НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 21, 2024 6:13 pm Вижте мненията без отговор
Преживяно
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
avb

Пуснато наПуснато на: Пет Фев 12, 2010 4:44 pm
МнениеЗаглавие : Преживяно
Отговорете с цитат

Здравейте!
Аз се поизгубих за едно известно време,но ето ме пак във форума. Искам да споделя с вас нещо, което ми се случи това лято. Реших да посетя едно място в България, което се счита за свещено и от мюсюлмани и от християни. А много преди това е било място за жертвопринушения. Ако не нарушавам правата на форума бих го споделила конкретно кое е, но засега ще се въздържа.
Та това лято го посетих и по него се слиза по много стълби (пада се малко в котловина). Докато слизах по стълбите, краката ми започнаха по много особен начин да треперят. Никога преди не са треперили така, а също и след това не са треперили по този начин. Треперенето се появяваше не в областта на коленете, а долу към ходилата.
Когато пристигнах на това място това треперене се засилваше, още повече,когато тежестта на тялото ми падаше на пръстите на краката. Хората, които бяха с мен забелазаха това особено треперене, но бяха категорични, че това е от стъпалата. Само че аз съм изкачвала доста стъпала през живота си, а и сега изкачвам и никога не са ми треперели краката така, както трепереха тогава.
Разглеждах мястото, но много започнаха да треперят краката ми и седнах на една пейка. В покой още повече трепереха, а аз самата не изпитвах нищо особено...Тогава реших, че е време да прекратя това разглеждане и веднага изкачих обратно стълбите. Както можете да се досетите по време на изкачването, треперенето намаля и вече на края напълно изчезна. Беше доста странно и аз бих искала да ви попитам какво мислите че би било това?
Очаквам вашите коментари.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Пет Фев 12, 2010 7:13 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз нямам обяснения за вашето треперене на краката. Мога самода разкажа за тава, как и на мен веднъж ми затрепераха краката, както и обяснението.

Беше по време, когато зрееха вишните. Всеки ден ходех до една, покатервах се и "хапвах пак" Laughing

Тъ-ъ-ъй! До тук нищо особено, нали? Обаче ...
Един път отново отидох до обичайното дърво. Хванах най- долния клон, както всеки и път и както всеки път започнах да се качвам и тогава .... кракатами затрепериха.
Учудих се! Така се получава при страх, нали? Но нямаше логика, защото поне една седмица сии се кавах и секунда страх не съм изпитвал.

Чудих се не повече от минута, но продължих по обичайния "път" нагоре и изведнъж чух "Хррррр...". Клонът, на който винаги седях се счупи.

Паднахнахме заедно - аз по гръб, той ...ъ-ъ-ъ... трудно ми е да обясня, но си го дръшах,защото по него имаше малкото останали вишни, анаоколо браздяха хищни пенсионери. Един от тях ме попита:
-Добре ли си?
Това е най -тъпото, което можете да направите на човек, когато му е "излязал въздухът". Май му отговорих нещо хладнокръвно и той отмина унило, а с него и опастността да ми вземе плячката.

След 5-10 минути вече не лежах, а седях и с кеф вишноядствах.

Та ... моето треперене на краката беше предупреждение, че клонът е счупен. А вашето може също да е било предупреждение, но на какво ли? Rolling Eyes

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Фев 13, 2010 2:35 pm
МнениеЗаглавие : Re: Преживяно
Отговорете с цитат

avb написа:
Ако не нарушавам правата на форума бих го споделила конкретно кое е, но засега ще се въздържа.

Дай името на това място, както и линк към него и ще ти отговоря! Cool Wink

Пуснато наПуснато на: Съб Фев 13, 2010 2:46 pm
Отговорете с цитат

Маг Селена написа:
]Дай името на това място, както и линк към него и ще ти отговоря!
Да не е Демир Баба -текке? Или както е било известно преди много години - Хелис...

Пуснато наПуснато на: Съб Фев 13, 2010 10:39 pm
Отговорете с цитат

Да, Audane, точно това е мястото. Демир баба теке.
ето един линк за това място
http://bulgariansights.net/site.php?IDMenu=679
penka

Пуснато наПуснато на: Пон Фев 15, 2010 10:44 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Когато човек започва да се опознава малко повече, то той започва да опознава и своето тяло, и неговите реакции и да им се доверява. Добре е, че си се вслушала в себе си и си се махнала от това място.
avb

Пуснато наПуснато на: Пон Фев 15, 2010 4:36 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Да, penka, така е. Повече ме притесни факта, че това място е обявено за един от 100-те туристически обекти на България. На това отгоре се смята за свещено място, а обикновено на такова място човек би трябвало да усеща хармония и успокоение.
Това което аз усетих далеч не беше това, ами по-скоро страх....Може би там са ставали страшни неща....
AUDAN

Пуснато наПуснато на: Пон Фев 15, 2010 7:30 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Не знам какви неща са ставали, но доста пъти съм се качвал и слизал по тези стълби. Може да съм бил нечувствителен, знам ли?

А като се има впредвид, че това е била столицата на гетите (по- късно са по- известни като "готи"), то се предполага безброй битки. И може смъртта на загиналите да се усеща от някои хора.

Пуснато наПуснато на: Пон Фев 15, 2010 11:08 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ще коментирам при първа възможност случката...интересна е и има какво да се каже за Демир Баба теке...

Пуснато наПуснато на: Вто Фев 16, 2010 8:19 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Преди да си дам коментара нека надникнем и в това пърстро инфо за Демир Баба теке и някои подробности около него...

И още ...Гробницата на Демир Баба теке

Ще кача и една много ценна снимка от Демир Баба Теке, на която е изобразено...Цветето на Живота!

Който има очи - ще го види, който няма - нека се опита... Confused Rolling Eyes

А на тази снимка пък се вижда как една - явно посветена в магическите ритуали жена! - се зарежда чрез мудри директно от каменното изображение на Цветето на Живота, което символизира Твореца и Цялата обозримост космична....

Интересно е и това също тук ...“Ако търсиш Бога – иди, търси го у човека” - Демир Баба

Пуснато наПуснато на: Вто Фев 16, 2010 8:55 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Кой е Демир Баба и дали точно там се намира гробницата на хан Омуртаг - може само да се гадае! Confused Rolling Eyes

Но...малцина знаят, че въпросната легендарна Личност, която и да е била тя се е занимавала активно с йога и е била просто един Посветен Гуру.

Освен, че се е занимавала с йога тази велика Личност е съдала и съответен ашрам в областта...

В много по-дълбока древност от описаната до тук история на Демир Баба теке, тази именно област е била покрита с екзотиката на Изтока.

Цялата растителност абсолютно се е индикирала с тази от Индия, Тибет и тамошния регион източен.

В реките са цъвтяли лотоси, тигри и лъвове са бродили из тамошните гори.

Тук са живеели Посветените...от Изтока.

Само се вгледайте в чистото и благородно лице на въпросния Демир Баба и ще разберете сами за какво тайнство ви говоря...

Според легендарните или не, писания се говори за всякакви жертвоприношения и зверства сторени от човек на човека, но успоредно с тях са се извършвали и велики свещенодействия - предимно в биотопните зони на местността.

А тя е изпъстрена са такива ...ето едно от тях...

Когато сглобим картинката на целият този калейдоскопичен пъзел може да стигнем до следното прозрение защо с теб, avb, се е случило така?! Cool

Предположения има много, но едно от тях е вярно...

Ти не си могла със своята свръхчувствителност да понесеш именно силната енергетика на биотопната зона, в която си попаднала - няма нищо мистично и страшно в цялата тази твоя история!

Просто не си издържала на високите вибрационни честоти, от които си можела да припаднеш.

Но има нещо величаво в природната естественост на района в Сборяново изпъстрен в изобилие с всякакви космични знаци и йероглифи, които говорят единствено и само за едно: тук са живяли Високо Духовно Посветени люде и за този факт знаят или се догадават прекалено малко хора - също така посветени в Живата Истина за Йога и Твореца Небесен (поне така го назоваваме!).

Всички гледат, копаят, откриват, съждават, заключават и никой не вижда например самото Цвете на Живота ... Sad Confused

Да прочетохте някъде във всичките писания до тук за него?!

Ха сега...вие сте на ход ... Cool

Пуснато наПуснато на: Вто Фев 16, 2010 10:05 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Мда! Интересни неща.

А сега лични впечатления.
Роден съм в Исперих. Там живях до 1985 г. и имах щастието да бъда от 4-мата (аз, двама съученици и уредника на музея в града), които направиха сега да съществува Археологически резерват "Сборяново".

Какво направихме и защо трябваше да бързаме с разкопките.
В Разград по онова време вилнееше някаъв шеф, който бил запален нумизмат. На въпроисите от културното министерство дали в района има нещо интересно, той отговарял :"Не!"

"Не!" в район със 112 "тракийски" и една "българска" могили? Или няма нищо интересно в крепост, която е строена, разрушавана и пак строена, разрушавана... и така 7 пъти! Нито е интересно свещено място от хиляди години, та до ден-днешен?

Та целта на нашият малък екип бе да намери доказателства, че в района ИМА интересни неща, с което да засилим интереса "отгоре" и да започнат истински проучвателски дейности. И в крайна сметка - да се сложи край на иманярската напаст.

За снимките.
Счита се, че ако със затворени очи показалците ти влязат в дупките на стената, то ... и вече има вариации в зависимост нуждите. Още по стъпалата надолу към, теккето може да видите парцалчета по дряновите дървета (забележете - ДРЯНОВИ!!! Да го свързате със Суравакницата ?). Тези парцалчета са от дрехи на болни с надеждата за изцеляване.

Писах по - горе 112 "тракийски" и 1 "българска" могили, нали? А в какво е разликата ли?

"Тракийската" могила е като заровено наполовина яйце с острия край на юг. Там, обикновено, е и входът към гробниицата. Сетихте се за яйцето като символ на Живота и че гробницата е като жълтъкът, нали?

"Българската" е идеален кръг. Не беше изследвана до 1985г. Но... си спомням, че когато преди много години са строили водонапорната кула в близост до Голямата могила( тъй я наричаме ), то някои от работниците изчезнали точно в деня преди да ... да си получат надниците. Явно открили нещо много по - ценно от немалките надници, според стари хора.

Има и нещо мно-о-ого интересно.
Къде сте виждали изображение на човек в мюсулмански храм? Алианите са шиити, но не ми е известно това да им е разрешено в Иран и Ирак, например. А тук - изображение на Демир Баба...!!!

И още... някога на лявата стена (ако влизате към сградата от изворчето) е имало ... барелеф на конник!!!

Това намерили хората, които имали задача да почистят от бръшлян стените на текето. Но ... някой през нощта унищожил всичко. И все пак, очевидците познали "тракийския конник" като "досущ същото".

"Тракийският конник" е известен още като "херос". Махнете "с"-то и получаваме "херо" т.е. "Геро, герой". Защото точно това и символизира изображението - живелият някога, сега е герой - покровител и пример за подражание на "живите".

Ако има въпроси, питайте. Пък може и да ви отговоря, ако знам отговорите и ако сметна, че трябва да споделя. Smile

Снимки от Царската гробница под Гинина могила и крепостта http://www.nasamnatam.com/articles/read/248

Пуснато наПуснато на: Вто Фев 16, 2010 10:40 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

О, дааа, помня много добре излъчването от портрета на Демир баба. Наистина се усеща положителното му излъчване, когато си близо до портрета. Между другото краката ми не трепераха, когато разглеждах вътре,а също и когато се намирах пред портрета му. Треперенето беше навън и нищо чудно да е било близо до онези прощадки, които са служели за жертвоприношения (поне така аз си мисля).

Защото когато се доближавах до описаните от Маг Селена обекти, които ясно си ги спомням, това треперене изчезваше. Аз честно казано си мислех, че съм усетила жестокостите, които са се извършвали там, а си мислех, че би могло дори и аз в някой живот да съм била една от жертвите там...Confused

А относно изображенията на човек в алиански храм, Audane доколкото успях да прочета е твърде характерно за алианите (които почитат пророка Али). Тоест в техните храмове винаги има цветя изображения (в случая на човек), за разлика от другите мюсюлмани, които почитат Мохамед. Така че мисля, в това няма нищо необичайно.

Що се отнася до иманярите, наистина нищо не може да се опази от тях... Гинината могила е нещо много впечатляващо, но аз искам да ти кажа нещо друго Audane.

Когато посетих гробницата екскурзовода там ми се оплака, че във всички туристически брошури писани за чужденци (на английски или немски език) винаги пише, че обекта не работи Confused

Има описание какво представлява, но навсякъде пише, че не работи, а чужденците, които го посещават съвсем случайно научават, че обекта е отворен...
diana30

Пуснато наПуснато на: Сря Фев 17, 2010 6:11 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Може това място да е високо енергийно и да е национална забележителност, но гледайки снимките, има нещо, което ме отблъсква.

Едни от малкото места, където чувствам душевно блаженство това са Рилските езера и Бачковския манастир( по- точно Аязмото и мястото в скалите, където е била скрита чудотворната икона). Там чувствам хармония и мир. Сякаш времето е спряло и се наслаждавам просто на мига.
Лунна

Пуснато наПуснато на: Вто Апр 13, 2010 12:37 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Много интересни са всички тези енергийно заредени места. Но за мен е по-силна собствената ни зареденост, която идва от невидимите полета около нас, т.е. ако ние вибрираме позитивно, лесно ще става преливането на добри енергии в нас....а след това самите ние можем да зареждаме предмети и места.

където се намира изначалния ни корен....
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта