НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Пет Апр 19, 2024 9:17 am Вижте мненията без отговор
Биоритми и здраве
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Мар 30, 2010 12:40 pm
МнениеЗаглавие : Биоритми и здраве
Отговорете с цитат

Музиката на живото тяло е динамична и се подчинява на ритмите в нас и космоса

Тялото се поддържа в равновесие от сложни цикли и ритми. Тези биоритми са свързващото звено между нас и общите ритми в природата. Живеейки в хармония с телесните ритми, вие преодолявате ентропията, а противопоставянето им я усилва, което води до заболяване.

Биоритмите имат непосредствено медицинско приложение. Например температурата на тялото, хормоните, кръвното налягане и пр. през деня имат различна цикличност и си взаимодействат с месечните цикли. Знае се, че

ревматоидният артрит причинява най-големи болки сутрин,

когато равнището на естествените обезболяващи в човешкото тяло са най-малко. Кръвното налягане стига своя апогей и равнището на адреналина достига своя максимум сутрин и това обяснява факта, че повечето инфаркти се случват около 9 часа.

Една от причините за успеха на природолечението се крие в това, че то отчита индивидуалните особености и ги хармонизира с природните ритми: денонощни, месечни /лунни/, годишни. Официалната медицина напоследък също открива и отчита различни закономерности, свързани с биоритмите.

Американският лекар д-р Халберг направи интересни открития за съчетаване на хирургията и химиотерапията. Например жените, които са били оперирани от рак на млечната жлеза седмица преди месечния им цикъл, имат 4 пъти повече лош шанс да получат рецидив със смъртен изход в близките 10 години. За разлика от оперираните между 7-я и 20-я ден от своя цикъл.



Това откритие е било направено в хода на изследванията в Албанския медицински център в Ню Йорк. Учените смятат, че хормоните, които се активизират в женския организъм по време на месечния им цикъл, подтискат имунната система. В средата на цикъла обаче клетките на имунната система са силни и

могат да поразят раковите клетки, недокоснати от скалпела на хирурга.

Изследователите на Тексаския университет в Хюстън вече извършват терапия, отчитайки времето и биоритмите на човека, което помага на пациентите с рак на пикочния мехур, задстомашната жлеза и дебелото черво. Отчитайки, че дейността на раковите клетки се отличава от тази на здравите, те дават лекарствата когато раковите клетки са активни, а нормалните – не. По този начин дозировката на лекарствата значително намалява и се избягват отравянията.

Организмът на човека постоянно се поклаща върху вълните на равновесието и дисбаланса ту нагоре, ту надолу. Десетки различни функции на организма се нарушават всяка секунда. Така че моментното еднократно отчитане на стойностите, например на кръвното налягане, е далеч от цялата истина за здравословно състояние. Всички данни танцуват около точките на своето равновесие, създавайки неподражаемата музика на живото тяло.
============================
Д-р Дийпак ЧОПРА

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov