НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Май 02, 2024 5:42 am Вижте мненията без отговор
ИЗПИТАНИЕТО НА ПАРИТЕ ...
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Апр 20, 2007 7:30 pm
МнениеЗаглавие : ??????????? ?? ?????? ...
Отговорете с цитат

Живеем в свят, където парите са се превърнали в Бог! Свят, където стремежът към парите почти напълно е заместил стремежа към живот! Свят, където животинското, растителното и минералното царство се жертват най-спокойно за краткосрочна финансова печалба! Свят, където човечеството жертва здравето си, индивидуалното си благополучие, за да успее да натрупа пари!

Но каква е истинската същност на парите? Защо парите са станали толкова важни в съвременния свят и защо Западния свят в частност мисли, че ако натрупа повече пари, проблемите му ще свършат? Защо вие като отделни личности смятате, че парите са отговор за повечето Ви проблеми! Защо вярвате, че ако имате повече пари, животът ви щеше да бъде по-щастлив? Защо продължавате да подхранвате тези илюзии, след като дълбоко в себе си знаете, че ТОВА НЕ Е ВЯРНО???!!!

Да разгледаме живота на Великите Учители. Те не само не се инкарнират в позиции на власт и пари, но и не са изпитвали никаква нужда то пари през физическия си живот. Това е ИСТИНСКИЯ БЕЛЕГ за един Учител, защото когато стигнеш тази степен на ВЛАДЕЕНЕ и можеш да контролираш, и проявяваш физическата енергия, НЕ ТИ ТРЯБВАТ ПАРИ от този момент нататък!

Следователно ПАРИТЕ СА САМО ЗАМЕСТИТЕЛ НА ДУХОВНАТА ЕНЕРГИЯ!

Това със сигурност е ИЗПИТАНИЕ, на което със сигурност трябва да се подложат онези, които днес СЕ ПРОВЪЗГЛАСЯВАТ ЗА ДУХОВНИ УЧИТЕЛИ, особено някои "особи" от нашата мила татковина ...!!!

Отличителния белег на ИСТИНСКИЯ ДУХОВЕН УЧИТЕЛ е, че не взима пари за дарбите си! !Е - нито аз, нито пък маг Живин сме достигнали до тази степен в духовното си развитие, но ... онази "адептка", дето я коментирахме в една от темите, уж е "адептка", а отново се е "изтипосала" в един познат до болка на всичики ви вестник, за да си прави най-невероятната реклама, за да ВЗЕМА ПОВЕЧЕ ПАРИ ...естествено ...

Парите са духовна енергия, с която трябва да боравим, когато се инкарнираме на физическото ниво на живот. Парите са изпитание, което трябва да се посрещне и овладее. Възприемайте ги като необходимо изпитание, поставено от нашия Създател!!! Това изпитание е доста лесно, стига да успеем да го разберем! Трябва да станем Господари на парите, а не парите да бъдат наши господари!!!

Как човек започва да разбира истинската същност на парите ли?! Ами като ПРОУМЕЕ, ЧЕ ФОРМАТА НЕ Е ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ!!!

Парите са само вид енергия ... а енергията образува формата. Всъщност ... преди всяка една форма има енергия!

Един от най-важните уроци за човека е да се научи да овладява формата, да бъде господар на формата в многобройните й аспекти, но за да се разберете формата ТРЯБВА ВИНАГИ ДА СЕ ВРЪЩАТЕ КЪМ ЕНЕРГИЯТА!!!

СЪЩНОСТТА НА ПАРИТЕ Е ЕНЕРГИЯТА! Когато използвате парите - боравите с енергия! Ако тя не е вашата енергия, то тогава е енергията на някой друг, защото в даден момент някой е дал от себе си, от духовната си енергия, за да създаде тези пари, за да създаде тази енергия!

Така, че ако парите са духовна енергия, сега можете да разберете, че начинът по който боравете с тези пари е от огромно кармично значение, защото в крайна сметка боравим с ЕНЕРГИЯТА НА НАШИЯ СЪЗДАТЕЛ!

ДА ИМАШ ПРЕКАЛЕНО МНОГО ПАРИ Е ПОЧТИ СЪЩОТО, КАТО ДА НЯМАШ НИКАКВИ! И В ДВАТА СЛУЧАЯ СЪДБАТА ВИ ЩЕ ПОСТРАДА СЕРИОЗНО ... както и кармата Ви, разбира се!!!

Затова същината на правилното отношение към парите в нашия свят, както и във всичко останало разбира се, Е В РАВНОВЕСИЕТО!!!

Основата на всеки паричен обмен е равновесието, РАВНОСТОЙНОТО ДАВАНЕ И ВЗЕМАНЕ!

Принципът залегнал в размяната на стоки или пари е стремежът да се уровновеси ПОТОКЪТ НА ЕНЕРГИЯТА!

Затова ТРЯБВА ДА ДАВАТЕ ТОЛКОВА, КОЛКОТО ПОЛУЧАВАТЕ - за да има равновесие! ТАКЪВ Е БОЖЕСТВЕНИЯ ЗАКОН ПРОСТО!!! Нищо лично, разбира се ... ама наистина нищо лично!

В крайна сметка човечеството трябва да осъзнае, че за да поддържа Земята в равновесие, трябва да й дава толкова енергия, колкото взима от нея! В противен случай следва нарушаване на синхронизацията в баланса и започват големи и ужасяващи беди на абсолютно всички нива - както съвсем лични, така и съвсем глобални!!!

А вие какво мислите по този въпрос?!

ОЧАКВАМ ВАШИТЕ МНЕНИЯ ...

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Пет Апр 20, 2007 8:27 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Моето мнение съвпада с това на господин Атанас Буров:
"Парите от човек,могат да направят светец.От свинята-само още по-голяма свиня!"

Под "пари" разбираме парчета хартия или метал,кото се произвеждат в определено количество и са забранени за фенове на "Млад техник" Cool
Отскоро под "пари" разбираме и някаква виртуална сума в банка,която се символизира от пластмасов носител с чип.Това е лесен начин да се предизвика масова криза,затова не ви го препоръчвам !за любопитните,допълвам:"Потърсете инфо какво е станало през "черния вторник" в САЩ.

По-добрият вариант за нас в момента е бартерът.Така се избягват данъциWinkПравете това,докато от кормилото на държавата ни се махнат поне половината паразити и дойдат свестни хора.

Щом маг Селена казва,че парите са енергия,сигурно е така.Аз съм сигурен,обаче,че в тях е записано инфото(и микроби) на всеки,който ги е докосвал.Т.е. след допир с пари,си измийте поне ръцете.

Спомням си за една статия,в която се казва как може да обеднеете и се разболеете,ако давате...милостиня!!!Накратко-проблемът идва от "отвореност"-та ви към просяка и лошите мисли на последния,който ви счита за виновни за това,че е беден.

Маг Живин е прав,че парите променят.Да!Писах по-горе какво казва извесният ни банкер.Парите сега дават власт и свобода.От нас зависи как ще ги използваме,парите ни дават шанс и ако се увлечем,губим повече,отпреди да сме ги имали...

Но...който се страхува от пари,да си стои в пещерата! Razz

_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
kati




Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Апр 20, 2007 8:48 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile И тук важи принципа - \"за да получиш,трябва да дадеш.Въпросът е какво и колко, за да получиш достатъчно за да вивееш нормално да кажем,без излишни екстри,но и без остри нужди.И дали получаваш адекватно на това,което даваш.Елементарното сравнение - работа - възнаграждение,но не е само това.Понякога получаваш и помощ от близки,или пък ти я даваш.Знае се,че \"безплатен обяд няма\".Парите които идват в семейството понякога са повече или изцяло от един негов член.Но останалите не ги получават също даром - в замяна дават други неща от себе си - грижи,понякога плащат и с търпение на психологически натиск,потиснато самочувствие и други неприятни неща.Това според мен също е отдаване на духовна енергия до изтощение.Въобще много ми е трудно да кажа нещо ново по темата.И нека никoй да не казва\"парите не ме интересуват\",защото няма да е вярно.Всички знаем,че сега вече няма безплатно образование и здравеопазване - пари трябват да си жив.
Smile
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Апр 20, 2007 9:09 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

За жалост всичкото това, което казвате е точно така, но ... едно трябва да е съвсем ясно: в никакъв случай не бива да се привързваме до пълна и тотална крайност към парите!

ТРЯБВА ДА БЪДЕМ СЪМСЕМ УМЕРЕНИ в тези си желания!

А да не е нещо на принципа: "Колкото повече, толкова повече!"

Защото познавам такива хора и трябва да ви кажа, че живота им свърши много печално, пък и провалиха живота и на децата си, и на близките си ... а бе пълна трагедия ви казвам, пълно унищожение на всички нива!

Очаквам в скоро време още една "моя приятелка!!!" ... /няма да цитирам имена/ ... сами се сещайте защо?! ... да я сполетят какви ли не беди, благодарение на "незавидната й алчност" ... Направо ужасна АЛЧНОСТ!!!

А наистина всеки трябва да получава според това, което дава ... което дава на другите! И обратното ... да му се взема според това, което взема ... което взема от другите!!!

Всъщност така и се получава в крайна сметка, но никой не отчита този факт ... само се изпълва с още по-голяма злоба, завист и още по-голяма алчност ... и тотални заблуди естествено ...

Никой не отчита факта, защо е загубил всичкото онова, с което се е сдобил за един период от живота си, като го е взел от другите хора около него ... отчита само загубите си и започва да се стреми още повече с още по-големи сили към сдобиване с други пари ...

Жална история, значи ...

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
penka




Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 1488
Пуснато наПуснато на: Пет Апр 20, 2007 10:38 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Вашата "приятелка", Маг Селена, да не би случайно да е зодия телец?Това - между другото.По темата - много е смешно сигурно, но аз възприемам парите и печеленето им от гледна точка на вълчата глутница и плячката. Аналогиите непрекъснато ми се натрапват.Глутницата има водач /обикновено двойка - мъжки и женска/.Женската е т.н. мирновременен водач на глутницата и главна ловджийка, а мъжкият е воинът и пазителят на територията от други вълци.Всичко останали са подчинени и на различни нива в йерархията.Двойката водачи са длъжни да подсигурят плячката на глутницата /договори, пари,храна, убита сърна и т.н/.Те са длъжни да опазват глутницата от външни набези и да пазят нейната територия.Останалите са длъжни да им помагат с всички сили, да се подчиняват и да са лоялни към глутницата.Ако на някой от глутницата това не му харесва, или се чувства по-силен,или пък недооценен винаги има две възможности: да се пребори в двубой с водача, или да напусне глутницата.Знам, че всичко това ще ви прозвучи много елементарно, но от доста време моят живот се върти около това, че трябва да намирам плячка за глутницата.Има, разбира се и друг вариант - да се отцепя и да бъда самотен вълк.Тогава ще минавам с доста по-малко плячка т.е. - пари, но ще бъда ужасно самотна и вероятно - слаба, защото не само силата на водача прави глутницата. Не по-малко - силата на останалите от глутницата правят водача.Извинявайте, че ви отегчих с тези вълчи приказки.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Пет Апр 20, 2007 11:51 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Вашата "приятелка", Маг Селена, да не би случайно да е зодия телец?Това - между другото.По темата - много е смешно сигурно, но аз възприемам парите и печеленето им от гледна точка на вълчата глутница и плячката. Аналогиите непрекъснато ми се натрапват.Глутницата има водач /обикновено двойка - мъжки и женска/.Женската е т.н. мирновременен водач на глутницата и главна ловджийка, а мъжкият е воинът и пазителят на територията от други вълци.Всичко останали са подчинени и на различни нива в йерархията.Двойката водачи са длъжни да подсигурят плячката на глутницата /договори, пари,храна, убита сърна и т.н/.Те са длъжни да опазват глутницата от външни набези и да пазят нейната територия.Останалите са длъжни да им помагат с всички сили, да се подчиняват и да са лоялни към глутницата.Ако на някой от глутницата това не му харесва, или се чувства по-силен,или пък недооценен винаги има две възможности: да се пребори в двубой с водача, или да напусне глутницата.Знам, че всичко това ще ви прозвучи много елементарно, но от доста време моят живот се върти около това, че трябва да намирам плячка за глутницата.Има, разбира се и друг вариант - да се отцепя и да бъда самотен вълк.Тогава ще минавам с доста по-малко плячка т.е. - пари, но ще бъда ужасно самотна и вероятно - слаба, защото не само силата на водача прави глутницата. Не по-малко - силата на останалите от глутницата правят водача.Извинявайте, че ви отегчих с тези вълчи приказки.

_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Съб Апр 21, 2007 12:14 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Стана малка грешка,но...неслучайнаSmile

Често пъти сравняваме човека с другите животни(защото сме животни,а не растения или минерали,та тази дума не би трябвало да ни обижда).
Вълкът за някои народи е пример за подражание и дори тотем,при други-за присмех(глупавият вълк от славянските приказки).За трети е страшилище.
За вълка се сещаме всички всеизвестния израз :
"Човек за човека е вълк(сиреч враг)",но малцима са изучавали латински и са се ровили из речника,за да разьберат,че има и продължение:
"...или Бог!"
Сиреч ние имаме по нещо от всяко животно,но и те може би имат по нещо от всички,но при някои е много слабо проявено,поради специализираната си роля в хранителната система.

Всъщност,penka,щом се страхувате от самотата,значи доброволно приемате да сте в глутницата.Аз не се страхувам и често съм оставал сам.Интересното е,че в София и друг по-голям град имам повеече шанс не просто за оцеляване ,но и за живеене.Просто съм "градски" тип човек.Аз мога да си пшочивам в града и то в центъра.
В същото време не съм от типа хора,които правят пари.По-скоро съм човек,който дава идеи и свързва хората.та...явно имам нужда от екип,за да "нещо",както се казва.Т.е. имам нужда от нещо като глутница,но не точно.Водачът и водачката са,всъщност,слуги на глутницата...

И все пак,каквото и да си говорим,вълкът е прекрасно животно!Помня някакъв учен от прибалтийските републики,който се беше сприятелил със семейство вълци-мъжки,женска и 2-3 малки.Докато майката пазеше малките,бащата ходеше на лов.Донесе някакъв заек и го даде на малките.След като те се насиутиха,започна да се храни женската,а мъжкият яде накрая.Явно и при вълците някои неща са до възпитанието...Smile
Казах "възпитание" и се сетих как в САЩ от малки заплащат труда на децата си.Не знам дали това не е крайност(май е),но идеята е интересна.Трудът трябва да се цени,но понякога е хубаво да помогнеш някому просто така,не за някакво заплащшане,а защото ти е съсед,близък,приятел или колега.
Знаете ли,например,че някога по нашите села,почнел ли някой да гради къща,цяло село участвало?Така се гради здрав колектив(...или глутница Wink ).И тогава думата "отчуждение",май не е била много срещана

_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
penka




Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 1488
Пуснато наПуснато на: Съб Апр 21, 2007 11:10 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Така е, AUDAN. Радвам се, че ме разбра. Водачите на глутницата наистина са нейни слуги в същност.При мен - да, страх ме е от самотата, но има и друго - аз си обичам глутницата.Знам, че те са много добри специалисти, а са и добри хора, но не могат да си "продават" труда.Това е мое задължение. Но аз без тях съм нищо, защото аз самата не съм никакъв специалист.Имаме и две млади вълчета - единия е на 22 /колкото сина ми/, а другия - на 24 години.Много са добри и имат много в главата, но имат и много още да се учат. И двамата загубиха бащите си и сега те издържат майките си. За съжаление те са най-слабите в глутницата и ако аз не подсигуря плячката, то те първи "изчезват".Така че всичко е доста обвързано. Просто исках с тези дълги изказвания да кажа, че за мен парите са просто средство, за да бъде глутницата ми добре и нахранена.Иначе не съм алчна и не са ми приоритет в живота.Живея сравнително скромно - т.е. - без всякакви богаташки луксове.Моите съдружници мислят по същия начин.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
katysto




Регистриран на: 03 Яну 2007
Мнения: 60
Местожителство: Burgas
Пуснато наПуснато на: Съб Апр 21, 2007 4:26 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Мили хора,
аз минах през изпитанието на парите и искам да ви кажа, че и досега немога да простя на себе си, че тях сложих на по-горно място от собствените си родители.
Например представете си как се чувствам след като знаех, че дните на майка ми са преброени, а аз си мислех как да намаля разходите си по домашното й лечение.
Направо се ужасявам от себе си. Как да се обичаш или да си простиш - абсурд.
Това за мене е такъв тежък урок, че вече винаги когато мога слагам на първо място близките си, а не тези тирани - парите.
Как обаче да науча и моите на този урок, все още не съм разбрала.

_________________
Поука вместо омраза, усмивка вместо презрение.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
AUDAN




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 2260
Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Съб Апр 21, 2007 5:12 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

katysto,ще използвам едни много изтъркани от показване думи от една много разпространена религия:
"Иди си и вече не съгрешавай!"
Бих вмъкнал преди изречението:"Прости си!"
важното е да си разбрала,че бъркаш и да се опитваш да не го правиш.Толкова!

_________________
"Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Маг Живин




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 1558
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Апр 21, 2007 9:57 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:
Моето мнение съвпада с това на господин Атанас Буров:
"Парите от човек,могат да направят светец.От свинята-само още по-голяма свиня!"... Razz


И аз съм съгласен с това мнение, но с едно малко уточнение. Както винаги има разлика межде теория и практика. Та според мен теорията тук е:
AUDAN написа:
Парите от човек,могат да направят светец.


А суровата практика е, че от всеки правят свиня - в една или друга степен, най-вече в зависимост от притежаваното количество. Рядкост са онези, които избягват този синдром и ако ще сме честни - не са на тази планета.

Всяко левче иска друго, всяко друго иска трето... И докато ги гоним, животът неусетно минава. А когато се спрем и се огледаме, дано да намираме утешение в левчетата, защото друго най-вероятно няма да има. Не е добре да липсват, но не е добре и да ни затулват очите. Човекът е по принцип състезателно животно, в която дисциплина тръгне да се състезава, в нея търси златния медал.

Сигурно няма за какво да ми вярвате. Не съм богат, не съм и желал да съм. Явно щот съм прозд.Rolling Eyes Но като наблюдавам хората, които по един или друг начин търсят помощта ми за едно-друго, и имам най-общи някои наблюдения какви са проблемите на хората с малко и на хората с повечко, повярвайте ми три лева да имам, иде ми да ги изхвърля. Confused

_________________
"Всекиму своето!"
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Маг Живин




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 1558
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Апр 21, 2007 10:09 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Живин написа:
А суровата практика е, че от всеки правят свиня - в една или друга степен, най-вече в зависимост от притежаваното количество. Рядкост са онези, които избягват този синдром и ако ще сме честни - не са на тази планета...


Забравих да добавя - сигурно и аз не правя изключение Razz

_________________
"Всекиму своето!"
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
penka




Регистриран на: 04 Яну 2007
Мнения: 1488
Пуснато наПуснато на: Пон Апр 23, 2007 9:34 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Katysto, това твоето май не е изпитанието на парите, а изпитанието на тяхното нямане.Не мога да се произнеса, разбира се, защото нямам достатъчно информация, но на мен повече ми прилича на ситуацция, в която човек трябва да избира: дали да помага на един обречен болен, или да помисли и да поддържа живите, които също имат нужда от това.Ако е така, не мисля, че имаш голяма вина.Да, наистина, тежестта е ужасна.Всеки избор е така.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Маг Живин




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 1558
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Апр 23, 2007 9:55 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

katysto написа:
Мили хора,
аз минах през изпитанието на парите и искам да ви кажа, че и досега немога да простя на себе си, че тях сложих на по-горно място от собствените си родители.
Например представете си как се чувствам след като знаех, че дните на майка ми са преброени, а аз си мислех как да намаля разходите си по домашното й лечение.
Направо се ужасявам от себе си. Как да се обичаш или да си простиш - абсурд.
Това за мене е такъв тежък урок, че вече винаги когато мога слагам на първо място близките си, а не тези тирани - парите.
Как обаче да науча и моите на този урок, все още не съм разбрала.


В крайна сметка всеки прави каквото може. Лесно е да вземеш да се съдиш и обвиняваш впоследствие. Човек има склонността впоследствие да извърта и донагласява дадена ситуация и си спомня не савата ситуация, а онова, което си мисли в момента за нея. Затова е нужно да действаме според ситуацията, да дадем най-доброто и след това да не се връщаме в анализи. Почти всяко извършено от нас действие, към което погледнем назад е погрешно, с оглед на последвалите факти, но в самия момент на реакцията, в повечето случаи сме действали адекватно. След това и да си счупим главите, се опираме в единствената ценностна характеристика на миналото - неговата непроменимост. Когато приключа игра бридж, виждам, че щях да постъпя много по-правилно, ако бях играл еди как-си, защото вече зная как са били разпределени картите. Но пък ми е за урок, нали? Това е ценното - не мога да го променя и затова го запомням. Ако можех, нямаше да ми пука и нямаше да се науча на нищо. Няма лош урок, има само ценни уроци. И уроците са не за да се мразим, а за да се учим. Нека не обезсмисляме чрез самоненавист жертвите, които правят околните в опита си да ни поучат. Ние правим същото за тях - за децата си, за близките си, за враговете си и т.н. Ще ни е хубаво ли ако единственият резултат е да се самонамразят? Rolling Eyes

_________________
"Всекиму своето!"
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
tan4eto77




Регистриран на: 27 Яну 2007
Мнения: 555
Местожителство: Разград
Пуснато наПуснато на: Пон Апр 23, 2007 9:57 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

честно да ви кажа всеки ден пустосвам тоя където е измислил парите-преди да се появят те е било по-лесно-заменяш нещо което ти е в по-вече за нещо което нямаш а ти трябва.когато съм имала пари и то повечко никога не съм се замисляла какво би станало ако в един момент ги нямам,та така тоя момент настъпи/най-интересното е че на хора на които винаги съм помагала и то много пъти финансово в момента имат възможност по някакъв начин да си върнат жеста но уви добрините се забравят Crying or Very sad /.Относно това че ако си извисен духовно не трябва да взимаш пари за дадената ти дарба не съм особенно съгласна-Маг Селена та и Вие с Маг Живин си имате своите ежедневни потребности,така че не е срамно да Ви плащат за услугите/та и вие трябва да съществувате-храна,и всички харчове свързани с нашето елементарно съществуване/.така като гледам всички ние от форума не сме от алчните хора които да "ламтят" за много.един познат преди време ми беше казал едни думи в коите след време се убедих "имаш пари има и живот,нямаш пари пак има живот", та явно всичкото е до нагласата.незнам какво е "удоволствието" да съсипеш нищожния живот на някого след като този човек ти е вярвал и е решил да ти помогне финансово/в случая е изтеглил голям кредит за да ти помогне/,но явно и този "паразитизъм рано или късно се наказва по някакъв начин,който може и да е много лош и то точно породен от егоизма на някого.аз самата в момента ис патя точно от това,но явно това е било някакво изпитание за мен с което въпреки всичко се справям някак си. Crying or Very sad
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov