежиш към Левиевото коляно. Значи става дума за родословие и оттам - за свещенство по произход, по плът, а "явно е, че Господ наш възсия от Юда" и по такъв начин не се спази заповедта и се въздигна друго свещенство, което не е обвързано с Моисеевия закон.
"И тъй, ако съвършенство се постигаше чрез левитското свещенство (защото въз основа на него народът получи закон), каква още нужда да се въздига друг свещеник по чина Мелхиседеков, и да се не нарича по чина Ааронов" (Евр. 7:11)
В този стих се появява съпоставка левитско свещенство – Мелхиседек. Всяко свещенство е обвързано със закон. Нужно ли е свещенството на Мелхиседек вместо това на Левий? Ап. Павел задава въпрос: “щом съвършенството се достига чрез левитското свещенство, защо ни е нужен Мелхиседек”? Но наистина ли се достига съвършенство чрез Закона? В Стария Завет се говори: “ бъдете свети, защото Аз, Господ, Бог ваш, съм свет” (Лев. 19:2). Ако е споменато, то би трябвало с този закон да може да се реализира, тогава Новият Завет е ненужен. Да, но реализация не виждаме, защото ако някой можеше поради силата на греха да изпълни всички заповеди на Закона, то тогава нямаше да има нужда Христос да се въплъти, да страда, то, следователно, Старият Завет е (и свързаното с него свещенство) възпитател, подготвящ старозаветното човечество за приемането на Христос /Гал. 3:24/. Св. Йоан Златоуст говори, че смяната на закона и Христовото свещенство произлизат от факта на несъвършенството на всичко предишно. И така, законът няма възможност да прави хората съвършени, не защото не е добър, а първо слабият човек не го изпълнява и второ, той не дава благодатна сила, каквато виждаме в Новия Завет, и затова не може да прави хората съвършени. Ето вече нуждата от от ново свещенство и Нов Завет.
“Ти си свещеник на веки по чина Мелхиседеков” (Евр. 7:17).
Докато в Стария Завет първосвещеникът влизал един път в Светая Светих (Лев. 16 гл.) при престола на Господ (ковчега на завета), при Новия Завет свещеникът стои пред Тялото на Господ (причастието). Тази промяна е заключена в клетвата: “Ти си свещеник на веки по чина Мелхиседеков”. Така има клетва, която е не само печат на Завета, но и дава сила за изпълняването на този закон. Човек вече не е онзи роб, който в закона на Моисей можел само да се опитва да изпълни правилата, той вече е част от народ от свещеници, чиито първосвещеник не е поробен от греха човек, а живият Бог.
Мелхиседек – цар на мира, цар на правдата, свещеник на Бога Всевишни, неограничен ни от време, ни от родство – нещо невъзможно за човек. Предобраз не показващ загадка, а насочващ към Този, Който наистина е неограничен – Христос. Този Христос, Който положи закона на духа, стана основа на вярата, освети завета с кръвта Си и получи обещание и клетвата: “Ти си свещеник навеки по чина Мелхиседеков” (Евр. 7:17).
----------------------------------
dveri.bg |
Тук има чного големи противоречия за естеството на Мелхиседек като физическо тяло, но самия Друнвало използва именно този образ за да изрази истинността на своите думи.
Да, но една истина няма нужда от доказателства, защотоа сама по себе си тя е...истина.
В следващият пост ще дам малко по-нашироко обяснение какво представлява истинския Мелхиседек, а не какво е според религиозните предания и ... заблуждения.
Всъщност...макар и съвсем бегло, завоалирано и алегорично от цитатите ми се вижда, че Мелхиседек и Син Божи, което говори, че той наистина е представител от първата категория Божествени синове.
Но е недопустимо да го представящ като образ на човек, защото Мелхиседек не е ... човек. Той е проявление на висша енергийна субстанция с честотата на светлината.
В "Урантия" - Библията на всички библии - е разработено на дълго и на широко що е това Мелхиседек. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Съб Яну 23, 2010 1:26 pm
Заглавие :
|
|
|
И тъй като никъде из нета не можах да открия правдоподобна информация за Мелхиседек, а открих само едно коленопреклонство и раболепничене, то реших аз да понапиша нещичко в тази насока ...
Мелхиседеците са от първата група Божествени Синове, достатъчно близко стоящи и с усигурен достъп до нивото на живот при нисшите създания, което им дава възможността за непосредствено участие в духовното усъвършенстване на смъртните хора.
Те служат на еволюиралите раси без необходимост от реинкарнация, т.е. те са в безплътни тела и не се прераждат.
Мелхиседеците по принцип според закономерностите на Свръх Вселената не се прераждат, но...биха могли по тяхно желание да се преобразят в плътно тяло.
Мелхиседеците са посредници между Висшата Божествена Същност и нисшите нива на живот при надарените със свободна воля човешки същества. Серафимските Ангелични категории си сътрудничат директно с тях и са по-нисшестоящи от тях.
Следователно всички разумни форми на живот се помещават в енергийната субстанция на тези толкова близки и светли същности, които изпълняват ролята на благопожелателни Учители и Мъдри Съветници.
Мелхисидеците са една самоуправляваща се категория. В тази уникална група от ефирни същества ние се сблъскваме със самоуправлението на същества от Локалната Вселена (т.е. Вселена прилежаща в субстанцията на Свръх Вселената! или Брахман както казах вече).
Тези така наречени Божествени Синове са създали своя собствена система за управление на групата си в тяхното планетарно местообитание, както и за прилежащите им шест обединени сфери във въпросната Локална Вселена заедно с подчинените в тях светове.
Следва да се отбележи, че Мелхиседеците никога не са злоупотребявали с прерогативите си и винаги са оправдавали оказаното им доверие от Свръх Вселената.
Мелхиседеците действат в невидимите светове в качеството си на мобилни съвещателни касационни съдилища. Тези Вселенски Синове се насочват в световете на не особено големи групи, за да служат в качеството си на консултативни комисии, да снемат показания, да получават препоръки и да изпълняват ролята на съветници.
Те имат правото да отстраняват сериозните разногласия и да уреждат сериозните спорни конфликтни ситуации възникващи от време на време в еволюционните сфери.
Тези старши синове на Вселената са главните помощници на Ясната Утринна Звезда за изпълненията на поръченията от Сина Създател. Държа да отбележа, че Сина Създател далеч не е Исус Христос както го възприемат повечето невежи хора.
Специалната дейност на Мелхиседеците
Високоспециализираната област в дейността на Мелхиседеците е наблюдението им за постепенното придвижване на смъртните хора по еволюционния им път.
Обучението на същите тези хора в значителна степен се извършва и от Серафимските Попечители, т.е. Ангеличните структури, които помагат на израсналите в относително високо духовно ниво, в рамките на Вселенското измерение.
В същото това време цялата тази образователна система се намира под цялостното наблюдение на Мелхиседеците, действащи в тясно сътредничество с триединството на Синовете-Учители.
Мелхиседеците освен с посвещение в широко мащабното си духовно обучение и емпирична подготовка в Локалната Вселена, изпълняват и функцията за уникални поръчения съотнесени към необичайни и екстремни обстоятелства.
Много интересно в какви такива е участвал така наречения Друнвало Мелхиседек?!
Във формиращата се Вселена с преобладаващ потенциал на 10 милиона обитаеми светове!!! - не може да не се случват множество необичайни събития, в плана на които именно действат Мелхиседеците. Те винаги са готови да служат във всяка една критична ситуация било то с физическото си (в много редки случаи!), интелектуално или духовно присъствие засягащо съответната планета, галактическа система, съзвездия или Вселена.
Именно и точно тук искам да отбележа, че така наречения Друнвало Мелхиседек не е от този висок ранг човешко същество, но е възможно да контактува с подобна същност съотнесена към проявленията на Мелхиседеците - тук вече е без значение как ще бъде наречено това проявление, дали Друнвало или с някакво друго име.
Световете, които населяват Мелхиседеците са изключително многообразни и изпълнени с изключително високи вирации съотнесени към още по-високи обертонови честоти. Те също така си имат своите нива на развитие в Йерархичната им структура.
Дължа да отбележа, че когато един Мелхиседек решава да приеме за известно време човешки образ вибрацията около неговото тяло е изключително висока и непоносима за обкръжаващите го люде.
Колкото и да я приравнява, и снижава с тази на обикновения, макар и високо посветен духовно човек, тя въпреки всичко си остава прекалено висока и непоносима за него...
Що се отнася до тези люде те също не могат да бъдат в състояние да вдигнат своята лична вибрация до тази на енергийното ниво на Мелсиседек и биват поразявани от нея получавайки най-малкото силни главоболия, главозамайване и залитания, конвулсии или...припадъци.
И до колкото знам и съм осведомена от сигурно лице присъстващо като наблюдател в залата при въпросното гостуване на Друнвало Мелсиседек в България хората, които са присъствали до него не са получавали подобни. А напротив ... по лицето и общото външно физическо състояние на Друнвало се четяла...преумора.
Отсъдете сами дали един истински Мелхиседек може да се измори, т.е. преумори?!
Всъщност...някъде намерих и твърдението, че Друнвало Мелхиседек се явявал пра-пра-правнук на библейския Мелхиседек от Салим по времето на Авраам?!
Просто нямам думи ... невежство и заблуди ...Боже упази!!!
Ще дам линк към един супер-рекламен клип за Друнвало Мелхиседек за да видите наистина негово физическо изражение на лицето - един преуморен човек, с дълбоки морави сенки под очите си и ясно изразенаq и очерната преумора.
Подпухнало лице и клепачи, което говори за силно изразена симптоматика на болен човек със сърдечно-съдови или бъбречни проблеми и т.н., и т.н. - няма да му правя сега здравна диагностика, я!
САМИЯТ ДРУНВАЛО МЕЛХИСЕДЕК ...
А видяхте ли как изглежда лицето на водещата и представящата го говорителка?! Свежо, гладко, без отпечатъка на преумората и болестта - дали пък тя не е някой предхождащ Мелхиседек самият Друнвало Мелхиседек?!?!?!?!?!?!
Не е важно какво инфо поднася той, по-важно е какво представлява като човек или духовна същност!
А иначе всеки, които пожелае може да понаучи тези неща, за които говори Друнвало от доста източници, които няма да мога да изброя в темата...
Друг е въпросът, че - пак ще потвърдя, - че този мъж е един идеален проводник за ченелинг, и че информацията му е вярна поне в едно 85% ...никак не е малко...
Всъщност кой се нуждае от такава гръмка и повсеместна реклама?! Мелхиседек ли или ...един съвсем обикновен контактьор?! |
|
|
|
|
|
Valia
|
Пуснато на: Съб Яну 23, 2010 3:14 pm
Заглавие :
|
|
|
Заинтригувах се от споменатата от Селена книга Урантия. Разрових малко из нета, и излезе това:
The Urantia Book Download Center
За съжаление, превод на български няма - но има английски, руски и още няколко други езика. Свалих си The Urantia Book - complete, original version на английски. В HTML формат е, отваря се с най-обикновен браузър и е удобно за четене.
Приятно четене и на вас
А относно Друнвало - аз лично смятам да се възползвам от предоставената чрез него информация, но без разбира се да си представям един обикновен човек за нещо повече от това което е - много добър информационен канал. |
|
_________________ |
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Пон Яну 25, 2010 11:53 am
Заглавие :
|
|
|
Преди около 10-на години от книгата бяха донесени в България само два екземпляра - единит беше за мен. На руски е - естествено! Кой велик българин ще седне да си губи времето с превод на такъв обемист труд ... над 2 000 страници ... Голяма тухла е, но на мен ми се вижда като 100 странички, които изобщо не ми стигат ...
После - преди около 6-7 години внесоха още 6 екземпляра. Сега струва ми се - може би! - в книжарницата на "Шипка" се продава, но е много скъпа.
Иначе мисля, че я има в "Спиралата" и всеки може да си я свали - вече! - и да си я чете свободна на руски. Разбира се и от тези, които никога не са учили руски език ...
Там можете да научите не само кои са Мелхиседеците (в подробности при това), ами и много други подобни, за които се представят най-различни "светила" ... |
|
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|
|